22786
Html-, css- és php-help
  • passatgt
    szerk:

overflow: auto;, ha divről lenne szó, de itt nema z van.Esetleg próbáld megadni ezt a tulajdonságot a <td>-nek
  • passatgt
    sztem ő ezt tudja, csak ennyit másolt be a forrásból:)

css-ben overflow: auto;
  • Dj Faustus #5214
    "FF alatt jó, IE alatt nem :S"
    Azt a huncut IE mindenit!
    Pedig az MSDN-nen is szerepel[/url]. A karakterkódolás jól van beállítva (ISO-8859-1)?

"overflow: auto;"
    Ez abban az esetben OK, ha az <iframe> szélessége nagyobb, mint az <iframe> tartalmának szélessége (a magassága túlnyúlhat).

Hogy tudom kiírni a képernyőre hogy ez a dátum ennyi hónap, ennyi nap múlva fog elérkezni?
    $deltat = strtotime($var_lejarat) - time(); //A jövőbeli dátum (konvertálni kell szövegből időbélyeg-formátumba)és a jelenlegi dátum (időbélyeg formátumban) különbsége UNIX időbélyeg formátumban
    echo date("Y-m-d G:i:s", $deltat); //Az eltelt idő év-hó-nap óra:perc:másodperc formátumban

A $var_lejarat a MySQL adatbázisból lekért dátum.
  • CattiBrie
    elrontottam

kell egy </tr> is
  • CattiBrie
    A table rész helyesebben:

<table width="405" height="379" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" class="style1" id="Table_08">
    <tr>
    <td valign="top"><p> Lorem ipsum dolor sit amet...</p>
    </td>
    </table>

Illetve a "width="405" height="379" nem kell, hiszem azt a style ben megadtad már...
  • Kondor
    sziasztok
    szükségem lenne egy kis segítségre, cssből
    most tanulom még a témát, nem nagyon értek még hozzá

Nos, megrajzoltam a weblapot fotoshopban, majd szétdaraboltam imagereadyben, tehát van egy tábla elemem, amibe majd szöveget akarnék írni. Beleírom a szöveget, de ha több, mint ami belefér, akkor kinyúlik a tábla és elcsúszik minden. Én pedig úgy szeretném, hogy a tábla oldalánál jelenjen meg egy görgetősáv és a tábla mérete maradjon.

Itt van kis részlet a forráskódból. Na, így nem működik :-/

.style1 {
    font-family: verdana;
    font-size: 10px;
    background-image: url(images/home_22.gif);
    text-align: justify;
    background-attachment: fixed;
    background-repeat: no-repeat;
    height: 379px;
    width: 405px;
    }

<table width="405" height="379" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" class="style1" id="Table_08">
    <tr>
    <td valign="top"><p> Lorem ipsum dolor sit amet...
    </td>
  • Ability
    Ha még nem lenne meg, akkor mktime() függvénnyel generálsz egy "időkódot". Ebből kivonod a time() függvényel kapott értéket, majd a date(...) függvénnyel kiíratod az időt. php.net-en keress rá a date-re, látni fogod, hogy melyik betű mit helyetesít.

Viszont ezt nem értem: MySQL var_lejárat = datetime
    Én csak phpmyadminnal szoktam SQL-hez nyúlni, lehet van ilyesmi, de számomra idegen.

Szerk.: Megnéztem a példád. A date() függvényt ne csak arra a változóra értelmezd, hanem ez egészre. Meg amúgy nem tudom erre hogy nem dob hibát PHP. Nincs a változó előtt $ meg ilyenek. :)

Szerk2.: Ja az "egészre értelmezd a date-et" elég idiótán írtam. Szóval kimented egy változóba a kivonás eredményét és azzal alkalmazod a date() függvényt a megfelelő paraméterekkel együtt.
  • Lazarus
    Hi! Egy visszaszámlálót akarok készíteni

MySQL var_lejárat = datetime

Ezt lekérdezem PHPből és meglesz nekem stringben a dátum "2008-02-01 23:45:51"

Hogy tudom kiírni a képernyőre hogy ez a dátum ennyi hónap, ennyi nap múlva fog elérkezni?

