22786
Html-, css- és php-help
  • szabishop
    valaki tudja hogy hogy kell beléptetős rendszert csinálni oldalakra??
  • passatgt
    igen, és ki is kell iratni:)

<?= $felhasznalok ?>
  • daxan
    Így valahogy: $felhasznalok = mysql_query("SELECT usersname FROM `users`"); ???
  • passatgt
    most azon gondolkozok, hogy javascriptet vagy php-t kezdjem el tanulni először:)

Köszi
  • Dj Faustus #5492
    passatgt: Tessék
    * A szam50+10-nek önmagában semelyik programozási/szkriptnyelvben nincs értelme
    * var szam50=50; - egyrészt lokális változót deklarálsz, másrészt az emeles10/csokkentes10 függvénybe rakni nem ildomos.
    Kötelező olvasmány
    [url=http://developer.mozilla.org/en/docs/Core_JavaScript_1.5_Reference]Ajánlott olvasmány #1 [/url]
    [url=http://developer.mozilla.org/en/docs/Gecko_DOM_Reference]Ajánlott olvasmány #2[/url]

daxan:
    1. mysql_connect - kapcsolódsz az adatbázis-szerverhez
    2. mysql_select_db - kiválasztod az adatbázist
    3. mysql_query - elküldöd a lekérdezést (SELECT username FROM users)
    4. mysql_fetch_array
    5. mysql_result - az eredmények kezelése
    6. echo / print - kiiratás
    7. mysql_close - Adatbáziskapcsolat lezárása
  • daxan
    Hogyan tudom kiíratni egy sql mező tartalmát? Van egy users tábla és az username-t akarom kiíratni php-ban.
  • passatgt
    na eddig ennyi sikerült 0 js tudással:)

function emeles10(){
    var szam50 = 50;
    if (szam50<100)
    szam50+10;
    else
    document.write('kisnyúl');
    }

function csokkentes10(){
    var szam50 = 50;
    if (szam50>0)
    szam50-10;
    else
    document.write('kisnyúl');
    }

Ennyit tudta egyedül:)Egy kis segítséget kaphatnék még?
  • Dj Faustus #5489
    Írd le mi a konkrét problémád, hol akadtál el, és akkor talán tudunk segíteni. Ellenkező esetben ott a Cutenews-hoz rendelt readme.txt, a Cutenews hivatalos , fórummal.
  • Dj Faustus #5488
    1. Az oldal betöltődésekor (onload esemény) definiálj egy változót, 50-es értékkel.
    2. A növel gomb kattintásakor (onclick esemény bekövetkeztekor) ellenőrizd le, hogy a szám kisebb-e mint 100. Ha igen növeld a változó értékét 10-zel. Ha nem, akkor meg kisnyúl. ;)
    3. A csökkent gomb kattintásakor (onclick esemény bekövetkeztekor) ellenőrizd le, hogy a szám nagyobb-e mint 0. Ha igen, csökkentsd a változó értékét 10-zel. Ha nem, akkor meg kisnyúl. ;)
  • passatgt
    Üdv!
    Van két gombon, és egy számom: 50

Az egyik gombra kattintva emelkednie kéne a számnak 100-ig tizesével, másikra kattintva pedig csökkennie tizesével 0-ig.Hogy lehetne ezt megoldani?
  • szabishop
    CSásztok!! azt szeretném kérdezni hogy valaki érta Cutenews csinálásához mert én is értek minimálisan de kéne a segítség
  • harcikatica
    SZiasztok!
    Lenne egy kerdesem. Hogyan tudom legegyszerubben megszamolni, hogy hányszor töltötték le az adott fileokat a honlapomrol? Találtam pár dolgot, de ezt pélául nem tudom beállitani, lehet azért mert nincs PERL a serveren?
    http://www.datatrendsoftware.com/countdown.htmlSzámlálo
    nem is kell, hogy látható legyen, elég ha én meg tudom nézni a szerveren valahol...köszi szépen a segitséget előre is.
    Szép napot!
  • Dj Faustus #5484
    "Ja, még az is jó lenne, hogy ha a keresők is megtalálják."
    Hát azt már az oldal elkészítésénél el kellett volna kezdeni (legalábbis ha sikeres ).
    Flash intrókat, Java-s (ami nem azonos a Javascripttel)/Flash-ben készült menüket elfelejteni, nem diszkrét Javascriptes popup ablakokat, kereteket ugyancsak. Az oldal szövegét keresőszavak mentén felépíteni.
    Nem elfelejteni, hogy a keresőrobottoknak át kell látniuk az oldal tartalmát. Tehát törekedni kell az átlátható (és valid) kódolásra, képek alt attribútumait; illetve a megfelelő <meta> elemeket megfelelően kitölteni, stb, stb..

