62
mi a bánatot csináljak?
  • paszulypisztoly
    #62
    Szülő vagy pszichológus. Én inkább szülőt mondanám, de ettől függetlenül értik a dolgukat, ettől nem kell félni vagy előítéleteket szülni.
  • jancso22
    #61
    reméljük hogy nem csak képről ismerik a gyerekeket:) én minden esetre bízom benne
  • magenta point
    #60
    Megnéztem az oldalt és kíváncsi is lennék egy ilyen élőre kurzusra, vagy tréningre, vagy mire. Hogy ténylegesen hogy zajlik ez... És vajon ők a szülő, vagy a pszichológus oldalról közelítik meg ezt?
    Mert ne haragudjatok, de nekem akár több napig is magyarázhat egy olyan ember, akinek saját magának nincs gyereke és nem találkozott azokkal a problémákkal, amikkel mi szülők naponta. Elméletileg én is tudom mikor mit kellene tenni, de mikor ott vagyok a konkrét helyzetben nem mindig döntök jó, ahogy a legtöbb szülő sem.
  • paszulypisztoly
    #59
    De nem minden szülő önszántából rossz. Ha valakinek egyszerűen nincs ideje foglalkozni a gyerekkel vagy sokat van távol, az nagyon megnehezíti a dolgát. Ezek a tréningek akár nekik is, de egyébként bárkinek segítséget nyújtanak.

    péerffy János: Szerintem a psziholúgus kicsit erős megoldás, ez ennél finomabb. http://szuloimuhely.hu-ra gondoltam én. Itt sokat megtudhatsz és akár informálódhatsz is. Ráadásul nem sokára lesz ingyenes tréning is. 6.-án és 10.-én.
  • Szegedi P
    #58
    Ne haragudj, de valaki vagy jó szülő vagy nem, de ha nem az, változtasson! Minden szülő azt hiszi hogy mindig a gyerek a hibás, a rossz kapcsolatért mindig a gyerek a felelős pedig ez nem így van, máskülönben nem lenne rossz kapcsolat!
  • magenta point
    #57
    Hm.. Szülő szakemberhez? Milyen szakemberhez??? Tréningre? Ne haragudj, de valaki vagy jó szülő, vagy nem az! Én jól kijövök a gyerekeimmel és az esetek többségében szót is fogadnak. Bár tény, nálunk van retorzió, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy elvárom.
    Persze nem testi fenyítés, nem kell nekem esni!
  • Szegedi P
    #56
    nem muszáj a gyereket elrángatni pszihológushoz, lehet a másik oldalról is megközelíteni, hogy a szülő menjen el szakemberhez, vegyen részt tréningegn stb, az is legalább annyira a hatásos, és a gyerek még se úgy érzi hogy vele van a baj
  • jancso22
    #55
    milyen segítséget tudsz? egy barátom pszichológushoz vitte a gyerekét és az segített
  • paszulypisztoly
    #54
    Igen jelenthet gondot, de nem feltétlen súlyosat, de lehet csak egyszerűen hajlamos is rá. Ha ez tényleg valaminek a következménye, akkor azt azért észre lehet venni a környezetükben.

