22786
Html-, css- és php-help
-
#6698 -
#6697 "Hello. Nem tudjátok, hogy mi annak a weblapnak a címe amely összesíti, hogy mennyi helyet foglal el egy weblap: html,js,css,flash,stb.? "
- de benne van a Firefox Web Develoer Toolbar-ban is: jobb klikk a weboldalon/Web Developer/Tools/View speed report menüpont
"Sajna azt már próbáltam, amit javasoltál, és nem segített. :("
Mivel hogy pontos diagnózist tudjunk mondani a teljes forráskódra (töltsd fel az oldalt, és az URL-jét másold be ide; ne a teljes forráskódot) szükségünk van. Így csak találgatni tudunk.
"Brutálisan minimál a topikheader.D"
Gyorsan készítettem bannert (amennyire a grafikai kontárkodásomból kitelik) is: íme, de végül nem került bele. Lehetne 3 csinos nővérke is (HTML, CSS, PHP felirattal a ruhájukon) - amit be lehetne rakni bannerként, vagy a jelenleg linkfalnak háttérként (esetleg a szövegdoboznak). Vagy egyéb más is, de tessék, lehet kreatívkodni.
A linkfalat meg azért találtam ildomosnak, hogy a "hol találom ezt+azt az oldalt"-jellegű kérdések redukálódjanak. -
#6696 :) -
#6695 Brutálisan minimál a topikheader.D -
CAC #6694 Köszi a választ!
Igazából flasher vagyok és csak mostanában használok html-t. Az iframe-es dolog már többször előkerült, úgyhogy azt hiszem itt az ideje, hogy utána nézzek. Sajna azt már próbáltam, amit javasoltál, és nem segített. :(
-
phoenix1 #6693 Hello. Nem tudjátok, hogy mi annak a weblapnak a címe amely összesíti, hogy mennyi helyet foglal el egy weblap: html,js,css,flash,stb.? -
#6692 Amúgy meg "or die(mysql_error())" a végére, és az ilyen hibákat kiírja elvileg. -
#6691 mysql_query("INSERT IGNORE INTO `mysqldb` (`userid`, `username`, `database`) VALUES ('$uid', '$username3', '$database2')");
Elvileg csak ennyi baja... -
#6690 mysql_query ("INSERT IGNORE INTO 'mysqldb' ('userid', 'username', 'database') VALUES ('$uid', '$username3', '$database2')");
tegnap óta szenvedek hogy mükdöjön de valahol hiba van benne! nem adja hozzá az adatbázishoz a cuccokat! mysqldb tábla létezik (adatbázishoz csatlakozik mert a script elött használ egy másik táblát) printel kiirtam mindhárom adatot amit be akarok tenni mysql-be és eggyik sem üres..... :S -
#6689 Talált, süllyedt. -
#6688 és ha \ jlet is bele szeretném venni? akkor két perjelet tegyek? :S -
#6687 "ezt hogy tudnám bővíteni hogy a következőket is elfogadja: ~'"+!%/=()\|€÷פß$³³][ðð<>#&@{};>*?:_-"
1. Azokat a karaktereket, mely egy reguláris kifejezés részei, tegyél eléjük \-t. Például: \+, \$, \^, stb.
2. Helyettesítsd a karaktereket megfelelő hexa kóddal: erre való a \x<hexa kód> -
#6686 "Tud valaki olyan háttérprogramot,ami lehetővé teszi,hogy az oldalamon csak a regisztráltak nézhessék meg a videókat???????????????????????????????"
1. Egy kérdőjel is kérdőjel.
2. Weben nem háttérprogramok vannak - inkább szkripteknek szokás őket nevezni.
3. A két legjobb módszer: .htaccess (a magyar ingyenes tárhelyeken nem megy) vagy PHP.
Login rendszerek
User Authentication
Honlapok jelszavas védelme -
madage #6685 Tud valaki olyan háttérprogramot,ami lehetővé teszi,hogy az oldalamon csak a regisztráltak nézhessék meg a videókat??????????????????????????????? -
#6684 phptpshopban meg pár képszerkesztőben van képgaléria készítő, megnyitod a képeket, és megcsinálja helyetted a html fájlokat, előre háthra gombbal -
#6683 Sajna nekem egyik se jó :( -
Cat 02 #6682 sztem legegyszerőbb lenne
ezt kipróbálni :) rengetek téma van hozzá alapbol is -
#6681 Köszönöm!
