22786
Html-, css- és php-help
  • biomage
    mégsem volt jó, de így már jó :D

<?$getadmin=empty($_GET['cat']) ? 'main' : $_GET['cat'];
    if ($getadmin==newsfel)
    {if (!empty($_POST['kep']) && !empty($_POST['cim']) && !empty($_POST['link1']) && !empty($_POST['link2']) && !empty($_POST['info1']))
    {$sql="INSERT IGNORE INTO hir (kep, cim, link1, link2, irta, tipus, datum, info1, info2, info3) VALUES ('$_POST[kep]','$_POST[cim]','$_POST[link1]','$_POST[link2]','$_POST[irta]','$_POST[tipus]','$_POST[datum]','$_POST[info1]','$_POST[info2]','$_POST[info3]')";
    if (!mysql_query($sql)){}else{}echo "Sikerült<br />";}else{ print "Kihagytál egy mezöt!";}}?>
  • biomage
    aszem megtaláltam :D, milyen jó vagyok :D!
    Csak kitöröltem az if (!mysql_query($sql)) { és megfordított a 2 echo szövegét és kész :D
    Máris kijelzi ha rossz volt a bevitel vagy jó volt :D
  • Ability
    Talán mert le sem fut a benne levő másik feltétel, mivel ahhoz a külső feltételnek mindenképpen teljesűlnie kell, így viszont a MySQL-es feltétel is mindig igaz lesz, kivéve ha valami külső gáz van a szolgáltatással.
  • biomage
    Egy kérdés, itt mi a rossz? :S
    Ha valamelyik mezőbe nem írók, akkor nem írja ki hogy "Kihagytál egy mezőt!" de ha minden jó akkor kiírja hogy "Sikerült"

<?$getadmin=empty($_GET['cat']) ? 'main' : $_GET['cat'];
    if ($getadmin==newsfel)
    {if (!empty($_POST['kep']) && !empty($_POST['cim']) && !empty($_POST['link1']) && !empty($_POST['link2']) && !empty($_POST['info1']))
    {$sql="INSERT IGNORE INTO hir (kep, cim, link1, link2, irta, tipus, datum, info1, info2, info3) VALUES ('$_POST[kep]','$_POST[cim]','$_POST[link1]','$_POST[link2]','$_POST[irta]','$_POST[tipus]','$_POST[datum]','$_POST[info1]','$_POST[info2]','$_POST[info3]')";
    if (!mysql_query($sql)) { echo "Kihagytál egy mezőt!";}else{ print "Sikerült<br />";}}}?>
  • QuippeR
    vagyis amit Malakai is írt, csak write-only voltam.
  • QuippeR
    egy megoldás, hogy ha adatokat dolgozol fel, akkor nem írsz ki semmit, hanem redirectelsz egyből.

példa fórum applikációnál: jön egy új üzenet, feldolgozod a bejövő post adatokat, majd egyéb kiírás nélkül redirectelsz a topikba, ahová beírt az emberke. a redirect miatt a post adatok elvesznek, de már nincs is rájuk szükséged.
  • Malakai
    Mivel ugyanabban a lekérdezésben maradsz miután a post adatait feldolgoztad és jeleníted meg a júzernek a html-t így frissítés után a régi post adatokat újraküldi (vagyis normális böngésző rákérdez).

Elkerülhető, hogyha más fileban dolgozod fel az adatokat, ami viszont nem jelenít meg oldalt, hanem inkább visszaküldi a júzert a végén. Vagy ha egy fileban akarod, akkor ugyanoda visszairányítvais újratöltheted php-val a post adatok nélkül.
  • biomage
    Hali

Nagy nehezen sikerült, megcsinálni az egész weblapot :), már csak 2 fájlból áll + include okból, meg cssböl.
    És van egy kisebb problémám, bár nem akkora hogy zavarjon.
    Na szóval elküldök egy adatot a mysqlnek "bevitel" ha benyomom az F5 öt újra elküldi az adatot :D
    ezt hogy tudnám meggátolni? :D
  • Easy Rider
    nekem a #12555 kód megy ff-en is, és explorerben is
  • Midas
    az a lenyeg hogy a konyvtarban amiben van be kell allitani valami irasi jogot. felmesz youtubra biztos lesz rolla valami video.
  • bracsek #12571
    Igen, a winfosban szopott lenni.
  • Cat 02 #12570
    Rakd be egy php fájlba.
  • cmsworld
    Tudom hogy nem kell hozzá, de hogyan lesz elérhető az adatbázis? Mit kell vele még csinálni?
  • Antiga
    Aloha !
    Ha egy htmlből több lapra szeretnék postolni egy adatot akkor mit tegyek ?? kód
    <form method="post" action="xyz.php"> és mégegy action ? vagy hogy ?
    <input type="text" name="uzenet" id="uzenet">
    <input type="submit" value="ok">
    </form>
  • passatgt
    Üdv!

