2210
Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • css
    Ideges vagy, aranyom? Vegyél be gyógyszert. :D
    Úgy látom az írásaidon ("faszságot", "kurva anyámat", stb.) hogy kezd leválni rólad az eddig ügyesen előadott "kultúrált máz", és kezd látszódni a belső.
    Amúgy nem árt, ha kicsit összeszeded magad szövegértelmezésből is, mert láthatóan nem az erősséged. :))
    Érdemben nem kommentelem amit írsz. Majd ha lehiggadsz és összeszeded az elgurult gyógyszereidet.
  • uwu
    Ez csak abban az esetben van így, ha sikerül.
    Ezért írtam, hogy nem tekinthető hagyományos értelemben vett jövendölésnek. A hagyományos szóval pont erre akartam célozni. Tehát nem jövőbe látásról van szó, hanem inkáb célkitűzésről.
  • css
    És ezt most miért nekem írod? Én idéztem a magyar rablóhadjáratokat, és utána arra reagáltam. Írd annak, akitől idéztem.
    Máskülönben eléggé valószínűtlen, hogy a magyarok direkt az "egykori kincsek" visszaszerzéséért indultak volna harcba. Mondhatni az esélye mikronokban mérhető.

Az meg, hogy a független Magyarország soha nem támadott meg senkit...? Legalább akkora hazugság, mint a többi rész.
    Szerinted erről a Halicsi fejedelemség, illetve Lengyelország is így vélekedik?
    Olvasgass te is, jót tesz. :)
  • uwu
    Kicsit el vagy keveredve.
    Légyszíves ne magyarázd félre a hozzászólásaimat!

Szerinted mi közük a mongoloknak az egyházhoz? Dzsingisz kánt is a pápa invitálta világot hódítani mi?
    És a keresztes háborút is a pápa küldte Bizáncra ugye? Olvasgassál már kicsit mielőtt faszságot okádsz ide! Senki nem mondta a jókeresztényeknek, hogy útközben fosztogassanak, a cél tényleg háború volt, de az a keresztény világ érdekében lett elindítva, az hogy mi lett belőle más kérdés.

Én olyat is írtam ám, hogy ahogyan változott az egyház szerepköre idővel elfajultak a dolgok, és ez egyházszakadáshoz vezetett, ezt persze ügyesen kifelejted, de az inkvizíciót azért felhozod pédának.

Kíváncsi vagyok ki fog itt beégni a végén

Tisztán látszik, hogy mondanivalód az nincs. Csak kötekedni jöttél.
    Legközelebb elég, ha annyit mondasz, hogy a kurva anyámat, az legalább érthető. Lealább nem kell sokáig írogatniom, elég csak annyi, hogy a tiédet is! És meg van beszélve.
  • remark #886
    Ahogy szoktam, csak elviekben szólnék hozzá:
    Ha valaki egy jövendölés mentén tervezi meg a jövőt, ergo a jövendölés azáltal válik igazzá, mert annak beteljesítését tűzik ki célul, akkor az most jövendölés vagy sem? Van aki szerint az, szerintem viszont nem az.

Ezzel arra akartam célozni hogy lehetséges hogy egyesek bizonyos szentírásokban megfogalmazott célokért küzdöttek a történelem folyamán és ma is, kvázi valóra váltva őket. Ez is egy lehetséges ok-okozati kapcsolat.
  • Solt
    Nem voltak magyar rabló hadjáratok...

" Beöthy Mihály, a koronát kutató mérnökcsoport egyik tagja, ma is működő kiváló elme. Tudomásom szerint ő vetette föl először azt a kérdést, hogy ez a korona nem szerepelhetett-e az ún. "avar kincsben". Nagy Károly krónikásától tudjuk, hogy ennél nagyobb kincset egész fennállása alatt nem rabolt össze a Frank Birodalom. Ennek a rablásnak több olyan azonosítható tárgyi emléke van, amelyet ma sem tud hova tenni az európai művészettörténelem. Jobb híján hát a Karoling-korra teszi, de szemmel látható, hogy ezeknek az ötvösremekeknek ott nincs előzménye, sőt nincs következménye sem. Tehát ez egy Frankföldön másodlagosan befoglalt, de nyilvánvalóan nem ott született anyag.
    Hogy tudjuk, milyen súlyú ügyekről van szó, egy magyar kutató, Alföldi András már korábban kimutatta, hogy az egyik Karoling-korinak tartott kanna - ezt ma a svájci Sankt Moritzban őrzik - az avar jogar alkatrészeiből (köztük zománcképekből!) lett összeállítva. A foglalás, az tényleg Karoling-munka, tehát Nagy Károly és utódainak korát idézi, de a zománc, az nem. Jellegzetesen nem az.

