22786
Html-, css- és php-help
-
#7858 Egyszer
Kétszer -
#7857 "Van ez az oldal."
Dokumentumtípus lemaradt - ami nem éppen jó.
Mellesleg <center> tag nincs - ott a CSS. -
#7856 Üdv!
Fájl feltöltő és listázó alkalmazásra volna szükségem. Semmi extra nem kéne, csak egy jól adminisztrálható, kinézet tekintetében jól alakítható hatékony php dologra, amivel fájlokat lehet feltölteni majd azokat képes listázni is, lehetőleg kategóriákkal, meg leírással, névvel a fájlokhoz, stb... mysql támogatás van. Az ötleteket előre is köszi. -
#7855 Minden webmestert megkérnék látogasson el ebbe a topikba szükségem lenne a véleményetekre és szeretnék egy igényorientált szolgáltatást összehozni! -
#7854 css-t csak a head-ben deklarálhatsz(vagymi) link tag-al -
Cat 02 #7853 Van ez az oldal.
A középre igazítás már megvan, de azt nem vágom h a logo alatt miért van fehér vonal ? a div pont ugyanakkora magas mint a kép :S FF alatt jó, csak IE alatt rossz -
Cat 02 #7852 Ez mindehol működik ugye ? (nem csak head-be) -
#7851 Conditional comments - ezek a te barátaid.
<!--[if IE]>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="ieonly.css" />
<![endif]--> -
Cat 02 #7850 Hogyan lehet megcsinálni h ha IE alól nézik az oldalt más CSS jöjjön be ?
(vmi IF ie de h h kell pontosan nem tudom és a kereső se jó) -
Jackal21 #7849 Köszi szépen! Ez a rugás kellett, hogy beinduljon a gép! Most már működik pöpecül a dolog!
-
zero_cool51 #7848 Jó nem, szóltam, előbb írtam ide mint olvastam el a cikket... -
zero_cool51 #7847 Köszönöm a gyors választ.
De akkor hogy tudom középre rendezni a táblázatot css segítségével? -
#7846 "És ide ha beírom, hogy align: center, nem fogadja el."
align tulajdonság nincs.
text-align van. De az az egy elemben levő dolgok pozicionálására szolgál.
"Mit lehet tenni? Vagy mi a megoldás?"
Javasclom ezt a cikket
Illetve még egy jótanács: csoportosíts, amit lehet. Kisebb CSS, gyorsabb oldalbetöltődés.
body {
text-align: center;
}
table {
border: none;
padding: 0px;
margin: 0px auto;
} -
zero_cool51 #7845 Üdv, lenne egy problémám. Van írva egy css-file, de sehol nem tudom beállítani benne, hogy a táblázat középen legyen. Ez maga a táblázat sora:
TABLE {
BORDER-TOP-WIDTH: 0px; PADDING-RIGHT: 0px; PADDING-LEFT: 0px; BORDER-LEFT-WIDTH: 0px; BORDER-BOTTOM-WIDTH: 0px; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-TOP: 0px; BORDER-RIGHT-WIDTH: 0px
}
És ide ha beírom, hogy align: center, nem fogadja el.
Mit lehet tenni? Vagy mi a megoldás? -
bracsek #7844 php erre nem elegendő, van jópár ami meg van írva, a phpt tanulsz az azt jelenti, hogy a html el végeztél, és akkor udod, hogy egy form milyen szerkezetű, és egy ilyen megírt javascript szerkesztőt egyszerűen beillesztesz, le van írva pár oldalban mindegyiknél, hogy kell.
Amúgy meg mind a három lehetőség kifejezetten normális megoldás, egyedül a te ötleted, hogy tiszta php val akarsz ilyent csinálni, az a hülyeség. -
#7843 De van. Csak az a gondom, hogy van egy forum motorom phpban. És van egy alap szerkesztő része, de jó lenne valamivel komolyabb. Nem akarom megtanulni a flash, meg a javasrict nyelvet.Nem szeretem a a több nyelv alkalmazását, sem programozás sem a web területén. De lehet,hogy ez az én véleményem. Az igaz, hogy phpban nem vagyok profi, de elkeztem tanulni, és nem akarom egyik nyelvről a másikra ugrani.Van rá normális megoldás vagy nincs???? -
Cat 02 #7842 itt lehet elvileg ^^ -
homeless #7841 drupalhoz eddig 4 sebezhetőség van publikálva és fél éves a legutóbbi. Joomlához 64 és mai a legutóbbi:) Bár abban igazad van, hogy legtöbbször a bővítmények vannak szarul megírva. -
phoenix1 #7840 Megpróbálkozhatsz WordPress-el. Attól nem kell félni, hogy túl *blog*-ossan fog kinézni, rengeteg sablon van hozzá, amelyiknél nem tudja az ember hirtelen eldönteni, hogy WordPress vagy más tartalomkezelő.
