22786
Html-, css- és php-help
  • mike0013
    Hello!
    Szerintetek melyik a legelőnyösebb megoldás például egy bejelentkező rendszernél, hogy valaki bejelentkezett és azt tovább vigye? Süti szerintem csak kiskörben használható, mert annyira nem biztonságos, vagy mi a véleményetek? (Jöhet sql-es megoldás is) Köszi előre is!
  • RelakS
    Ez így minden alatt középen lesz, kivéve kedves kis IE-t ...
    Arra meg body css-be egy text-align:center, azt kész
  • Vorpal
    HTML szerkesztés kezdőknek - ide irj és tutorial.hu tananyagokat olvasd el vagy googlezd már ki vagy használj táblákat amig nemmegy.
  • Butch3r
    Hello megcsináltam egy weboldalt középre van igazítva és ha a böngészőt kissebbre veszek ugye mozog középre továbbra is.. relative a position, margin 0 auto 0 auto

a kérdésem az lenne hogy én egy menüt illesztettem be a jobb felső sarokba 2 sorban viszont azt hogy tudom elérni, hogy a menü - ha a böngészőt kissebbre veszem - is mozogjon a weboldallal együtt.
    a css részét írjátok már le plz
    előre is köszi ha meg nem lehet így megcsinálni akkor valami segítséget ezzel kapcsolatban írjatok
  • bardocz
    baszus,tényleg,ez az előtte lévő tervből maradt ott,akkor az aljára került volna az oldalnak
    köszi!
  • Dj Faustus #7893
    position:absolute;
    top:100%;

Tudod ezek mit csinálnak? Mert ezek okozzák, hogy a számlálód az oldal alján van.
  • bardocz
    hogy tudnám kiküszöbölni azt,hogy itt a számláló a doboz aljához legyen igazítva?ha belerakom a dobozba,akkor is ott egy szürke sáv:S
  • bardocz
    na ezt a floatot nem ismertem,vagyis nem fogtam fel ire jó,köszi!
  • passatgt
    csinálj egy divet amit középre raksz, azon belülre a másik kettőt, float:left-el
  • bardocz
    pedig weblabor enyit ír,és amit én csináltam így(csak én 1xx -el toltam beljebb) beljebb volttola,de akkor átírom ilynre,hogy mindenben működjön
    de akkor egy kérdés:van két dobozom,egy bal és egy jobboldali,ha a bal oldalinak a bal margót adom meg auto-ra,a jobb oldalinak a jobb margót,akkor középre rakja a kettőt?ha együtt veszük őket,vagy érdemesebb csinálni egy dobozt,és azon belüli elemként berakni a kettőt?
  • Dj Faustus #7888
    "# position: absolute;
    # left:12;
    # top:0;

ez így elvileg középre rakja"

Nem. Sem elvileg, sem gyakorlatilag.
    Nincs megadva mértékegység (px, em, %) - így teljesen értelmét veszti.

Síma horizontális középre igazításhoz az adott elem jobb- és baloldali margójának auto értékre való állítása, illetve az adott elemet tartalmazó elemnek text-align: center; CSS-definíció adása a megoldás.

Tehát ha adott az alábbi HTML-struktúra:
    <body>
    <div id="kozep">
    <p>Ide jön a tartalom.</p>
    </div>
    </body>

Ehhez az alábbi CSS dukál:
    body {
    text-align: center;
    }
    #kozep {
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
    }

Ha vertikális is kell:
    #kozep {
    width: 440px;
    height: 400px;
    position: absolute;
    top: 50%;
    left: 50%;
    margin-top: -200px;
    margin-left: -220px;
    }

Forrás: az előző hozzászólásomban idézett cikk.
  • Vorpal
    Használj Googlet
  • bardocz
    # position: absolute;
    # left:12;
    # top:0;

ez így elvileg középre rakja,de csak 1024x768-as oldalaknál! azt nem tudom megoldani,hogy középre rakja minden felbontásban,pedig az nekem is kéne,most én is ilyen megoldást használok
  • hispan2
    A fájlfeltöltőket köszönöm, nekiesek majd és akkor jönnek az újabb kérdések, közben egy másik gond:

pbpBB3-van vagyunk, de ez nem is olyan fontos, a fórum body részét szeretném középre igazítani (css). Eredetileg 100% széles volt, most ezt 1000px-re állítottam, de így meg a bal oldalon van. Sajnos a body rész az egyetlen olyan tag, ami az egész fórumot közrefogja, próbálkoztam div-ek beiktatásával, de az nem sikerült, illetve más css igazításokat rontott el. Tehát hogyan kerül középre a body rész?
  • kisoszee
    Sziasztok!

