Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nem paradoxon. Sztem te a logikai _kifejezés_ és a logikai _típus_ fogalmát akarod keverni azáltal, hogy a 'true' (talán jó Pascal-os beidegzõdésbõl) szerinted boolean típusú. Boolean típusra gyakorlatilag nincs szükség, de a boolean kifejezés látszólag ilyen típust ad vissza.
A 'true' változót úgy ismeri fel, hogy az egy rendszerszintû konstans, 1-es értékkel és logikai kifejezésben (pl. feltételvizsgálat) használható, mivel a logikai kifejezés eldöntésének az az alapja, hogy ha az eredmény nulla, akkor hamis, ha egy, akkor igaz.
Pl. az 'if(true)...', az 'if(1==1)...', az 'if(true==1)...', az 'if(true!=0)...', az 'if(1!=0)...', stb. mind helyes és igaz lesz.
Kicsit nézd át jobban a logikai kifejezések magyarázatát, szerintem csak vmi régi berögzõdés zavar téged. Az elgondolásod jó, csakhogy ezen már túlléptek, nincs szükség ilyen típusmegkötésekre.
A 'true' változót úgy ismeri fel, hogy az egy rendszerszintû konstans, 1-es értékkel és logikai kifejezésben (pl. feltételvizsgálat) használható, mivel a logikai kifejezés eldöntésének az az alapja, hogy ha az eredmény nulla, akkor hamis, ha egy, akkor igaz.
Pl. az 'if(true)...', az 'if(1==1)...', az 'if(true==1)...', az 'if(true!=0)...', az 'if(1!=0)...', stb. mind helyes és igaz lesz.
Kicsit nézd át jobban a logikai kifejezések magyarázatát, szerintem csak vmi régi berögzõdés zavar téged. Az elgondolásod jó, csakhogy ezen már túlléptek, nincs szükség ilyen típusmegkötésekre.
Ennek egyszerû oka van: a true egy integer konstans, értéke pedig 1. 😊 Boolean kifejezésekben bármilyen eredmény, ami 1-et ad, az igaznak minõsül (a 0 pedig hamisnak), nem kell logikai típusokat használni. Nem vagyok biztos benne, de azt hiszem, php-ban nincs is ilyen típus (nincs rá szükség).
Azért ne felejtsük el, hogy az iframe igen magas biztonsági kockázatokkal jár, így sok helyen le van tiltva (pl. nálam is). 😊 Használható helyette normál frame, bár ilyenkor természetesen az oldal összeállítása bonyolultabb (a split-ek pontos bemérése miatt).
szerintem te most az iframe-rõl beszélsz, ahhoz még php sem kell 😊
Pl.:
<IFRAME SRC="http://a.beszurando/file/neve" HEIGHT="200" WIDTH="100" NAME="belsokeret"></IFRAME>
Pl.:
<IFRAME SRC="http://a.beszurando/file/neve" HEIGHT="200" WIDTH="100" NAME="belsokeret"></IFRAME>
Én még sajnos mindig nem értek a php-hez, de lenne 1 oldal, amit szerintem azzal lenne a legegyszerûbb megoldani. Arról lenne szó, h az oldalon egy bizonyos helyre kellene betölteni az aloldalakat, pl. 1 keretbe. Ha jól gondolom így mûködik a postnuke is. Nagyon bonyolult ezt megoldani?
Menni fog, még a modemes korszakomban kipróbáltam, de sok helyen máshol lesz a sor, és van olyan is ami teljesen hiányzik.
Én meg nem tudom összehozni, mert rádiósnetem van, ami helyi hálózaton kapcsolódik, az meg nem teteszik az apache-nak 😞
Nagyon egyszerû, bátran vágj bele 😊
Töltsd le ezt: PHP Triad 2.2 for windows
http://sourceforge.net/projects/phptriad
Indítsd el az install-t, fel fogja tenni szépen az Apache webszervert, a PHP-t és a MySQL-t, gyakorlatilag használatra kész állapotba (ha jól emlékszem).