Mármost az a felfedezés, amelyet - mondom - Beöthy Mihály fogalmazott meg, úgy szól, hogy minden valószínűség szerint a magyar Szent Koronát is ekkor rabolták el, ami azt jelenti, hogy annak is ott kellett lennie az avar kincstárban. Ez egyáltalán nem vad feltételezés, hiszen még IV. László királyunkról is, akit mi inkább Kun László néven ismerünk, azt írja 1276-ban az elfogulatlannak mondható ausztriai krónikás, hogy a tőle elrabolt kincsek "a tempore regis Ungarie Attile et ab aliis successoribus suis usque nunc in Ungaria fuerant conservata", ami annyit tesz, hogy "Magyarország királyának Attilának és más utódainak idejétől fogva egészen mostanáig Magyar-országon őriztettek". Tehát az Árpád-házi királyok kincstárában bizony Atilla-kincsek voltak."

Érdemes más szemszögből is körbejárni, teljes cikk...

Az úgynevezett kalandozások, valószínűleg ezeknek az Avar kincseknek, és a Szent Korona visszaszerzésére irányultak...

A független Magyarország, soha senkit nem támadott meg... ha megnézzük a történelmünket, mindig is a kárpát medencét érte támadás... mind nyugatról, mind keletről...
  • css
    Igen, azt már hallottunk.
  • remark #883
    Fogadjunk azon a szavon lovagolunk hogy "tényleges", igaz?

Azzal hogy ténylegesen meghatározza az ember gondolkodásmódját tényleges hatalmi tényezővé válik az egyház/vallás.
  • css
    Ezzel teljesen egyetértek. A "jóslatok" utólag lettek megírva. Én is meg tudom jósolni 2001 szeptemben 11-ét. Nem kell nagy tehetség hozzá. ;)
    De valakinek azért jólesik ebben hinni. ... Énnekem meg rajta röhögni. :)
  • css
    "A Szentírás 6408 próféciájából már kb: 3270 beteljesedett.!!!!"
    :DDDDDDDDDDD Számolod???
    :DDDDD
  • css
    Perzse persze. :DDDDDDD
  • css
    "A káosz időszakát a viking, arab, és magyar rablóhadjáratok idejére értettem. Akkoriban rájárt a rúd Európa lakosságára."
    Semmivel sem jobban, mint később a mongol hadjáratok, a 100éves háború, az inkvizíció, az invesztitúra harcok, a keresztes hadjáratok és egyebek idején.

"A gazdasági fellendülés és stabilitás hátterének megteremtését a kereszténység is elősegítette."
    Nem éppen. Ha a kereszténység nem tartja meg magának a római időkből fennmaradt tudást (és nem semmisíti azt meg), akkor már az 1100-1200-as évekre el lehetett volna pl. mezőgazdasági termelésben érni azt a szintet, amit majd csak az 1600-as évekre érünk el. De ez csak egy példa.

"emberek életét szabályozta főleg ere a szerepvállalásra kell itt gondolni"
    Ha nem a kereszténység lett volna, akkor szabályozza más. A szabályozás a mindenkori hatalom függvénye, és csak annyiban függ vallási ideológiától, amennyiben a hatalom érdeke, tehát amennyiben az ideológia támaszát képezi a hatalomnak.