Próbáltam így:

echo date(var_lejarat) - time();

De ennek az eredménye 0

Thx előre is!
  • passatgt
    css-ben az iframenek

overflow: auto;
  • CattiBrie
    http://www.w3schools.com/tags/tag_iframe.asp

Olyat nem lehet csinálni ifram-be, hogy csak függőleges görgetősáv (scrolling) legyen? :S
  • CattiBrie
    FF alatt jó, IE alatt nem :S
  • Dj Faustus #5205
    &#8709;
    Forrás: A Google html diameter entity 4. találata alapján (remélem ez a helyes karakter - vagy legalábbis tipográfiailag helyes).
  • CattiBrie
    Az átmérő jelet, hogyan csaljam ki HTML-lel? :)
    Tehát egy karika, ami át van húzva.

Van előttem egy iszonyat, word-del csinált oldal és ott megjelenik jól..

Persze ha ezt másolom, nem azt adja:

<span style='mso-char-type:symbol;mso-symbol-font-family:Symbol'>Æ</span>
  • Vaxi
    megoldódott közben :)
    nem, int-ben vannak.
  • Dj Faustus #5202
    "1,1,1,14,19,2,21,3"
    Te nem véletlenül sztringként (Varchar,Text,...) tárolod ezeket a szerencsétlen értékeket?
  • cr3ativ3
    Először is, köszi a képátméretezőset, majd szerdátol elkezdem beépíteni az oldalba, illetve a (jóval korábbról visszamaradt) design fixálása. - A designra találtam már megoldást, hogy lehetne, leagalább is ez a webhely is divekkel van megoldva, mégsem autómatikus átméretezéssel, ahogy még régebben ta mutattad - Nomeg rengeteg bugfix. :D

A másodikat, nem egészen igy gondoltam, inkább egy egyszerűbb Wiki oldallal oldom valahogy meg. :S Még megpróbálom kitalálni hogy lesz, mert megmondom őszintén én sem tudom hogy lenne célszerű mecsinálni. :P
  • Vaxi
    a 2-t még mindig előrébb teszi mint a 19-et :(
  • Vaxi
    köszi
  • mike0013
    na tökéletes nagyon köszönöm:)
  • Dj Faustus #5197
    Némi módosítást végeztem a Javascript-kódon (mindig csak az utolsó betűt küldi el a szerveroldali szkriptnek), és a PHP-szkripten (a bemenetet mindig hozzáadja az állományhoz).
  • mike0013
    ezzel már csak egy gondom van:(
    ha többet írok, akkor nem adja hozzá:(
    ezt esetleg valahogy meglehetne oldani:)?
  • mike0013
    Nagyon nagyon szépen köszönöm
  • Dj Faustus #5194
    ORDER BY **** ASC - növekvő
    ORDER BY **** DESC - csökkenő

• Dj Faustus #5193
    PSPad-ban is van ilyesmi (Ott Clips-nek hivja ezt a funkciót), Notepad++-ban is.
    Ctrl+Space-szel előhívható.
  • Lazarus
    Megvan intellisense
  • Lazarus
    Hali! Mi a neve annak a funkciónak, hogy elkezded a szerkesztőben írni a funkció nevét és előugrik egy lista a lehetséges teljes nevekkel. Meg hogyha elkezded írni a funkció paramétereit (megnyitod a zárójelet), akkor kiírja hogy mi kerülhet oda

Bocs a szakszerűtlen megfogalmazésért :P

MSVC-ben megtetszett ez a dolog, és szeretnék PHP kódolás alá is ilyet.

Dreamweaverben csak a beépített funkciókat jegyzi meg, amiket én hozok létre azt nem
  • Vaxi
    hali. olyan kérdésem lenne, hogy lekérdezek 10 számot egy sql táblából a következő módon:
    $keres=("SELECT * FROM tábla ORDER BY feltétel LIMIT 0,10");

a bajom hogy úgy teszi sorrendbe, hogy pl 1,1,1,14,19,2,21,3 stb.
    nekem normál sorrend kellene. mit tehetnék?
    köszi
  • Dj Faustus #5189
    * A szövegdobozt tartalmazó lap
    * A mentést végző PHP-szkript forrása
    * A mentést végző PHP-szkript
    * Az eredményt tároló állomány
    * A szövegdoboz tartalmát a mentést végző szkriptnek billentyű felengedésekor elküldő Javascript könyvtár
  • mike0013
    "[...]akkor meg AJAX-on keresztül a szövegmező változásakor elküldöd a szövegmező értékét egy olyan PHP-szkriptnek, ami a megkapott értéket eltárolja egy állományban."

