Html-, css- és php-help
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Letöltöd innen:
http://script.aculo.us/dist/scriptaculous-js-1.7.0.zip
kicsomagolod, és head részbe😞természetesen azt az útvonalat add meg, ahol a js fájlok vannak.)
<script src="#blocked:s/prototype.js" type="text/javascript"></script>
<script src="#blocked:s/scriptaculous.js" type="text/javascript"></script>
Aztán body tagban van a két dived, az elsõre rákattintva eltûnik a masodikdiv:
<div id="1">asd</div><div id="masodikdiv">dsa</div>
Példákat itt találsz:
http://wiki.script.aculo.us/scriptaculous/show/CombinationEffectsDemo
http://www.w3schools.com/htmldom/prop_style_display.asp
[/spam]™
A rögzített hátteret a style1 osztály-szelektorban a background-repeat: no-repeat;[/url] okozza.
A táblázat cellájából való kiugrást, pedig valami külön stílusdefiníció (talán a Table_08 ID-szelektor) okozhatja.
"A cella mérete is változik, ha több szöveget írok bele, mint amennyi beleférne, azt is valahogy rögzíteni kellene, mert különben elcsúszik az egész."
Cella/táblázat nélkül, "dobozzal" ez így nézne ki:
Szerény véleményem szerint szokj le a táblázatról (nem oldalszerkezet kialakítására való), és térj át a táblázatmentes layout-kialakításhoz.
http://weblabor.hu/cikkek/csstablazatnelkuli
http://weblabor.hu/cikkek/designbolkeszoldal
a background-repeat-rõl
az overflow-ról
Ehhez minek DOC file? Nem lenne jobb egy e-mail? Vagy egy külön webes ûrlapküldõ szolgáltatás?
"oda van linkelve, de nem nyílik meg. Mi lehet a baj?"
Két dologra tippelek (így látatlanba, mert az oldalt nem adtad meg):
1. Nincs feltöltve az adott állomány a webtárhelyre.
2. Hibásan van megadva a link/hibás az állománynév. Ha a forráskódban file:/// kezdetû linkeket találsz, akkor ott a hiba. A kisbetû-nagybetû is számít (érdemes csak kisbetûket használni); az ékezetes és speciális karakterek ugyancsak ellenjavalltak.
Szeretnék egy egyszerû DOC filet feltenni a netre (ez egy ûrlap lenne Húsvétra, ilyen címek telefonszámok összesítése céljából)
Namost ezt elvileg nem lehet egybõl megnyitni, csak ha html-el teszem fel. Tettem fel egy html oldalt, melyrõl oda van linkelve, de nem nyílik meg. Mi lehet a baj? a HTML oldalon a képek sem jelennek meg, hanem egy piros X jelenik meg. Mit rontottam el? Meg lehet csiálni úgy hogy egybõl a .doc file jöjjön be és ne legyen HTML?
Problem2
Problem3
Problem4
Az negyedik link mutatja, hogy a css script mûködik, csak a rögzített háttér a böngészõablak bal felsõ sarkában jelenik meg, és kiugrik a cellájából. A cella mérete is változik, ha több szöveget írok bele, mint amennyi beleférne, azt is valahogy rögzíteni kellene, mert különben elcsúszik az egész.
Az elsõ link képén rögzítettem a szerkesztõprogramban azt a részt, ami kiemelt. Tehát úgy szeretném megvalósítani, hogy a cella szélénél egy görgetõsáv legyen és ne nyúljon el...
a második és a harmadik képen a forráskódot fotóztam le
köszönöm az eddigigi segítségeket is 😊
hát most átírtam ISO-8859-1-re, de így a "õ" betû nem stimm FF-ben, viszont IE alatt még nincs átmérõ jel. 😊)
http://kepfeltoltes
[/spam]™
"SELECT UNIX_TIMESTAMP(lejarat)" ezzel sikerült timestamp-é alakítani a datetime típust
overflow: auto;, ha divrõl lenne szó, de itt nema z van.Esetleg próbáld megadni ezt a tulajdonságot a <td>-nek
Azt a huncut IE mindenit!
Pedig az MSDN-nen is szerepel. A karakterkódolás jól van beállítva (ISO-8859-1)?