"A "zavarosabb idők" alatt gondolom a feudalizmus árnyoldalára célzol, ehhez semmi köze a kereszténységnek."
    Hát persze. Nincs semmi köze. Nem a kereszténység miatt zajlottak az invesztitúra-harcok, nem amiatt volt inkvizíció, nem azért volt eretneküldözés, és a szent háborúk sem azért indultak. Ááá, neeeeem! Tényleg semmi köze hozzá. :DD

"Az, hogy rossz a közbiztonság nem egyenlő azzal, hogy egy hadsereg falvakat, és városokat pusztít el, szóval ez inkább részedről nem nyert"
    Miért, szerinted a középkorban nem volt ilyen? Nem fosztották ki a keresztény seregek Zárát, Bizáncot, meg egy rakás másik várost? Nem kellett a magyar királynak a szent háborúba menő keresztény seregek fosztogatását megakadályozandó külön haderőt mellékelni? Hányszor is dúlták végig egymás birtikait a középkorban az államok? (Egyetlen olyan esztendő nem volt az Árpád korban, amikor ne álltunk volna legalább egy másik nemzettel hadban!)
    Szerintem ne erőltesd tovább, mert még nagyon beégsz a végén. :DD
  • Solt
    Persze, nevezzük a nevén! Katolikus ( judeo - krsiztián ) egyház, vallás... ennyi! :)

A kereszténység megszűnt világi viszonylatban a manicheizmus irtásával, vissza szorításával... a mai világi vallások egyike sem nevezhető Jézus Krisztus igaz vallásának...
  • Solt
    A kereszténységgel sokra mehettünk volna, a katolikus egyház pedig több rosszat csinált mint jót...

Ettől még a katolikus egyén, lehet kiváló ember... nem összekeverendő...
  • uwu
    Ebben igazad van, de valahogy mégis beszélnünk kell a kereszténységről, ha már egyszer ez a téma. Azt hiszem egyikünk sem tehet róla, hogy az idők folyamán erőteljesen megváltozott, és így kénytelenek vagyunk több egyházat is egy kalap alá venni.
  • remark #875
    Mire mentünk vele = ki hogyan ítéli meg hatását/szerepét.
    Pusztán megfogalmazás kérdése. Aki akar, az tud értelmet adni annak is hogy "mire mentünk vele"...
  • uwu
    És milyen világpolitikai döntést hozott legutób?????
  • Solt
    Mostanában nincs időm ide írogatni, csak az a kérésem, hogy a Kereszténységet ne azonosítsátok a Katolikus ( judeo-krisztián ) vallással... köszönő viszonyban sincsenek egymással... sajnos...
  • remark #872
    "Jött az abszolutizmus majd a felvilágosodás. Ekkorra az egyház szerepe a hatalmi harcokban már nem volt számottevő.
    Az egyház ismét visszatért az erkölcsi iránymutatás szerepkörbe.
    Az emberek gondolkodását még ma is jelentősen befolyásolja, de tényleges hatalmi szerepet nem tulajdonítanék neki."

Én meg tulajdonítok. Mégpedig ténylegeset.
  • uwu
    Egyébként nem mondtam, hogy megszűnt a kereszténység hatalmi szerepe, csak azt, hogy jelentősen csökkent. Régen meghatározó szerepe volt, most meg csak egy tényező. Nem szeretem mikor kiforgatják a szavaimat.
  • uwu
    Végül is tényleg van értelme a topiknak, hisz jól elvagyunk itt, de nem találó a címe.
    Beszélgetés a kereszténységről, vagy ilyesmi jobb lenne. Ez a mire mentünk vele, elég szar duma.
  • uwu
    Azt azért tegyük hozzá, hogy azok a pontos "jóslatok" túlnyomó részt fordításokból maradtak ránk, és ezek eredete az események utánra vezethetők vissza. Tehát nem jóslatok, hanem inkább leírások. Némelyik még történelmi dokumentumnak is tekinthető.
    Szóval ne legyél annyira biztos ezek hitelességében, ami az eredetüket illeti. Amit utólag írnak, az nem jóslat, maradjunk ennyiben.
    Amik meg tényleg a jövőre vonatkoznak, egyáltalán nem egyértelműek.

Könnyű ilyesmit belemagyarázni olyan szövegbe ami egy szebb jövőt ígér egy népnek, felemelkedést, stb. Nem egyedülálló dolog ez, a Koránban is vannak hasonló dolgok. Az, hogy Izrael tényleg létrejött és felemelkedett nem tagadható, de hogy a próféciákat hagyományos értelemben vett jóslatként kéne kezelni, afelől vannak kétségeim.