    Ha valakinek egy kis támogatásra lenne szüksége a gyerekneveléssel kapcsolatban, tudok segítséget adni, hogy merre keresgéljen.
  • jancso22
    #53
    egyetértek, a megfélemlítésből semmi jó nem származik. most olvasom csernustól a nőt. abban írja, hogy a gyerekeknél a vizelet és széklettartási probléma egy bizonyos kor után a mély félelem jele és nagy baj...szóval ha valaki ilyet lát az csináljon valamit vagy kérjen segítséget...
  • paszulypisztoly
    #52
    én nem vagyok annak a híve, hogy megfélemlítsük a gyereket, akár kiabálással sem.. a gyerek nem hülye, csak kicsi
  • hulloreka85
    #51
    Azért az a néha-néha is sok szerintem. Én nem hiszem, hogy folyamodni fogok ilyen eszközökhöz. Szimplán egy kis kiabálás és határozott fellépés elég lehet. :)
  • kissklara87
    #50
    Hát igen, néha a szülők nem tudják "kordában tartani" magukat és a pillanatnyi érzelmeik alapján cselekszenek, nem pedig a gyerek érzéseit szem előtt tartva. Ez ha egyszer-kétszer előfordul még nem gond de szerintem ez könnyen állandósulhat és az hosszú távon semmi jóra nem vezet...
  • mámászítá
    #49
    Én nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én sosem tudnám megütni a gyerekemet, ráordítok az már elég is.
  • IXEMGabeo
    #48
    áá azokból lesznek a lelkibetegek én csak azt mondom, minden gyerek előtt adott a lehetőség milyen életmódot választ...értendő ez a kamaszkorra, mert ott jönnek elő az első fontos döntések...bár vannak olyan emberek, akik gyerekkorukban már nagyon értelmes eszük volt és voltak bizonyos dolgok amiket előre elterveztek...mint mondtam intelligencia + nevelés kérdése is persze...sok függ a szülőtől természetesen ezt nem vitatom, szülők nélkül felnövő gyerekek általában, ők azok, akik baromi szeretet hiányos érzékeny emberekké válnak, de persze ez változatosan is alakulhat mivel az emberek nem egyformák...
  • Szegedi P
    #47
    Az a baj hogy a legtöbb szülő nem tudja mikor érdemes bevetni a pofont, sokszor van ugyanis hogy a szülő pillanatnyi hangulata határozza meg a büntetés mértékét.. Ha apukának jó napja volt a munkahelyen, elnéző lesz, egy stresszes nap után viszont a gyerek bűne hirtelen határozottabb fellépést 'érdemel'.. Néha a szülőket kéne tanítani szerintem
  • kissklara87
    #46
    Szerintem nincs azzal semmi baj, ha a gyerek néha kicsit szigorúbban van nevelve. Pár tanító pofon is belefér, attól az még nem okoz lelki sérülést a gyereknek. Persze nem szabad átesni a ló túlsó oldalára sem és állandóan verni a gyereket még akkor is ha elég lenne a szóbeli megdorgálás.
  • Szegedi P
    #45
    Aki gyerekkorában nem kap elég szeretet ami jó irányba indítja az életet, azon szerinted 'utólag' lehet korrigálni?
  • IXEMGabeo
    #44
    neked címeztem bocs
  • IXEMGabeo
    #43
    Kell a szigor de kiskorban, ami végigkíséri a gyereket egész életében és tisztelettudó lesz és erősebb lesz a jelleme."

    Velem nem voltak szigorúak, mégis tisztelettudó voltam mindig is, elsősorban talán, azért mert eleinte sok szeretetet kaptam a családomtól, ráadásul aki gyerekkorban öntudatosul, tudja mi a helyes, akkor már nem lehet nagy gond...Nagyon fontos az intelligencia ez egy képesség, aki nem mindenkinek adatik meg, tehát azokat az embereket terelni kell és nevelni, nehezebben kezelhetők akik az érzéseik alapján élnek. Nem ésszerű és később, minden kamasznál ez visszaüthet...
  • Szegedi P
    #42
    Ha a gyerekkel probléma van, füllent,sumákol, nem a tettét kell méltón megbüntetni, hanem tettének okát felkutatni és megérteni (valami biztos arra késztette h jobban jár ha sumákol), majd megtenni a lépéseket hogy legközelebb ne tegye, illetve elérni hogy Ő ne akarja megtenni. Ha őszinte és nyitott a kapcsolat szülő és gyermek közt, sose lesz oka ilyet tenni, de szülő legyen a talpán aki ezt eléri :)
  • hol9672
    #41
    Csak azért, mert a többi hülye iszik, dohányzik, drogozik, nem kell nektek is rászokni! Mi a faszért jó függővé válni?
  • Mirázs
    #40
    Hát itt tartunk???
  • Cat #39
    Gyermekkorú elkövetők Sárbogárdon (Fejér megye)

