Html-, css- és php-help

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hát akkor ez van 😊
1ébként olyat lehet vhogy h a fram akkora legyen mint a benne levõ tartalom?

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

Nem föltétlen csúnya de fehér az bíztos, a beépítéstõl függ mennyire tér el a gazdahonlaptól a fehér, ahogy láttam a tiedtõl nagyon sry. Erre tudtommal nincs megoldás, több héten keresztül kerestem, de mind hiába.
tehát ie alatt csunya lesz ?
nem baj 😄 aki azt használja megérdemli

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

<p align="center">
<iframe id="I1" src="http://sroforum.ppsdes.com/mod.php" width="500" height="400" border="0" frameborder="0" ><!-- a scroolbar scrolling="no" / scrolling="yes" vagy ha nem irsz értéket akkor automatikus-->
Your browser does not support inline frames or is currently configured not to display inline frames.
</iframe></p>
ebbe minden kütyü van ami kellhet, hátteret a FF átlátszónak veszi, ha a betölteni kivánt oldalnak nincs megadva, az explorer pedig fehérnek ez ami orbitális kocsogseg az egész frame-s specifikációban.
pontosan
csak ugye nálunk a suliban kimaradt a frame -k tanítása :S (másik csoport tanulta mi meg nem :S 😄)
ha egy sor csak nem írnád meg nekem ha szépen megkérlek ? 😊

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

miért nem használsz iframe-t egy sor és megvan az egész.
A frameset nem erre való, ha jól értem, csak oda középre be szeretnéd rakni azt az oldalt.
MadBence
Szevasztok!
PHP-vel kellene olyat csinálnom, hogy egy táblából keres a cucc. Meg szeretném azt csinálni, hogy betû szerint is lehessen keresni benne (tehát mondjuk csak az A betûvel kezdõdõeket mutassa). Ezt meg lehet oldani? Ha igen, hogy?

this is madness. rly? http://madbence.freeblog.hu

jah, css-en még dolgozom 😊
igazából a fram re gondoltam
(van benne egy ami behozna egy mod.php fájlt de nem naon sikerül)

a margin-top és margin-bottom megadások hol em, hol px döntsd el mit használsz, és próbáld azt használni átgondoltan
menu
margin-top: 5em; --> 0
margin-bottom: 5em; --> 0
keresõ
margin-top: 50px;--> 0

JAG1
Szevasztok!

Felraktam egy IPB fórumot egy ingyenes tárhelyre. Aproblémám az, hogy Firefox alatt tök jó, de IE alatt nem scrollozható.
Mi lehet a gubanc? Hozzátenném nem vagyok spiller a témában. :-)

[BF3 0.5K] [FH2 0.5K+1][BF2 133333] [BF2 152K] [BF43 0.2K] [BF43 0.4K] [BF2 155K] Különben kinyomom a szemed, eltöröm a lábad, aztán mehetsz, amerre látsz...

Atti12
atw-n a csatlakozási paramétereknél ezt irja:
Csatlakozási paraméterek
Host: 127.0.0.1
Felhasználó név:gempaproba
Jelszó:<MySQL jelszó>
Adatbázis:gempaproba

Sztem ez az :/. Ezen kivül mi lehet a baj?

Rosszul adtad meg a db-host-nak a címét amit te írtál be az csak helyi hálózaton (localhost) mükszik nézd meg az ATW-n hogy az adatbázis eléréshez mit kell beírni. pl. az extra.hu-n ide azt kéne hogy "username.extra.sql" . . .

Biztos le van írva valahova hogy mi a host címe!!

Atti12
sziasztok! Ismét php-nuke hoz kérnék segítséget. ATW-re csináltam egy tárhelyet, feltöltöttem a html mappa tartalmát, és így beconfigoltam:
$dbhost = "127.0.0.1";
$dbuname = "gempaproba";
$dbpass = "******";
$dbname = "gempaproba";
$prefix = "nuke";
$user_prefix = "nuke";
$dbtype = "MySQL";
$sitekey = "SStgF54$3@+%288-982%/(-derThsR-23";
$gfx_chk = 0;
$subscription_url = "";
$admin_file = "admin";
$tipath = "images/topics/";
$nuke_editor = 1;
$display_errors = false;
Ezután feltöltöttem az adatbázist a Phpmyadminon keresztül, és amikor rámegyek a honlapra ezt kapom. Kérdésem az lenne hogy mi lehet a probléma? Válaszokat elõre is köszi!