"overflow: auto;"
Ez abban az esetben OK, ha az <iframe> szélessége nagyobb, mint az <iframe> tartalmának szélessége (a magassága túlnyúlhat).
Hogy tudom kiírni a képernyõre hogy ez a dátum ennyi hónap, ennyi nap múlva fog elérkezni?
$deltat = strtotime($var_lejarat) - time(); //A jövõbeli dátum (konvertálni kell szövegbõl idõbélyeg-formátumba)és a jelenlegi dátum (idõbélyeg formátumban) különbsége UNIX idõbélyeg formátumban
echo date("Y-m-d G:i:s", $deltat); //Az eltelt idõ év-hó-nap óra:perc:másodperc formátumban
A $var_lejarat a MySQL adatbázisból lekért dátum.
<table width="405" height="379" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" class="style1" id="Table_08">
<tr>
<td valign="top"><p> Lorem ipsum dolor sit amet...</p>
</td>
</table>
Illetve a "width="405" height="379" nem kell, hiszem azt a style ben megadtad már...
[/spam]™
szükségem lenne egy kis segítségre, cssbõl
most tanulom még a témát, nem nagyon értek még hozzá
Nos, megrajzoltam a weblapot fotoshopban, majd szétdaraboltam imagereadyben, tehát van egy tábla elemem, amibe majd szöveget akarnék írni. Beleírom a szöveget, de ha több, mint ami belefér, akkor kinyúlik a tábla és elcsúszik minden. Én pedig úgy szeretném, hogy a tábla oldalánál jelenjen meg egy görgetõsáv és a tábla mérete maradjon.
Itt van kis részlet a forráskódból. Na, így nem mûködik :-/
.style1 {
font-family: verdana;
font-size: 10px;
background-image: url(images/home_22.gif);
text-align: justify;
background-attachment: fixed;
background-repeat: no-repeat;
height: 379px;
width: 405px;
}
<table width="405" height="379" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" class="style1" id="Table_08">
<tr>
<td valign="top"><p> Lorem ipsum dolor sit amet...
</td>
Viszont ezt nem értem: MySQL var_lejárat = datetime
Én csak phpmyadminnal szoktam SQL-hez nyúlni, lehet van ilyesmi, de számomra idegen.
Szerk.: Megnéztem a példád. A date() függvényt ne csak arra a változóra értelmezd, hanem ez egészre. Meg amúgy nem tudom erre hogy nem dob hibát PHP. Nincs a változó elõtt $ meg ilyenek. 😊
Szerk2.: Ja az "egészre értelmezd a date-et" elég idiótán írtam. Szóval kimented egy változóba a kivonás eredményét és azzal alkalmazod a date() függvényt a megfelelõ paraméterekkel együtt.
MySQL var_lejárat = datetime
Ezt lekérdezem PHPbõl és meglesz nekem stringben a dátum "2008-02-01 23:45:51"
Hogy tudom kiírni a képernyõre hogy ez a dátum ennyi hónap, ennyi nap múlva fog elérkezni?
Próbáltam így:
echo date(var_lejarat) - time();
De ennek az eredménye 0
Thx elõre is!
Olyat nem lehet csinálni ifram-be, hogy csak függõleges görgetõsáv (scrolling) legyen? :S
[/spam]™
Forrás: A Google html diameter entity 4. találata alapján (remélem ez a helyes karakter - vagy legalábbis tipográfiailag helyes).
Tehát egy karika, ami át van húzva.
Van elõttem egy iszonyat, word-del csinált oldal és ott megjelenik jól..
Persze ha ezt másolom, nem azt adja:
<span style='mso-char-type:symbol;mso-symbol-font-family:Symbol'>Æ</span>
[/spam]™
nem, int-ben vannak.
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
Te nem véletlenül sztringként (Varchar,Text,...) tárolod ezeket a szerencsétlen értékeket?
A másodikat, nem egészen igy gondoltam, inkább egy egyszerûbb Wiki oldallal oldom valahogy meg. :S Még megpróbálom kitalálni hogy lesz, mert megmondom õszintén én sem tudom hogy lenne célszerû mecsinálni. 😛
- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
ha többet írok, akkor nem adja hozzá😞
ezt esetleg valahogy meglehetne oldani😊?
