Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni!
A Blogger.com-os blogomba először beraktam kapcsolatfelvétel modult. Kipróbáltam, de nem jött át a beállított e-mailemre semmilyen üzenet.
Többször is kipróbáltam, de semmi...
Aztán megszerkeztettem egy űrlapot az 123contactform.com oldalon, a html kódot beillesztettem az egyik bejegyzésembe.
Azt is többször kipróbáltam, de semmi...
Mi lehet a probléma?
Nagyon megköszönnék mihamarabbi segítséget, mert nagyon kellene.

zita
Köszi a válaszokat! Ez az AWS elég advancednek tűnik, de tán ez a legfaszább így
MerlinW
Ha külföldi, jó dokumentáció, support, akkor Amazon Webservices, vagy IBM Domino VPS
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.11.12. 20:19:34

[merlinw.org]

Jim Morrison
Gyumolcstarhelyen ezek elerhetoek tudtommal, tarhelypark.hu n is. Nezd meg melyik lenne jobb (talan utobbi?)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

ddosolják a hostom és a support nem éppen segítőkész. Melyik a legmenőbb host mostanában? cPanel kéne, 5 domain, cron job, curl, php, mysql, oauth, ár nem akadály. Elsősorban külföldi érdekelne de magyar is ok ha nem bődületesen fostos
j0nNyKa
szerintem valamelyik "mély" beállítással tudod ezt szabályozni, én pl így indítom a kanárit:

"C:\Users\xxxx\AppData\Local\Google\Chrome SxS\Application\chrome.exe" --disable-web-security --allow-running-insecure-content

gyanítom, hogy a chrome://flags/ -en belül is állíthatók ezek

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

SzirmosSzisza
Picit off, de páran csináltatok már itt bővítményt, hátha valaki tud segíteni. Hozzá lehet adni valahogy egy sajátot Chromehoz normálisan (developer mode nélkül), anélkül hogy ki kéne perkálni az azt 5 dollárt a Googlenak? Addig eljutottam, hogy szépen becsomagolom .crx-be, illetve "telepíteni" is sikerül (drag'n'droppal valamiért engedi, simán megnyitva nem 😄) és Linuxos Chromiumon megy is faszán, ellenben Windowsos Chrome az első böngésző újraindítás után deaktiválja, mert nincs storeban.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Jim Morrison
nem tettem hozzá, de természetesen, ha úgy gondoljátok, hogy túl bonyolultan csinálom, vagy ilyesmi, azt nyugodtan hozzátok a tudtomra 😊

szerk szerk: megoldottam. common-ba másoláskor cseréli ki a stringeket.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.10.12. 15:55:20

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Jim Morrison
Egy kis gulp felhasználásában kérnék segítséget.
Jelenlegi project struktúra
Szeretnék egy src meg dist mappát, mivel kb ugyanaz a kód kell több böngésző alá, így a gulp segítségével 1 paranccsal tudnám elkészíteni a különböző verziókat, nem pedig manuális másolgatásokkal...
Készülő struktúra tervezet:

|- src/
|- css/
|- img/
|- js/
|- libs/
|- manifest.json
|- dist/
|- gulpfile.js
|- node_modules/
|- package.json
|- dist/
|- common/
|- Chrome/

Sikerült azt elérnem, hogy minified kód, és js/lib fájljai összefűzve szerepeljenek a dist/common mappában. Viszont a common - Chrome mappába történő másolás nem igazán működik:

gulp.task('chrome', function () {

gulp.src(commonFilesToMove, {base: './dist/common/'})
.pipe(gulp.dest('dist/Chrome'));

if (argv.version > 3) {
gulp.src(<'./dist/common/manifest.json'>)
.pipe(replace(/\$build:browser/g, 'Chrome'))
.pipe(replace(/\$build:version/g, argv.version))
.pipe(gulp.dest('./dist/Chrome'));

return gulp.src(<'./dist/common/js/settings.js'>)
.pipe(replace(/\$build:browser/g, 'Chrome'))
.pipe(replace(/\$build:version/g, argv.version))
.pipe(gulp.dest('./dist/Chrome/js'));
}
});