Igaza van Fuastusnak abban, hogy sokan vannak akik webre programoznak. Nme ártana figyelembe venni azokat is akiknek nincsen olyan gyors számítógépük vagy korlátozott képességûek. Oda kellene figyelni erre a csoportra is amikor valaki weblapot készít.
Nálad mûködik a fenti menü? Egy perc után már nem volt kedvem kattintgatni, komolyan. Soha nem értettem, hogyan lehet ilyen lassú animációt készíteni flashbe.
Ajánlom a www.webaim.org és a www.icra.org -ot két eltérõ témájú oldal, min a kettõ fontos.

<frameset cols="200,500" >
<frame src="http://sroforum.ppsdes.com/mod.php">

</frameset>

ezzel mi a baj ?

CattiBrie
elméletileg már értem , most át kell fektetni gyakorlatbA 😊

passatgt
.com😊

vmi más ?
"w3schools.org

This domain may be for sale by its owner! "

passatgt
w3schools.org-on megtalálsz mindent.
Igaz angol, de 0 tudással is érthetõ

Sziasztok, valaki tudna adni egy frame leírást?
(lényegében annyi kéne h egy frame be oldalbetöltéskor betölteni 1 oldalt)

Jégkocka
köszönöm a segítségeket!

Levi

Dj Faustus
"Úgy szeretném megoldani, hogy egy adott id-jû diven belül a class="asddsa"-val ellátott linkekhez automatán hozzárendelje az onclicket"
getElementsByClass - adott osztályú elemek kiválasztása -> Ezzel megoldható

hát egy kicsitt le.
passatgt
Hoppsz😊

Lemaradt, hogy JQuery-rõl van szó😊

Ha ez így nem mûködne, elég lenne annyi is, hogy adott classú linkeknél figyelje csak, az id="adottid" nem kell😊

var a=document.getElementById("divid").getElementsByTagName("A");
for (var ij=0;ij<a.length();ij++){
a.href="#blocked::loadContent(a.id)";
}
vagy valami hasonló.
na de eszt melyik böngészõ futtatja le?
Doom-ra gondoltál-é?
(mással nem igen megy, ha php akkor minek az egész ha meg doom akkor, minek az egész)(ennyi erõvel, jobb ha rárakod awk-val XD)
passatgt
Üdv!
Egyszerû kérdés szerintem, de elakadtam. A probléma a következõ:

Van egy functionom, ami így néz ki:

function loadContent(id) {
$("#contentArea").load("xy.php?id="+id+"");
}

Így most aminél használni szeretném, oda kell raknom:
<a href="#" class="asddsa">valami</a>
Úgy szeretném megoldani, hogy egy adott id-jû diven belül a class="asddsa"-val ellátott linkekhez automatán hozzárendelje az onclicket, tehát így nézne ki:
<div id="adottid">
<a href="#" id="1" class="asddsa">valami</a>
</div>

Remélem érthetõ és elõre is köszi a segítséget

Ability
Ugyan még mindig nem próbáltam feltörni az oldalt, és nem is akarom, de volt még 5 szabad percem, úgyhogy elõkerestem neked egy cikket: cikk

Olvasd el, elképzelhetõ, hogy ilyen módszerrel léptek be más adataival. Nézz szét még az oldalon, sok olyan cikk van, ami a lentebbi problémákkal foglalkozik. Keresõoptimalizálás, CSS alapjai, akadálymentesítés, táblázatmentesítés ...

Megnéztem egy kicsit a kódot is, amit nemrég betettél. Látszik, hogy nem titkosítod a jelszót. Ez nagyon fontos, mert ha esetleg valahogy feltörik az adatbázist, akkor sem fogják tudni, hogy mivel kell belépni. Bár ha ez megtörténik, akkor már mindegy ugyan, de legalább a felhasználók titkos adatai nem kerülnek ki. Nézz utána php.net-en az md5 fv-nek.
Jégkocka
Köszi a segítséget. CSS-hez még hülye vagyok 😊 De igyekszem. A loginrendszerbe belenézett valaki?

Levi

Ability
Megnéztem a kezdõoldalt. Az eredeti problémáddal nem foglalkoztam, és most egyelõre nem is fogok, de pár hibára rávilágítanék...

