3439
  • pAtOcA
    Hála a jó istennek,én meghalok MotoGP nélkül.. Hajrá Rossi & Simoncelli és persze Talmaaaaa!!!!
  • b-type
    HunRing nagyon költséges lenne, mivel az FIM nem betonos túlfutót követel.
  • Airbus A380
    2010 tavaszára tolódik a futam!2009. Március 11. 16:47 - Iván

A MotoGP Magyar Nagydíj szervezője hivatalos közleményben kérte a vb-t szervező Dornát és a Nemzetközi Motorkerékpáros Szövetséget (FIM), hogy a magyarországi GP időpontját megváltoztathassa.

Ennek értelmében 2009 szeptember 20. helyett 2010 tavaszára kerülne át a verseny. A Magyar Nagydíj szervezője közleményt adott ki, mely alapján a Share Capital hivatalosan kérte a futam időpontjának áthelyezését.

A beruházó beszámolója szerint a cég már hatmilliárd eurót költött a pályaépítésre, de a világgazdasági válság miatt nem kapta meg a kereskedelmi bankoktól a szükséges hitelt, a pálya építési költségeinek ötven százalékát kitevő 45 millió eurót. Az összeg másik fele a cég rendelkezésére áll. A vállalat a Magyar Fejlesztési Bankhoz fordult, de az MFB nem egyezett bele a hitelkonstrukcióba, melynek átdolgozását már elkezdték.

A Share Capital közleményéből kiderült, a beruházó mindent elkövet azért, hogy legyen verseny Sávolyban, de erre leghamarabb 2010 tavaszán kerülhet sor. A hét elején Suchman Tamás, a kiemelt fejlesztésekért, ezen belül a sávolyi beruházás hatósági előkészítéséért felelős kormánybiztos, majd a sportért is felelős önkormányzati miniszter, Gyenesei István is úgy fogalmazott, hogy nincs esély arra, hogy az őszre elkészüljön a sávolyi Balatonring.
    Hivatkozás: http://motogphirek.hu/index.php?news=387
  • Airbus A380
    Biztos jó alapos okuk volt új pályát építeni valószínűsítem hogy csak így kaptuk meg.

A közösködésről meg annyít hogy szerintem sokkal nagyobb országok is közösködnek akkor szerinted a ki tuggya hol van hungary ország majd mint egy szuperhős egyedül megépít 1 pályát?
  • Airbus A380
    Igen azért gyanítom hogy az ország fél lakosságának meg attól megy fel a vérnyomása hogy ilyen helyzetbe MO a MotoGP-be paródiázik..

Azért én reménykedem a hungaroringbe bár én erről a lehetőségről még nem hallottam.
  • Airbus A380
    Hűsd le magadat szépen.....

Már amikor szó volt róla hogy mennyí időnk van sokan húzták a szájukAt hogy ez képtelenség másrészről a spanyolok is sárosak de elég tisztességesen.

Apropó magadat mértnem zavarod el pályát építeni ?
  • Ombika
    Minden mogott all vki es vmi erdek! :)

Magyarok magunktol megepiteni lol,mibuuu duhbol?! :)
  • osho
    Nem a hazám fikázása volt a cél, elnézést.
    Valóban, kissé higgadtabban is írhattam volna egy véleményt.
    Kissé feldúlt ez a hír.
  • gordon 24
    Manapság divat a saját hazánkat fikázni! Sajna ez egy bevett szokás!
  • modellmaker
    Hát basszátok meg... -.-

Nem csak mi tudunk vmi elbaszni, ez a képesség ugyan nálunk elég erősen kifejlődött, de más is hibázhat... faszom már ebbe a hülyeségbe, hogy "á magyarok csinálják, csak szar lehet" pfff...
  • SitatiS
    Lehet a ringen lesz az idei futam! :)
  • Jelian
    Dehogynem! Már ott elkúrtuk, hogy közösködtünk egy másik országgal! Egyedül nem tudtuk volna megépíteni ezt a pályát? Dehogynem...
    Nem, nekünk mindent külföldről kell megrendelni: élelmiszert, buszt, villamost, vonatot, stb. Nevetséges...

A másik dolog, hogy miért építünk pályákat, amikor van használható, motorversenyre is alkalmas pályánk? Pannóniaringre gondolok....
    Autósport nagyhatalom lettünk? Nem is tudtam...
    Ehelyett elkezdenek egy egész falut alácsatornázni, és tervek szerint is 6-7 hónap alatt felépíteni egy pályát az Isten háta mögött.
  • Istencsászár
    Ilyet kijelenti nagy merészség:) mi mindent elkúrtunk, ez sem meglepő, de amúgy ebben a helyzetben nem egy motogp pálya a legsűrgetőbb dologa az országnak, ezt nem azért mondom mert nem szeretném, hiszen mentem volna szurkolni a magyaroknak...
  • Ombika
    Rinyaltok, mikozben nem is mi kurtuk el allitolag!!
  • gordon 24
    Azt mondja a sportminiszter..