Egy kis segítség a témában. -
phoenix1 #7839 Ja persze. :( A Joomla-nak nincsen semmi baja, a drupal is ugyanolyan védtelen ha nem hozzáértéssel kezelik a biztonság kérdését.
A Joomla csak akkor lesz sebezhető ha nem körültekintően olyan komponenseket, modulokat, mambotokat telepítesz rá amelyek sebezhetőek.
Mindenestre ha van rá lehetőség akkor PHP5, .htaccess (nem csak viccből mellékelték a Joomlához!). -
bracsek #7838 ágyúval verébre még okés, de ürhajóval légyre, már picitt elgondolkodtató... amennyi erővel egy cmst konfigol magának, hogy egy fájlba kiirjon, addig 10 ilyne külömböző szerkesztőt állíthat be magának.
-
bracsek #7837 "ajajj, látszik nagyon nem vagy tisztában még az alapokkal se :)" pár sorral alábról loptam, de mottonak is megfelel.
Php ben írt szerkesztő nincs, nem azt mondom, hogy lehetetlen, mert orvérzésig formozva meg lehet csinálni, de no szensz... azért van a javascript, java aplet, flash, hogy ezen szerkesztők, meg ami nem a szerver re tartozik, el tudjál végezni a saját gépeden, miért kellene, egy betű méretének megnövelését a szervernek elvégeznie, mikor elég neki csak az eredményt megtudja a kész szöveget,meg mellesleg a nagy adatforgalom végett meg nem is az adatforgalom, hanem a folyamatos komunikáció végett kva lassú is lenne.
De ha mégis olyant akarsz írd meg, no comment. -
#7836 az ilyen free tárhelyszolgáltatókkal kapcsolatban meg nemtudok hozzászólni, hál istennek már jóideje nem kell csapkodnom velük :) -
#7835 ha magától nem jön rá erre, akkor érdemesebb egy cms-el próbálkoznia, azzal még talán van esély a sikerre, igaz kicsit ágyúval-verébre szindróma, de sebaj :) -
#7834 ehhez nem kell drupal, ha meg tudod magadtól is írni :)
a tinmyce csak annyit csinál, hogy a szövegbeviteli formod helyett egy ilyen javascriptes formázóablak lesz, amivel kezelhetőbb lesz az egész...ennek a telepítését pedig szépen leírják az oldalon, de ez csak egy kis része az egésznek -
#7833 Jó lennek nekes egy ilyen csak PHP-ban. -
#7832 Köszönömök :) -
#7831 aha :) -
#7830 A PHP elejére meg lehet próbálni beszúrni az ini_set("register_globals", "0");-t. Elvileg ez futásidőben állítja be. -
#7829 Köszönöm! :)
Odáig jutottam el, hogy "Incompatible environment". :)
hiba
Freeweb-re telepítem az 5.7-et az 5.1 leírása alapján.
Az említett register_globals mindhárom helyen 0-ás értékű (.htaccess-ben).
Ezért nem értem, mi a baja. :(
Mondjuk azt sem igazán értem, hogy a magyar nyelvű cuccal mit kell kezdeni? Felülírni a meglévő könyvtárakat?
-
homeless #7828 uw, fw telepítés
Biztos lehet extra-ra is de azt nem írják. -
homeless #7827 "mit drupálozunk, még jó hogy komlet cms-t nem akartok vele íratni"
Kérdezte, hogy mi az a drupal meg a jommla, én meg válaszoltam. Mi a probléma? -
bracsek #7826 hogy rövid és velős legyek, nem, nem kell, sőt felesleges is volna, egyszerű a dolgod, elmész a szerkesztő web oldalára, amelyik javaszkript szövegszerkesztőt akarod használni, elolvasod a használati útmutatóját, megnyítasz egy fájlt, és szépen bekonfigurálod, hogy az eredményt az általad megírt, vagy a példákból kimásolt form segítségével küldje el egy php fájlnak, és a php fájlban feldolgozod az eredményt, kiíratod egy másik fájlba a szerveren (vagy adatbázisba küldöd vagy mittudom mit csinálsz vele.) kb ennyi.