Ha mindez megvan akkor az oldal linkjét/bannerjét magas PageRank-ú (PageRank ellenörzésre: ), az oldal témájávall foglalkozó katalógus- és partneroldalakon banner-/linkcsere-rendszeekben kell elhelyezni.

Bővebben erről a keresőoptimalizálással foglalkozó oldalakon olvashatsz.

(E-mail címedet meg ne add meg, ha nem akarsz spamet.)
  • Ability
    Be kell tanulni az XHTML-t, a CSS-t, és a PHP-t. Legjobb mód: meglátogatsz pár oldalt, ami ilyen témával foglalkozik. Én is úgy tanultam meg, hogy hotscripts.com-ról szedtem le jobbfajta scripteket, és belenéztem, hogy hogy működik. Nameg ugye a már említett oldalak, amik ezekkel foglalkoznak :))
  • Cat 02 #5482
    sztem extra.hu bőven elég :)
  • daxan
    Itt van 2 szolgáltató ami nagyon olcsó: Spiderhost, Interneteurope

Valamelyiknél bérelsz egy tárhelyet, feltöltöd az egyszerű weboldalt. A szerződésben vagy valahol szerepelnie kell a tárhelyed címének és azt a címet megadod a domain szolgáltatónak....
  • adic
    Sziasztok !

Tudom hogy nagyon láma kérdés, de nem találtam sehol a választ a kérdésemre.

Készítettem egy egyszerű weboldalt egy haverom ismerősének, amit szeretnék "feltenni" az internetre (nem ingyenes tárhelyre). A domain név már meg van, valakivel már megcsináltatta.
    Most jön a kérdés, milyen lépéseket kellene megtennem, hogy menjen a dolog. Ja, még az is jó lenne, hogy ha a keresők is megtalálják. Még sohasem csináltam ilyet, úgyhogy azt se tudom, hogy kellene hozzákezdeni. A környezetemben pedig senki nem ért hozzá :-(

Ha lenne valaki, aki leírná nekem (viszonylag részletesen), hogy miket kell még megcsinálnom nagyon megköszönném.

Segítségeteket előre is köszönöm

adic
    [email protected]

• daxan
    Hali! Ha van jobb, akkor adj linket! Köszönöm szépen!
  • mike0013
    köszönöm szépen
  • Dj Faustus #5477
    Példa
  • passatgt
    igen, de kép van, nem gomb, és nem sikerült megoldanom css-el a gomb formázását, ami css-ben 150px, az 140pixelként jelent meg, meg a szöveget sem sikerült középre raknom
  • Dj Faustus #5475
    Submit The Form When The User Presses Enter
    Using JavaScript to prevent or trigger form submission when ENTER is hit
    Submit The Form Using Enter

De sokkal átjárhatóbb egy űrlap elküldő gomb, hisz az a funkciója, és az Javascript letiltása esetén is működik.
  • passatgt
    értem.És nincs valami más megoldás?:)
  • Dj Faustus #5473
    "valaki nem tudna felvázolni egy "vázlatot" arra, hogy hogyan lehetne keresést végezni az adott oldalakban? Köszönöm előre is"
    1. Adott lapon (tehát egy lapon: CTRL+F billentyűkombináció)
    2. Több lapon (saját oldalon):

Itt rengeteg lehetőség lehet függően attól, hogy az oldal tartalma adatbázisban, adatállományban, HTML- vagy PHP állományban van; külön indexelés van-e, stb, stb...
  • Dj Faustus #5472
    "ezt nem értem:)"
    A linkre kattintás (egérkurzor rávitele a linkre, majd azon bal klikk; vagy a tabulátor billentyű alkalmazásával rámész a linkre, majd Enter billentyű lenyomása) nem egyenlő azzal a jelenséggel, mint amikor simán csak megnyomod az Enter billentyűt.
  • Ability
    include.php-ba nem tudom mi lehet, de nevéből adódóan gondolom ott is elfér. Szóval bemásolod oda azt a funkciót, amit kinéztél az oldalról. Majd ezt teszed: <font size=1>".BBCode($message)."</font><br>

ui.: Csak szólok, hogy ez a kód nagyon gagyi. Én is ilyennel kezdtem, csak jelzem neked, hogy ne ragadj le ennél.

