22786
Html-, css- és php-help
  • CattiBrie
    nem akarom, csak szeretném
  • Ability
    Most mennem kell, majd visszanézek. Így elsőre nem is értettem mit akarsz. :) Pill...
  • CattiBrie
    van egy form, azon ételek
    ki lehet választani párat x-elgetéssel
    gombra kattint

ekkor az előző form nem látszik
    és előzőleg kiválogatott ételekkel számol

mondjuk ez lesz tovább, szóval lesz még egy "form"

gondoltam arra, hogy külön fájlokban.. vagy include-olva, de azt sem tudom, hogyan :/
  • Ability
    Gyakorlatilag mindegy, hogy hova rakod be az include-al. Persze érdemesebb a dokumentum elejére... A href-es megoldás is jónak tűnik, bár nem néztem teljesen át a kódot, csak rápillantottam. Meg elolvastam a komment részt. :)

Szerk.: na most mégis lett egy szabad percem, belenéztem, ez csak a txt-t szereti. :) Kicsit módosítani kell rajta, ha más kiterjesztést is használni akarsz...
  • Ability
    Session-el tudod tárolni a változó értékét az oldal újratöltése után is. Bár nem tudom mihez akarsz ilyet, nem tűnik valami jó megoldásnak. Esetleg ott van még cookie is, de ahhoz, hogy tanácsot tudjak adni, tényleg az kéne, hogy megmond mit is akarsz pontosan...
  • CattiBrie
    Másik kérdés:

Van egy php fájlom.
    Csupán annyit szeretnék csinálni, hogy végigmegy egy változó, ami az elejé hamis. Így csak azok az eljárások futnak le, amik akkor futnak le, ha a változó értéke hamis.
    Viszont az oldal alján igazra állítom a változó értéket, tehát második körben (egy gombra való kattintás után) másik eljárások futnak le.

Ennek az elméletét tudom, de megicsnálni nem. És szeritem azért nem, mert amikor a gombra kattintok, akkor ugye újra betölti ugyanezt az oldalt, és újra megkapja ez a változó a kezdő, hamis értéket.

A gomb egy form-ban van benne, a form eksönje:
    action="<?php print $_SERVER['PHP_SELF'];?>"

Előre is köszönöm!
    Catti
  • harcikatica
    Sziasztok!
    Ezt a Számlálot probalom atirni.
    a <? include("counters/zene.pdf.txt"); ?> sort hova kell beszurnom?
    es ez a sor : [download.php?get=name_of_file] az <a href> tag-be kerul zarojelek nelkul?
    <a href="download.php?get=zene.wma"> Zene</a>
    igy?

koszi koszi!
  • CattiBrie
    Asszem ez nem is kell.. :)))
  • CattiBrie
    Hogyan kell PHP-vel fájlból kiolvasni sorokat, értékeket?
    A beolvasni kívánt fájl neveket tartalaz és minden névhez van egy érték, egy szám.

Például:
    Izé Bizé Valami 5

Ezt célszerű két sorba tenni? Mert nincs megszabva, hogy milyen legyen a bemeneti fájl. Természetesen utána az adatokkal dolgozni kell, de ez majd egy következő komment. :D

Köszi!
    Catti
  • Ability
    Formba benyomsz egy checkboxot. Amikor belép a user, akkor beraksz egy if-et a scriptbe, ahol megnézed, hogy be van-e pipálva a doboz. Ha igen, akkor kiküldöd a sütit a setcookie függvénnyel, majd adatbázisba elmented. Mondjuk az ip címe és az aktuális idő md5-je megfelel. Ez legyen a süti tartalma is! Tárolod még a felhasználó id-jét is, és/vagy ami szükséges az adatbázisban.

Ezek után minden oldalletöltéskor megnézed, hogy be van-e jelentkezve a user, és hogy a süti létezik-e. Ha nincs bejelentkezve, de a süti létezik, akkor léptessük be! Leellenőrzöd, hogy 32 karakter-e a süti tartalma. Ha nem, akkor hagyod az egészet, valami nem stimmel. Ha igen, akkor megyünk tovább. Megnézed, hogy az adott süti kulcsa létezik-e az adatbázisban. Ha igen, akkor valszeg minden okés. Megnézed db-ből, hogy melyik useré ez a sütikulcs, és az alapján belépteted.