- Nincs doctype, ezt pótold, nagyon fontos.
- Táblázatos kialakítás, center és font tag: ezek mind elavultak. Táblázatra szükség van, de nem oldalkialakításnál. Hasalj rá a CSS-re, látom használtad is nagyon minimálisan. Ezzel együtt mindent CSS-el formázz, szedd le a képekrõl a border="0"-t.
- Keresõoptimalizálás! Kezdve meta adatokkal, egészen a képek alt tag-jéig...
-Embed nem szabványos, keress rá erre, és használd azt: SWFObject.
- Szabvány hibák. Már lezártad a html tag-et, de még utána is vannak kódok, kezdve azzal, hogy kettõ body van. Olyat is láttam, hogy valami='0', de olyat is, hogy valami=0. Szerintem ez már egyik jelenlegi legfrissebb szabványban sem megengedett, csak a böngészõk támogatják. Régen talán volt ilyen, nem tudom, de szerintem most nem. Igazából XHTML-t tanultam alapból, ott pedig macskakörmöt kell használni...

Kicsit kusza lett, de azt hiszem benne van minden. Kb. 1 percet töltöttem a hibakereséssel, lehet valami kimaradt...
Jégkocka
ahogy kértétek itt a cím: www.trabinevelde.hu Ha sikerül kijátszani, kérlek írjátok le a hibára a gyógyírt 😊

Levi

igen de sajna most csak erre maradt idõm...

http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"

II Rocky II
az árakat azért vettétek le,hogy ezért csökkenhetett a megrendelés😮 elég éredekes azért,épp az ára a lényeg😄 ha sok akkor csökkentsétek az árakat...most én is weblapot akarnék kézsitettni akkor keeresnék a neten,és ahol nem látok árat egybõl továbbmegyek..ahol árat látok akkor meg ehet beszélni a részleteket.szal az ár eléggé fontos.,szrintem...😄

24 - Exile -Nov.23

Flamer
yó akkor cseréld le a z áraink feliratot infora 😄 vagy.. csomagjaink. de hát ez igy loál 😄

szerkesztve: látom már kivan téve az összeg. (Y)

http://loal.atw.hu

köszi a leírást! az árak levétele szándékos volt mivel azt hittük az lehet az egyik ok amiért ilyen kevés megrendelõnk van..."Az oldalhoz azzal hogy megadtad az oldal címét és itt panaszkodsz ezzel nem vívod ki a megrendelõk elismerését):" nem hiszem hogy az a réteg akiknek szánjuk honlapjaink eljutnak ide ha mégis akkor legalább látszik hogy tényleg az az érdekünk hogy beleadjunk mindent!

http://www.sg.hu/cikkek/75599/feladta_wow_os_eletet_a_valosagert ------- MMORPG rajongóknak: \"Ne feledd, minél királyabbul fest a karaktered, annál szánalmasabb az életed.\"

II Rocky II
én is kösszönöm ezt a szép tartalmas korrekt leírást.<#worship><#vigyor2>Ebõõl is lehet tanulni, s ötletet meriteni..nekem is az árak menü ütötte meg a szeme hogy semmi árlista nincsen kitéve..😊

24 - Exile -Nov.23

Dj Faustus
Hát ezt nektek kellene tudnotok, nem másnak.
Nektek kell tudni, mi az erõsségetek, miben tudtok egyedit, professzionálisat, minõségit mutatni.
Nincs biztos recept arra, hogy hogyan lehet befutni egy piacon.

Pár nüanszot azért talán el tudok mondani:
Magyarországon (de a világon máshol is) a webes piac telített. Se szeri se száma a "webdesign"-cégeknek, szabadúszó webdesignereknek. Ráadásul az Internet-penetráció a weboldalkészítést egy egyszerû, gyors, könnyen megtanulható "szakmának", egy gyorsan és egyszerûen eladható (a megrendelõt könnyen rá lehet venni a vásárlásra) terméknek állítja be. Viszont ennek megvan a maga hátulütõje is.

Bár rengeteg webszerkesztõ program létezik, rengeteg szkriptgyüjtemény, oktatóanyag van, a webszerkesztés egy összetett, több részegységet magába foglaló dolog - pláne ha egy cégnek a semmibõl kell oldalt készíteni.