Kardél: kéne link
  • Ability
    tutorial.hu - van többféle is
  • Kardél
    Hali.
    Készítettem egy oldalt. Lényegében swf-ekből áll a honlap. Ami a gond: az Internet Explorer minden további nélkül behozza és megtekinthető tökéletesen, viszont a Firefox, Netscape, Opera pedig csak bizonyos részeit ami az oldal kb 3 %-a. De érdekes, mert ezeket a bizonyos swf-eket behozza teljes egészében miközben a többi ugyan olyan, azokat meg nem, és az IE kivételével az összes böngészőnél ez van. Vajon ez mitől lehet. Még egy sima jpeg háttérképet sem hoznak be a többi böngészők.
    A tippet vagy segítséget előre is kössz.
  • daxan
    Helló! Szeretnék egy kis segítséget kérni!
    Van ez a kód:
    <?
    include("dbconnect.php");
    include("include.php");
    $getnews = mysql_query("SELECT * FROM hirek ORDER BY id DESC");
    while($r=mysql_fetch_array($getnews)){
    extract($r);
    echo("<hr>
    <font size=2>$title | $date</font><br>
    <font size=1>$message</font><br>
    <font size=1>Írta: $user</font><p>");
    }
    ?>
    és ebbe a kódba a $message-nél szeretném ha a bb kódokat értelmezné. Találtam a tutorial oldalán egy script-et de nem tudom, hogyan tudnám felhasználni itt... Kérlek segítsetek!
  • mike0013
    hello!
    valaki nem tudna felvázolni egy "vázlatot" arra, hogy hogyan lehetne keresést végezni az adott oldalakban? Köszönöm előre is
  • passatgt
    ezt nem értem:)
  • Dj Faustus #5465
    Mivel a linkre való kattintás != Enter billentyű megnyomása.
  • passatgt
    sajna nem megy, legalábbis nem minden esetben

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

http://i-tv.hu/ujtv/tagok.php
    Itt például a sima keresés megy enterrel, de a vezetéknéves már nem
  • Dj Faustus #5463
    How to Submit a Form Using JavaScript
    Form Submissions Without Submit Buttons
  • passatgt
    http://web2dev.blog.hu/2007/04/22/30_css_alapu_form
  • Cat 02 #5461
    valaki tud adni oldal ahol az input mezőket lehet "tuningolni" (xD) tehát pl hátteret adni, színt, ha föléviszme kurzort más szín meg ienek :D
  • passatgt
    <a href="javascript:document.f.submit();" class="belepes150"></a>

ez az f nevű formot küldené el, amiben van 2 input mező.Nem megy enterre a küldés.Ez itől lehet?
  • Vaxi
    elég ha megnézzük a forrás első pár sorát:
    <html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml"
    xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office"
    xmlns:dt="uuid:C2F41010-65B3-11d1-A29F-00AA00C14882"
    xmlns:b="urn:schemas-microsoft-com:office:publisher"
    xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40">

Izé... Ez minden csak nem egy normális átlátható kód. Office szokás idióta kódot generálni. Csatlakoznék Faustushoz, töröld le az egészet, és kezd el előröl. Az NVU-val jobban jársz! ezt meg nézd át!
    Ha nem megy valami 1. google (ált. mindenre megvan a válasz)
    2. sg.hu/prog.hu stb. (csak ne lepődj meg az "RTFM" postokon :))
  • Dj Faustus #5458
    1. stoneminres != (nem egyenlő) stoneminers
    2. "Megcsináltam dreamweaver be" - Hát a forráskód alapján nem úgy néz ki. Ronda, a Publisher által generált kód.
    3. Azt ajánlom, hogy az oldalt teljesen az elejétől kezdve csináld meg.
    Vagy magában a Dreamweaverben (bár azt kezdőknek nem ajánlanám), vagy inkább ajánlom az NVU-t (ingyenes, tud magyarul és egyszerű kezelni).
  • csiga90
    na üdv újra! Megcsináltam dreamweaver be de úgyis csak firefox alatt megy legalábbis nekem http://stoneminers.uw.hu ... Megnéznétek??? Üdvv