Én nem vagyok hozzáértő, de kíváncsi vagyok rá, hogy mit szólna az agymenéseidhez egy bibliatudós.
  • remark #868
    Kettőnk álláspontja annyiban különbözik, hogy szerintem jó a topiknyitó kérdés, van értelme a vitának, és az egyház ma is hatalmi tényező. Valamint nem csak félreértésekből adódó tisztázatlan kérdésekről lehet itt szó, hanem az egyéni értékítéletek különbözőségéről is.
  • Montanosz
    igen.
    épp ezért írtam igét hogy ne belemagyarázásnak tűnjön.
    "világválság" volt máskor is(((, de nem azon körülmények között amik a jelenlegihez csatolhatók.

Dániel könyvében szinte napra pontosan megvan jövendölve Jézus halála, Jeruzsálem lerombolása és a zsidó nép száműzetése a Római Birodalom által. Azonban 1948.május 14. óta, évszázados szétszórattatás után, Izrael újra virágzó, fejlett állam!

„és felveszlek titeket a pogányok közül, s egybegyűjtlek titeket minden tartományból, és beviszlek titeket a ti földetekre.” (Ezékiel, 36;24)
    ”és elplántálom őket az ő földjükbe, és nem szaggattatnak ki többé az ő földjükből, melyet adtam nékik, azt mondja az Úr”( Ámos 9,15)

tehát itt nem a babilóniai fogságról van szó, a perzsák alatti visszatérésről, mivel aztán a római uralom alatti száműzetés alatt lettek szétszóródva, és most összegyűjtve, de már nem lesznek szétszórva. azaz mostani időkről szól a prófécia.

”Senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, csak akin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma”Jel. 13;17) Márpedig ez komoly kontrollt követel, ennek a technikai feltételeit meg kell teremteni. Ez pedig csak a mi korunkban elérhető, a microchipek elterjedésével például.

A Szentírás 6408 próféciájából már kb: 3270 beteljesedett.!!!!

Babilon az ÓSZ idején virágzó birodalom fővárosa volt. Az Írás megjövendöli nemcsak a város végső pusztulását, de azt is, hogy soha többé nem építik újjá.(Ézs.13;19-22)

Dániel könyvében egész pontos leírást találhatunk egymást követő birodalmak felemelkedéséről és bukásáról. Ez annyira pontos, hogy némely bibliakritikus inkább megkérdőjelezte Dániel könyvének hitelességét, de nem cáfolta a történelmi hűséget.

Egyéb jövendöléseket tartalmazó könyvvel, például Nostradamus könyveivel ellentétben a bibliai próféciák mindig nagyon részletesek és soha nem bizonyultak hamisnak.
  • uwu
    Te is csak egy vagy a sok közül, akik egy nyilvánvalóan nem egyértelmű szöveget a saját elképzeléseihez igazít.
    Az evangéliumokat azért írták, hogy az emberek elgondolkozzanak, nem azért van, hogy legyen mire hivatkozni szent célok érdekében. Még akkor sem, ha sokan ezt csinálják. Ilyen szöveget a legegyszerűbb saját célokra fordítani. Mivel szándékosan elgondolkodtatóak, sok mindent bele lehet magyarázni, épp ezért nem szabad hinni az ilyeneknek mint te, akik megmondják mit kell érteni a szöveg olvasása közben.
    Ha jártál hittanra ezeket illene tudnod.
  • Montanosz
    mindenképp erős családi össszetertozásra van szükség, szüleid? nagyszülők? testvéred? gyerekeid? férjed vagy volt férjed?
    amúgy azt tanácsolom, mintha írtad volna hogy nemrég óta internetezel, hogy személyes és magán jellegű dolgot, önkitárulkozást, privát üzenetben, olyan embernek ejtsd meg akiben már megbízol.
    ilyen nyílt fórumokon inkább ne mert sokan visszaélhetnek vele (gúny).
    illetve akaratlanul is megsérthetnek akár egy általuk vélt jótanácsal.
    ebből pedig csak lelki sérülés adódhatna.....
  • Montanosz
    kiváncsi vagy a folytatásra? ez sem titok...