Ha jobban megfigyeled, a nagyobb cégek nyomdai elõkészítéssel, marketingtevékenységekkel, arculattervezéssel, programozással, tárhely-, és Internet-szolgáltatással is foglalkoznak - nem hiába. Ugyanis ezek a dolgok összefüggnek. Ha nem vagy tisztában különbözõ nyomdai-, kiadványszerkesztõi-, stb alapokkal egy-egy komolyabb munkát nem tudsz megfelelõ minõségben elkészíteni.

Viszont álljunk meg egy szóra - itt jön képbe az árérzékeny, a hozzá nem értõ és a korruptív piac (mind a három szvsz. magyar sajátosság). Hiába csinálnád meg profin, optimális áron, szíved-lelked beleadva a munkát, a megrendelõ mégis a szomszéd Pistikét bízza meg a warezolt Photoshopjával, Dreamweaverével, aki olcsóbban csinálja meg az oldalt - annak ellenére, hogy az eredmény vacak lesz.
Miért? Mert a megrendelõ tudatlan, és nem tudja, hogy a honlapot nem magának készítteti, hanem azoknak a potenciális kuncsaftoknak, akik az oldalt fel fogják keresni.
Mert az Internet-penetráció egyfajta sokkot okozott, az emberek úgy gondolják, minden ingyenes, minden szabad, minden egyszerû. Így az igényszint lecsökkent.
Illetve az Internetre egyre fiatalabbak jutottak el, akiknek bár kreativitásuk nagy, de szakmai tudásuk hagy némi kívánni valót maga után.

Az oldalhoz azzal hogy megadtad az oldal címét és itt panaszkodsz ezzel nem vívod ki a megrendelõk elismerését):
* Áraink - nem az árakat tudjuk meg hanem a szolgáltatásokat zanzásítva
* Letöltések - a Programok feleslegesek, webdesign cég vagytok nem szoftveres oldal
* Kapcsolat - Captcha hiányzik (spam elleni védelem 0), az Elképzelés leírása mezõ kicsi.
* Referenciák: A Berzsenyi Dániel Fõiskola címsor egy nagy átverés (nem a Fõiskola honlapja csak egy évfolyamé); a piktogramoknak semmi jelentése (mikor szines, mikor nem - ja és a Java != Javascript - ez eléggé ökörhiba!).

Egyébként bár küllemre kellemesen néz ki, de különösebb csodát, koncepciót nem látok az oldalon.
Kódra régi, berögzõdött technikák köszönnek vissza (non-diszkrét Javascript; díszítõ és tartalmi elemek összekeverése - leginkább a "Rólunk", "Legfrisebb hírek" és hasonló fejlécek szövegként való manifesztálódását hiányolom, táblázatos oldalszerkezet-részek: leginkább az ûrlapnál világlik ki - <label>-rõl, akadálymentes ûrlapokról hallottunk már...).
Az egész honlapban nem derül ki miért kéne pont titeket választani. Mert szépek vagytok? Kedvesen tudtok mosolyogni? Vagy miért?
Tagjai vagytok valaminek? Harcoltok valamiért? Szakmai elhivatottságot éreztek, publikáltok, blogoltok, kiállításaitok vannak? Valahogy ugyanis kevésnek érzem, hogy csak odavágjuk a megrendelõnek, hogy "helló, szia, szevasz mi vagyunk az xyz, köszi hogy eljöttél, webdesignnal foglalkozunk, itt vannak a referenciáink, itt rendelhetsz, bye"...

Lazarus
illetve regisztrált játékost, látogatót valószínûleg többet... 😊
Lazarus
Regisztráljatok be webdesign.lap.hu és hasonló ingyenes gyûjtõoldalak alá. nekem a jatek.lap.hu például napi 5 új látogatót hoz.
Flamer
mostcsak énvagyok lama vagy tényleg nics egy összeg se az ÁRAINK kategóriába?
ha nem én vagyok a lama.. akkor miarákért van az ott hogy áraink mikor nincs szó pénzrõl.. ez gáz. :o

http://loal.atw.hu

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
http://www.kingmakers.hu/

II Rocky II
de tudsz,sztem spoilerben vagy ilyen hivatkozásban.nemde?