ha tudod mit kell csinálj fél óra, ha halvány lila gőzöd nincs az egész működéséhez, addig magyarázhatjuk, mig lekopik a lábunk.
pl ennél
<form action="" method="post">
<!-- Include the Free Rich Text Editor Runtime -->
<script src="/freerte/js/richtext.js" type="text/javascript" language="javascript"></script>
<!-- Include the Free Rich Text Editor Variables Page -->
<script src="/freerte/js/config.js" type="text/javascript" language="javascript"></script>
<!-- Initialise the editor -->
<script>
initRTE('<i>This is some <b>preloaded</b> content</i>', '/freerte/examples/example.css');
</script><input type="submit" onClick="javascript:alert(getXHTML(trim(document.getElementById(rteFormName).value)));" value="Submit Form" />
</form>
a getXHTML(trim(document.getElementById(rteFormName).value)) értékét kell elküldened és egy php scriptel kiíratnod egy fájlba, mi ebben a bonyolult? mit drupálozunk, még jó hogy komlet cms-t nem akartok vele íratni. -
Jackal21 #7825 Kérdés: Van egy egyszerű weblap, amin van egy egyszerű iromány, amit hetente meg kell változtatni. Azt szeretném elérni, hogy az oldal tartalmának a szerkesztésekor egy ilyen szerkesztőfelület legyen a segítségemre:
Azt mondjátok, hogy ehhez mindenképpen össze kell barátkozzak a Drupallal. Én csak szövegírásra akarnám ezt az egészet használni, hogy pár gombnyomással meg lehessen formázni a szöveget. Tényleg nincs erre egy egyszrűbb megoldás??? Köszi a türelmeteket.... -
#7824 A drupal-t melyik ingyenes tárhelyszolgáltatónál lehet telepíteni? Uw, fw, extra? -
homeless #7823 Drupal, joomla tartalom kezelő rendszerek és van saját admin felületük. Neked csak a kinézetét kell megváltoztatnod, meg beállítgatni, hogy milyen modulok legyenek az oldalon. Joomla-t kerüld el ha lehet, ugyanis hemzseg a sebezhetőségektől, a mambo-val és a nuke-al együtt. A drupal a legjobb. -
#7822 ajajj, látszik nagyon nem vagy tisztában még az alapokkal se :)
admin felület sztem túl nagy falat lenne így elsőre, ha még ilyeneket kérdezel, hogy "Ha van mondjuk egy index.htm file, abban hogyan tudom a szerkesztőfelületet megjeleníteni?"
kezd valami testhezállóbb egyszerű probléma megoldásával
drupal meg joomla leírással pedig tele van a net, tessék megtanulni használni a google-t
ha meg unod, akkor hagyd a rákba, kitartás nélkül nem fog menni -
Jackal21 #7821 Hi! A következő problémám lenne, amivel nem tudom, hogy foglalkoztatok -e valamelyik fórum témában, ha igen akkor Bocs. Szóval csináltam egy honlapot, amihez szeretnék egy admin felületet készíteni, ahol is egy egyszerű text editorral lehet a honlap tartalmát módosítani. A legtöbb helyen ehhez a tinymce -t ajánlják. Csakhogy a helyzet a következő: Tanulgatom a html js mysql és php programozást, és az alapok már úgy ahogy mennek, erre most hogy egy ilyen dolgot be akarok szúrni egy oldalba, olyan tőlem vadidegen dolgokkal találom szembe magam, mint a Joomla meg a Drupal, amikről ezidáig nem is halottam. Azt sem tudom, mire jók, nem is akarok belebonyolódni, nekem megfelel az edit+ meg a flashfxp. Szóval ezt a tinymce -t kéne vhogy configolnom, holott még a működését sem látom át. A kérdésem az lenne, hogy: hova is kell ezt a tinymce -t másolni? Mit kell rajta még állítani? Ha van mondjuk egy index.htm file, abban hogyan tudom a szerkesztőfelületet megjeleníteni? Mentéskor hova ment, és mit? És hogy ki lehet -e spórólni az egészből a Joomlát, meg a Drupalt (mert idáig akárhány config leírást találtam, mind azzal kezdi, hogy vagy ez vagy az telepítve legyen.)? Én 3 napja ezek után kutatok, és már kezdem unni, ha vki tud, pls segítsen, ha tudtok jó linkeket, azok is jöhetnek, köszi előre is mindent. -
busky #7820 Köszönöm a gyors segítséget.Van még hová fejlődnöm... -
#7819 istenem mit meg nem adnék, ha 73ban felakasztanák az IEt a szilvafára