Sikerült megcsinálni iframe-mel, ahogy írtad. Már csak egy kérdésem lenne: ha van egy galériám (felül thumbs, középen iframe-ben nyílik meg rendes nagy kép), hogyan tudok [következő kép] és [előző kép] gombokat beépíteni a legegyszerűbben?
Előre is thx a választ! -
#6680 faustus:
$spec = preg_match_all("/[\$&@]{1}/",$_POST["cinege"],$out); /* 1 darab speciAAlis karakter ($, &, @) keresAznk */
ezt hogy tudnám bővíteni hogy a következőket is elfogadja: ~'"+!%/=()\|€÷פß$³³][ðð<>#&@{};>*?:_-
THX -
#6679 nem láttam a kódtol az erdőt mármint a felkiáltó jelet :D -
#6678 bocs hülye vagyok leesett :D -
#6677 Javaslom mielőtt belekezdesz, olvass el pár leírást, tutorialt, vagy valami hasonlót. Igazából ezek a grafikus programok csak egy bizonyos szintet tudnak kielégíteni, utána már kézzel kell belenyúlkálni. Meg hát nem is mindig a legjobb utat választják, még az egyszerű oldalakhoz sem.
Persze nem árt ismerkedni velük. Én úgy tanultam meg a html-t, hogy felraktam Dreamweavert, benyomtam valamit a szerkesztő résznél, majd megfigyeltem, hogy mit módosít a kódon. Egyébként ezt a programot ajánlom, nem a legegyszerűbb a használata, de eléggé kielégít minden igényt, és elég helyes kódot generál.
Kommenthez/galériákhoz pedig valamilyen szerver oldali nyelv kell. PHP-t könnyen el lehet sajátítani, de igazából talán felesleges is. Vannak előre megírt scriptek. hotscripts.com-on találsz ilyeneket. -
#6676 Hello
Egy olyan lapot szeretnék szerkeszteni, amire fotóalbumot és flash mp3 playert szeretnék rakni, eseleg myvip szerűen az albumot megoldani, hogy lehessen a képeket kommentelni.
Ehhez a Coffeup Html Editort szedtem le, + hozzá a fotóalbum és a flash mp3 kieget.
Csakhogy már az elején elakadtam, mert elvileg a programban lehet vizuálisan szerkeszteni,de background gomb nincs.Így manuálisan a tagek közül kiválasztottam a bckroundot,<body> </body> betettem meg is csinálta.De amikor a flash mp3-nak generált kódot is betettem, akkor a kép alá vagy fölé tette az mp3-at.
Ezt hogy lehet kiküszöbölni?
Minden egyes kódot a <body></body>közé kell tenni? A sorrend fontos?
A képaláírós dolgot mivel tudom megoldani?
-
#6675 Próbálkoztam a saját weboldalamra feltenni Gallery 2.2-es motort.
De a telepítés el sem indult, mert ezt irja ki"session_start"
A weboldal az atw-n van. -
#6674 ami lemaradt hogy ebből 2-öt nem ismertem de ez it nem igen kell ahogy látom :S -
#6673 ezzel csak az a baj hogy legalább 5 bejövő változót ellenörzök mysql miatt hogy faszágokkal ne tömködjék teli :P -
#6672 Jó megtanulni a logikai operátorokat, programozásnál (más nyelveknél is!) igen hasznos dolog tud lenni:
if (!eregi("^[a-z0-9]+$", $username)) {
print "123456";
exit;
} else {
print "Helyes";
} -
#6671 akkor marhára félre értettem a script működését mert én úgy értelmeztem hogyha az a-z illetve 0-9 karakterek szerepelnek benne csak akkor no problémó viszont ha más akkor kiirja az ifben szereplő dolgot :S
erre nincs valami fügvény hogy csak az a-z-ig és 0-9 ig engedje a karaktereket ha egyébb más van benne akkor kiirja hogy 123456 -
#6670 Tehát ha a $usernev értéke: @usernev@
És a reguláris kifejezés: ^[a-z0-9]+$
Logikus hogy nem fog illeszkedni (azaz nem írja ki, hogy 123456). Miért? Mert a sztringben van @ karakter, viszont a reguláris kifejezésben nincs.