Az Apache config-ban (pl. C:\apache\conf\httpd.conf) módosítsd azt a pár sort amit kell (268. sor = port 80 / 275. sor = ServerAdmin [email protected] / 301. sor = DocumentRoot "C:/a/honlapod/helye/a/gepeden/") stb..
Indítsd el a winmysqladmin-t ("Start-programok ..." stb.), van egy olyan fül rajta hogy "my.ini Setup". Annak a végén van egy ilyen rész, töltsd ki a user nevet és jelszót, majd ezzel tudsz kapcsolódni az sql szerverhez
Server=C:/apache/mysql/bin/mysqld-nt.exe
user=idejönaneved
password=idejönajelszavad
Indítsd el az Apache-t (szintén "Start - programok ..." stb..), és már használhatod is. 😊
ha vmit módosítasz a conf. file-ban akkor indítsd újra a szolgáltatást.
kb ennyi jutott most eszembe, sok sikert hozzá 😊
Töltsd le ezt: PHP Triad 2.2 for windows
http://sourceforge.net/projects/phptriad
Indítsd el az install-t, fel fogja tenni szépen az Apache webszervert, a PHP-t és a MySQL-t, gyakorlatilag használatra kész állapotba (ha jól emlékszem).
Az Apache config-ban (pl. C:\apache\conf\httpd.conf) módosítsd azt a pár sort amit kell (268. sor = port 80 / 275. sor = ServerAdmin [email protected] / 301. sor = DocumentRoot "C:/a/honlapod/helye/a/gepeden/") stb..
Indítsd el a winmysqladmin-t ("Start-programok ..." stb.), van egy olyan fül rajta hogy "my.ini Setup". Annak a végén van egy ilyen rész, töltsd ki a user nevet és jelszót, majd ezzel tudsz kapcsolódni az sql szerverhez
Server=C:/apache/mysql/bin/mysqld-nt.exe
user=idejönaneved
password=idejönajelszavad
Indítsd el az Apache-t (szintén "Start - programok ..." stb..), és már használhatod is. 😊
ha vmit módosítasz a conf. file-ban akkor indítsd újra a szolgáltatást.
kb ennyi jutott most eszembe, sok sikert hozzá 😊
hogyan lehet chatet beilleszteni az oldalunkba? PL:irc
OK köszi, akor inkább még ezt hagyjuk...
Most próbálgatok mást (táblázatok, marquee, stb..) egyszóval alkotok 😄D
Most próbálgatok mást (táblázatok, marquee, stb..) egyszóval alkotok 😄D
Youth
De ez nem marquee.
Egyszerûen le van programozva JS-bõl, hogy x idõközönként tegyen hozzá, illetve vegyen el betût, igy úgy néz ki mintha menne a szöveg...
Egyszerûen le van programozva JS-bõl, hogy x idõközönként tegyen hozzá, illetve vegyen el betût, igy úgy néz ki mintha menne a szöveg...
Hát hirtelen nem tudok mást mutatni, talán ez is erre a szisztémára épül fel vagyis mozog... nekem ez is jó lenne csak akkor ki tudnád szedni?
elõre is köszi
http://www.blue-byte.hu/fo.htm
elõre is köszi
http://www.blue-byte.hu/fo.htm
Youth
A marquee nem JS kód, tehát nem kell SCRIPTbe rakni.
Az sima HTML kód.
Valamint a marquee-val nem lehet a status barra hatni, az egész más, mint ahogy a péda oldalon is láttad.
Az sima HTML kód.
Valamint a marquee-val nem lehet a status barra hatni, az egész más, mint ahogy a péda oldalon is láttad.
Ááá
Köszi ez bejött és neked is köszi Bruce Lee 😊
De lenne ezzel kapcsolatban egy (remélem) utolsó kérdés: hogy lehet megcsinálni azt hogy ez mozogjon mint amit a Marquee-vel el lehet érni, próbáltam billeszteni a scriptbe a Marquee-t de semmi, hogy lehet ezt megcsinálni?