gulp.task('chrome2', function () {
return gulp.src(<'./dist/common/js/settings.js'>)
.pipe(replace(/\$build:version/g, "4"😉)
.pipe(gulp.dest('./dist/Chrome/js'));
});

chrome --version 4 paranccsal simán eljutok odáig, hogy Chrome project is megkapja a fájlokat, manifest.json is átmásolódik, és kicseréli a $build:version-t 4-re, $build:browser-t Chrome-ra. Viszont a settings.js-ben nem csinál semmit. Ha külön futtatom akkor oké (chrome2). Nem kapok hibaüzit meg ilyenek. Miért nem lehet jó?

SzirmosSzisza
Célszerűbb forum.xy.hu domaint csinálni, azzal triviálisan megoldható. Ha ez nem megy, akkor /forum-re menő dolgokat át kell proxyzni a saját szerveredre (célszerű mind2 oldalon https-t használni, különben nem valami biztonságos).

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

passatgt
j0nNyKa
cross-origin iframe <#nemtudom>

passatgt
egy 100% széles, 100% magas iframe-be berakod

j0nNyKa
crossdomaint sehogy nem fogsz megoldani, gondolj bele, hogy ha ez lehetséges lenne, milyen vicces támadások érhetnék a weboldalakat
ne gondolkozz más domainben, nem fog működni

Kérdés!
Sziasztok! Van egy informatikához nagyon keveset értő ismerősöm (na én sem vagyok programozó) akinek van egy kőkorszaki weboldala és akar egy fórumot rá, és megkért, hogy segítsek neki létrehozni a weboldalán.
A legújabb phpBB-t akarom beüzemelni neki, viszont nem akarom, hogy az ő tárhelyén legyen.

Tehát azt akarom, hogy az ő weboldalán kitesszük a Fórum gombot, viszont az én domainemen levő fórum nyíljon meg az én tárhelyemen, de böngészőben azt akarom, hogy úgy látszódjon, hogy az "ő domain neve/forum" (esetleg csak az "ő domain neve"😉 alatt nyílt meg az oldal. Mintha csak az ő tárhelyére töltöttük volna fel a fórumot.

Ezt milyen kóddal tudnám elérni?

Köszi
Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2016.09.26. 11:34:36
Jim Morrison
Nem tudom van e itt olyan aki ki tudja próbálni, de csak nálam nem jó a PHPUnit @require OS?
Windows alatt tesztelnék, pár részt kihagynék a @requires OS Linux segítségével de nem megy.
Egy hangyányit jobb lenne mint @group-ot használni...

fixed... rossz phpunit verzióm volt...
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.09.24. 11:18:06

Jim Morrison

Jim Morrison
aaah, így volt, bekapcsoltam az error reporting -1 -et (minden elfelejtem, hogy ilyen van 😄), és lám,

Catchable fatal error: Method....__toString() must return a string value in ... on line 29
alapból null-t adna vissza, kicseréltem "" -re és mindjárt jó lett <#falbav>

Malakai
Pontosan hol akadsz el?
Mert ennyi alapján, akkor a kocsi() visszaadja a Kocsi instance-t (singleton, szóval gondolom Kocsi::getInstance(), vagy ilyesmi) és azzal úgy mennie is kell.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Jim Morrison
ah, látod most nézem hülyén írtam, amit írsz, azt cserélném le 😄 bocsi

// abstract osztály
abstract class Jármű extend Singleton
{
protected static $jarmuvek = [];
public function hozzaad(..) {
// hozzaadom a $jarmuvek -hez
}
public function elvesz(..) {
...
}
public function felrobbant(..) {
...
}
}

// Kocsi
class Kocsi extends Jármű
{
public function valami() {
...
}
}

// Másik 'random' osztály
class Parkolo
{
public static function kocsi(..)
{
}
}

// És azt szeretném, hogy máshol ez meg működjön:
Parkolo::kocsi()->hozzaad('Honda');

Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.08.28. 18:28:32

SzirmosSzisza
Google alapján így lehet string alapján metódust hívni. Ha meg nem akarsz mindig ()-t írni a singleton miatt használj statikus osztályt + metódusokat.