X360 powaa... Nokia forewa Taste me you will see / More is all you need / Dedicated to / How I\'m FUCKING YOUUUU - on 14th May
Ctrl+Space-szel elõhívható.
Bocs a szakszerûtlen megfogalmazésért 😛
MSVC-ben megtetszett ez a dolog, és szeretnék PHP kódolás alá is ilyet.
Dreamweaverben csak a beépített funkciókat jegyzi meg, amiket én hozok létre azt nem
$keres=("SELECT * FROM tábla ORDER BY feltétel LIMIT 0,10");
a bajom hogy úgy teszi sorrendbe, hogy pl 1,1,1,14,19,2,21,3 stb.
nekem normál sorrend kellene. mit tehetnék?
köszi
Nos, igen, ezt szeretném én is, csak az a gond, hogy fogalmam sincs, hogy hogyan😞 esetleg tudnál segíteni?
Ennek nem ez az elterjedt neve, de mindegy.
"és az értékek - amiket a felhasználó írt be és megjelenik az oldalon - azokkal, hogyan lehetne azt megcsinálni, hogy ne tûnjenek el egy egyszerû frissítés után?"
Általában a szövegmezõ megtartja a beléírt értéket egy sima (tehát cache-bõl történõ) frissítéskor.
De ha biztosra akarsz menni, eltárolod például egy sütiben. Persze ezt úgy kell megoldanod, hogy mindez a frissítés elõtt megtörténjen (például a szövegbeviteli mezõn való billentyûlenyomáskor, változáskor). Mindenképpen Javascript kell hozzá (ugye az eseményfigyelés miatt).
Ha még biztosabb megoldást szeretnél, akkor meg AJAX-on keresztül a szövegmezõ változásakor elküldöd a szövegmezõ értékét egy olyan PHP-szkriptnek, ami a megkapott értéket eltárolja egy állományban.
szóval a gondom: írtam egy Híríró scriptet (php-ban) és az értékek - amiket a felhasználó írt be és megjelenik az oldalon - azokkal, hogyan lehetne azt megcsinálni, hogy ne tûnjenek el egy egyszerû frissítés után? és egy külön fájlba rakja bele?
A választ köszönöm elõre is
Az sg.hu az alábbi PHPBB kiegészítés átalakított változatát használja:
klikk
Itt a storeCaret függvénytõl egészen a var ftarg = false; változódeklarálásig.
"A másik, meg hogy lehet olyan board-ot csinálni amibe, mint a wikipédiába, csak bejegyzésekbõl áll mint egy fórumban, és a lényege az volna, hogy lehet két post közé írni."
A felvázolt kérdés erõsen hasonlít egy blogra. Van egy ember által küldött bejegyzés, és a bejegyzések között a bejegyzésre reagáló üzenetek.
PHP kódban kábé így nézne ki:
include ("bejegyzes.php?no=1");
include ("reactions.php?no=1");
include ("bejegyzes.php?no=2");
include ("reactions.php?no=2");
include ("bejegyzes.php?no=3");
include ("reactions.php?no=3");
A bejegyzes.php olvassa be az adott számú bejegyzést, a reactions.php pedig az adott számú bejegyzéshez tartozó hozzászólásokat.
Lenne néhány kérdésem:
Az elsõ az, hogy hogyan lehet olyan képátméretezõt csinálni ami itt az SG-n van?
A másik, meg hogy lehet olyan board-ot csinálni amibe, mint a wikipédiába, csak bejegyzésekbõl áll mint egy fórumban, és a lényege az volna, hogy lehet két post közé írni. Ennek egy részét értem hogy van, csak azt nem hogyan lehet két post közé beszúrni?
(A harmadik, pedig, nem tudjátok mi lett az extra.hu-val. Leáll 'nem találom a szervert' hibával)
Elõre is kösz 😊
- Kukurikú törökcsászár, add ide a védelmipénzt! - Nem adom bize! - Akkor ereszd ki begyem a tisztiorvost!
(info most taunuljk ezt csak ott még nem tároulunk xD )
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
és így már jó, köszönöm😊
WÁÁÁ IMÁDLAK😄