22786
Html-, css- és php-help
  • dragon11
    Nem szeretem az olyat^^ túl egyszerű.
  • Cat 02 #8700
    Joomla, e107.

Előre megírt honlap végülis.

Vorpal, én épp a mindenkilapja.hu-t akartam ajánlani :D
  • dragon11
    Az pontosan mire jó?:) amúgy meg szeretek küzdeni a feladatokkal, spec az, hogy én ezen küszködök nekem tetszik..:)
  • Vorpal
    Dragon - miért nem használsz valami kellemes cmst - Joomla pl.?
  • dragon11
    Ezt most melyikhez írtad?Persze h érdekel, ha lehet írj már nekem 1 ingyenes, tesztelt jó scriptet amivel fog működni a legördölű menüm, lehetőleg szép színben(kék kéne.) egybe írd le.Köszi

Köszi télleg!
  • Maco13
    ja rossz helyen van lezárva a div. Az idézőjelek viszont jok voltak. Ha még érdekel:

<html>
    <div id='fooldal' onMouseOver='document.getElementById("fooldalmenu").style.display = "block"'; onMouseOut='document.getElementById("fooldalmenu").style.display = "none";'>
    fooldal
    </div>
    <div id='fooldalmenu' style='display:block;'>
    ...
    </div>
    </html>
  • dragon11
    Találtam, az első az alváz, a 2. a keret úgymond.

<ul id="menu">
    <li class="cim" style="margin-left: 0px;"><a href="#" target="kozep" class="link1">Főmenü1</a>
    <ul>
    <li><a href="#" target="kozep" class="link2">Főmenü-Hivj Ki Minket</a></li>
    <li><a href="#" class="link2">Főmenü-Csatlakozz Hozzank</a></li>
    <li><a href="#" class="link2">Főmenü-Vendegkonyv </a></li>
    </ul>
    </li>
    <li class="cim" style="margin-left: -60px;"><a href="#" class="link1">Főmenü2</a>
    <ul>
    <li><a href="#" class="link2">Főmenü2-Almenü1</a></li>
    <li><a href="#" class="link2">Főmenü2-Almenü2</a></li>
    </ul>
    </li>
    </ul>

body {
    padding: 0px;
    margin: 0px;
    behavior: url("csshover.htc");
    }
    ul, li {
    float: left;
    list-style-type: none;
    padding: 0px;
    margin: 0px;
    }
    ul#menu {
    position: absolute;
    margin-left: 5px;
    left: auto;
    top: 177px;
    width: 950px;
    }
    ul li ul {
    background-color: #D9E7EB;
    display: none;
    }
    ul li ul li {
    float: none;
    width: 112px;
    }
    ul li:hover ul {
    display: block;
    }
    ul li.cim {
    width: 112px;
    margin-right: 2px;
    margin-top: 6px;
    }
    ul li:hover {
    }
    ul li.cim:hover {
    }

De nem jó, mert ez fogad:
  • dragon11
    Flash menüt nem szeretem, mert nekem vízszintes sor is kell, meg függőleges is.. de am utálom a flash menüt^^
  • Maco13
    nem teszteltem, csak írtam. Ha meg legördülőt akarsz vagy keress neten ingyenes kódot, vagy flash
  • dragon11
    Ami kódot adtál, haverom szerint nem erre van.. :-s help :D nekem LEGÖRDÜLŐ MENÜ KELL.Teszem azt, ráviszem az egerem a főoldalra akkor lejön az a 3 menüpont.(Legördül a főoldal alatt, de azt addig nem látni mert nem azon volt az egér )
  • dragon11
    Biztosan így van?Mert ezt így kimásoltam, nem jó. megpróbáltam így:

<div id='fooldal' onMouseover='document.getElementById('fooldalmenu').style.display = "block"'; onMouseOut='document.getElementById('fooldalmenu').style.display = "none"'>
    <div id='fooldalmenu'>
    ...
    </div>

</div>

így sem jó..nem tom hol a bibi.. vagy lehet én baxtam el..
  • Maco13
    javascript:

<div id='fooldal' onMouseOver='document.getElementById('fooldalmenu').style.display = "block"'; onMuoseOut='document.getElementById('fooldalmenu').style.display = "none"'>
    <div id='fooldalmenu'>
    ...
    </div>