    Nem egy bűncselekmény történt a közelmúltban Sárbogárdon, amiben kiderült, gyermekkorú elkövetőkkel állnak szemben a nyomozók. Két bűneset is teljes felderítést nyert a napokban a Sárbogárdi Rendőrkapitányságon, a tettesek azonban büntetés nélkül megússzák, tekintettel arra, hogy még egyikük sem töltötte be a 14. életévét…

    A korábbi eset augusztus 25-re virradóra történt Sárbogárdon, a Rózsa utcában. Egy apuka tett feljelentést a rendőrségen, hogy két kiskorú gyermekének eltűntek a játékai az udvarukból. A feljelentő elmondta, hogy nem olcsó kis eszközökről van szó. Az egyik eltulajdonított játék egy háromkerekű, elektromos rendőrmotor, míg a másik egy utánfutós műanyag traktor. Mindegyik akkora méretű, hogy egy 6-8 éves gyerek bele tudjon ülni. A játékok értéke egyenként 15.000.- Ft.

    A sárbogárdi nyomozók az eljárás elején még nem is sejtették, hogy gyermekkorú elkövetőkkel állnak szemben, ám egy szemtanú elmondása alapján körvonalazódott a két kis tettes személye. Az adatgyűjtések során így sikerült beazonosítani a 13, illetve a 10 éves testvérpárt.

    Meghallgatásuk során bevallották, hogy már korábban kinézték a két kis járművet, aminek eltulajdonítását előre meg is tervezték. Sötétedés után mentek be a csukott, de nem zárt kertkapun keresztül az udvarra, majd hozták el a két játékot. Először a nagyobbik fiú hozta ki a rendőrmotort, majd erre felbuzdulva, öccse kihozta a traktort.

    Arra azonban magyarázattal nem szolgáltak, hogy miért törték őket ripityára. A náluk tartott házkutatás során ugyanis előkerültek a játékok, de már darabokban.

    Annak ellenére, hogy a két kis elkövető rendőrkézre került, vandalizmusuknak köszönhetően a sértett fiai sajnos már nem játszhatnak szeretett játékaikkal.


    A másik eset szeptember 11-én történt. Az esti órákban az ügyeletes orvos arról értesítette a sárbogárdi rendőröket, hogy egy 6 éves kisfiúhoz hívták ki, akinek szilánkosra tört a bal alkarja egy verekedés során.

    A nyomozóknak a sértett elmondása alapján sikerült beazonosítani és felkutatni az elkövetőt, akiről kiderült, még csak 10 éves. Az adatgyűjtések és meghallgatások során azonban az is körvonalazódott, hogy a 6 éves kisfiú terhére is bűncselekmény róható.

    Megállapítást nyert ugyanis, hogy a két fiú mindegyike gyermekotthonban lakik Sárbogárdon, csak egyikük az Ady utcaiban, míg a másik a Salamon útiban. Az ominózus napon összetalálkoztak egymással a városban, és a kisebbik fiú öccse miatt veszekedés alakult ki közöttük. A 10 éves gyerek egyik barátja ugyanis elmondta a sértettnek, hogy nem sokkal korábban a fiú bántalmazta a kisöccsét. Erre aztán a sértett annyira dühős lett, hogy nekiesett a fiúnak. Miután elengedte, az idősebb fiú megtorolta a támadást, és fellökte a nála kisebb gyereket, aki olyan szerencsétlenül esett, hogy maga alá fordult a karja. A támadó azonban ekkor sem adta fel, annak ellenére, hogy a kisfiú nagyon fájlalta a karját, még a hátára is rátérdelt.

    Az ügyben két garázdaság, illetve súlyos testi sértés miatt indult büntetőeljárás a Sárbogárdi Rendőrkapitányságon. Azonban hasonlóan az előző esethez, az ügy teljes feltárása ellenére szükséges lesz a nyomozás megszüntetése, tekintettel az elkövetők korára.