24 - Exile -Nov.23

anyit még hozzá teszek hogy rendelkezünk .hu domain-nel és mailal is ennek ellenére még a magánszemélyektõl is több honlapot rendelnek mint tõlünk

üdv!végsõ elkeseredésben kerestem meg megint ezt a fórumot... én és még 2 barátom (akik már nem 1 honlapot csináltak saját célra) közösen csináltunk egy webdesign oldalt ami css+xhtml alapú és elég jól lett keresõoptimalizáva (ráadásul sokak szerint szép is) szóval a googleban is elég jó helyen állunk.a probléma az hogy ennek ellenére szinte 0 megrendelõnk akad és érdekelne hogy mi az amivel meg tudjuk gyõzni a látogatóinkat hogy valóban érdemes minket választani!szoval röviden tömören kellene egy leírás azokról a hibákról amit ilyenkro nem szabad elkövetni hátha rájövünk mi lehet a baj.(linket sajnos nem tudok adni mert reklámnak minõsül)<#szomoru1>

passatgt
MadBence
Megpróbálhatsz bannolni csak egy bizonyos IP tartományt, csak ez elég sok embert lefed 😊 (255 ember, aztán 65025, aztán még több).
Figy, ha belinkelnéd, mi is megpróbáljuk kijátszani, aztán megmondjuk mi volt a baj 😊

this is madness. rly? http://madbence.freeblog.hu

Jégkocka
Sziasztok!
1-2 problémám lenne. Kezdõ vagyok, és rendszeresen kijátszák a loginrendszeremet... Valahogy belépnek más felhasználóhoz, de a jelszavukat nem tudják meg. 1-2 biztonsági ötlet loginrendszerhez van valakinek?

Kódrészlet:

<?php
include ("config.php");
if (isset($kilep)) {

session_unset();
session_destroy();

}
if (isset($_SESSION["nev"])) {

mysql_query("UPDATE szoveg SET ip='$_SERVER' WHERE nev='$nev' LIMIT 1");
print "<p style=color: white;>Sikeres bejelentkezés!<br />
</p>";
?>

<?php
}

else
{
if ( isset($_POST["neved"] ) )
{

$nev = $_POST["neved"];
$pass = $_POST["passod"];
$parancs = mysql_query("SELECT nev, jelszo from szoveg where nev ='".mysql_real_escape_string($nev)."' and jelszo = '".mysql_real_escape_string($pass)."' ");
$eredm = mysql_num_rows($parancs);

if ($eredm==1)

{
session_register( "nev" );
session_register( "pass" );

}

}
else
{
print "<table><form action=".$PHP_SELF." method=post>
<tr><FONT color=white>Login név: <input type=text name='neved' size=17></tr>
<tr> <FONT color=white> Jelszó: <input type=password name='passod' size=17></tr>
<tr><td>
<input type='submit' value='Belép' class='button'>

</td></tr></table><br><center><small><a href=regisztracio.php>Regisztráció</a><br><br>

<a href=login/reset.php><FONT color=white>Jelszóemlékeztetõ</a></center></small>";
}
if (isset($_POST["neved"]) && $eredm==0)
{
print "<FONT color=white> Rossz felhasználónév, vagy jelszó!<br>";
print "<table><form action=".$PHP_SELF." method=post>
<tr><FONT color=white>Login név: <input type=text name='neved' size=17></tr>
<tr> <FONT color=white> Jelszó: <input type=password name='passod' size=17></tr>
<tr><td><input type='submit' value='Belép' class='button'>
</td></tr></table><br><center><small><a href=regisztracio.php><FONT color=white>Regisztráció</a><br><br>

<a href=login/reset.php><FONT color=white>Jelszóemlékeztetõ</a>
</center></small>";
}
elseif (isset($_POST["neved"]) && $eredm==1)
{
mysql_query("UPDATE szoveg SET ip='$_SERVER' WHERE nev='$nev'");

print "<p style=color: white;>Sikeres bejelentkezés!<br />
</p>
</FONT>

</FONT> </FONT> </FONT> </FONT>

<br><br>

";

}
}
?>

Továbbá:
Van valamilyen lehetõségem bannolni valakit úgy ha nem fix az IP címe? Vagy errõl ne is álmodjak? Sehogy se tudok megszabadulni 1-2 kéretlen USERTõl?

Válaszotokat elõre is köszönöm.

Levi

II Rocky II
hy. vki nemtud egy olyan oldalt ahol a javat lehetne tanulni lés minden szépen levan irva??? egyszer megtaláltam de most hiána keresem nem találom sehol,sajnos.

24 - Exile -Nov.23