Van egy csomó mms stream linkem, és szeretném őket ellenőrizni php-vel, hogy létezik e. Próbáltam a file_get_contents-el, de az nem működik.

Ötlet?
  • CattiBrie
    Szopott? :)
  • bracsek #12565
    Ok, következőben nem olvasok többet mint ami oda van írva. De valahol akkor is igazam van.
  • Midas
    acces adatbazishoz nem kell ms-sql de mind1.
  • bracsek #12563
    avi to swf :P
  • Cat 02 #12562
    Legegyszerűbb 1 flv-be konvertálás lenne ^^
  • bracsek #12561
    szopott lenni.
  • CattiBrie
    #12559 válasz erre #12557

:)
  • CattiBrie
    Van, de az minden vindóz-on van, ugye?

Mert majd a cél az lenne, hogy nem az én gépemen kéne lejátszani (asszem valami vindózoson).

Lehet, hogy egyszerűbb lenne a sima a href és társai, aztán megnyitni, amivel lehet.
  • bracsek #12558
    ...
  • Cat 02 #12557
    Van a gépeden win media player ?
  • CattiBrie
    Köszik.. de igazából egyik sem nyert. :(

Valami bővítmény kéne vagy mi, ami amúgy nincs is (video/avi).

Ebből például nálam nem jelenít meg semmit (FF):
    <object data="video.avi" type="video/avi" />

Meg persze nem bánnám, ha valid maradhatna. :)
  • Easy Rider
    <embed name="player" src="[VIDEÓ ELÉRÉSI ÚTJA]" ShowControls="1" ShowStatusBar="1" AutoSize="false" EnableContextMenu="0" DisplaySize="0" />
  • Cat 02 #12554
    http://www.w3schools.com/media/media_browservideos.asp ?
  • CattiBrie
    Ehhez kapcsolódó kérdés:

Ha a gépemen van a videó (avi) akkor le tudom azt játszani HTML-lel? Úgy, hogy nincs internet. Tehát létezik valami flash keret hozzá vagy más megoldás?

Köszi,
    Catti
  • CattiBrie
    bmp
  • cmsworld
    A képek újra:

• cmsworld
    FTP-n keresztül tettem fel a tárhelyemre, mivel az adminisztrációs felületen nincs neki külön menüpont.

• bracsek #12549
    importtal töltöd fel?
  • cmsworld
    Szeretnék visszatérni az ms access-sel kapcsolatos kérdésemhez. Akkor azt szerettem volna, ha az ms access adatbázisban webes felületen is lehetne lekérdezéseket létrehozni. Találtam ehhez tárhelyszolgáltatókat, de sajnos a .mdb fájl feltöltése után nem történik semmi.

http://jabry.com/

http://webng.com/

• bracsek #12547
    nem mondom meg hol. vedd meg :P de minden torrent oldalon fenn van, alap mű.
  • biomage
    Ha le van írva, a teljes tartalma annak a könyvnek, akkor miért vegyem meg? :D
    muti
  • bracsek #12545
    többek között az a 6000 ft os könyv is.
  • Cat 02 #12544
    Az interneten sokminden megtalálható.
  • biomage
    tetszik az oldalad :D
    Ability ha lesz 6000FT rá megveszem, addig marad a net, amúgy a topik jó tanulási forma.
    Mert ti megírjátok a php sort, abból is sokat lehet tanulni :D
    Például amikor kértem a topikba egy listát cat irt nekem egy mysql est, azt már tovább fejlesztetem, sőt más admin részlegen is azt használom :D
  • Ability
    Tanuljuk meg a PHP5 használatát 24 óra alatt. Azt olvasd, szép 700 oldal, van benne minden. Profi nem leszel tőle, de gyakorlattal egy jobbfajta fejlesztő igen.