    Székesfehérvár, 2006. szeptember 14.
  • G@b0r
    #38
    balról a második?Mintha eggyel több foga lenne
  • The Garrett
    #37
    na melyik a kakukktojás :D
  • The Garrett
    #36
    elviszed tanfolyamra? mert otthon nem tanul meg
  • see.aakogh
    #35
    Az én fiam (ha lesz :) előbb fog megtanulni MoH:AA-ni (Vagy addigra már Quake5-özni), mint járni.. Gondoskodom róla
  • [Walaki]D`Lair
    #33
    nem...
  • magus
    #32
    hát én azért tiztelem a felnőtteket annak ellenére hogy 14 éves vagyok. bár engem aztán eltitlhatnak mindentől iskolátol ugysem tudnak és ugye az iskola az elet...
  • G@b0r
    #31
    te drogozol/füvezel?
  • mateos
    #30
    "addig iszom még 1 korty lesz, ezek után kisandalom ugyis jó lesz "



    "mi más mi tagadás tele van a lelkem nótával,barátok de csuda jó kedvet csináltok...barátok huzzátok de csuda jó kedvet csináltok"
  • mateos
    #29
    én is 17
    Én is leszoktam a hauzdozásról de néha muszály volt hazudnom , h elengedjenek bulikba meg kocsmába...bár má kezdek leszokni róla....
    Mondjuk azzal nem értek 1et , hogy ha valaki drogozik és iszik attól az illető züllött baromarcú (én nem drogozok)...nekem is vannak drogos ismerőseim,barátaim és abszolúte csak jokat tok rolúk mondani...meg kell válogatni a barátaidat,mielött ők válogatnának ki téged.
    Poncso: én szerintem minden korosztálynak szüksége van bulikba meg partykba járni ahol a saját korosztálya van jelen...mert jó , hogy szerecc felnőtekkel 1ütt lógni,de ez nem egézséges.Én is ismerek olyn gyereket aki nem jár se buliba sem kocsmába haverokkal,hanem ottjon gubbaszt és arra vár , hogy elmenjen a szüleivel 1ütt vendégségbe...és ahogy a szegény gyereket látom ez abszolút nem tesz jót neki.Szóval minden korosztálynak szüksége van bulizni.

    G@bornak igaza van...én mondjuk elég szerencsés vagyok..mindenem megvan...nem vagyok elkényesztetve cseppet sem...kapálok meg falusi életet is élek :) ...de haverok,pia,kaja,buli,csajok,sex nélkül Nem Tudnék Élni ...szükségem van kikapcsolódásra ...hogy aztán a 7köznapokban jól teljesitsek.
    Én ezt igy látom
  • [Walaki]D`Lair
    #28
  • G@b0r
    #27
    mondtam én hogy az? :)
  • [Walaki]D`Lair
    #26
    ácsi ácsi...a füvezés az nem drogozás :DDDDDDD
  • G@b0r
    #25
    Nah, én is 17! :P
    Munch:
    Sztem attól, hogy valaki dohányzik vagy drogozik még nem biztos, hogy "züllött baromarcú".Van néhány drogos ismerősöm de én tök normálisnak ismertem meg őket. Neked mi a normális réteg? Aki nem iszik nem dohányzik nem drogozik? Mert manapság sztem nagyon kevés ilyen fiatal van.
    Én egyetértek nemcsakfél-lel, mindent ki kell próbálni, csak 1* él az ember.Bulizás és piálás nélkül én pl el se tudnám képzelni az életemet.

  • [Walaki]D`Lair
    #24
    Aztakurva...A végén kiderül, hogy egy csomó értelmes fiatal van még rajtam kívül? :DDDD
  • Munch
    #22
    Jaja, szerintem is igazad van.
  • [Walaki]D`Lair
    #21
    jaja...ezt én is aláírom

    Mondjuk nekem nicsenek ilyn irányú heppjeim, hogy csak felnőttekkel...inkább aki "úgy jön" tehát...akivel szórakozni tudok...