22786
Html-, css- és php-help
  • solikka
    Helló!

Újabb kérdésem lenne! Régebben találtam egy honlapot ami azt csinálta hogy automatikusan megnyitotta a megadott címen lévő honlapot és minden böngészőben egy képet készített róla, majd a készített képeket megmutatta!
    Ez jó lenne a böngésző kompatibilitás tesztelése érdekében! Merthát csaknem telepíthetek fel vagy 10 böngészőt:D

Pls ha valaki tudja help!
  • Dj Faustus #5175
    "egyik se akar bejönii ez a mlapja.elég gagyi...:S"
    Az. Ugyanis:

De így is használható (tehát a <body> és </body> elemek közé - simán a tartalomba - rakod a stílusinformációkat; ennyiben különbözik a megoldás #2 alternatívától) - sőt a portálszerkesztő oldalakon ez jobb megoldás:

Egyetlen parancs kell (de szerintem felesleges Javascriptet használni):
    <script type="text/javascript">
     document.bgColor="orange";
    </script>
  • lucifer007
    egyik se akar bejönii ez a mlapja.elég gagyi...:S
    de már elkeztem szoval a lényeg neten találtam egyet amit beolvas nekm és müködik csak akor esete sötét ,regel világos szin és egyik se tecik:)
    Szoval az nagy segitség lene hogy most ezt beirom nekd és átirnád hogy ne irja kia szövegegeket (regel este stb) meg hogy narancs szinü legyen sztem nekd meni fog profi vagy;)
    inentöl meg nme forás kodal dolgozom csak eza hátér jöjön össze:) elöre is köszi

<SCRiPT LANGUAGE="JavaScript">
    <!--
    azIdo = new Date();
    azOra = azIdo.getHours();
    if (azOra>6 && azOra < 18 )
    {
    document.write("<H1 align=center> Nappal ilyen lesz a háttér 18 óra elött. </H1>");
    document.title="<-- Nappal -->";
    document.bgColor="#99CCDD";
    }
    else
    {
    document.write("<H1 align=center> Este ilyen lesz a háttér 18 óra után.</H1>");
    document.title="<-- Éjszaka -->";
    document.fgColor="white";
    document.bgColor="#333333";
    }
    //-->
    </SCRiPT>
  • Dj Faustus #5173
    MZ/X, MZ/X, kapcsford, kapcsford! Nem értünk újmagyarul!
    Ne tok-ozzunk, meg vok-ozzunk már kérem!

Megoldás #1 (<body> elem bgcolor attribútuma):
    <body bgcolor="orange">
     <!-- Ide meg jön a tartalom -->
    </body>

Megoldás #2 (backgroumd-color CSS-tulajdonság) - ezt a <head> és </head> elemek közé:
    <style type="text/css">
     body { color: orange; }
    </style>

Vagy megoldás #2 alternatíva (ugyanaz mint az előző, csak pepitában):
    <body style="color: orange;">
     <!-- Ide meg jön a tartalom -->
    </body>
  • lucifer007
    csá fuik ti profik vagytok nagy segitség kéne!! Készülget egy saját honlapom amivel elég jol álok ne sokára kész a mlap.hu-n tom nme nagy szám d enekem elég:))
    NA szal valaki minél elöb segitene aban hogy:
    Hátér szint pintosaban narancsot hogy tok beálitni mert menüpontban ot nincs is foráskodal kel megoldani porbálkoztam midenel de semi töb kel:S
    Valki lene oylan redes és egy foorás kodal megáldana narancs szinü hátér!!!elöre is köszi:)
  • Dj Faustus #5171
    Ez jött tőled privát üzenetben (nem szeretem őket):
    "Figyi, pontosan mit írjak be az xy.php fájlba?"
    <form action="" name="urlap" method="post">
     <textarea name="szovegdoboz"></textarea>
     <input type="submit" name="submit" value="Elküld">
    </form>
    <?php
     //Ha megnyomják az Elküld gombot
     if ($_POST["submit"] == "Elküld") {
      //Akkor a $szovegem változó értéke, legyen azonos az elküldött űrlapmező értékével
      $szovegem = $_POST["szovegdoboz"];
     }
    ?>

De egyébként tessék elolvasni egy PHP-könyvet és abban ez le van írva.
  • mike0013
    Köszönöm szépen!!!
  • Dj Faustus #5169
    <form action="" name="urlap" method="post">
     <textarea name="szovegdoboz"></textarea>
    </form>

esetén, Javascriptben például így:
    var szovegem = document.urlap.szovegdoboz.value;

PHP-ben:
    $szovegem = $_POST["szovegdoboz"];
  • mike0013
    hello!

