22786
Html-, css- és php-help
-
#12581 mégsem volt jó, de így már jó :D
<?$getadmin=empty($_GET['cat']) ? 'main' : $_GET['cat'];
if ($getadmin==newsfel)
{if (!empty($_POST['kep']) && !empty($_POST['cim']) && !empty($_POST['link1']) && !empty($_POST['link2']) && !empty($_POST['info1']))
{$sql="INSERT IGNORE INTO hir (kep, cim, link1, link2, irta, tipus, datum, info1, info2, info3) VALUES ('$_POST[kep]','$_POST[cim]','$_POST[link1]','$_POST[link2]','$_POST[irta]','$_POST[tipus]','$_POST[datum]','$_POST[info1]','$_POST[info2]','$_POST[info3]')";
if (!mysql_query($sql)){}else{}echo "Sikerült<br />";}else{ print "Kihagytál egy mezöt!";}}?>
-
#12580 aszem megtaláltam :D, milyen jó vagyok :D!
Csak kitöröltem az if (!mysql_query($sql)) { és megfordított a 2 echo szövegét és kész :D
Máris kijelzi ha rossz volt a bevitel vagy jó volt :D -
#12579 Talán mert le sem fut a benne levő másik feltétel, mivel ahhoz a külső feltételnek mindenképpen teljesűlnie kell, így viszont a MySQL-es feltétel is mindig igaz lesz, kivéve ha valami külső gáz van a szolgáltatással. -
#12578 Egy kérdés, itt mi a rossz? :S
Ha valamelyik mezőbe nem írók, akkor nem írja ki hogy "Kihagytál egy mezőt!" de ha minden jó akkor kiírja hogy "Sikerült"
<?$getadmin=empty($_GET['cat']) ? 'main' : $_GET['cat'];
if ($getadmin==newsfel)
{if (!empty($_POST['kep']) && !empty($_POST['cim']) && !empty($_POST['link1']) && !empty($_POST['link2']) && !empty($_POST['info1']))
{$sql="INSERT IGNORE INTO hir (kep, cim, link1, link2, irta, tipus, datum, info1, info2, info3) VALUES ('$_POST[kep]','$_POST[cim]','$_POST[link1]','$_POST[link2]','$_POST[irta]','$_POST[tipus]','$_POST[datum]','$_POST[info1]','$_POST[info2]','$_POST[info3]')";
if (!mysql_query($sql)) { echo "Kihagytál egy mezőt!";}else{ print "Sikerült<br />";}}}?>
-
#12577 vagyis amit Malakai is írt, csak write-only voltam. -
#12576 egy megoldás, hogy ha adatokat dolgozol fel, akkor nem írsz ki semmit, hanem redirectelsz egyből.
példa fórum applikációnál: jön egy új üzenet, feldolgozod a bejövő post adatokat, majd egyéb kiírás nélkül redirectelsz a topikba, ahová beírt az emberke. a redirect miatt a post adatok elvesznek, de már nincs is rájuk szükséged. -
#12575 Mivel ugyanabban a lekérdezésben maradsz miután a post adatait feldolgoztad és jeleníted meg a júzernek a html-t így frissítés után a régi post adatokat újraküldi (vagyis normális böngésző rákérdez).
Elkerülhető, hogyha más fileban dolgozod fel az adatokat, ami viszont nem jelenít meg oldalt, hanem inkább visszaküldi a júzert a végén. Vagy ha egy fileban akarod, akkor ugyanoda visszairányítvais újratöltheted php-val a post adatok nélkül. -
#12574 Hali
Nagy nehezen sikerült, megcsinálni az egész weblapot :), már csak 2 fájlból áll + include okból, meg cssböl.
És van egy kisebb problémám, bár nem akkora hogy zavarjon.
Na szóval elküldök egy adatot a mysqlnek "bevitel" ha benyomom az F5 öt újra elküldi az adatot :D
ezt hogy tudnám meggátolni? :D -
Easy Rider #12573 nekem a #12555 kód megy ff-en is, és explorerben is -
Midas #12572 az a lenyeg hogy a konyvtarban amiben van be kell allitani valami irasi jogot. felmesz youtubra biztos lesz rolla valami video. -
bracsek #12571 Igen, a winfosban szopott lenni. -
Cat 02 #12570 Rakd be egy php fájlba. -
cmsworld #12569 Tudom hogy nem kell hozzá, de hogyan lesz elérhető az adatbázis? Mit kell vele még csinálni? -
#12568 Aloha !