Hogy mivel aláirt szerződésük van, és a Motogp szeptemberben jün magyar országra, ezért valószinűleg szeptemberben a Hungaróringen éesz a futam..
    Jövőre pedig elkészül a Balatonring.
  • osho
    Kaptunk egy lehetőséget.
    Kaptunk verseny időpontot.
    Kaptunk egy nagyszerű hazánk fia versenyzőt.
    Kaptunk egy nagyszerű szurkolói tábort.
    Most megmutathattuk volna, hogy meg tudjuk csinálni, amit más nem, válságban is helytállni, és versenyezni egy dobogós helyért.
    DE NEM
    Állítom, már aláírt szerződésük van egy országgal, akik felépítik 2 hónap alatt, és mi majd itt állunk, és még mindig csak a felelőst keressük.
    ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHHHHHHHHHHH
  • osho
    ... ezt is elkúrtuk. Nem kicsit ...
    Nagyon dühös vagyok, és csalódott.
    Az egész parlamentet kizavarnám a pályát építeni.
    Népképviselet, országimázs... hahaha...
  • Jelian
    Ilyenkor már mindenki bűnös..
    A csatornázás még mindig tart, szóval a Spanyolok még most sem tudnák elkezdeni a munkát. Ha lehetőség lenne sem kezdenék el a gazdasági válságra hivatkozva. Ha most elkezdenék a munkát 6 hónapjuk lenne a pálya megépítésére. Gyenesei sportminiszter azt nyilatkozta, hogy a leggyorsabban elkészült pálya építése is 7 hónap volt.

Egyelőre most időpont módosítást kértek, de a Dorna előtt nem kicsit leégettük magunkat..
  • Istencsászár
    Végülis miért nem?
  • Jelian
    Lehet, hogy hallottátok, de aki még nem, azt informálom..
    Hivatalos, hogy a Szeptemberi időpontban nem lesz nálunk verseny. No Comment..:(
  • fekete0012
    a német DSF is közvetíti élőben
  • Laffite
    a magyar köztévé évi 30 milliárdjából én szívesen "költenék" erre, ez a 30 milliárd ígyis-úgyis elmegy, ennek több értelme lenne szerintem mint a legtöbb saját készítésű műsoruknak, főleg hogy ez kivételesen reklámbevételt is hozna nekik... egyébként tényleg nem értem min agyalunk pro és kontra, amikor itt mindannyian ugyanazt szeretnénk: jó, élvezhető és tartalmas közvetítést.
  • Airbus A380
    Akkor boccs félre értettem aszittem az a probléma hogy a kommentátor hol nézi a kis tv-jét

Úgy tudom volt ahova kiküldték a Mezeiéket.
  • Istencsászár
    Nem a kommentárról van szó hanem a riporterről aki mint magyar odamegy az edzések előtt után Talmához és a Tóth csapathoz és interjúkat készít a versenyzőkkel, pályabemutatókat, kis technikai ismertetőket meg ilyen apróságokat, ahogy az szokott lenni...
  • Airbus A380
    Minek ???? Fizeted ? Most komolyan nem mindegy hogy a pálya mellől 1 bódéb a közvetít 1 tv-ről vagy a BP-.i studióból közvetít 1 tv-ről ? Kommentárt oda küldeni kész pénzszórás.
  • Airbus A380
    Igen ahhoz képest asmink van a MotoGPbe valóban gfyér a foglalkozottság vele média részről. Spanyoloknál gondolom szétszedik a spanyol versenyzőket.
  • Istencsászár
    "minimum élő adás ismétléssel, illetve Talma és Toth Team interjúk...technikai részletek, minden ami publikus"

Ilyenről álmodni sem merek hogy a tisztelt csatorna riportert küldene ki a helyszínre mint minden normális, a sportolót becsben tartó nemzet.
  • b-type
    "Talma-nak azért (is) volt olyan nehéz mert itthon a nagy nulla volt, most már ezt tudjuk, még most is kevés"
    Mármint nem Talma volt nulla, senki ne értse félre, hanem a média segítsége, tálalása.
  • b-type
    Kicsit elbeszéltél Laffite mellett sztem.
    Mert valóban kevés az amit az MTV-n adtak, néztem egyszer-kétszer, egyedül Harmati Árpi megszólaltatását tartom nagyszerű ötletnek.
    De száraz és legfőképpen kevés,..egyébként sztem a Magyar Eurosport kommentátorai is egy rakás #&@. Ez saját vélemény.

