Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Már megoldottam.

ilyesmit ?
YouTube videók vannak benne

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

hispan2
Na igen az nem annyira jó. Én olyasmire gondoltam, hogy az eltûntetendõ részt berakom egy div /div részbe, aztán van hozzá egy javas hivatkozás, ami vagy mutatja, vagy elrejti a div-es részt (persze úgy, hogy ha eétûnik, akkor a helyére a többi dolog "ugorjon fel", tehát ne üres rész legyen ott. Gondolom van ilyesmi...

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

hinar
A hibát megoldottam IE hiba volt.
Kicseréltem a sort erre <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2">

Ha kell, akkor itt van a kódrészlet:
template.css

div#logo {
position: absolute;
left: 0;
top: 0;
float: left;
width: 1007px;
height: 200px;
z-index: 2;
background: ButtonHighlight url(../images/bannernagy_1007px.png) 0 0 no-repeat;
margin-left: 0px;
margin-top: 0px;
}

div#logo2 {
position: absolute;
left: 0;
top: 0;
float: left;
width: 200px;
height: 56px;
z-index: 1;
background: url(../images/banner_200px.png) 0 0 no-repeat;
margin-left: 0px;
margin-top: 0px;
}

index.php

<body>
<table width="100%" border="0">
<tr>
<td><div id="logo">
<div align="center">
<div id="logo2"></div></div></div></td>
</tr>
</table>

A vizualitás kedvéért itt egy kép a készülõ dizáknról. Tehát a kis logót szeretném tetszõlegesen mozgatni, és szeretném, ha a honlaptörzs feljöhetne úgy, hogy ne menjen a két kép alá.

kösziii én meg blank.gif eket próbáltam háttérnek berakni 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Köszi. 😊

Még egy kis probléma. A kis képet szeretném mozgatni a left: 0; top: 0; parancsokkal, de nem a képet kozgatja, hanem az egész honlapot húzza be, vagy nyomja le. Mi lehet a probléma?

Ha a divek bekavarnak, akkor nem joomla alatt, hanem felett dolgozol<#wink>
A kód neve tudod....google
google
elsõ találat
ez megoldható ? v legalább egy sima jpg kép ? v ha az se akkor sima bgcolor ?

Huhh ez nagyon kínai. Joomla alatt dolgozom, így picit megkavar a modulok elhelyézése.

két layer, és rá a harmadik a szöveggel 😊
Sikerült beraknom a kis képet a nagy kép elé, de ez a két kép még mindig lenyomja a szöveget. 😞

Sziasztok!

Egy CSS alapkérdés:
Adott egy fejléckép, amely fölé bejön egy kisebb logó. Hogyan tudnám ezt megoldani? És ez a két kép a háttérben legyen, tehát a honlapot, vagyis a szöveget rá tudjam úgy "húzni", hogy ezek a képek ne takarják ki a honlap szövegeit.

hinar
Szeretnék egyszerû szöveget feltenin a weboldalra, amit már megformáztam.
De nincs ékezet a szövegen van mást ír ki, hogyan lehet megcsinálni, hogy a kész szöveget amit megirok úgyan úgy jelenjen meg a weboldalon.

Dj Faustus
"ogyan lehet azt megcsinálni hogy van egy 5 sornyi szövegem és a igék az zöld,fõnevek azok kék,a melléknevek pedig sárga szinûek legyenek.?"
HTML:
<p>A <span class="mnev">kékszemû</span> <span class="mnev">lány</span> <span class="ige">felnevetett</span></p>.

CSS:
.ige {
color: green;
}
.fnev {
color: blue;
}
.mnev {
color: yellow;
}

"de a tabindex teljesen homály"
A mezõnevek közötti (TAB billentyûvel) váltás srrendje.
Ez akkor jó, ha a felhasználó nem használ egeret - például mobiltelefonon keresztül nézi az oldalt, vagy mozgássérült, és csak billentyûzetet tud használni.