10. jeruzsálemi tribuláció (máté 24,15-22 vagy jeremiás 35,7)
    11.jeruzsálem nemzetközi erőkkel való megszállása (Zak 12,10-13)
    12.és még folytathatnánk)) Zak 14,12-15
    ezek enm titkok vagy elrejtett dolgok, bárki utána nézhet...
    és ha nagyrésze már valóra vált, akkor a többi is ebben a sorrendben megvalósul.
    ugyanis egy része már történelem, és ez azt jelenti: megtörtént!)))

• Montanosz
    Ézsaiás: 8,14-15, Ez 36,2-3, Zak 12,2-3)))
    miért, ha 1920-ban írták volna a próféciákat, akkor sem volt mondjuk internet vagy izrael újjáalapítva...
  • uwu
    Igazából nem sok különbség van ám a nézeteinkben a témával kapcsolatban, csak én másfelől közelítettem a témát.
    Én inkább történelmi szempontból vizsgáltam a kereszténységet, és a változásoknak tulajdonítottam nagyobb jelentőséget, te meg az aktuális állapotot vizsgálod. Persze mindkét esetben más jellemzői kerülnek előtérbe.

Az ilyenek miatt írtam, hogy ez nem vita tárgya. Gyakorlatilag nem állítunk mást, csak más részéről beszélünk.
  • dronkZero
    :DDDDDDDDDDDD

Az má' prófécia, aztakurvaannyát! :DDDDD

"10. a jövő elkezdődik...."

Rettentő komoly! :DD
  • remark #860
    "Szép kis eszmefuttatás, de az egyház közvetlenül csak a kívőire hat, így mire eléri a teljes társadalmat tompul."
    Persze.
    De hivatkoztam az USA-ra, hadd folytassam a példát: X egyházi vezetõ azt nyilatkozta "viccesen" hogy nélkülük nem lehet megválasztani elnököt az USA-ban. Megemlítette azt is hogy minden héten egyeztet az elnökkel. Nincs szerepe az egyháznak? Dehogy nincs.
    Ajánlom a Jesus Camp c. dokumentumfilmet.

"A régi szerepékez képest, a mai elhanyagolható, ez tény, ezen nincs értelme vitázni."
    Ez tény. De mondom: ne becsüld le a mai szerepét. Te folyamatosan alábecsülöd azon tényzõk szerepét amik a tömegmanipulációval kapcsolatosak. Úgy látom hogy kitartasz a mellett hogy a világ alapvetõen kaotikus, és nem irányított. Én azt mondom, hogy annál jóval több dõl el kevesek által mint amit te hajlandó vagy beismerni.

Egy sarkított, szimbolikus példa, tegnap mesélte kollegám (ha valamit rosszul mesélt, hát kinyírom :-) ), hátha megérted mit hajtogatok: Hollandiában lehetett kapni X alkoholmentes sört. Aztán jött egy komikus és az egyik viccében bizonyos embercsoporthoz kötötte a sört. Eredmény? A sör mára teljesen eltu"nt a polcokról. Mert aki nem akarta magát azonosítani azzal a bizonyos embercsoporttal, az nem vette a sört.

"Egyébként hülyeség azon vitázni, hogy mire mentünk vele. Hát kérlek pont arra mentünk vele ami most van."
    Na de mi van MOST? Errõl beszélgetünk. Szerinted errõl hülyeség beszélgetni?
    Vagy szerinted ez ennyire egyértelmu"? Hacsak azt nézem hogy mi ketten mi mindenben nem értünk egyet, már világos hogy érdemes megbeszélni a dolgokat. De ha mondjuk abból indulunk ki hogy neked van igazad és kész, akkor tényleg nincs mirõl vitatkozni.

"Minden egyház hatami tényező, és nem vitás, hogy a régi súlyához képest a mai keresztény egyház elhanyagolható. Alig van több hatalma mint bármelyik másik egyháznak. (persze nem is egyről beszélünk, hisz van egy pár ebből is)"
    Én nem "hivatalos" hatalmi tényezõként tartom számon, hanem jelentõsként. Nem a múlthoz hasonlítom, hanem azt mondom hogy ma az egyik jelentõs hatalmi tényezõ. Nem érdemes alábecsülni. Gondolj bele: az sg-n született hozzászólásokból is lemérhetõ hogy az emberek véleménye sok esetben az egyház/vallás tanításának vagy annak hatásainak eredménye. Ezzel most nem akarom semmilyen módon megítélni az egyházakat, csak leszögezem tényként, hogy jelentõs a hatásuk a mai napig, ami jelentõs hatással te magad is találkozol nap mint nap. Politikában talán nincs jelen az egyház? Nézz csak körül! Itt a fórumon is szinte mindennel kapcsolatban szóba jön (nem csak itt).
    És ezek után mégis alábecsülnéd?