Azt hogyan lehet megcsinálni, hogy van egy textarea és abba ha ír a felhasználó, akkor azt amit írt, azt betegye egy változóba!?
  • solikka
    Köszi szépen a segítésget, mostmár minden OK!
  • szobi18
    SHIZY vegyél fel MSN-re [email protected] és elmondom meg megmutatom milyenre lenne szükség:D,
    Amugy meg nem portal kellene, hanem egy egyedi stílusos/designes weboldal
  • szobi18
    A flash-hez értek csinálhatjuk együtt:D
  • Ability
    Bevállalok mindent. Elég sokféle feladattal volt már dolgom. Szép táblázatmentes valid oldalakat gyártok. ^^
    Nameg ugye várom a részleteket. :P
  • passatgt
    még aztse tudod mit kell csinálni, egy portált, vagy csak egy portfóliószerűt
  • Ability
    (x)HTML, CSS, JavaScript, PHP megy, Flash-ből max gombok, de abban nem utazok. Bár lehet meg tudom oldani egy ismerőssel. Mennyire gondoltál? :P
  • szobi18
    hello
    egy új profi weboldalt kellene készíteni a http://www.francissoul.com-ra (flash, php stb..), aki szívesen elvállalja az keressen meg MSN-n [email protected]
  • passatgt
    lol majdnem kiszúrta a szemem:/ köszi
  • Zsoldos
    mindig tedd idezojelek koze az osszes attributum erteket (pl type="text/css")
  • passatgt
    Hali!
    Lenne pár valid kérdésem:

Error Line 7 column 30: an attribute value specification must be an attribute value literal unless SHORTTAG YES is specified.
    <link href="stilus.css" type=text/css rel=stylesheet />

Error Line 7 column 35: NET-enabling start-tag not immediately followed by null end-tag.

Error Line 7 column 35: end tag for "link" omitted, but OMITTAG NO was specified.
    <link href="stilus.css" type=text/css rel=stylesheet /> (ezt nemértem, ott a />)

Error Line 7 column 35: character data is not allowed here.

Előre is köszi
  • Dj Faustus #5157
    "akkor hibaüzenettel megáll és nem küldi el az üzit!"
    Milyen hibaüzenettel? A hibakereséshez ez szükséges.
    Másrészt az aposztrófok például MySQL adatbázis esetén gondot okozhatnak, ezért azokat ki kell cserélni (escape-elni) - de nem csak e miatt szükséges (hanem biztonsági szempontból is).
    Erre nyújt megoldást a mysql_real_escape_string.

Sőt, ha a szerveren a [http://hu2.php.net/manual/hu/ref.info.php#ini.magic-quotes-gpc]magic_quotes_gpc[/url] be van állítva, akkor érdemes használni a stripslashes függvényt.
  • solikka
    Helló mindenkinek!
    Egy súlyos problémávan találkoztam az általam készített fórumban:

Ha valaki olyan üzenetet küld amiben van idézőjel vagy aposztróf karakter akkor hibaüzenettel megáll és nem küldi el az üzit!

Tudom, hogy azért történik ez mert azt hiszi a program az idézőjel miatt hogy a szövegnek vége és ez felborítja az egészet! De nem tudom hogy lehetne megoldani hogy ne így legyen!

