22786
Html-, css- és php-help
  • bracsek #12621
    background transparent? vagy egyáltalán nincs is? megint nem néztem meg, de olyan jó lottózni, általában ez szokott lenni, mert az áttetsző hátterű div ie ben nem mindig létezik, van, hogy csak a content tartozik bele, ilyenkor egy blank.gif szokott a megoldás lenni a háttérbe.
  • biomage
    úgy értem, amit ability irt :D
  • Cat 02 #12619
    ???
  • biomage
    nem lesz 1xü megtalálnom, a date függvényre a kereső egy 2007 hszt adót ki
  • Cat 02 #12617
    Date függvény + ability le is írta már itt a fórumon.
  • biomage
    igen, dátum kiírás, és timestampal
  • passatgt
    viszont még így is bugzik ie6-ban, a legördülő menü eltűnik, ha az egeret a tartalomban lévő position:relative-os div fölé viszem, holott simán eltakarja most...:D
  • passatgt
  • Cat 02 #12613
    Mármint betűvel vagy mi ? Vagy timestamp-et akarod dátumként kiírni ?
  • bracsek #12612
    a menű és a tartalom divjeinek sorrendjével van a gond, nem néztem meg, de valószínűleg tarom van egy div, benne két div, és az elsőben van még egy div amiben van a menű, ennek adsz z-indexet, és a két egymás mellett való diveknek nem, és ebből adódik a problémád, mert egy blockon belüli sorrendet állítja a z-index, és ezek szerint a két dolog a menü és a tartalom nincsenek egy dobozban. Ez most write only, meg sem néztem, lehet egészen más :)
  • biomage
    Na sikerült :D, testre szabtam a lapozót
    Lenne is egy kérdése, de sejtem a választ :)
    Lehet olyan lapozót csinálni, ami dátum listázást csinál? és úgy hogy nem számokat ír ki ha nem dátumot? :D
  • passatgt
    http://passatgt.i-host.hu/proba/

IE6-ban és IE7-ben a legördülő menü bemegy a tartalom alá, akármilyen z-index-et állítok be neki. A gond ott van, hogy a tartalomnak van adva positionŰ:relative, ha kivezsem ezt, akkor szépen fölé megy, viszont nekem a relatív pozició mindenképp kell a tartalomhoz.

Ötletek? Előre is köszi
  • Dj Faustus #12609
    Javascripttel megoldható. Keress rá a tooltip, javascript, jquery kulcsszavakkal.

JQuery függvénykönyvtáras megoldások:

• hispan2
    Volna egy egyszerű kérdésem: más oldalakon láttam, hogy van egy kép, amire ha az ember fia ráviszi az egérmutatót, akkor amíg a kurzor a kép felett van, megjelenik egy div, ami tetszőleges méretű/tartalmú, követi az egérmutatót. Ehhez kérnék egy egyszerű megoldást, sok kép lenne, mndegyikhez külön div (tartalom) tartozna. ki tudna adi egy példá, amiből kiindulhatok, annak nagyon hálás lennék. Előre is köszi.
  • biomage
    jé tényleg :D
    éjjel kezdtem el írni, szal
  • JackSparrow88
    Töltöttem le pár php-s cuccot és ezeket szeretném betenni(szavazás, üzenőfal), az egyelőre még csak teszt oldalamra. Adobe Dreamweaverben kezdtem el de fogalmam sincs hogyan lehetne betenni őket. Vagy ezek am is csak úgy működnek ha már fel van töltve az oldal?
    Megköszönném a segítséget...
  • bracsek #12605
    {if ($start!=$x)echo " <a href='teszt.php?start=$x'>$i</a> ";else " <a href='teszt.php?start=$x'><b>$i</b></a> ";$i++;}

{if ($start!=$x)echo " <a href='teszt.php?start=$x'>$i</a> ";else echo " <a href='teszt.php?start=$x'><b>$i</b></a> ";$i++;}

Kihagytad az echot, te nagyonokos.
  • joebacsi
    PHP performance tips - Google
  • Cat 02 #12603
    Mondjuk kezdhetnéd ide feltölteni a kódot, mert ez így csúnya.
  • biomage
    Mit írtam el? :S, amelyik oldalon járok az a szám eltűnik, azt akarom hogy nagy legyen a szám.

<?php
    mysql_connect('localhost','root','');
    mysql_select_db('abrion');

