22786
Html-, css- és php-help
  • Ability
    Az egész egy nagy div, annak adhatod meg, hogy milyen széles legyen stb. Van négy képed, ami a négy sarokba illik be. Egyesével a sarkokba pozicionálod őket. Majd mindegyiket ellátod 'z-index'-el, majd a teljes div-et is, hogy a szöveg felül legyen.

Igazából nem nagyon értem, hogy mi nem sikerült, fejtsd ki jobban pls.
  • passatgt
    A sarkokat sikerült megcsinálnom, de a tartalomrészt nem tudom
  • Ability
    Egy doksiba nem lehet több head és body. Nem tudom, de lehet, hogy ez zavart be.
  • Ability
    Sarkaiba absolute pozicionálod a sarkokat, és a képeknek z-index-et adsz meg...
  • passatgt
    Üdv!
    Egy ilyent szeretnék megvalósítani css-ben, úgy, hogy a doboz ne fix szélességű legyen:

A tetejét sikerült megoldanom úgy, hogy a bal és jobb oldali ívet floatoltam, de gondolom a tartalom résznél nem célszerű 3 divet egymás mellé floatolva raknom.

Előre is köszi

U.i: Ez csak példa, nem sima vonal lesz az oldalán, hanem egy kicsit árnyék is, max 10 pixeles két-két oldalt
  • Narancs
    Hali!
    Kéne egy kis help!
    Van egy oldal amit most hegesztek ismerősömnek (tomai.hu), és szeretném azt megcsinálni, hogy a menű alá, ahol most a "Fejlesztés Alatt" szöveg jön be mindig, egy frameset-es oldal nyíljon meg, de bármit teszek, nem nyitja meg ha használok frameeket. Nem jelenik meg oda semmi. Ha egy sima html oldalt csinálok, az mindig megnyílik. Mi lehet a gond?
    Előre is köszi a segítséget!
  • Dj Faustus #6652
    Helytelen a reguláris kifejezés:
    * A dollárjel után egy szögletes zárójel van. Ez azért nem jó, mert a szögletes zárójelnek önmagában külön jelentése van.
    * Az A-Z nem kell, mivel "Case insensitive" (szóval betűnagyságra érzéketlen) reguláris kifejezés-illesztést hajtunk végre.

Helyesen:
    if (eregi("^[a-z0-9]+$", $username)) { print "123456"; }
  • Max7
    if (eregi("^[a-zA-Z0-9]+$]", $username)) { print "123456"; }

gyerekek mi ebben a hiba? ugyanis ha @-al kezdem mondjuk a juzernevet akkor nem kéne továbbengednie hanem ki kéne hogy írja hogy 123456 de mégis továbbengedi és ha kiiratom a $userneme-t akkor @-al kezdődő név van benne amit az előző oldalon megadok fromba :S
  • BIZ0906
    Gondolni gondoltam de a skinje nagyon nem jön be. Ezért is maradtam ennél és maradok is még aztán majd meglátom :)
  • Max7
    Egy loginba minek cancel gomb? és miért php-val dolgozol egy loginba ahol még csak a design rész van felesleges a php?

én raknék 2 ürlapmezőt és 1 gombot html-ben....

1az usernév a másik a jelszó a gomb meg a bejelentkezés ezt átadnám egy php-nak ami leellenörzi hogy létezik-e az ügyfél ha létezik továbadja az adatokat gondolkodás nélkül mondjuk a profile.php-nak ha nincs ilyen felhasználó meta refresben megadnám hogy 0 másodperc alatt menjen vissza a login.php-hez :S
  • Tresszer
    A login fájl neve http://...admin/index.php

<?php
    if( !isset($_SERVER['PHP_AUTH_USER']) ) {
    header('WWW-Authenticate: Basic realm="Azonosítsd magad!"');
    header('HTTP/1.0 401 Unauthorized');
    echo 'Ez jelenik meg, ha a Cancel gombot nyomja a felhasználó';
    exit;
    } else {
    echo "<p>Helló {$_SERVER['PHP_AUTH_USER']}.</p>";
    echo "<p>A megadott jelszavad: {$_SERVER['PHP_AUTH_PW']}.</p>";
    }
    ?>

Itt nincs leellenőrizve a hejes felhasználó név és jelszó de amikor leellenőriztem és újra átirányítottam erre az oldalra mindíg az jött be hogy hibás felh. jelszó.