Ha a @ is számít, fel kell venni a reguláris kifejezésbe: ^[a-z0-9@]+$ -
#6669 véletlenül irtam ide zárójelet de a php-ban nincs tehát a sorom:
if (eregi("^[a-z0-9]+$", $username)) { print "123456"; }
print ("ez az usernév:" . $username . "<- vagy üres");
$userneme átadva és @usernev@ az értéke :S mégsem irja ki hogy 123456 :S
már az idegbaj kerülget mert megin valami apróságon bukik az egész :S -
#6668 Bár nem sokat látunk a teljes forráskódból de talán:
MM_jumpMenu('self',this,0)")
helyett
MM_jumpMenu('bottomFrame',this,0)")
A <frame> és a <frameset> meg kissé elavult/ellenjavalt. Ott van helyette a Javascript (az Ajax), az <iframe> meg a szerveroldali nyelvek. -
#6667 inkább az egészet rakd bele 1 doboz nevű divbe, és azon belül legyen a 3 rész -
CAC #6666 Sziasztok!
Egy elég sok elemből álló -és állandóan bővülő- galériát csinálok egy oldalra. A felső framebe betettem egy jump menut, aminek az alsó framebe kellene töltenie a kiválasztott képtárat. Ám hiába adom meg targetként a bottomFramet, mindig az egész Frameset helyére tölti be.
<form name="form1" target="bottomFrame" id="form1">
<select name="menu1" onchange="MM_jumpMenu('self',this,0)">
<option value="">--- kérem válasszon galériát --- </option>
<option value="../flash/galery1.html">1 galéria</option>
<option value="../flash/galery2.html">2 galéria</option>
<option value="../flash/galery3.html">3 galéria</option>
</select>
</form>
Olyan mintha a targetet _parent-ként értelmezné. -
phoenix1 #6665 http://snook.ca/ -
Cat 02 #6664 kérdés: nekem is vmi olyasmi doboz lesz de fix széles, az jó így ? (alsó 3 ) -
#6663 Két div-el sikerült megoldanom, és dinamikus a szélességem
Az egyik tartalom divnek adtam meg a baloldali hátteret, a másiknak pedig bal oldalon 10 pixel margót, jobb oldalon pedig a hátteret. -
#6662 "de a közepére gondolom nem lenne célszerű 3 divet csinálnom, egyet ami a bal oldali hátteret tartalmazza, egy a tartalomnak, egy pedig a jobb háttérnek"
Vagy szétbontod 3 részre, vagy egyben hagyod és a tartalombeli szövegnek adsz jobbról-balról margót (de ez utóbbi esetben ugrik a dinamikus szélesség). -
#6661 Ezeket ismerem, de egyik sem az igazi. Próbálgattam már őket régebben, de ha nagyon sok van belőle 1 oldalon, belassította a böngészést.
És ezeknél nincs mód háttér beállításához, mint már lejjebb írtam, egy kis árnyék a vonal belsején van, max 10 pixel.
A tetejét és az alját sikerült megcsinálnom úgy, hogy a tetejének megadtam a hátteret repeat-x-el, a két sarkát pedig 1-1 divel, float:left és right tulajdonsággal a helyére raktam, és megadtam a hátteret. Ugyan ez van az alján is, de a közepére gondolom nem lenne célszerű 3 divet csinálnom, egyet ami a bal oldali hátteret tartalmazza, egy a tartalomnak, egy pedig a jobb háttérnek, biztos van valami célszerűbb megoldás, csak én nem jövök rá:) -
#6660 "Sarkaiba absolute pozicionálod a sarkokat, és a képeknek z-index-et adsz meg..."
Sőt abszolút pozicionálás se feltétlenül szükséges.
More Rounded Corners with CSS
Even More Rounded Corners With CSS - 2007-es változat ;)
Spiffy Box
Rounded corners in CSS - ez nekem nem annyira tetszik (beágyazott képek)
"Van egy oldal amit most hegesztek ismerősömnek..."
1. Mint előttem elmondták - ne legyen a HTML-forrás <body> elemébe egy komplett HTML-oldal beintegrálva. Csak ami a <body> és </body> elemek közé kerülne.
2. <frameset> - neee! Ha már mindenáron oldalt akarsz az oldalba, akkor inkább <iframe> (a linknek meg target attibútum, az <iframe>-nek meg a link target attribútumával megegyező name attribútum).
3. Javaslom hogy a stíluslapot (CSS) és a Javascript-kódot tedd külön állományba és úgy hívd be.
4. E-mail címet meg direkt ne rakj ki weboldalra, a spamek elkerülése végett. -
#6659 A tartalom részének is van háttere, a két szélén a két csík.
Ennyire meg már nem vagyok amatőr, hogy amit írtál, azt ne tudjam:)
És mint már írtam, nem fix szélességű a div.