Ha egy htmlből több lapra szeretnék postolni egy adatot akkor mit tegyek ?? kód
<form method="post" action="xyz.php"> és mégegy action ? vagy hogy ?
<input type="text" name="uzenet" id="uzenet">
<input type="submit" value="ok">
</form>
-
#12567 Üdv!
Van egy csomó mms stream linkem, és szeretném őket ellenőrizni php-vel, hogy létezik e. Próbáltam a file_get_contents-el, de az nem működik.
Ötlet? -
#12566 Szopott? :) -
bracsek #12565 Ok, következőben nem olvasok többet mint ami oda van írva. De valahol akkor is igazam van. -
Midas #12564 acces adatbazishoz nem kell ms-sql de mind1. -
bracsek #12563 avi to swf :P -
Cat 02 #12562 Legegyszerűbb 1 flv-be konvertálás lenne ^^ -
bracsek #12561 szopott lenni. -
#12560 #12559 válasz erre #12557
:) -
#12559 Van, de az minden vindóz-on van, ugye?
Mert majd a cél az lenne, hogy nem az én gépemen kéne lejátszani (asszem valami vindózoson).
Lehet, hogy egyszerűbb lenne a sima a href és társai, aztán megnyitni, amivel lehet. -
bracsek #12558 ... -
Cat 02 #12557 Van a gépeden win media player ? -
#12556 Köszik.. de igazából egyik sem nyert. :(
Valami bővítmény kéne vagy mi, ami amúgy nincs is (video/avi).
Ebből például nálam nem jelenít meg semmit (FF):
<object data="video.avi" type="video/avi" />
Meg persze nem bánnám, ha valid maradhatna. :) -
Easy Rider #12555 <embed name="player" src="[VIDEÓ ELÉRÉSI ÚTJA]" ShowControls="1" ShowStatusBar="1" AutoSize="false" EnableContextMenu="0" DisplaySize="0" /> -
Cat 02 #12554 http://www.w3schools.com/media/media_browservideos.asp ? -
#12553 Ehhez kapcsolódó kérdés:
Ha a gépemen van a videó (avi) akkor le tudom azt játszani HTML-lel? Úgy, hogy nincs internet. Tehát létezik valami flash keret hozzá vagy más megoldás?
Köszi,
Catti -
#12552 bmp -
cmsworld #12551 A képek újra:
-
cmsworld #12550 FTP-n keresztül tettem fel a tárhelyemre, mivel az adminisztrációs felületen nincs neki külön menüpont.
-
bracsek #12549 importtal töltöd fel? -
cmsworld #12548 Szeretnék visszatérni az ms access-sel kapcsolatos kérdésemhez. Akkor azt szerettem volna, ha az ms access adatbázisban webes felületen is lehetne lekérdezéseket létrehozni. Találtam ehhez tárhelyszolgáltatókat, de sajnos a .mdb fájl feltöltése után nem történik semmi.
http://jabry.com/
http://webng.com/
-
bracsek #12547 nem mondom meg hol. vedd meg :P de minden torrent oldalon fenn van, alap mű. -
#12546 Ha le van írva, a teljes tartalma annak a könyvnek, akkor miért vegyem meg? :D
muti -
bracsek #12545 többek között az a 6000 ft os könyv is. -
Cat 02 #12544 Az interneten sokminden megtalálható. -
#12543 tetszik az oldalad :D
Ability ha lesz 6000FT rá megveszem, addig marad a net, amúgy a topik jó tanulási forma.
Mert ti megírjátok a php sort, abból is sokat lehet tanulni :D
Például amikor kértem a topikba egy listát cat irt nekem egy mysql est, azt már tovább fejlesztetem, sőt más admin részlegen is azt használom :D -
#12542 Tanuljuk meg a PHP5 használatát 24 óra alatt. Azt olvasd, szép 700 oldal, van benne minden. Profi nem leszel tőle, de gyakorlattal egy jobbfajta fejlesztő igen.