2210
Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • css
    Ja, tehát ez a "forrásod"? ... Mit ne mondjak, roppant hiteles. :DDDDDDD LOL
  • Montanosz
    már vége a háborúnak))
    mit akartál nézni?))

de van erről topik, szerintem vagy menjünk át vagy ezt a témát itt ejtsük, mivel én csak egy bedobott hozzászólásra reagáltam, illetve akartam.
  • Montanosz
    "..Így szól az Úr az Örökkévaló: És kihozlak titeket a pogányok közül...."
    Tehát nem Theodor Herzl vagy David Ben-Gurion voltak akik a zsidókat Izráelbe hozták, hanem az Úr, az Örökkévaló. Így a cionizmus Isten ügye. A cionisták csak Isten eszközei voltak, azt véghez vinni, amit Isten a mi időnkre időzített. Izráel nem politika, hanem Isten szavának beteljesedése.

"... és egybegyüjtelek titeket minden országból.."
    Itt nem a Babilonból való hazatérésről van szó - tehát már beteljesedett-, mint némelyek gondolják, mert akkor csak egy országból tért vissza a zsidóknak egy része. Manapság ellenben mind a négy égtájról térnek vissza atyáik földjére. Eddig több mint 140 orszából.

" ... és beviszlek titeket a ti földetekre."
    A ti földetekre ez a tulajdonjog kifejezése, kinek a tulajdona ez a föld. Isten félreérthetetlenül a ti szót használja és ez a ti egyedül Izráelre utal.

"... és visszaviszlek titeket a ti földetekre..."
    Az Örökkévaló oda viszi vissza a zsidókat, ahonnan eljöttek. Ők nem jöttek Marokkóból vagy Lengyelországból, nem USA-ból vagy Svájcból, hanem Izráel földjéről, és csak oda vezeti az Úr vissza az Ő népét, amint megígérte.

Fontos!
    A világi izráeliek ugyanúgy betöltik a bibliai ígéreteket, mint a vallásosak. Mert az ígéret, hogy a sivatag újra gyümölcsöző kert lesz, nagyrészt szekulár (világi) zsidók által teljesedik be, akik kibucokat létesítenek. A mocsarakat kiszárították, a sivatag termő lett, és ezzel anélkül hogy tudatosan akarták volna beteljesíteni a jövendöléseket, pontosan azt tették amit a Biblia mond.

Izráelnek sok stressze van, háborúk és terror.
    Pontosan ezek a nehézségek amelyekről Jézus és Saul/Pál mint szülési fájdalmakról jövendöltek 1.Thess.5,3, ezek biztos jelek afelől, hogy Isten Izráelben új életet teremt, mert minél erősebbek a fájdalmak, egyre közelebb az öröme annak, hogy a Messiás jön.
    Aki ezen szempontok alapján ítéli meg az Izráelben és körülötte lévő eseményeket, nem bizonytalanodik el, hanem a stresszek ellenére is bátor öröme van.

ez természetesen a biblia szemlélet mód.
    én ezt teszem magamévá, benne nem csalódtam sohasem))

• css
    "én más forrásból tájékozódom"
    Szabadna megismernünk ezt a forrást? :)

"szerintem ha megnézed a google mapot az nem terelés, hisz elég közeli a szatelit kép"
    Megnéztem. Semmi különleges. Nem nyert hangszórót.
  • css
    Ennyire nehéz felfognod, vagy csak a véredben van a terelés?
    Azt kérdeztem, hogy mi van akkor, ha valaki legyőzi?
  • Montanosz
    nem azt mondtam hogy nem hiteles
    én más forrásból tájékozódom.

amúgy gondold azt amit akarsz, csak örülni lehet hogy van véleményed, tájékozódsz, és megítéled a dolgokat.

szerintem ha megnézed a google mapot az nem terelés, hisz elég közeli a szatelit kép.
  • Montanosz
    nem tudja legyőzni.
    hogy hadakozol egy szellemi lény ellen?
    egyszerűen nem áll le veled harcolni, visszahúzódik és akkor jön ha szükséged van rá, nem akkor amikor harcolni akarsz vele))
    de különben is mivel akkor kapod meg, megtérés,vízkeresztség után szokott megtorténni, akkor meg inkább vágsz rá mint hogy harcolj ellene.
    teház már egy jézus mellett elkötelezett ember számára jön.
    de van hogy csak évek múltán kapod meg.
    szeptemberben tértem meg, télapókor vízkeresztség, december végén kaptam meg)) egyszer csak váratlanul feltört belőlem mint egy olajkútból az olaj)))
  • css
    Egyébként gyönyörű terelés volt megint.
    Először jössz azzal, hogy hiteles forrást adjak. Utána mikor írom a CNN-t, az nem lesz hiteles neked. Ekkor hozom az ENSZ nyilatkozatot. Erre te - mivel már ennél hitelesebbet nem lehetne keresni sem - terelsz azzal, hogy "bezzeg a kórházak".
    Szánalmas...
  • css
    "1920-tól vándoroltak be a mai palesztinok elődei"
    Link esetleg?
  • css
    1. Elég komoly urban legend az, hogy kórházakba költöznek. Nem költöznek oda, csak mellé. Célja van, de pont az a lényeg, hogy szinte soha nem mennek be a kórházba, és ezt a CNN is megerősítette decemberben az egyik adásában.