Nos, igen, ezt szeretném én is, csak az a gond, hogy fogalmam sincs, hogy hogyan:( esetleg tudnál segíteni?
  • Dj Faustus #5187
    "Híríró scriptet"
    Ennek nem ez az elterjedt neve, de mindegy.

"és az értékek - amiket a felhasználó írt be és megjelenik az oldalon - azokkal, hogyan lehetne azt megcsinálni, hogy ne tűnjenek el egy egyszerű frissítés után?"
    Általában a szövegmező megtartja a beléírt értéket egy sima (tehát cache-ből történő) frissítéskor.
    De ha biztosra akarsz menni, eltárolod például egy sütiben. Persze ezt úgy kell megoldanod, hogy mindez a frissítés előtt megtörténjen (például a szövegbeviteli mezőn való billentyűlenyomáskor, változáskor). Mindenképpen Javascript kell hozzá (ugye az eseményfigyelés miatt).

Ha még biztosabb megoldást szeretnél, akkor meg AJAX-on keresztül a szövegmező változásakor elküldöd a szövegmező értékét egy olyan PHP-szkriptnek, ami a megkapott értéket eltárolja egy állományban.
  • mike0013
    ismét én:)
    szóval a gondom: írtam egy Híríró scriptet (php-ban) és az értékek - amiket a felhasználó írt be és megjelenik az oldalon - azokkal, hogyan lehetne azt megcsinálni, hogy ne tűnjenek el egy egyszerű frissítés után? és egy külön fájlba rakja bele?
    A választ köszönöm előre is
  • Dj Faustus #5185
    "Az első az, hogy hogyan lehet olyan képátméretezőt csinálni ami itt az SG-n van?"
    Az sg.hu az alábbi PHPBB kiegészítés átalakított változatát használja:
    klikk

Itt a storeCaret függvénytől egészen a var ftarg = false; változódeklarálásig.

"A másik, meg hogy lehet olyan board-ot csinálni amibe, mint a wikipédiába, csak bejegyzésekből áll mint egy fórumban, és a lényege az volna, hogy lehet két post közé írni."
    A felvázolt kérdés erősen hasonlít egy blogra. Van egy ember által küldött bejegyzés, és a bejegyzések között a bejegyzésre reagáló üzenetek.

PHP kódban kábé így nézne ki:
    include ("bejegyzes.php?no=1");
    include ("reactions.php?no=1");
    include ("bejegyzes.php?no=2");
    include ("reactions.php?no=2");
    include ("bejegyzes.php?no=3");
    include ("reactions.php?no=3");

A bejegyzes.php olvassa be az adott számú bejegyzést, a reactions.php pedig az adott számú bejegyzéshez tartozó hozzászólásokat.
  • cr3ativ3
    Hi!
    Lenne néhány kérdésem:
    Az első az, hogy hogyan lehet olyan képátméretezőt csinálni ami itt az SG-n van?
    A másik, meg hogy lehet olyan board-ot csinálni amibe, mint a wikipédiába, csak bejegyzésekből áll mint egy fórumban, és a lényege az volna, hogy lehet két post közé írni. Ennek egy részét értem hogy van, csak azt nem hogyan lehet két post közé beszúrni?
    (A harmadik, pedig, nem tudjátok mi lett az extra.hu-val. Leáll 'nem találom a szervert' hibával)

Előre is kösz :)
  • Dj Faustus #5183
    PHP esetén a szerver, Javascript esetén a kliens memóriájában, az oldalon való tartózkodás (szóval leegyszerűsítve: nem kattintasz sehova) esetén igen.
  • Cat 02 #5182
    bocsika hülye kérdés de akkor ez rendesen el is tárolja ugye ? :)
    (info most taunuljk ezt csak ott még nem tároulunk xD )
  • mike0013
    Elnézésédet kérem, nem tudtam:(
    és így már jó, köszönöm:)
  • solikka
    Kössz szépen! Örörk hálám!
  • passatgt
    http://browsershots.org
  • passatgt
    tegnap néztem, mindjárt megkeresem
  • lucifer007
    uhh köszi bejöt isten vagy:))))))
    WÁÁÁ IMÁDLAK:D