Ami nekünk kellene, talán Laffite-nek is, az minőségben az Angol Eurosport lenne, most nem feltétlen a közvetítés minőségére/hangulatára gondolok (messze van mint a csillagos ég), hanem a szakmai és háttérinfók közvetítésére a nézők felé...és term. szakkomentátori véleményezésekre, nem pedig hab dumákra. ...gondolok itt arra, hogy ha Julian Ryder a felfüggesztés részleteit ecseteli angolul, akkor az Magyar nyelven ne így hangozzon: - ez itt a motor hátsó része-
    ..és egyéb mindenféle hülyeségek.
    Szal az én véleményem szerint mindkettő igen alacsony szintű.
    Ott vagyunk a világ szájában Talma-val, és a Toth Team-mel, ahoz is képest ritka gyenge a tálalás....minimum élő adás ismétléssel, illetve Talma és Toth Team interjúk...technikai részletek, minden ami publikus.
    Ja és ezekből sok.
    Talma-nak azért (is) volt olyan nehéz mert itthon a nagy nulla volt, most már ezt tudjuk, még most is kevés.
  • Airbus A380
    Viszont MotoGP-t minden kinek joga van nézni mivel van magyar érdekeltség is!! és ezt csak a földi sugárzású tv-k tudják nyújtani!! és itt nem kell jönni olyan baromságokkal hogy mekkora a kábel/egyéb hasonló müholdas tv-k lefedettsége mert van akinek erre nincs lehetősége de érdekli a MotoGP szóval ha tetazik nektek ha nem földi sugárzású csatorna ad ilyen eseményt és ez így helyén való
  • Laffite
    ez teljesen nyilvánvaló, de attól még igaz, vagyis mindez számunkra ennyivel kevesebb lesz...

de ha belegondolsz, nekünk is vannak sportcsatornáink, és a vasárnap délelőtti, koradélutáni időszakban nincs olyan kulcsműsor egyiken sem, ahová a MotoGP ne fért volna be... nem tudom egyáltalán az MTV-n kívül megfordult-e valaki más fejében is a közvetítési szándék...

nincsenek előítéleteim az MTV adásával kapcsolatban, de az amit eddig nyújtottak, az így az Eurosport nélkül, kizárólag rájuk utalva és hagyatkozva, az nekem személy szerint nagyon kevés lesz, mind minőségben, mind terjedelemben.

gondoljuk csak végig, a Forma-1 az RTL-en mekkora körítést kap, holott se versenyzőnk, se csapatunk nincs benne... itt pedig van egy világbajnokunk és egy futamgyőzelemre is esélyes magyar csapatunk, mégis csak töredékét láthatjuk a "show"-nak a F1-gyel szemben, szóval nekem ezen a téren van elég nagy hiányérzékem, és ezzel talán nem vagyok egyedül.
  • fekete0012
    azért nem közvetíti más országokban csak Angliában a versenyeket a eurosport mert az nem hoz a dornának bevételt,ha csak egy csatorna
    közvetíti a versenyeket egész európában
  • JGTC
    Hivatalos: Melandri egyedül képviseli a Kawasakit
  • JGTC
    A EuroSport 2009-ben is közvetíti a MotoGP-t!
  • Airbus A380
    Igen szerintem is ez a fontos hogy mindenki elérheti.
  • Airbus A380
    De az eurosport az sportatl foglalkozó tévé ez a dolga bőven belefért az adás idejébe.
  • ChuckyHUN
    M1nél az volt a baj, hogy le voltak csippentve az intejúk:(
  • Laffite
    én is eurosport párti voltam, szerintem jók voltak a kommentátorok, élesebb volt a kép is, több volt a közvetítési idő is, úgy mint edzések, warm-up, futamok közti eurosport összeállítások, szóval nagyon el voltunk kényeztetve, és ez most majdnem mind elúszik, tényleg csak a lényeg marad meg...
  • iszakos
    Én is ugy olvastam,hogy az m1 közvetíti.
    Bár nem a legjobb kommentátorok fogják közvetíteni,de legalább olyan csatorna adja,ami mindenhol van!
  • Kaszi46
    Pedig óriási különbség van a két kommentátor gárda között a eurosportosok javára. Tapasztalatban, hozzáértésben, felkészültségben stb.
    Persze ez érthető is, hiszen 10+ év előnyük van a motogp közvetítésben.

Aztán amellett hogy kommentátorok, komoly elkötelezettjei, és rajongói is a sportágnak.
    Persze ők sem tökéletesek, mert minden előnyük ellenére hiányzik az élet a közvetítéseikből még mindig. Egyszerűen képtelenek felpörögni a megfelelő fordulatszámra, és hangulatilag nem képesek átadni azt a feszültséget ami egy egy futammal jár.(ezért is szoktam megnézni a futamokat az angol eu-sportos közvetítéssel, és ami igazi nagy élmény olaszul is.)