És ha az egyházakat alábecsülöd, akkor ugyanígy alábecsülöd a tömegtájékoztatás hatalmi szerepét, a tudomány hatalmi szerepét, a bankok hatalmi szerepét... Ha így van, az a te dolgod, de jó ha tudod hogy nem csak én nem értek veled egyet.
  • uwu
    A tisztázatlan kérdések félreértésekből erednek.
    Persze ha már beszélünk róla, ez szinte elkerülhetetlen, de ez nem vita.
  • uwu
    Végül is nagyjából igazad van.
    Csak sajnos én másról beszéltem. Az én hibám, hogy nem sikerült egyértelműen megfogalmazni amit mondtam, de azért elég nagy falat 1000 év történelmét összefoglalni pár sorban.

A káosz időszakát a viking, arab, és magyar rablóhadjáratok idejére értettem. Akkoriban rájárt a rúd Európa lakosságára. A gazdasági fellendülés és stabilitás hátterének megteremtését a kereszténység is elősegítette.
    Természetesen a színvonal még sok száz évig alulmúlta a római kort, de Európa a újraéledésében jelentős szerepe volt a kereszténységnek, a hétköznapi emberek életét szabályozta főleg ere a szerepvállalásra kell itt gondolni. Az egyház nagyhatalmi törekvései meg olyanok, mint bármi más nagyhatalmi törekvés, van akinek jó, és van akinek rossz.

A "zavarosabb idők" alatt gondolom a feudalizmus árnyoldalára célzol, ehhez semmi köze a kereszténységnek.

Az, hogy rossz a közbiztonság nem egyenlő azzal, hogy egy hadsereg falvakat, és városokat pusztít el, szóval ez inkább részedről nem nyert :D
  • css
    "Ezt is csak azért, hogy lássátok ezzel kapcsolatban nem sok megbeszélni való van."
    Azért csak teleírtunk pár oldalt. Ezek szerint mégiscsak van pőár tisztázatlan kérdés. Arról már nem is beszélve, hogy az emberek véleménye eltérő a dolgokról. Így miért ne vitázhatnának?

"Csak történelmi eseményeket lehet felsorolni, és megállapítani, hogy melyik kinek volt jó, vagy rossz. De ez nem vita."
    Mivel a történelmi eseményeket is többféle szemszögből lehet értelmezni, így máris adott a vita lehetősége.

"Nem is értem hogy lehet ezzel kapcsolatban más álláspontot kialakítani egy részlet kapcsán."
    Attól, hogy te azt gondolod, hogy neked van igazad, és szerinted a te álláspontod a tényszerű és a helyes, attól tényleg úgy lesz az, vagy csak te gondolod?
  • css
    Aha, persze! Többezer éves próféciák, meg minden! :DDDDD LOL
  • uwu
    Én nem vitázok, csak megállapítok pár dolgot a kereszténységgel kapcsolatban. Ezt is csak azért, hogy lássátok ezzel kapcsolatban nem sok megbeszélni való van. Csak történelmi eseményeket lehet felsorolni, és megállapítani, hogy melyik kinek volt jó, vagy rossz. De ez nem vita.
    Nem is értem hogy lehet ezzel kapcsolatban más álláspontot kialakítani egy részlet kapcsán.
  • Montanosz
    ha nem lennél ilyen vak és elolvasnád egyszer legalább a Jelenések könyvét és Ézsaiást akkor látnád hogy a próféciák szószerint, és abban a sorban valósulnak meg ahogy levannak írva.
    Eszkatologikus idők:
    1. Izrael újjáalapítása (megtörtént)
    2. A római birodalom volt területén egy új állam születik ( EU-megtörtént)
    3. Hatalmas méretű katasztrófák amelyet bárki megnézhet a földön ugyan abban a időpontban. (internet - megtörtént, illetve még lesz is)
    4. Világválság (megtörtént illetve történik)
    5. a katasztrófák és a gazdasági válság hatására az evangélium szélsebesen terjed ( megtörtént illetve most is zajlik, csak dél-amerikában 20 millió ember született újjá 2008-ban).
    6. A zsidók összegyűjtése a válság hatására felgyorsul mivel az Izraeli gazdaság erőteljes marad ( megtörtént illetve most zajlik)
    7. izrael háborút vív amiből győztesen kerül ki. ( ez a jövő, nemsokára)
    8. a világválság hatására az unióban egy erőskezű kormányzat kerül élre, elnöki kormányzás lesz ( ennek tervezete napjainkban készül)
    9. felerősödik az antiszemitizmus, izrael ellenesség ( megtörtént illetve észlelhető a politikában)
    10. a jövő elkezdődik.....még nagyobb válság, még több háború és katasztrófa.....
    11. csak egy erős kezű diktátor tudja elhozni a világbékét: antikrisztus színre lépése..
    jó ha felírod mit mondok mert pont így fog történni, aztán ne mond hogy nem szólt senki....