Köszi ez bejött és neked is köszi Bruce Lee 😊
De lenne ezzel kapcsolatban egy (remélem) utolsó kérdés: hogy lehet megcsinálni azt hogy ez mozogjon mint amit a Marquee-vel el lehet érni, próbáltam billeszteni a scriptbe a Marquee-t de semmi, hogy lehet ezt megcsinálni?
Youth
Értelem szerûen
HTML
HEAD
SCRIPT
window.status="Szia";
/SCRIPT
/HEAD
BODY
/BODY
/HTML
Tagokat persze kacsacsõrök közé. Általában a script részt a headbe rakjuk.
Értelem szerûen
HTML
HEAD
SCRIPT
window.status="Szia";
/SCRIPT
/HEAD
BODY
/BODY
/HTML
Tagokat persze kacsacsõrök közé. Általában a script részt a headbe rakjuk.
Tessék, itt egy nagy kupac status bar javascript, lehet válogatni, melyik tetszik 😊
mindegyikhez ott a forrás és a beüzemelés módja 😊
http://www.wsabstract.com/script/cutindex19.shtml
mindegyikhez ott a forrás és a beüzemelés módja 😊
http://www.wsabstract.com/script/cutindex19.shtml
Most ha én csak annyit akarok kiiratni hogy "szia" akkor mit kell leírni ebbõl az egészbõl a scriptek közé? Ja és ha scriptet szeretnék elhelyezni akkor a két head közé esik?
Köszi 😊
Köszi 😊
Youth
PS: de ha pl két SCRIPT tag közé zársz egy windows.status="Ez lesz kiirva alul"; sort, akkor "Ez lesz kiirva alul" 😊
Jaaa. Az más😊
Azt status bar-nak hivják, és JSbõl lehet programozni (JavaScript).
Na, szal pl ezt nézd meg, ez az én oldalam.
Ha bejött a fõoldal, alul látni fogod, hogy órát, dátumot, egyéb infókat jelenit meg a statusbarban.
Ha nyomsz egy jobbklikk forrás megjelenitését, akkor abban ezt találod:
SCRIPT
top.document.title="- ( Chronowerx HQ ) - ( Index ) - ( =HUN= )";
var Napok = new Array ( "Vasárnap", "Hétfõ", "Kedd", "Szerda", "Csütörtök", "Péntek", "Szombat" )
var Honapok = new Array ( "1", "2", "3", "4", "5", "6", "7", "8", "9", "10", "11", "12" )
function IdoKiiras () {
var pillanatnyi_ido = new Date()
var aktEv = pillanatnyi_ido.getYear()
if (aktEv<1000) aktEv = aktEv+1900
var aktHonap = pillanatnyi_ido.getMonth()
var aktHonapNapja = pillanatnyi_ido.getDate()
var aktHetNapja = pillanatnyi_ido.getDay()
var aktOra = pillanatnyi_ido.getHours()
var aktPerc = pillanatnyi_ido.getMinutes()
var aktMasodperc = pillanatnyi_ido.getSeconds()
window.status = "( " + aktEv + ". "
+ Honapok [ aktHonap ] + ". "
+ aktHonapNapja + ". ) - ( "
+ Napok + " ) - ( "
+ (( aktOra < 10) ? "0" : "" ) + aktOra
+ (( aktPerc < 10) ? ":0" : ":" ) + aktPerc
+ (( aktMasodperc < 10 ) ? ":0" : ":" ) + aktMasodperc
+ " ) - ( Chronowerx HQ ) - ( Index ) - ( =HUN= )"
setTimeout("IdoKiiras()",1000) }
/SCRIPT
Ebbõl végülis a window.status a lényeg, ennek az értéke lesz a status bar-ban, és a végén a függvényt a setTimeout zárja, ez határozza meg, hogy másodpercenként frissüljön a statusbar (tehát menjen az óra😊.
Ha valamit nem tudsz kisilabizálni ebbõl, kérdezz😊
Azt status bar-nak hivják, és JSbõl lehet programozni (JavaScript).
Na, szal pl ezt nézd meg, ez az én oldalam.
Ha bejött a fõoldal, alul látni fogod, hogy órát, dátumot, egyéb infókat jelenit meg a statusbarban.