Köszi a segítséget.
  • Max7
    ha ennyi nem elég neked akkor rakd be a bejelentkező php-d tartalmát és azt hogy mi a login fájl neve és megmutatom hogy gondoltam!
  • Max7
    ifbe beteszed hogy ha login failed akkor irányítson vissza (meta taggal) a login php-ra!
  • Tresszer
    Helósztok lenne egy olyan problémám, hogy szeretnék php-hitelesítést csinálni, ezzel nincs is probléma de ha elrontom a felhasználónevet vagy jelszót akkor utána mindíg csak a hibauzenet jelenik meg amit beírok hogy nem sikerűlt a bejelentkezés. Olyat szeretnék hogy addig jelenjen meg a Felhasználó Jelszó pár ablak amíg helyes adatokat nem kapom meg. Előre is köszi segítséget!
  • phoenix1
    Pontossan. Előre tudod, hogy mit akarok mondani.
    Gondoltad volna, hogy a Lynxben a jó öreg cp852-vel jól jelennek meg az ékezetes betűk, ... tisztára mint régen dos-ba. Vagy inkább ne égessem magam.
    A lényeg, hogy utf-8 kódolású weblap utf-8-as charsetel helytelenül jelenítette meg az ékezeteket. Az a fő, hogy működik, most már.
  • Dj Faustus #6643
    "Rendben, de most kezdje automatikusan lejátszani a zenét "véletlenszerűen" vagy nem?"
    Ott a Lejátszás (Play) gomb. Ha a honlap zenélését akarom hallhatni, akkor be tudom kapcsolni. Viszont a véletlenszerű lejátszás az külön állítandó be.
  • phoenix1
    Lynxben ahhoz, hogy a karakterek helyessen jelenjenek meg, elég ha átállítjuk a CHARACTER_SET cp852-re:

CHARACTER_SET:cp852
  • phoenix1
    Rendben, de most kezdje automatikusan lejátszani a zenét "véletlenszerűen" vagy nem?
  • passatgt
    Nem gondolod, hogy a frissebbet kéne használni?

Már 3.x-nél járnak, valószínű, hogy a régi nem támogatja azt, amit szeretnél csinálni vele.
  • BIZ0906
    "http://www.jeroenwijering.com/?item=JW_MP3_Player"
    Ezt a verzioját használom "1.1: latest installment of the first mp3player". Ez volt még anno a legelső és annyira megtetszett, és ehez kéne az a össze vissza játsza le a zenét megoldás. Egyébként én is kivettem az auto startot már jó múltkor.
  • Dj Faustus #6638
    "lemaradt vmi, az auto start:"
    Na ilyenkor döföm magamba a kést - minek automatikusan induló zenelejátszó (én nem a honlap prüntyögését akarom hallgatni)?

Ami még lemaradt:
    so.addParam("flashvars", "shuffle=true");
    Vagy másképp:
    so.addVariable('shuffle','true');

Már ha a megfelelő lejátszót használod.
  • BIZ0906
    Kössz a segítséget de még mindíg nem tok rájönni, egyszerüen nem akarja azt csinálni, hogy mikor belépek az oldalra nem az elsövel kezdje hanem mondjuk a 5.-el vayg a 11 vagy... mindíg az elsövel akarja. Nem tok rájönni :(
  • phoenix1
    lemaradt vmi, az auto start:

so.addParam("autostart", "true");
  • phoenix1
    Innen (http://blog.deconcept.com/swfobject/swfobject.zip) letöltöd az swfobject.js-t.
    Utánna ezt a kódot használod a lejátszó beágyazásához:

....
    <head>
    ....
    <script src="swfobject.js" type="text/javascript"></script>
    </head>
    <body>

<div id="music-playa">Nincsen Flash lejátszó telepítve!</div>

<script type="text/javascript">
    // <![CDATA[
    var so = new SWFObject("mp3player.swf", "mp3player", "280", "280", "6", "#FFFFFF");
    so.addParam("menu", "false");
    so.addParam("wmode", "transparent");
    so.write("music-playa");
    // ]]>
    </script>

