22786
Html-, css- és php-help
  • Dj Faustus #4695
    "az enyémre van megoldás?"
    A türelem megoldást terem. Tessék kivárni a sort, nem tülekedni.

"Ez az ul meg li micsoda is?"
    Az <ul>...</ul> a rendezetlen lista (nincsen sorszámozva), az <li>...</li> egy darab listaelem. Mintha egy bevásárlólista lenne.
    Bővebben:

Remekül lehet használni menünek:

"Sikerult osszehoznom az elso CSS designomat. "
    Ugye? A szenvedésnek megvan a gyümölcse!

"őőő ennek a helyére lehet beírni vmi olyat h if ie then "
    Semmi PHP, semmi Javascript, feltételes megjegyzés kell és kész:

• _Vegeta_
    Sikerult osszehoznom az elso CSS designomat. Koszonom szepen a segitseget! ;)
  • cr3ativ3
    írni kell rá egy php szkriptet. Faustus talán tud segíteni.
  • Cat 02 #4692
    őőő ennek a helyére lehet beírni vmi olyat h if ie then

ennek=<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
  • Agy Halott #4691
    koszi azert a segitokeszseget...

mas esetleg tudna segiteni, hogy egy flash VIDEO LEJÁTSZÓban, hogyan tudom a .flv kiterjesztesu videokat linkesíteni?
  • cr3ativ3
    nem, az felsorolás, bekezdés, meg ilyenek... nem?
  • _Vegeta_
    Megvagyok. Piece of cake. :)
    Ez az ul meg li micsoda is? Ugye ezzel lehet folosztani egy divet tobb kis reszre? :)
  • cr3ativ3
    az enyémre van megoldás?
  • Dj Faustus #4687
    Ej, hát elmegyek egy kis időre, és máris csak a gondok vannak! Catti-Brie-t is sikerül megharagítani (csak aztán nehogy lenyilazzon...) ;)

"Hogyan tudom kozepre igazitani az egesz designt? :)"
    Vízszintesen:
    body {
    text-align: center;
    }
    #container {
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
    }

Függőlegesen is:
    #container {
    width: 440px;
    height: 400px;
    position: absolute;
    top: 50%;
    left: 50%;
    margin-top: -200px;
    margin-left: -220px;
    }

Megjegyzések:
    * A text-align: center, csak az IE miatt kell. Vigyázni kell vele, mert minden szöveget középre tesz. Ahol nem szeretnél középre pozicionálást, ott vissza kell állítani a neked tetsző formára (text-align: left; text-align: right; text-align: justify;)
    * A középre helyezendő elemnek container értékű id attribútumot kell adni.
    * A függőleges középre igazításnál meg kell adni a blokk szélességét (width), magasságát (height)
    * A függőleges középre igazításnál a felső margó a magasság felének -1-szerese (magasság*-0,5); a bal oldali margó a szélesség felének -1-szerese (szélesség*-0,5).

• cr3ativ3
    zavarosan magyaráztam el... nem tudom... Én azt ajánlanám, hogy nézd meg hol lehet változtatni a lejátszólistán.
  • _Vegeta_
    Hogyan tudom kozepre igazitani az egesz designt? :)
  • Agy Halott #4684
    de most nem ertem... ez a megoldasa amit en szeretnék? mit kell csinalni .fla kirterjesztesu fájl-lal?
    hogyan tudok igy linkelgetni a .flv videokra?
  • cr3ativ3
    "Sikerük olyan meglepetésszerű volt, mint amilyen hatalmas. Trieri koncertjükön 200 ájult tini-lányt kellett orvosi ellátásban részesíteni, de népszerűségük már határtalan." Ájjájj hát igen... a th hipnotizál, és butít
  • cr3ativ3
    Az en problemamra tud valaki valamit mondani? :P
  • cr3ativ3
    pedig egyszeru

Megfogod "shotink swf decomplier" nevű progival, megnyitod, és utána pedig export fla gombra kattintva kimenti neked fla-ba :) Nem bonyolult.
  • Agy Halott #4680
    pffff en nem sokat ertek az ilyenhez... azert jottem ide :)
    ez a visszafejtes nekem magas!
  • cr3ativ3
    Ezt régebben tudtam, most nem jut eszembe ennél jobb.
    Szedj le egy YouTube-os oldalt.Shotink SWF Decomplier segítségével fejtsd vissza a lejátszót. A HTML és a flashben lévő as kóddal rá lehet valahogy jönni.

Legalább is ezt én így csinálnám. =)
  • cr3ativ3
    Ez ugy van megszerkesztve, hogy a header (banner) az fel van darabolva 4 részre. alatta az árnyék effektek miatt ismét darabolás. Utána a tartalom bal széle, tartalom, rartalom és menü közti rész, menü és menü jobb széle.
    Majd ugyanaz ami a headernél, ugy van a footernél is :)

Nekem bőven elég egy #4641-ben szereplő leírás is.
  • Agy Halott #4677
    Van ez a VIDEO LEJÁTSZÓ oldalam, melyen a player.swf file a lejatszó és különféle .flv kiterjesztésű videofile-okat tud lejatszani.

Hogyan lehetne azt megoldani script-ekkel, hogy ha egy linkre kattintok, akkor egy bizonyos videot toltson be ebbe a player.swf-be, mert jelenleg, ha az oldalt megynitom, akkor MINDIG a video.flv-t jatsza le, de van a tarhelyen egy vide0.flv file is.