"hogy legyen egy szöveg, egy hivatkozás, amire ha kárakktint az olvasó, akkor egy adott része a lapnak ne látszódjon"
Példa
Másik példa

CattiBrie
tudom 😊
kerestem..
van pl a tibia topikban a fejlécben csak ott nem click-re..

Tibia topik: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1083145784

[/spam]&#8482;

hispan2
Na igen, azért ennél valami konkrétabb dologra vágytam 😊

Intel Core2 Duo E8500 @ 8x400MHz; 2x 2 GB CSX DDR2 1066MHz; ASUS EN8800GT TOP 512MB; http://www.lostsite.hu | http://stalker.hardwired.hu/forum

gz8
Nézd meg bármelyik közismertebb oldal impresszumát... <#alien2>

Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ

lehet vhogy átlátszó textarea-t, s inboxot létrehozni?

pl egy átlátszó gif háttérrel ? csak mi a kód?

CattiBrie
div, visible vagy mi meg js 😊

[/spam]&#8482;

hispan2
Üdv!

html oldalról van szó, abban akarom megoldani azt, hogy legyen egy szöveg, egy hivatkozás, amire ha kárakktint az olvasó, akkor egy adott része a lapnak ne látszódjon (egy adott része a kódnak tûnjön el, persze csak a képernyõjérõl). Ugyanennek persze visszafelé is mennie kéne, vagyis ha újból rákattint, megint bukkanjon elõ. (konkrétan arról lenne szó, hogy cikkek vannak egymás alatt, de azt akarom, hogy csak a cím látszódjon, ha arra rákattint, alatta jelenjen meg az egész anyag).
Elõre is köszönöm.

Valaki tud egy ilyen minden jog fenntartva szöveget?
illetve h az Impresszumba mit illik írni?

neked kell :S

II Rocky II
hali lenne egy olyan kérdésem,hogyan lehet azt megcsinálni hogy van egy 5 sornyi szövegem és a igék az zöld,fõnevek azok kék,a melléknevek pedig sárga szinûek legyenek.? nincs vmi kod esetleg amit beiriom és automatik megcsinálja,vagy csak olyan van amit nekem kell minden egyes szó elé meg mögé irni?vki legyen oly kedves és segitsen 😊thx

24 - Exile -Nov.23

MadBence
Sikerült! Beleraktam div-ekbe az inputokat(az volt a baj, hogy a form volt benn egy div-ben, és a formon belül csak spanok voltak, meg inputok), meglabeleztem õket. A br-t kiszedtem, és CSS módosításokkal helyrepofoztam, úgyhogy szépen néz ki.
Az acceskey jelentését úgy ahogy értem, de a tabindex teljesen homály ("position in tabbing order", tehát másmilyen sorrendben jelennek meg? Vagy mi ez a tabbing order?)

this is madness. rly? http://madbence.freeblog.hu

Dj Faustus
"<option>-ba nem kell value-t rakni, ami a nyitó és a záró cucc között van, az az értéke, szerintem ez a gond"
Az nem probléma.
A value attribútum értékét küldi el az ûrlap, míg az <option> tagek közöttit jeleníti meg a felhasználónak.

Az ûrlapban az alábbi problémák vannak:
1. A <span> tag nem arra van használva amire való. Csoportosításra való blokkszintû elemeken belül, soron belüli elemként (mint a link: <a>😉.
Például van egy bekezdésed, és annak egy szövegrészét akarod megjelölni.
Helyette javaslom a <label> elemet az alábbi módon:
<p><label for="felhnev">Felhasználónév: </label><input type="text" id="felhnev" name="user" /><//p>
2. Mint az elõzõ példából is látható, a beviteli mezõ azt szereti, ha egy blokkszintû elemben - <p>, <div>, <h1>,... van.
Lásd az alábbi validátor-hibaüzenetet:
document type does not allow element "input" here; missing one of "p", "h1", "h2", "h3", "h4", "h5", "h6", "div", "pre", "address", "fieldset", "ins", "del" start-tag.
3. Az önmagában árválkodó <br /> elem sem ildomos - ugyancsak blokkszintû elemen belül (bekezdésen belül például lágy sorvégnek) használandó.
4. Ja és mellesleg akadálymentességi szempontból is át lehet vizsgálni a dolgokat - hivatkozni fog a tabindex és az accesskey attribútumok hiányára... 😉

http://weblabor.hu/cikkek/akadalymentesweb1
http://weblabor.hu/cikkek/akadalymentesweb2