</body>
    </html>
  • BIZ0906
    Erröl a Flash Player-ről beszélek itt, hogy csináljam meg mert a másikkal próbálkoztam kombinálni de nem jött be. Ha esetleg tudod, hogy kell megcsinálod? Vagy leirod pontosan, hogy kell?

phoenix1
  • Max7
    Hallod ne válaszolj neki már 5x irtunk neki választ nem csak én hanem más is legalább 4-edjére teszi fel ezt a kérdést az elmúlt héten és legalább 15 választ tudok hozzá linkelni!
  • stevenson1988
    szerintem: [ url=cím_amire_ugrik][ img=kép_elérési_útja][ /url]
    csak szedd ki a space-t a [ jelek után
  • lolka01
    Sziasztok! Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget!Azt szeretném megkérdezni,hogy BBCode-okkal hogy lehetne megoldani hogy megjelenjen egy kép és rákkatintva egy megadott url-re ugorjon? Segítségeteket előre is köszönöm!
  • phoenix1
    a kód alatt lévő linket nézted, azon a weblapon van egy kód generáló varázsló, próbáld ki http://www.jeroenwijering.com/extras/wizard.html, lejebb fogsz látni egy linket "toggle advanced flashvars" kattints.
    Operába nem mutatja az swfojbect kódot, hiába váltogattam (swfobject code to use), próbáld ki esetleg az előző verziót a kód generáló varázslóból.
  • BIZ0906
    Én ezt nem vágom már mindent megpróbáltam esetleg valami példát tudsz nekem írni?
  • phoenix1
    ok, semmi gond.
  • Max7
    elteszem és majd megsasolom ha van időm de van egy határidős munkám (csütre meg kellene csinálnom este 8-ig) szal nincs 3-4 napom átböngészni és kikutatni a hiba lehetőségét faustus meg egyből vágja szerintem :)
  • Dj Faustus #6626
    Az alábbi kiegészítés kell:
    <param name="flashvars" value="shuffle=true" />
    Ezen leírás szerint
  • BIZ0906
    http://biz88.extra.hu/stream/stream.htm itteni lejátszóban hogy tudom beállítani hogy véletlenszerüen kezdje és játsza a zenét? most csak 1 szám van fent hogy a lejátszót lássátok. Itt a lejátszó ha látni is akarjátok
  • phoenix1
    weblap ajánló. :)
  • Max7
    ?
  • phoenix1
    http://www.htaccesselite.com/htaccess/
  • Max7
    Faustus: Pls erre is vegyél egy pillantást mert ezóta nem jöttem rá miért kapok elutasítást :(

És örülök hogy visszatétél már kezdtem agódni hogy pont te hagysz itt minket :) [az meg eszembe nem jutott hogy az aláírásod nézzem] :D
  • Dj Faustus #6620
    Dobranoc!

Kis ideig (mint ez az aláírásomból kiderült - pár egy kicsit hosszabb ideig tartott) a Lengyel-Tátra vidékét látogattam, és szerencsére (egyesek szerint szerencsétlenségre) nem ettek meg a hegyi medvék, nem zuhantam alá szakadékba, nem sodort el a potok és nem kaptam ételmérgezést a különböző füstölt sajtoktól.

Nos lássuk a medvét (brum-brum).
    Egyrészt köszönöm a szülinapomra irányuló jókívánságokat.
    Másrészt: folytatva a hagyományokat

"Hogytudok MP3 vagy valami Hang Filet berakni a HP ala?
    1. HP = Home Page? Ne használd ezt a rövidítést, zavaró, magyartalan. Nevezzük weboldalnak.
    2. Én azt javaslom, hogy használj Flashben készült lejátszót.
    Itt a lejátszó
    Itt a lejátszó beillesztése
    De előtte szerezz jártasságot a HTML-nyelvben (és más webes nyelvekben). (A mindenféle csicsás grafikus webszerkesztő programoktól pedig óvakodj. Minél többet akarsz, annál jobban szükséged lesz a tudásra).
  • ThomasGins
    Köszi!Átböngészem