PLs help előre is thx!!
  • Max7
    php swich get ebben a topikban...
  • passatgt
    Hali!
    Az oldalam "dobozos" szerkezetű.Ha egyik dobozban lévi linkre rákattintok, az megjelenik a másikban.Ezt iframe-el tudtam megoldani, de most tudta meg, hogy az iframe-en belüli tartalmat google nem indexeli le.Van valamilyen lehetőség iframe kikerülésére, de úgy, hogy a fentebb említett funkció működjön?
  • Gladiator
    Megoldottam. Köszi a segítséget:D
  • Gladiator
    ok, méretet megoldottam, már csak a címre kéne valami 5let.
  • Gladiator
    mármint ahova most van írva, hogy ándör konsztráksön, alapban ott szokott lenni, hogy Malajzia, de mivel a betett képen már rajta van, hogy malajzia, ezért oda nem kéne, viszont a beállításoknál kötelező megadni egy nevet. ott meg is adnám, hogy malajzia, és úgy gondoltam, hogy utána html nézetben meg átírnám a betűméretet 0 pixelesre.
  • Gladiator
    Szóval, ha megnyitod a blogot, látod, hogy van ott fent egy kép (igazából most lett visszarakva) és a keret amiben van, az nem ekkora volt. amikor átírtam a címet, akkor valamiért összement a keret és mégjobban levágta a képet. ennek a keretnek a magasságát szeretném valahogy megnövelni, hogy beleférjen a kép.

a másik amit akarok, hogy címnek megmaradjon az, hogy Malajzia, de ezt 0px -es betűmérettel kéne. Tehát, hogy a képen ne látszódjon, ám a fejlécen az legyen kiírva, hogy Malajzia.

érteni, vagy próbáljam valhogy máshogy?:D
  • passatgt
    nemértem a problémádat, picit konkrétabban?:)
  • Gladiator
    Helo!

Egyáltalán nem értek a HTML-hez, csak muszájból turkáltam bele a blogomba, viszont akadt egy kis problémám. Nem tom, valamit elállíthattam. A blogom utolsó két postjában kifejtettem mi is a probléma, ha ellátogatna oda valami profi megköszönném.

blog
  • mike0013
    hello! ismét én! azt hogyan lehet megcsinálni, hogy van 3 fajta menü, mindegyik 3 képből áll (a rugalmasság miatt), és ezt a 3 menüt kéne elrendezni úgy, hogy egyik balra másik középre harmadik jobbra egy sorban... de úgy, hogy ne csússzon szét és a rugalmasság is teljesen működjön! Ezt meglehet oldani:S? A választ köszönöm előre is
  • Agy Halott #5146
    azt tom, hogy ugy elfedhetem de, mint irtam, ugy, ha kulon hatteret adok neki, akkor a kivalaszott ful hattere ne fut az oldal hatterével.
    megcsinaltam, megnezheted, de nem jo a ket hatter.
    probáltam pozicionalni:

.shadetabs li.selected a{
    background-image: url(../images/content.footer.gif);
    background-position: -15px 0px;
    border-bottom: 1px solid transparent;
    text-decoration: none;
    }

nem sikerult. van erre vmi megoldas?
    elore is koszonom
  • Cat 02 #5145
    köszi majd megnézem :)
  • Dj Faustus #5144
    "de a horizontális csík a fűl alatti részen látható marad. ez akkor van, ha a füleket transparent-tel oldom meg"
    A probléma okát már ki is montad: a horizontális csík (pontosabban szegély) nem a fülek alatt vannak (nem border-bottom tulajdonsága van a füleknek), hanem a füleket tartalmazó rész alatti résznek van (szóval ennek a résznek - <div id="ajaxcontentarea" class="contentstyle"> - van border-top tulajdonsága) szegélye.

Megoldás? Nem átlátszó háttér (vagyis háttérkép) adása a kiválasztott fülnek. Ezzel a háttérképpel elfedheted a szegélyt.
    Vagy megelégszel a jelenlegi helyzettel (így is közérthető).
  • Agy Halott #5143
    az en border-emre nincs vmi otletetek?
  • Dj Faustus #5142
    Megoldható <iframe>, vagy Ajax (Javascript) segítségével.
    <iframe>-re példa: itt
    Ajaxos beillesztésről: itt
  • Cat 02 #5141
    van ez az oldal. Van felül és alul egy div
    olyat lehet h az alsóba egy div -et rakok amibe meg egy framet ami egy wordpresst blogot féleséget jelenít meg ? :D
  • Vaxi
    köszönöm!!!
  • CattiBrie
    jó, az jobb .)
  • Dj Faustus #5138
    "WHERE sorszam in (1,10)"
    Van erre specifikus megoldás:

Első tíz (1-10):
    SELECT * FROM tabla WHERE feltetel ORDER BY valami LIMIT 0,10
    Második tíz (11-20):
    SELECT * FROM tabla WHERE feltetel ORDER BY valami LIMIT 10,10

Olvasgatásra: