Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
természetesen a login részével nincs gond, a mysqlt eléri, de nem tud bele illeszteni egy számot, illetve a kivánt szám helyett csak 0t rak.
admin felületrõl azonban minden ok, az otatni sql el megy. vki ötlet?
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
Intel Q8200@2,9GHZ,4GB@800,HD4850,Logitech G25 LFS&TDU:Rolesz92
(pedig nezelodtem is a deven, de valahogy sikerult nem megtalalni ezt a lapot grr..)
SELECT * FROM tbl LIMIT 0,20; - Az elsõ 20 elem kilistázása (1-20)
SELECT * FROM tbl LIMIT 20,20; - A következõ 20 elem (21-40)
További olvasgatásra ajánlom a MYSQL kézikönyvet, leginkább a SELECT és a LIMIT vizsgálatát.
Egy mysql tabla sorait szeretnem kiiratni, de nem az osszeset hanem oldalankent pl 20 sort. Emellett szerencses lenne, ha lehetne lapozgatni is. (lehetoleg get mezobe page=0 , page=1, stilusban)
Hogy celszeru megoldani? Eddig volt egy buta megoldasom: az osszes elemet lekerdeztem, es ebbol kiirattam az elso huszat. Ha lapozni kellett oldalt, pl 2. oldal, akkor 20-at beolvastam a levegobe es utana irattam ki huszat.
A gond azzal van, hogy most van joparezer sor, meg a lekerdezes sem eppen egyszeru (string osszehasonlitasok, keresesek stb)
Van ra valami gogyisabb megoldas?
fel is rakja (config.php -t nem tom chmodolni de az mind1 😄) és mikor be akarok jelenkezni 404 et dob ki pedig van ooyla file 😞
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
http://www.sgmail.hu/read.link.php?messageid=824540&url=http%3A%2F%2Fcoldrage.atw.hu%2Fforum%2Fprofile.php%3Fmode%3Dactivate%26amp%3Bu%3D88%26amp%3Bact_key
Az SGmail szétkúrta a linket 😞
http://coldrage.atw.hu/forum/profile.php?mode=activate&u=88&act_key 08621626fec6
Nem tudom úgy összerakni hogy elfogadja...
Sajnos nem jó, ezt írja ki: Invalid use of group function
Ja és tessék olvasgatni a MYSQL-manualt, és egyéb SQL könyveket (filemegosztó hálózatok tömve vannak vele)!
Viszont sorrendbe(szavazatok száma szerint csökkenõ) kéne állítani.
Azt hogy lehet?
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '(*) FROM votes GROUP BY user' at line 1
pedig van votes nevû táblám, és van user nevû oszlop is...
1. mysql_query PHP függvény segítségével elküldöd az alanti SQL parancsot, és az eredményeket.
$eredmeny = mysql_query ("SELECT user COUNT (*) FROM szavazatok GROUP BY user;");
2. Az eredményeket pedig kiíratod:
if (mysql_num_rows($eredmeny)) {
while($sor=mysql_fetch_array($eredmeny)) {
echo $sor<0>0>.": ".$sor<1>1>." szavazat";
}
}
Ezekrõl bõvebben:
mysql_query
mysql_fetch_row
mysql_num-rows.php
És hogy kell, hogy csökkenõ sorrendben legyenek? Esetleg ORDER BY count DESC ?
úgy akarom, hogy:
Név1: X szavazat
Név2: X szavazat
...
SELECT user COUNT (*) FROM szavazatok GROUP BY user;
Forrás: Counting Rows
Van egy táblám, ami így néz ki:
id, user, voter
Ez egy szavazás táblája, azt akarom, hogy kíírja, hogy kinek hány szavazata van, szavazatok száma alapján, csökkenõ sorrendbe rendezve.
Ha úgy lenne, hogy a users táblában el lenne tárolva a szavazatok száma, akkor természetesen nagyon egyszerûen meg tudnám csinálni, de nekem így jó, hogy külön táblában vannak a szavazatok, és a users táblába nincs beírva a számuk.
ennyit tudok segíteni neked 😄
Syd Barrett 1946-2006 Rick Wright 1943-2008 R.I.P.
Ne vitatkozz a hülyékkel, mert lealacsonyodsz a szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! [ http://dchelp.hu ]
Olyan kérdésem lenne (leszögezem nem vagyok programozó szal ne fikázzatok ) hogy SMF (simple machines forum) alá lehetne-e rakni egy OFF gombot. Ugy mint pölö itt a PH!-n is van. Valami ilyat tudtam meg hogy azt kell kideríteni hogy az OFF támogatja e a CCS-t. De sajna hülye vagyok hozzá. A lényeg hogy egy elválasztó színt takarjon ha valaki posta offot akar írni (szürke) és esetleg egy ''dobozban'' jelenjen meg (mint a quote).