Ha nyomsz egy jobbklikk forrás megjelenitését, akkor abban ezt találod:
SCRIPT
top.document.title="- ( Chronowerx HQ ) - ( Index ) - ( =HUN= )";
var Napok = new Array ( "Vasárnap", "Hétfõ", "Kedd", "Szerda", "Csütörtök", "Péntek", "Szombat" )
var Honapok = new Array ( "1", "2", "3", "4", "5", "6", "7", "8", "9", "10", "11", "12" )
function IdoKiiras () {
var pillanatnyi_ido = new Date()
var aktEv = pillanatnyi_ido.getYear()
if (aktEv<1000) aktEv = aktEv+1900
var aktHonap = pillanatnyi_ido.getMonth()
var aktHonapNapja = pillanatnyi_ido.getDate()
var aktHetNapja = pillanatnyi_ido.getDay()
var aktOra = pillanatnyi_ido.getHours()
var aktPerc = pillanatnyi_ido.getMinutes()
var aktMasodperc = pillanatnyi_ido.getSeconds()
window.status = "( " + aktEv + ". "
+ Honapok [ aktHonap ] + ". "
+ aktHonapNapja + ". ) - ( "
+ Napok
+ (( aktOra < 10) ? "0" : "" ) + aktOra
+ (( aktPerc < 10) ? ":0" : ":" ) + aktPerc
+ (( aktMasodperc < 10 ) ? ":0" : ":" ) + aktMasodperc
+ " ) - ( Chronowerx HQ ) - ( Index ) - ( =HUN= )"
setTimeout("IdoKiiras()",1000) }
/SCRIPT
Ebbõl végülis a window.status a lényeg, ennek az értéke lesz a status bar-ban, és a végén a függvényt a setTimeout zárja, ez határozza meg, hogy másodpercenként frissüljön a statusbar (tehát menjen az óra😊.
Ha valamit nem tudsz kisilabizálni ebbõl, kérdezz😊
Aha most már ezt is megtanultam 😊)
De hogy kell beteni úgy hogy ne a honlapon jelnejen meg hanem azon a kis részen az explorer alján?
Nem tudom jobban elmagyarázni hogy mit akarok 😊
De hogy kell beteni úgy hogy ne a honlapon jelnejen meg hanem azon a kis részen az explorer alján?
Nem tudom jobban elmagyarázni hogy mit akarok 😊
Youth
Azt úgy hivják hogy marquee, és egyszerû HTML kód.
Itt a leirása.
De légyszi ne itt gyakorold majd a használatát😊)
Itt a leirása.
De légyszi ne itt gyakorold majd a használatát😊)
Aha de remélem egy kicsit leereszkedtek néha az én szintemre mert még nagyon az elején vagyok 😊
Hogy lehetne megscinálni azt hogy a honlap alján mondjuk az a szöveg hogy "helló" megy balról jobbra? (arra a részre gondolok hogyha most lenéztek akkor az van kiírva hogy SuperGamez Hírmagazin) Az a baj nem tudom mi annak a neve és hogy lehetne megcsinálni. Segítenétek?
Elõre is köszi
Hogy lehetne megscinálni azt hogy a honlap alján mondjuk az a szöveg hogy "helló" megy balról jobbra? (arra a részre gondolok hogyha most lenéztek akkor az van kiírva hogy SuperGamez Hírmagazin) Az a baj nem tudom mi annak a neve és hogy lehetne megcsinálni. Segítenétek?
Elõre is köszi
Youth
Ezt hívják többek között PHPnek is 😊
Szóval szerver oldali szriptelés, dinamikus weboldalak és hasonló kulcsszavakról esik most szó 😊
Szóval szerver oldali szriptelés, dinamikus weboldalak és hasonló kulcsszavakról esik most szó 😊
Ezt nem értem hogy lehet megcsinálni úgy hogy külön fájlban van a bal oldal... 😊 ugyanaz van abban a fájlban mintha beleírnád az oldalba? és hogy lehet megcsinálni hogy a forráskódot abból vegye aztán ki?