Jim Morrison
PHP:
Van egy kis gondom.
Van nekem egy Parkolo osztályom, abban van egy function kocsi(), aminek nem más lenne a célja, mint a Kocsi osztálynak megmondani, hogy adja hozzá az eddigi járművekhez a Honda-t (járművek tömb és a hozzáad metódus is a Jármű abstract osztályban van) (class Kocsi extends Jármű, Jármű osztály pedig singleton osztályt(!))

A következőt szeretném csinálni:

Parkolo::kocsi()->hozzaad('Honda)';

// és ezt a működést részesíteném előnyben ezzel szemben:
Parkolo::kocsi('hozzaad', 'Honda)';
Parkolo::kocsi('elvesz', 'Honda)';
Parkolo::kocsi('felrobbant', Honda);

Minek kéne a kocsi metódusban lennie, hogy ez működni tudjon?

u.i, kitalált osztályok, talán így könnyebb megérteni.
Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2016.08.28. 15:10:55

MerlinW
Asszem a 3.x-ben már benne van.

[merlinw.org]

Malakai
Malakai
Nem tudom melyik verziónál rakták bele, de már benne van, külön function nincs API-ban, de .on() működik.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

j0nNyKa
plugin hozzá, bár erre továbbra is vannak sokkal szebb megoldások

passatgt
oninput nincs jquery-ben, úgyhogy így megy csak:

$(input)<0>.oninput = function(){...};

Malakai
Ugyanúgy akár js file-ból is lehet, mehet jquery-vel az (on)input. Ugyanakkor jonny felhívta figyelmed több problémára is, azért azokra is figyelj oda.

Lehetne onchange in, oninput annyit tesz, hogy még miközben ráncibálod a csúszkát már lefut a handler.

De amit jonny írt, hogy kell az input-ra az tényleg kell rá, passatgt-nél is azért megy egyetlen egy serialize()-al és nem kell barmolnia www-encoded gyártásával, mert ott van az input-on az attribútum.
Utoljára szerkesztette: Malakai, 2016.08.25. 17:07:14

(\__/) ( X.x) ( } . { )

j0nNyKa
én megbocsájtok
kérdezted, mi a hiba, felsoroltam párat - valóban lehetett számítani ilyen hszre
persze ha az volt a célod, hogy más megoldja helyetted, akkor tényleg nem számíthattál rám, ezesetben my bad <#eljen>

Agy Halott
Az "oninput" nekem uj, errol nem tudtam koszi.

j0nNyKa: elnezest kerek, amugy sejtettem, hogy lesz legalabb egy a tiedhez hasonlo hozzaszolas...
MerlinW
Trololol😊

[merlinw.org]

passatgt
j0nNyKa
fúha, van fogalmad róla hogy mit csinál a kód?
- az alsó 2 inputnak nincs name-je
- az egész 100x bonyolultabb mint kéne
- htmlben data-rangeslider, jsben data-rangeSlider
- element.parentNode.getElementsByTagName('output')<0>; ez a selector mindig ugyanazt választja ki, jóhogy ugyanaz változik
- a kód.. hát nevezzük rondának
- delim = (i < len) ? '&' : '&'; öööö ez... ez igen
- js egyik felében plain js, másik felében jQuery, most akkor melyik?
- hasraütésre a js kód kb 8-10 sorból megoldható a jelenlegi 33 helyett

Agy Halott
Sziasztok,

Volna ez a kis takolmanyom es az istenert sem tudok rajonni a probelmakra:
1, nem jelenik meg a csuszka erteke, mint az input haromnal
2, az input 4 csuszka mozditasara az input 3 erteket valtoztatja
3, az urlap elkuldesenel az utoljara mozditott csuszka erteket kuldi ki az input 3-ra es 4-re

A kesobbiekben tobb csuszka is lesz majd, szoval olyan megoldast keresek, ami ezek szamatol fuggetlen.
Volna vkinek kedve segiteni? Koszonom.
Utoljára szerkesztette: Agy Halott, 2016.08.25. 04:30:17
Csacsi
Koszonom mindkettotknek