</div>
  • dragon11
    Mármint a Főoldal látszódik, mert az külön menü, az vízszintbe van a többivel.A "lenyíló" (Csatlakozz hozzánk-tól a vendégkönyvig akarna menni") Köszi!:)
  • dragon11
    Hello. Van nekem ez a menüm.Hogyan tudnám megcsinálni, hogy ha oda viszem az egérmutatót akkor lenyíló menüként jöjjön elő?De addig ne látszódjon?Thank you.
  • Vorpal
    Teszem hozzá - magyarországon még mindig nagyon menő a komcsi barkácsöcsizés - de van erre szakember is, aki nemfeltétlenül vagyonokért megcsinálja az embernek.
    Lásd : freelancer - órabér - napidij.
  • dragon11
    Oké, ezt teszem.:) de ez nem olyan nehéz?:P
  • Rincewind
    En se tudok programozni, de a feladattol fuggoen kello ido es kitartassal minden feladat megoldhato. Alig nehany napja egy olyan problemaval talaltam magam szembe ami akkor programozasi tudas hianyaban megoldhatatlannak bizonyult. Egy masik forumon kaptam egy kodsort segitsegul.

Rament egy teljes delutanom, de lassan, lepesrol lepesre megfejtettem a kodot es lass csodat sikerult ugy atirnom, hogy megfeleljen az igenyeimnek (mindez mindennemu programozoi tudas hianyaban).

Az ember barmit el tud erni, csak akarni kell, nem a sultgalambra varni!
  • Maco13
    azért írtuk h programozás tudás kell hozzá, mert ha egyáltalán nem értesz hozzá, akkor full megoldást vársz, nem segítséget, erre pedig nem ez a topik való. Az meg hogy nagyonnagyon fontos, nem segít a helyzeten.
  • dragon11
    Csak tudod én egyáltalán nem tok programozni, és nem tudom hol induljak el h egyáltalán meg legyen a tábláztom.Azt se tom hol mit nézzek..
  • dragon11
    Nekem fontos.. és nem értem miért vagy ilyen ellenszenves..
  • Maco13
    legalább olvad végig az oldalt ha már segítettek. El tudom képzelni mennyire életbevágóan fontos hogy az EB meccsei megjelenjenek az oldaladon
  • Dj Faustus #8680
    Rendezhető tábla ingyért
    Egy másik
    Még egy
    Varázsszó a Google-nek: table sort javascript
  • dragon11
    Fizetős..a trial meddig fog működni a honlapomon?
  • Lazarus
    A szerkesztő teljesen mindegy, ehhez programozni kell. PHP-vel vagy javascriptel tudod megoldani... nem kezdő feladat. Viszont találtam neked egy ilyet. Remélem valami ilyesmire gondoltál
  • dragon11
    Okés, de attól help plz:D nagyon fontos, nagyon.
  • Maco13
    emiatt nem kell dreamwaver, programozás viszont annál inkább
  • dragon11
    Regisztrált Web Page Makerem van, de ha nem jó most lehúzom az Adobe dreamawaret és azzal megpróbálkozom.(utóbbit soha nem használtam.) nagyon kezdő vok "programozásba" szal ha lehet, szálybarágósan, azt sem tom h kell elindulni..:-s
  • dragon11
    Hogyan tudnám megcsinálni saját oldalamra azt, hogy A csoport ott van, sorolja a meccseket, marad A csoporton, de van olyan gombom h az eredménytáblát mutatja a csoporton belül, s ez magátol megfordítja csak rá kell klikkelni a gombra.Adok képet..

Fontos volna ez a működő képdolog..thx.
  • phoenix1
    Ha van rá lehetősége és engedélyezett a .htaccess használata "átlátszóan" tudod kezelni az egész letöltés dolgot.
    A letöltés szabályozásán kívül még mondjuk arra is használhatod pl. a felhasználók csak akkor tölthetnek le fájlokat ha regisztráltak és be vannak jelentkezve. A scripten belül leellenőrizheted, hogy be-e vannak jelentkezve és csak akkor kapja meg az emberke a filet.
    Az előnye az, ahogy fent is említettem, hogy "átlátszó" mert a böngésző címsorába nem jelenik meg a user_down.php, helyett hivatkozhatsz közvetlenül a fájlra pl. http://www.domain.com/downloads/the_file.zip :)
  • vafeN
    David köszi a linket, tökéletes.
    phoenix1 neked is köszönöm, próbálkozok akkor majd vele^^
  • phoenix1
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://([^.]+\.)?domain\.com/ [NC]
    RewriteRule (^.*\.(bmp|gif|jpe?g|png)$) /user_down.php?file=$1 [L]
    </IfModule>