MadBence
Bocs, de nem nyert 😊. Ha kihagyom a <form> tagot, akkor teljesen valid.

stevenson1988
<option>-ba nem kell value-t rakni, ami a nyitó és a záró cucc között van, az az értéke, szerintem ez a gond

szertk : bár ezt most fél rekesz sör után írtam....
ui: szar sötétbem írni...

ASUS M2N-SLI | AMD Athlon64 X2 6000+ | 2x2GB Kingston DDR2-800 RAM | Galaxy 9600GT 512MB OC | Windows 7 Pro x64 Games for Windows LIVE blog - http://gamesforwindows.try.hu/

MadBence
Sziasztok!
Miért van az, hogy az amúgy valid (xhtml strict) oldalam egyetlen form hatására hibákat generál.
miszerint form után BÁRMI szerepel, az nem jó, mert nem megengedett.

<form action="/cod/index.php" method="get">
<span>Kezdõbetû</span>
<select name="letter">
<option value="%">Mind</option>
<option value="#">0-9</option>
<option value="A">A</option>
<option value="B">B</option>
<option value="C">C</option>
<option value="D">D</option>
<option value="E">E</option>
<option value="F">F</option>
<option value="G">G</option>
<option value="H">H</option>
<option value="I">I</option>
<option value="J">J</option>
<option value="K">K</option>
<option value="L">L</option>
<option value="M">M</option>
<option value="N">N</option>
<option value="O">O</option>
<option value="P">P</option>
<option value="Q">Q</option>
<option value="R">R</option>
<option value="S">S</option>
<option value="T">T</option>
<option value="U">U</option>
<option value="V">V</option>
<option value="W">W</option>
<option value="X">X</option>
<option value="Y">Y</option>
<option value="Z">Z</option>
</select>
<input type="hidden" name="from" value="0" size="" />
<span>Oldalanként</span>
<input style="width: 15px;" type="text" name="so" value="30" size="" />
<input type="submit" name="page" value="user" size="5" />
<br />
<span>Rendezd</span>
<select name="orderby">
<option value="name">Név</option>
<option value="registered">Regisztrálás dátuma</option>
<option value="posts">Üzenetek száma</option>
</select>
<span>szerint</span>
<select name="type">
<option value="ASC">Növekvõ</option>
<option value="DESC">Csökkenõ</option>
</select>
<span>sorrendbe</span>
</form>

Mindig ezt a hibát találja: (nem csak span, hanem input illetve br tagra)
document type does not allow element "span" here; missing one of "p", "h1", "h2", "h3", "h4", "h5", "h6", "div", "pre", "address", "fieldset", "ins", "del" start-tag.
A vicces az, hogy ez bizony egészen pontosan 3 div-ben is benne van.

túl sokat tud 😊
nekem 1szerû kéne ami effectes

Miért nem jó a mootools? 😞

style="border-collapse: collapse"

ez volt a titok 😊 Dreamweaver ezt nem kopizta le

Ability
Szerintem a "cellspacing" attribútumra gondolsz. Egyébként ilyenkor látogass el valamilyen html-lel foglalkozó oldalra, és nézd meg, hogy a táblázatnak milyen tulajdonságai lehetnek. Elolvasod a leírást, és tudni fogod, hogy mi mit csinál. Legfeljebb ha nem érted, akkor kipróbálod. Google -> HTML Code Tutorial
akkor inkább hagyom 😊