$per_page=3;$start=$_GET['start'];
    $record_count=mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM news"));
    $max_pages=$record_count / $per_page;
    if (!$start)$start=0;
    $get=mysql_query("SELECT * FROM news LIMIT $start, $per_page");
    while ($row = mysql_fetch_assoc($get)){$cim = $row['cim'];$tipus = $row['tipus'];echo $cim."(".$tipus.")<br />";}
    $prev = $start - $per_page;$next = $start + $per_page;
    if (!($start<=0))
    echo "<a href='teszt.php?start=$prev'>Prev</a> | ";
    $i=1;
    for ($x=0;$x<$record_count;$x=$x+$per_page)
    {if ($start!=$x)echo " <a href='teszt.php?start=$x'>$i</a> ";else " <a href='teszt.php?start=$x'><b>$i</b></a> ";$i++;}
    if (!($start>=$record_count-$per_page))echo " <a href='teszt.php?start=$next'>Next</a> ";?>
  • bracsek #12601
    Nem, félre értesz, még kismillióval hajlandó vagyok dolgozni, csak van pár, amivel nem, sorolom: fox pro, prolog, clean, assambly, és az accsess mondjuk ebben az utolsóban még ha erősen szükség lenne rá. de az az előtt soroltakkal az a helyzet, inkább megyek utcát seperni minimál bérért. Akinek meg van türelme hozzá csinálja.
  • MerlinW
    Hihi:) No igen, egy vacsorameghívással többre jut, gyorsabban:)
  • Vorpal
    Ákos, bízd ezt egy profira, vagy kezd el tanulni az alapokat.
    Amennyiben céges környezetben van erre szükség, akkor úgysem neked kéne ezt csinálnod, ha pedig hobbiból csinálod, akkor kezd az alapoknál.
    A titkárnőnél ezzel nem vágódsz be, mert adott időben bedől az egész.
  • QuippeR
    nagyon félreértettél, de végülis mindegy. mellesleg én is c# nyelvvel dolgozom nagyrészt, de ha bejelenteném, hogy nekem ez a kedvencem, és mással nem vagyok hajlandó foglalkozni, arra nem tudom mi lenne a reakció a főnököm részéről.
  • Cat 02 #12597
    Nem vagyok nagy zseni, de az én világomban, ha azt csinálnám amit bracsek, akkor kivágnának mint macskát... rossz a világom ?):
  • bracsek #12596
    Igen, én is láttam már olyan "Excell" programot, hogy hanyatt estem. De akkor is a cég nyomora, és az általad zsenizett kollégák által készített nyomor. Én ezekben nem fogok részt venni, megmaradok a c# java és az én kedvencem a web mellett :)
  • QuippeR
    lehet, hogy ciki, de rém egyszerű, és egy nagyvállalatnál, ahol mondjuk száz embernél többen vannak (és nem mindenki tanult programozó) óhatatlanul is elkezdenek burjánzani a kis fejlesztések, amit a "computer-zseni" kollégák összehoznak a kis csapatuknak.

egy idő után ezek elkezdenek kritikus fontosságúvá válni, és ilyenkor két választás van: vagy supportálni az Access adatbázis alapú alkalmazást (igen, Access-ben lehet teljes értékű alkalmazásokat írni), vagy megírni újra az egész alkalmazást.

a másodikkal csak az a baj, hogy sok idő, mivel most a programozó kollégának kell megtanulnia az adott csoport működését, hogy le tudja modellezni a folyamatokat.

egyébként meglepődnél, hogy milyen komplex alkalmazásokat láttam már Excelben(!) megvalósítva. na mindegy, ha ilyen helyen dolgoznál, akkor látnád, hogy ez nem a cégnek a nyomora, hanem a "megcsinálom magam"-szakik meg a fukar részlegvezetők közös kis összeesküvése a jól működő IT-alkalmazások ellen. :)
  • QuippeR
    nem akarok bunkó lenni, de láthatóan lövésed sincs a témához, és így nem fogsz tudni web interface-t programozni, mivel ez nem háromsoros feladat.
  • joebacsi
    Sitebuilder autó :)
  • Voyager5
    Próbáld meg a file('http://www.akarmi.com'); függvénnyel.
    Ha létezik akkor elvileg egy tömböt ad vissza (Array) ha meg nem akkor valami brutális hibaüzenetet.
    Habár így korán reggel belegondolva majdnem tökugyanaz mint a file_get_contents...
  • bracsek #12591
    Dehogy nyelem, inkább annak a sok másik millió vállalatnak dolgozom, akik 2009 ben élnek, de legalább 2005 után, mert az után már nagyon ciki mdb-zni :)
  • MerlinW
    Elvileg nem, de úgy nem lehet programozni ha nem olvasol a dolgok után:) Ott a linken a példaprogram és a csomag leírása.
  • cmsworld
    Mivel tudnék kialakítani hozzá egy kezelőfelületet egyszerűen?
  • cmsworld
    Milyen itthoni windows alapú szerveren nézted? Ezze annyit kell csinálni, hogy feltölteni a php fájlokat?

Erre akkor nincs szükség?

<%

DIM objConn

Set objConn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")

objConn.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & _

Server.MapPath ("data/database.mdb") & ";"

objConn.Open

%>
  • passatgt
    #12567?
  • MerlinW
    Lehet PHP-val is csak korlátozott lehetőségekkel. Access-t sok millió vállalat használ a mai napig, ezt le kell nyelni:)
  • phoenix1
    Access Microsoft Access .mdb database files, néztem itthoni serveren, Apache 2.2.6, PHP 5.2.3, XP SP3, Office 2003, MDB fájl Office 2000 - 2003 kompatibilitás.
  • bracsek #12584
    php ban is lehet, de ez akkor is marhaság, nehogy már 2009 ben .mdb ből dolgozni. de én ebbe nem szólok bele, éljen a normális sql :)
  • MerlinW
    Ezt írtam neked én is anno. ASP-ben kell dolgoznod, nem PHP-ban.
  • cmsworld
    Megkérdeztem a szolgáltatót és ez a válasz jött:

"-How can I manage ms access databases on my hosting place?

-You must use a dsn-less connection when connecting to your database. Below is an example how to connect to your database using a dsn-less connection.

<%

DIM objConn

Set objConn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")

objConn.ConnectionString = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & _

Server.MapPath ("data/database.mdb") & ";"

objConn.Open

%>

If you want a full functioning sample database connection example please let us know."

A kérdésem az lenne, hogy ezt a kódrészletet hová is kell beilleszteni?