Nagyjából, és felületesen ennyi. Lehet még több ellenőrzést is csinálni, ez csak egy tömör leírás, hogy miként kéne hozzálátni. Ha valami nem világos, akkor kérdezz!

ui.: jelszót ne tárolj soha sütiben! Jobb ez az azonosítós módszer...
  • passatgt
    Egy belépéshez szeretnék egy Jegyezzen meg gombot rakni. Ezt hogy kell megoldani?
  • kav5
    A probléma nem oldódott meg :( ott az extra.hu helpben azt írják h elvileg simán mennie kéne. Azóta megpróbáltam egy régebbi magyarított verzióval. Ott is ugyan ez a helyzet, de ott már az adatbázist sem hozza létre "Nem készült adatbázis." Sztem valamit én rontok el, csak nem tudom mit. Google ben is keresgéltem, de elég kevés magyar nyelvű információt találtam. PHPbb-t már telepítettem egyszer, az simán ment.
  • JAG1
    Sajnos nem ilyen egyszerű. Tele van blokkal és fel kéne arabolnom a képet.
    Ahogy néztem a többi skin css-ét, ott is szét van szedve több darabra és dinamikusan változik. Ezt szeretném megoldani.
  • passatgt
    ha igen, akkor megkeresed a fórum css fájlját, és a body rsézt átírod:

body {
    background-image:url(hatterkepeleresiutja/valami.gif);
    }

Többit hagyd benne, az a betűtípusokra vonatkozik, közére igazításra stb...
  • passatgt
    és a háttérképet szeretnéd berakni a fórumon?
  • JAG1
    Hát akkor ezt buktam, köszi.
    Még egy kérdés. Van esetleg valami css készítő, vagy készítésben segítő progi, amit egy programozáshoz félbéna is megért?

Igazából van egy ku***a jó háttérképem és abból jó lenne, ha tudnék alkotni valamit. Azt próbáltam, hogy PS-ben feldarabolom és kimentem, de utána meg vagyok lőve.
  • passatgt
    manuálisan lehet csak.
    Inportálni akarod a fórumra? Neki teljesen mások az id és a class nevei, mint ami az odlal css-ban, tehát így nemlehet megoldani
  • JAG1
    Ühüm... akkor manuális buzerálással lehet csak megoldani?
    Illetve találtam egy olyan lehetőséget, hogy importálom a css-t.
    Ez megoldás lehet? @import parancs asszem.
  • passatgt
    nincs
  • JAG1
    Lehet hülyeséget kérdezek, de van css konevrtáló program?
    A problémám a következő:
    Van egy joomla sablonos weblapom. Raktam mellé egy fórumot is, és jó lenne, ha a fórum is a weblap stílusát követné. Ezt kellene megoldanom.
  • Cat 02 #5516
    http://extra.hu/front/homepage_help

itt olvad, ha jól látom vmit állítani kell
  • kav5
    hello!

Postnuke(0.76)-ot szeretnék telepíteni az extra.hu tárhelyemre. A tutorilal.hu leírása alapján csináltam mindent, de az admin adatok kitöltése után a következő hibaüzenetet kapom:
    Fatal error: Call to a member function Execute() on a non-object in ... newdata.php on line 4
    Mi lehet a gond?
  • passatgt
    igen,de formon belülre nem célszerű rakni mást, legalábbis ie szerint:)
  • Max7
    Úgy hogy a többi gombot kitörlöd :D és a [/form] tagot csak a legvégére teszel :D
  • passatgt
    hogyan lehet több form adatait 1 gombal elküldeni?
  • passatgt
    javascriptes nem megy:c
    pár háttér jó lesz, pár meg nem jelenik meg
  • Ability
    http://www.tutorial.hu/node/945
  • passatgt
    Üdv!
    Nem találok megoldást arra, hogy ie-ben a css-el definiált háttér ami png, nem átláltszó.Egy példát tudnátok mutatni?
    ELőre is köszönöm
  • passatgt
    nekem még muszáj próbálgatni, mert eddig csak olyan feladat volt, hogy írjam be a <title>-be egy előre megadott változó értékét:)
  • Ability
    :) Nem tudom, én sosem úgy dolgoztam, hogy php-vel csak egy változót nyomassak ki. Tök felesleges mindig lezárni/megnyitni php-t. Szóval igazad lehet, én ilyen dolgokba nem ástam bele magam...
  • passatgt
    filemn láttam én is, első tananyag, most ezt gyakorlom:D
  • Ability
    Nem tudok ilyenről, lehet igazad van, én szeretem a hülyebiztos megoldásokat. Jobbak ezek a "hagyományos" dolgok szerintem. :))
  • passatgt
    pl
    $asd változó értéke dsa

akkor <?= $asd ?> -re azt kapod, hogy dsa
  • passatgt
    mármint 1 változó kiirásához:)
  • passatgt
    ez teljesen jó, nézz utána:)
  • Ability
    Ebben több hiba is van... Kéne echo/print, pontosvessző, meg mi az az egyenlő ott? :)
  • Ability
    Kövesd Faustus #5492 kommentjében levő leírást. Sorrendben van minden. Ez a hibaüzi azt jelzi, hogy még nem csatlakoztál az adatbázishoz...
  • passatgt
    Csatlakoztál az adatbázishoz?
  • daxan
    Valami nem jó a lekéréssel. Ezt írja:

Warning:

mysql_query(): Please call mysql_connect() function before calling any other MySQL function! Do not forget to activate your MySQL database access! in : on line
    in /nfs/extra/admin/prepend/prepend.php(184) : runkit created function on line 39
  • daxan
    igen. Olvass vissza, én is kérdeztem egyszer és választ is kaptam rá :)