Ha valaki érti a halandzsámat és tudna segíteni az a adataimnál megtalálja az MSN címem, talán az az egyszerübb ([email protected])
Köszönöm elõreis!
PSN ID: Foxxika - BattleTag: Yogsara#21730 - Nintendo: Foxxika Origin: Foxxyka
Levi
<?
include ("config.php");
$sql="SELECT * FROM levelezes where cimzett = '$nev' ORDER BY id22";
$result=mysql_query($sql);
while($rows=mysql_fetch_array($result))
{
include ("config.php");
$r = mysql_query("SELECT uzenet FROM levelezes WHERE itt a hiba.='".$id22."';");
$a = mysql_fetch_row($r);
echo($a<0>0>);
echo $rows<'id22'>'id22'>;
}
?>
És a mindig mindig rövid "i". 😊
[/spam]™
<?
include ("config.php");
$sql="SELECT * FROM levelezes where cimzett = '$nev' ORDER BY id22";
$result=mysql_query($sql);
?>
<?php
while($rows=mysql_fetch_array($result)){ // Start looping table row
?>
<?php
include ("config.php");
$r = mysql_query("SELECT uzenet FROM levelezes WHERE itt a hiba. ide kéne beszúrni egy id-t. Mindíg azt az id-t amit meg akarunk nyitni. 😄='".$id22."';");
$a = mysql_fetch_row($r);
echo($a<0>0>);
?>
<? echo $rows<'id22'>'id22'>; ?>
<?php
}
?>
Lehet, hogy bonyolultan fogalmaztam. Akkor szóljatok. 😄
Levi
ads
A kettõ teljesen különbözik. Az elsõ egy egyszeri shoutbox/chat/vendégkönyv a másik regisztrációs rendszer.
Utóbbira itt válaszoltam már sokadjára.
ads
Viszont a valtozo visszanyeresenel voltak gondok pl ha a "a" (idezojeleket is tartalmazza a string) stringet postoltam es tettem az url-be, a visszanyeresenel \\\"a\\\" -t kaptam. A tobbi spec karakternel nem talalkoztam ilyennel. Ezeknek a kiirtasahoz meg kellett egy str_replace -t alkalmazni.
Nem tudsz veletlen egy segedfuggvenyt, ami atalakitja/visszaalakitja egy string spec. karaktereit, hogy be lehessen tenni egy GET valtozoba?
(url?akarmi=...)
input_get fuggvenyt talaltam a php.net -en de nem mukodik. (Call to undefined function: input_get())
screen.availWidth - Megadja a képernyõ szélességét pixelekben, levonva belõle az operációs rendszer által megjelenített állandó, vagy félig állandó felhasználó felületi tényezõket (pl.: a Tálca a Windows rendszereken.
screen.availHeight - Megadja a képernyõ magasságát pixelekben, levonva belõle az operációs rendszer által megjelenített állandó, vagy félig állandó felhasználó felületi tényezõket (pl.: a Tálca a Windows rendszereken.
screen.width - A képernyõ szélessége.
screen.height - A képernyõ magassága.
Egy kerdesem lenne a mysql-el kapcsolatban. Lehet-e a mySQL -nek direktivakat adni az adattablak fizikai/logikai reprezentaciojara, illetve a keresesi algoritmusra vonatkozoan (pl ha azt szeretnem, hogy keresofat hasznaljon, stb).
http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"
Ha csak egyszerûbb dolgokra (betûtípus/szín/súly) akarod használni nem lesz olyan nehéz dolgod.
Ha már az oldalszerkezet kialakítását is azzal csinálod meg, akkor Internet Explorer alatt érdekes problémákba ütközhetsz - ugyanis ez az aranyos kis böngészõ nem igazán hajlandó ismerni ezt a remek kis nyelvet.
Íme egy kis példa a HTML-en belüli alkalmazására:
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>Példa</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">
<style type="text/css">
body {
font-family: Arial, Verdana, Geneva, Tahoma, sans-serif;
font-size: 8pt;
}
h1 {
font-size: 12pt;
font-weight: bolder;
}
.kek {
color: blue;
}
.piros {
color: red;
}
</style>
</head>
<body>
<h1>Ez egy elsõ szintû címsor.</h1>
<p class="kek">Ez egy kék bekezdés.</p>
<p class="piros">Ez egy piros bekezdés</p>
<p>Ez pedig normál.</p>
</body>
</html>
További információkat a Weblaboron találsz - egy remek cikksorozat keretében, illetve itt, itt, és itt olvashatsz még róla.
Ha azt szeretném h az oldalaimon a betütipusaim mindenkinél ugyanakkora méretben és szinben jelenjen meg cs (vagy mi a neve)stilusokat kell használnom?
Ezt beépiteni idõigényes?Mert engem zavar az h van akinél bazinagy betûk van ami elrontja a weblap design-t...
Ja amugy tartalom még gyatra bite nicht lachen... 😊
www.vincent77.extra.hu
észrevételeiteket várom...
http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"