Egy kis infóra lenne szükségem.
    Kezdő HTML szerkesztő vagyok. Opimalizálásnál tartok és a megfelelő kulcsszavakat akarom megadni az oldalalmnak.
    Ezek felsorolása kötődik e vmilyen szabályhoz? (pl.: , ; szóköz)
    vagy csak elég ha símán beírjuk őket.

Másik dolog. A programom nem engedi a hosszú ékezetes betűket kulcsszó megadásnál.
    Én úgy gondolom, hogy ez gáz, de nyugtassatok meg, hogy rosszul gondolom.
  • Netgear
    Katt ide
    Ezen az oldaéon kellene csak a kis képeket frissíteni, nem pedig az egész oldalt. hogy oldható meg ez HTML-en belül? Esetleg script? vagy hogy?
  • bardocz
    már tárgyatlan,félrenéztem nagyon:)
  • bardocz
    .balsav{
    left:0;
    top:0;
    width:500px;
    background:#000000;
    padding-bottom:10px;}
    .uzenofal{
    right:0;
    top:0;
    width:250px;
    owerflow:auto;
    height:500px;
    background:#000000;
    padding-bottom:10px;}

mit változtassak ahhoz,hogy a két doboz együtt az oldal közepén helyezkedjen el,és a balsav legyen bal oldalt,az uzenfal meg jobb oldalt?
  • bardocz
    köszi
  • Dj Faustus #7879
    Az a:hover a dokumentumon belül bárhol működik (az összes <a> elemre való egérrel való ráközelítésekor). IE alatt is (mint már írtam IE alatt csak linkeknél - <a> tag - működik a :hover).

Tehát például: 10%-os méretnövekedés:
    a:hover {
    font-size: 110%;
    }

De olvass utána:
    Tipus szelektorok: tehát ha van egy linked (<a href="oldal.htm">Link</a>), akkor a linkre való CSS-formázás a következőképp fog kinézni: a {color: red};

Dinamikus látszólagos osztályok - ezek nem működnek IE alatt - csak a linkeknél.

font-size - a betű méretét beállító CSS-tulajdonság.
  • bardocz
    de én úgy szeretném,hogy csak akkor nő meg,ha linkre viszem az egeret,ami bárhol elhelyezkedhet a dokumentumban
  • Dj Faustus #7877
    "és akor ez csak linkeknél működik?"
    Elvileg bárminél, gyakorlatilag IE alatt csak a linkeknél.
    Trükk IE-hez:
  • bardocz
    és akor ez csak linkeknél működik?mert olvastam weblabow:css alapjai 3-at,csak nekem nem volt egyértelmű:S
    köszi!
  • MadBence
    a:hover {font-size: [amire akarod]}
  • bardocz
    azt hogy tudom css-ben megadni,hogy ha egy linkre viszik az egret,akkor megnőjön a betűmérete(pl 10%-al)
    van ez:
    A:link {color: lime}
    ide mit kell beillesztenem és hova?
  • Dj Faustus #7873
    "text-align:center;
    a bodyba ?"

Olvass vissza.
  • Cat 02 #7872
    text-align:center;
    a bodyba ?

css-ben asszem nincs align:center
  • Dj Faustus #7871
    "A gond az, hogy IE alatt tökéletesen megy a középre rendezés, de Firefox alatt nem. Ott mi lehet a gebasz?"
    Fene tudja, nálam működik - mind IE, mind Firefox alatt.
  • Max7
    #7867:megvan az oka hogy ezt 'használom' (használja más....)