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

SzirmosSzisza
Ha nem akarsz sokat foglalkozni vele, akkor Bootstrap popover-rel egyszerűen meg lehet csinálni.

j0nNyKa

Csacsi
Valahol van valami leírás is erről? 😊

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

j0nNyKa
igen meg

Csacsi
Sziasztok. Nem tudom mennyire bonyolult a kérésem. Nem értek sajnos semennyire hozzá, de azt szeretném megcsinálni, hogy van mondjuk egy táblázatom legyen mondjuk 6 sor 3 oszlop....mindegyikben szöveg van, és azt szeretném megcsinálni, hogyha az egeret az egyik szöveg fölé viszem, akkor megjelenítsen egy képet, mindenféle klikkelés nélkül..és minden szöveghez más képet szeretnék. Ez megoldható?

MerlinW
Notepad++ nem is fog futtatni semmit.. az egy szövegszerkesztő. Tölts le és telepíts Perl-t, majd paranccsorban futtasd a scriptedet. A Perl oldalán van tutorial, dokumentáció, stb.

perl.org
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.08.17. 18:18:43

[merlinw.org]

eddig én is eljutottam de köszi 😊

Gigabyte GA-Z97X Gaming 5 | i7-4770 | 32 GB Kingston | Samsung 850 EVO 250GB SSD | WD 2x2TB 7200 HDD | MSI GTX 1080 X8 Gaming | ASUS ROG Swift PG279Q 2560x1440 | FSP 600 Hyper | Thermaltake Core P5 |

j0nNyKa

Az elején ott van a #!/usr/bin/perl de notepad++ nem futtatja le. Megnyitni sem tudom, privátban tudnál segíteni?

Gigabyte GA-Z97X Gaming 5 | i7-4770 | 32 GB Kingston | Samsung 850 EVO 250GB SSD | WD 2x2TB 7200 HDD | MSI GTX 1080 X8 Gaming | ASUS ROG Swift PG279Q 2560x1440 | FSP 600 Hyper | Thermaltake Core P5 |

SzirmosSzisza
Ha van, valami olyasmi az elején, hogy #!/usr/bin/perl, akkor simán futtathatóvá teszed (chmod +x valami.pl) és futtatod (./valami.pl). Ha nincs, akkor szerintem 'perl valami.pl' paranccsal is mennie kéne. Ha nem Windowsod van, akkor passz, Google segít 😊

Nem ide tartozik tudom de nem találtam neki külön topikot.
Kaptam egy kész kódot amit Perl-ben írtak, hogy tudom használható programmá tenni?

MerlinW
Ezt nem tudom, nem használok ilyen böngészőket. Viszont ha egy programban nem nyilvánvaló és egyértelmű, hogy mit küld el online az minden csak nem biztonságos vagy megbízható alkalmazás.

[merlinw.org]

Tetsuo
Még nem próbáltam ki, de úgy tűnt, én annyira nem választhatok, mi kerüljön a felhőbe és mi nem: az egész böngészés odakerül.
Tehát nem így van?

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

MerlinW
A protokollok és a szóban forgó oldalak biztonsági eljárásai függetlenek a böngészőtől. A jelszavak kezelése meg rajtad áll. Ha nem mented el őket, nem kerülnek a felhőbe. Tehát semmivel sem kockázatosabb. Internet bank auth és egyéb érzékeny adatot egyébként sem ment értelmes ember felhőbe.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.07.18. 08:57:38

[merlinw.org]

Tetsuo
Jobb topikot nem találtam a kérdésemhez. (Értelemszerűen a Maxthon topik válaszai egyoldalúak lennének.)

A Maxthon böngészővel történő online vásárlás és "internet banking" mennyivel kockázatosabb illetve kockázatosabb-e mint ugyanezek Firefox és Chrome esetén?
A Maxthon fő fejlesztői csoportja részben kínai, részben kaliforniai illetőségű és "Cloud Browsing", vagyis sokmindent (pl. a jelszavakat) felhőben tárol...
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.07.17. 16:23:27

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8