a user_down.php -be pedig megírod, hogy beolvassa a filet a tárhelyről és kiküldje a kliens gépére. Itt lehet(ne) használni a sleep() PHP funkciót?!

Hasonló próbálkozás
    fpassthru fügvény
    Még egy kis érdekesség
    Bandwith control with pure PHP

sok sikert!
  • ldavid
    "...ha ráviszük a kurzort akkor egy buborék felugorjon és valami magyarázatott fűzön hozzá?"
    ez jó?
  • vafeN
    Valaki tudna segíteni? Annak a scriptnek mi a neve amivel olyat lehet csinálni hogy egy bizonyos szóra,szövegre, vagy képre ha ráviszük a kurzort akkor egy buborék felugorjon és valami magyarázatott fűzön hozzá?

Meg még az érdekelne hogy azt meg lehet-e csinálni vmelyik programnyelvvel hogy a letőltéseknek a sebbességét szabályozuk? Pl ha regisztrálva van az ember akkor tudjon tölteni 300kb/s-mal [ha bírja a nete] de ha nincs akkor meg csak 10kb/s-mal
  • Rincewind
    Koszi. Kozben talaltam egy ingyenesen valaki mas altal megirt, de tokeletesen testre szabhato es beagyazhato verziot. Marcsak a rendszergazdammal kell megdumalni, hogy adjon php tamogatast es le is van tudva a dolog. Meg nehany nap fonomhangolas kell a weboldalhoz aztan kesz leszek nagykozonseg ele tarni... :P
  • Maco13
    file kényszerített letöltése:

<?php
    header("Content-type: 'application/octet-stream'");
    header("Content-Disposition: attachment; filename=\"$filename\"");
    $fp = fopen("$path/$filename","r");
    fpassthru($fp);
    fclose($fp);
    ?>

a változókba pedig igy kell berakni az értékeket:
    $path = "main/docs";
    $filename = "proba.pdf";
  • djAndrew
    huha köszi de nem találta a file t vagy nem tudom leszedn ivalami miatt... :/ nem találja az acrobat readert vagy mi de nem megnyitni akarom hanem elszedni ez meg egyből nyitná :/
  • MerlinW
    Vagy nem adsz 5px padding-ot neki, hanem a belső diveknek (amelyeknek nem kell végigérnie) adsz 5px margin-t
  • passatgt
    php a te barátod:)

http://www.digital-web.com/articles/bulletproof_contact_form_with_php/
  • Rincewind
    SG-s web-gurukhoz lenne egy kerdesem:

Letezik-e barmifele weblapba implementalhato message forwarding megoldas. Ugyanis most probalom osszerakni a szemelyes weboldalamat (jovobeli munkavallalasi celokra) es szeretnem, ha az esetleges latogatok tudnanak nekem uzenetet kuldeni, anelkul, hogy tenylegesen meg kene adnam az e-mail cimem.

Valami olyasmire gondolok, hogy van egy mezo, ahol a delikvens megadja az e-mailjet (hogy vissza tudjak neki irni), egy tenyleges uzenet rublika, meg egy "mehet' gomb, es a plugin automatikusan atforwardolja a beirt uzenetet az email-emre, anelkul, hogy a tenyleges e-mail cimem egyszer is elokerulne.

Jah es meg valami. Alap html-hez ertek, ami annal bonyolultabb azzal mar problemak lehetnek. Forumokat, message board-okat berakni egy weboldalba meg nem akadaly, de hamar valami komolyabb programozast igenyel az baj. Tehat nem art, ha van hozza valami reszletes tutorial, hogyan kell beagyazni a weblapba.

Letezik valami ilyesmi?
  • ldavid
    a -5px-et próbáltam de nem mozdult, a position-t viszont még megpróbálom, kösz!