#7868: alapjáraton '' jel nélkül volt

#7869: nem hallotam még rolla
  • phoenix1
    bocsi, hogy két részben küldöm. A MySQL-nek létezik egy beállítás ez a *STRICT MODE*, lényeg, hogy ha be van kapcsolva akkor szigorúbb feltételekkel futnak le a lekérdezések ...
  • phoenix1
    DECLARE iStart, iEnd, iLength 'int';
    helyett, így:
    DECLARE iStart, iEnd, iLength int;
  • Vorpal
    htmlspecialchars(); <- ott a pont
  • zero_cool51
    Na van egy kis bonyolítás a dologban úgy látom.
    A gond az, hogy IE alatt tökéletesen megy a középre rendezés, de Firefox alatt nem. Ott mi lehet a gebasz?
  • Max7
    CREATE FUNCTION `NTK_STRIP_TAGS`( Dirty varchar(4000) ) RETURNS varchar(4000) CHARSET utf8
    DETERMINISTIC
    BEGIN
    DECLARE iStart, iEnd, iLength 'int';
    WHILE Locate( '<', Dirty ) > 0 And Locate( '>', Dirty, Locate( '<', Dirty )) > 0 DO
    BEGIN
    SET iStart = Locate( '<', Dirty ), iEnd = Locate( '>', Dirty, Locate('<', Dirty ));
    SET iLength = ( iEnd - iStart) + 1;
    IF iLength > 0 THEN
    BEGIN
    SET Dirty = Insert( Dirty, iStart, iLength, '');
    END;
    END IF;
    END;
    END WHILE;
    RETURN Dirty;
    END;

van egy ilyen mysql kodom és php myadmin az intre hisztizik:

"#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'int`' at line 4 "

de távoli mysql adatbázis kezelő programban lefut hibátlanul :S mi lehet a gond?
  • Max7
    nem a látogatók száma a lényeg értelmezd újra amit írtam!
  • Butch3r
    Eszerint nem szükséges beállítani semmit a weboldal szolgáltatómnál, és nem szükséges semmiféle extra elemket beilleszteni a weboldalamba ahhoz hogy az megjelenjen a google keresésekor, hanem egyszerűen csa kvárnom kell amíg sokat látogatják az oldalam? Bocs ha nem értettem de így van?
  • Max7
    a google két féle domaint különböztet meg... aldomaint ..... és alap domaint....

vizsgáljuk meg ez közelebről tegyük fel hogy van egy valami.hu domained aminek a pagerankja 0-a (nézz utánna pageranknak hogy értsd miről beszélek) ez míg bekerül a googleba kb 2 hét aztán mire a pagerank eléri az 1-es szintet az 1 hónap utánna + 2 hét míg eléri a kettes szintet. ezt persze megfelelő kereső optimalizálással lehet elérni ami azt jelenti hogy megfelelő linktárakba elhelyezed az oldlad valid stb stb

Viszont a gportal.hu-nak 5-ös pagerankja van és nem aldomaint ad.. (elérhető valami.gportal.hu aldomain alól) de újabban mappaszerkezetileg csinálják vagyis gportal.hu/valami ez azért jó nekik mert nem osztogatják szét a szavazataikat (pagerankhoz tartozik) viszont minden link ami gportalos oldalra mutat az őket erősíti!

Így lehet az hogy egy új gportalos oldal 5-ös pagernakal bekerül a googlébe 1 hét alatt az első helyre! nagyon okosak de elöbb utóbb rájönnek hogy ezzel probálnak okoskodni és bannolja öket google a keresőből bővebben http://www.iwebtool.com/
  • Cat 02 #7861
    írd be pl h silkroad
    első oldal a hivatalos weblap, második egy fan-site ami gportalos, gondolom gportalnak van vmi kitüntetettsége, utána 2 fan-site ami ugyanaz :) 4. nél az a lol h soxor beírtam h silkroad és elég jól műxik :D
    de pl a silkroad.hu bent sincs a első oldalon pedig logikus lenne
  • Max7
    az "öregebb" domain enveket előrébb rakja a google... még a magyar domaineket is tudja elenörizni mikor lett beregelve és nézi azt is hogy a googlébe mikor került bele!
  • phoenix1
    Hogy is van ezzel a SEO-val. Azért írunk helyes kódot, a helyes kód itt tényleg mindent takar, pl. xhtml 1.0 strict, meta, title, h1 ... h3 rendben.
    Erre föl a google-be rákerestem egy szóra ami a weblapomon van, és vékkép nem olyan tartalmú lapokat írt előre mint amit kellene.
    Amiért engemet ez zavar az-az, hogy a konkurens weblap html kódja, úgy kb. 15 éves, ilyen, hogy html 4 vagy hasonló még véletlenül sem halottak, meta tag minek, title úgy szintén, persze tartalom se nincsen rajta, javascript és kép. No comment.
    Érdekes, a másik dolog amire gondoltam az-az, hogy már régóta létezik a domain név és ezért kerülhetet előbbre a keresési eredmények közt. Mit gondoltok erről?