1ébként valaki nem tudja h olyan keretet mint itt a táblázatban h lehet csinálni ? vagyishát nem keretet hanem elválasztó vonalat, mert a border="1" el ilyen 3d-s féleséget csinál =\

Ability
Annyira nem bonya ez, szerintem. 😊

Egyébként igen, így jelen állapotában csak egy objektumot tud nyitni, csukni. Ez igazából ide az SG-re lett tervezve. Ebbe rakom bele a topik szabályzatát...

ui.: egyébként nem kell nagy átalakítás ahhoz, hogy több elemet is tudjon mozgatni ugyan az a közös script.
huhh ez elég bonyolult 😮
illetve ezzel csak 1 dolgot lehet csukni-zárni nem?

Ability
Itt találod az eredetit, és a legfrissebbet. Már nem hiszem, hogy frissíteni fogom, de azért néha benézhetsz a Crysis topikba, oda rakom be mindig a legújabb verziót. Máshol vannak régebbi verziók is, mert még régebben kérték el tõlem. Egyébként tele van kommenttel az egész, könnyen ki lehet igazodni rajta. Fõleg a konfignál, szépen le van írva, hogy mi mire jó.

Szerk.: amit még jó lenne ismerni hozzá az a CSS. Na most ezt is ki tudod nézni a Crysis topikból, de azért pár szóban leírom. Nem szabad használni alsó és felsõ padding-ot (kitöltést), mert különben hiába csökken az objektum mérete (magassága), mégsem záródik össze teljesen. Kell még az objektumra egy overflow: hidden; is. CSS-ben magasságnak 0px-t kell megadni, és majd a Javascriptben kell megadni a tényleges magasságot. Egyszer már csináltam egy olyan változatot amiben CSS-sel lehetett megadni a magasságot, de az IE böngészõ nem szerette az offsetHeight DOM tulajdonságot. Tudta, hogy milyen magas az obj., de az animációt elharapta. Akkor hirtelen felindulásból nem is foglalkoztam vele, szóval max. ha kéred, akkor lehet ilyen verizó is. Ezzel az utóbbival annyi elõnyöd lenne, hogy ha nem adsz meg magasságot, akkor auto belövi magának a tartalomtól függõen.
Valami hasonlóra gondolsz mint amit a mootools is tud?

Valaki nem tudja megadni az itt található lenyíló script lelõhelyét?
(tudom forrásból ki lehet nézni de tutorial.hu n vagy vhol nincs fennt?)

kösz,megvan.
text-decoration: none; beírod, még melléje.
és van még a a:visited a látogatott linkek
köszi! még egy apró css kérdés: ha van egy ilyen parancsom a cssben: a:link { color:#001760;}
a:hover { color:#FFF000;}
azt hogyan tudom megcsinálni, hogy a linkeket ne húzza alá automatice,hanem aláhúzás nélküli szöveg mûködjön mouseoverként.
köszi.
jobb click-et letilthatod pl:
<script language=JavaScript>
<!--

//Disable right click script III- By Renigade ([email protected])

var message="";
///////////////////////////////////
function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}}
function clickNS(e) {if
(document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) {
if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}}
if (document.layers)
{document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;}
else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;}

document.oncontextmenu=new Function("return false")
// -->
</script>

és kijelölésre pl
http://www.tek-tips.com/viewthread.cfm?qid=1184318&page=1
JAG1
Valaki, valami okosat? <#nemtudom>

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

sziasztok, azt hogyan lehet megoldani, hogy a weblap tartalmát ne lehessen egy egyszerû kattintással lemásolni (szöveget, képet)? persze tudom, hogy különféle softokkal mindent le lehet másolni, de az egyszerûbb böngészõket ez már elriasztja , hogy próbálkozzon. köszi.
akkor ha "magasodik" a tartalom mindig át kell írni?

iframenak nem, de framesettel lehet zsonglörködni,de nem éri meg a fáradságot és még elavultnak is számít, általában szétesik tölle az oldal