szóval ezek a több ezer éves próféciák valóra váltak, mivel megtörtént és most zajlik, elég ha a híradót nézed!
    megtörtént, ezért tagadnod nem is kell.
  • Anaid
    Nem tekintem teljes megoldásnak. Vissza kell illeszkednem az emberek közé. Külső és belső kényszer is. Külső kényszer mások meggyőződései miatt, belső kényszer az egyéniségem miatt: társasági, agilis egyéniség alapvetően. Nos, nem könnyű. Igyelszem, de a múltat eltörölni nem tudom, legfeljebb hallgatni tudnék róla....
    Azt hiszem megértettem, miért magasabb statisztikailag az arány az ilyen élményt átélt emberek között öngyilkosság terén....Még mielőtt bárki félre értené, nem gondolkozom semmi ilyesmin, csak jobban megértettem, miért. Érdekes, hogy bennem nem az életem eldobása merült fel, csak valamilyen meg nem értés, hogy mi értelme volt túlélni, ha nehezebb lett, de ott az öröm, hogy élek. Bennem ez az öröm eddig erősebb volt minden látszat ellenére. Meg talán az is közrejátszik benne, hogy nem csak pozitív élmény volt, hanem volt benne negatívum is: olyan szintű egyedüllét, magány érzés, tökéletes kiszolgáltatottság, tehetetlenség érzése, amit nem lehet szavakkal megfogalmani, talán csak így: olyan csekélyek vagyunk mi emberek a féltve óvott életünk nincs a kezünkben, csak egy másodperc tört része és huss elillanhat. Azóta főleg motiválna az, hogy jobban éljem az életem, sajnos a munkanélküliség, a pénztelenség ezt igencsak megakadályozza, talán ezért visel meg jobban engem ez a helyzet, mint mást. Hittem, hogy a gyerekeim iránti szeretetem hozott vissza, az akarat, hogy felneveljem őket rendes körülmények miatt és most eltartani sem tudom őket és ez annyira fáj legbelül. Nos pszichológiailag ennyi, ezért vagyok elkeseredve...Lehet pátoszos kicsit, hogy ez hozott volna vissza, de szerintem nem számít. Hittem benne, most meg ez a hitem meg van torpedózva. Ennyi. Nem bonyolult szerintem. Csak ehhez tudni kell, hogy én mint egyén miben hittem, hiszek és mi okoz csalódást, elkeseredettséget nekem. Egyénien kell szemlélni az ilyen eseteket, nem sablonizáltan. Engem nem annyira keserít el a "megnemértés". Szeretném, ha megértenének, de tudom, hogy ha nem éltek át ilyet nem könnyű felfogni sem. De az, hogy egy "alapvető funkciómat" nem sikerült mostanában betöltenem, az kikészít némileg...Még ebben sem vagyok az átlaghoz sorolható, a fenébe ilyen a formám...Ez van.
  • css
    És tudja, és tudja, és tudja!
    Nála az igazság! Ő tud mindent a túlvilágról, az Isten(ek)ről, mindenről.
    TANÍTS MESTER!!!
    :DDDDDD
  • css
    Ha szerinted hülyeség ezen vitázni, akkor minek vagy itt, és miért vitázol? :)