Az a megoldas nem jo, hogy minden egyes videonak kulon htm file-t csinaljak...
  • cr3ativ3
    amugy meg itt vannak a darabok.

Jól csináltátok, csak ugy kéne, hogy az oldal szélessége az ablakhoz van igazíta, illetve a menü is scrollozódik.

http://www.tover.atw.hu/pix/design2.psd

A darabolásból is látszik a szándékom :) Az eddigi megoldásaitok is jók, csak sokat kell így a kóddal szenvedni.
  • cr3ativ3
    De, mindkettőt néztem :) mielőtt megsértődsz...

De egyikkel se tudok sokmindent csinálni csak letörölni... :S GRRRRR
  • CattiBrie
    meg sem nézted, amit én csináltam neked :S
  • cr3ativ3
    Kösz, és hogy lehet kibővíteni ugy, hogy a szélessége az ablakhoz legyen igazítva? Mert ugye ez a lényeg.
  • Dj Faustus #4672
    Itt egy másik, kicsivel szebb megoldás.
    Ha a tartalom részbe túl sok tartalom kerül, görgethetővé válik.
    (az oldal magassága pedig eléggé jól testreszabható).

Már csak a bannert kell szétvágni, és szélességre is testreszabható lesz az oldal.
  • _Vegeta_
    Ertem en, de ket napja CSSsel vacakolok es sehova sem jutottam nem az ie hiabi miatt mert meg a design se allt ossze, tablazattal meg pikkpakk keszis van. :S
  • Dj Faustus #4670
    "Nemertem miert nem lehet egy logikusan mukodo nyelvet irni."
    Pedig a CSS/XHTML egy egészen logikus páros lenne.
    Sajnos a böngészők (leginkább az IE) hibái (és a "Fronpédzsen" nevelkedett profitra hajtó tömegweboldalkészítők) nem képesek rendesen lépést tartani az egésszel, így ennek a fejlődése nem a megfelelő.
  • hispan2
    Köszönöm.
  • _Vegeta_
    Hihetetlen neztem az idot 5percbe tellett. :D
    Enis szeretnem CSSsel, de nincs idom bszkodni vele ha valaki megcsinalja nekem azt szivesen veszem! :))
  • cr3ativ3
    nah, ez kéne, csak ugy hogy az egész oldalt kitöltse :)
  • cr3ativ3
    lehet nekem is ez kene, de akkor buntit kapok erte. :)
  • _Vegeta_
    Najo megcsinalom tablazatokkal nemerdekelnek a CSS elonyei, egyszeruen keptelen vagyok mukodesrebirni. Tablazattal 20perc es kesz. Nemertem miert nem lehet egy logikusan mukodo nyelvet irni. Nah jo kimergelodtem magam. :)

Azert kossz a segitseget meg1x. ;)
  • cr3ativ3
    és hibás, mivel nem ugyan az jön be pl IE vel mint Mozillával vagy firefoxszal..

Eddit teszteltem: Opera (verziót nem tudok) Netscape (ehhez se) Firefox 1 -2 , Mozilla, 1.7.8 (asszem), Konqueror, meg IE5 és IE6. Továbbá Windows XP; 2K; 98; és Suse Linux 9.0, Ubuntu, Suse Linux 8.0 live.

Tehát volt teszt bőven :)Mindenhol kisebb nagyobb eltérések születtek.
  • cr3ativ3
    ... aztán, majd kisül valami :) amugy meg www.mangusztafarm.extra.hu A jelenlegi design kicsit ocsmány...
  • cr3ativ3
    kösz, ezen, még meditálok :P
  • Dj Faustus #4661
    Még rondább megoldás: link ;))
  • CattiBrie
    elég randa megoldás, de: link
  • Dj Faustus #4659
    Ha olyan program kell, ami egy adott honlapról elérhető állományokat (már amik be vannak linkelve) tölt le, keress rá az offline browser szavakra a keresőben.
    HTTrack, WGet, BackStreet Browser, WebStripper, Offline Explorer, Teleport pro,...

Ha olyan (PHP) szkript kell ami egy adott könyvtárat listáz ki, akkor R.T.F.M. (Read the fantastic manual - Olvasd el azt a csodálatos kézikönyvet - [és most igen finom voltam]):
    - 2. példa
  • TommoT
    hali!
    régebben volt egy rakat listázó fájlom, de most egyet sem találok
    tud vki adni egy linket ilyen egy fájlos php listázóhoz lehet jutni?
    előre is kösz!
  • cr3ativ3
    láttam...
    az enyém sokkal bonyolultabb :)

Eredetileg táblázattal akartam, de nem sikerült
    megmutatom:

Ha ezt megrajzolja valaki divekben, azt nagyon megköszönném.
    Ez sokkal bonyolultabb, mert ennek az a lényegehogy a jobb oldali menü az fix, a tartalom pedig az ablak szélességével változik.

Ezt photoshoppal expotáltam:

Eleinte táblázattal akartam, de nem ment, divekkel még annyira sem.
  • Cat 02 #4656
    btw
    reggletem devnet en a flash résznél (swf.hu) és mikor kapok iylyen igazólo linket akkor megint bejön a regiző ablak ? wtf ? megint írjam be akkor ? :)