Youth
hát a fõ oldal csak a fejlécet tartalmazza, a css is bele van szúrva hogyha betöltök valamit akkor arra is rámenjen. erre az oldalra van rászúrva a szöveg ami egy PHP testreszabott nucleus nevezetû hírezõrendszer generál, a baloldali sáv és a banner forráskódja külön file-ban van hogy könnyebb legyen frissíteni.
Nagyjából ennyi
Nagyjából ennyi
attól függ mire akarod használni, ha online shopot akarsz létrehozni html-ben az elég szánalmas lenne
Tehát megnéztem a honlapod és érdekelne hogy csináltad... Minden 😊
Tudod most tanulom csak ezt...
Tudod most tanulom csak ezt...
Youth
Én DWbõl tanultam meg a nyelvet, az MX már kiemeli a különbözõ cuccokat ami nem csak tanulásra elõnyös
Szvsz pl pont a dreamwaver vagy a frontpage elég csúnya kódot csinál, fõleg bonyolultabb dolgoknál, ami utána áttekinthetetlen, és sokszor redundáns is.
Szerinte maz is 1 jó ötlet, ha pl. vmi 1xûbb szerkesztõben csinálsz pár dolgot (pl. front page) és utána megnézed a hozzá tartozó kódot. Én az alapokat így tanultam meg, meg persze mások forrásaiból 😊
Áhá köszi. És magát a program leíró nyelvét kell megtanulni vagy azt hogy lehet mondjuk Dreamweaverben húzkodni a képeket?
Youth
Sziasztok!!!
Én most szertnék megtanulni HTML-t szerkezteni, csak nem tudom hogy kezdjem el... Amit 2XP felrakott azokból meglehet tanulni vagy könyvet kell vásárolni vagy mi? Csak annyit mondjatok hogy mevel kell elkezdeni a tanulást
Elõre is köszi
Én most szertnék megtanulni HTML-t szerkezteni, csak nem tudom hogy kezdjem el... Amit 2XP felrakott azokból meglehet tanulni vagy könyvet kell vásárolni vagy mi? Csak annyit mondjatok hogy mevel kell elkezdeni a tanulást
Elõre is köszi
Youth
Találtam jó oldalakat "hozzám hasonló" kezdõknek magyarul:
CSS referencia
HTML referencia
ASP segédanyagok kezdõknek
Bocsi, ha ezek már mindenki által ismeretek lennének 😉
CSS referencia
HTML referencia
ASP segédanyagok kezdõknek
Bocsi, ha ezek már mindenki által ismeretek lennének 😉
már boccccs.. de ha vki nem ért php-hez, ne azt mondjuk már neki hogy könyvet nem érdemes olvasni hozza, hanem üljön le és csinálja .. én megpróbáltam, leültem, aztán nézel ki a fejedbõl mint a hülyegyerek, hogy most mi a jó francot is kéne nekem csinálnom? kezdem el bogarászni a netet ? de mi után? leírást keresni? alapokat?
MINEK?
hisz ott a könyv, ráadásul magyarul, és még jó is.
ugyhogy én azt mondom hogy fogd meg azt a könyvet, ülj le vele és kezd el olvasni (persze mellette gyakorlás is kell).
Másképp sem lesz könnyebb dolgod, ez még mindig a legkevésbé fájdalmas út.
MINEK?
hisz ott a könyv, ráadásul magyarul, és még jó is.
ugyhogy én azt mondom hogy fogd meg azt a könyvet, ülj le vele és kezd el olvasni (persze mellette gyakorlás is kell).
Másképp sem lesz könnyebb dolgod, ez még mindig a legkevésbé fájdalmas út.
Persze kell valami kiindulás.
Ugorj neki, ha elakadsz majd segitünk max😊
De azért angol tudás erõsen kell hozzá😊
Ugorj neki, ha elakadsz majd segitünk max😊
De azért angol tudás erõsen kell hozzá😊
... de azért nem árt egy kis segítség, és már mint említettem párszor, az angol nem az erõsségem 😞(