2. Kisgyerekes terrorizmusról Izraelben hozhatnál linket vagy valamit, mert bemondásra nem fogom elhinni.

Van egy idézetem, bár nem biztos, hogy pontos:
    "A terrorizmus a szegény ember háborúja. A háború a gazdag ember terrorizmusa."
  • Montanosz
    természetesen a zsidók egy része mindig is ott volt, hisz ez a hazájuk.
    erről beszámolnak a középkori, újkori utazók.
    minthogy keresztények is élnek,éltek ott nagyszámban.

1920-tól vándoroltak be a mai palesztinok elődei, nem tudom honnan vetted hogy évszázadok óta ott vannak. ezt még az iszlám források is közlik (jeruzsálemi mufti)
    fóleg drúzok akik amúgy is keresztények.
  • Montanosz
    kérlek))
    azt elfelejtetted közölni hogy a hamasz kórházak alagsoraiban és iskolákban, közintézményelben rendezi be támaszpontjait.
    cnn erről is mutat képet, vagy akár a google map segítségével megnézheted magad is a ki-be járó katonai jármúveket a gázai kórházaknál és közintézményeknél.
    így egy-egy támaszpont támadása civil áldozattal is jár, épp ezért hogy később ezzel vádolhassák izraelt, ténykedig így a hamasz.
    szóval ki az elfogult ha a másik oldalt nem szemléled meg)))
    egy háború mindig jár civil áldozatokkal.
    de nem említed a kisgyerekek öngyilkos nerényleteit,más kisgyerekekkel teli buszokon. ez viszont terrorizmus. másik oldalt is nézned kellene!
  • css
    Kicsit zagyva volt megint amit írtál, de megpróbáltam kibogarászni az értelmét.
    Nem azt kérdeztem, hogy le tudom-e győzni. Hanem azt, hogy mi van, ha valaki legyőzi? (Akár én is.)

Mellesleg asszem a Bibliában valaki harcolt Istennel, és legyőzte. Valamelyik próféta volt, és ha jól rémlik, E-vel kezdődött a neve. De most nem ugrik be. (Ezékiel?)

A 12 éves gyerekek nem tudom most nálad hogy jönnek a képbe, de gondolom te azért tudod.
  • Montanosz
    nem terelem, de nem a cnnben utazom))
  • css
    "Az ENSZ arról számolt be, hogy a Gázai övezetben legkevesebb 62 nő, illetve gyermek vált a légi csapások áldozatává. A világszervezet egyik emberi jogi megfigyelője "megrázó atrocitásokkal" vádolta meg Izraelt."

Elég hiteles?
  • Montanosz
    jákób birkózott jézussal, nem egy félóráig..de kitartott)))
    elnyomni nem tudod, vagy megsemmísiteni, egyszerűen ha ellenálsz neki és inkább a fiatal 12 éves gyerekek mellett döntesz beléd sem költözik,illetve elhagy azonnal.
    mindenki bukdácsol de felállunk és tovább haladunk)
    ha nem kérsz a szent szellemből nem kapsz.
    De mondom Jézus szelleme is, általa teremtett e emberi szemmel, ésszel fel nem fogható nagyságú univerzum. legyőzni nem tuudod,már csak azért sem mert minden Jézus lábai alá van veteve, azaz még "nagyboldogasszony "is köteles jézus nevére térdet hajtani, és ha nevében lépek fel meghátrálni.
  • css
    A CNN független hírforrás ebből a szempontból. Tehát nem kell terelned.
  • css
    Kicsit melléfogtál, öcskös.
    Talán olvasd el újra. Utána meglátod, hogy nem a keresztény hitet értelmeztem.
  • Montanosz
    nem zsidón forrásokra gondoltam, egy kukkot sem értek a nyelvükön)))

olyan weboldalak ahol csak tények vannak feltüntetve
    független hírforrás pont com))))

elfogult? pártatlan?
    vagyok és nem vagyok)))
    természertesen Izraelnek drukkolok, bármilyen megbotránkoztató ez sokak számára. de mint írtam "magasabb" szempontból követem az eseményeket.

mondtam, ha bűnős valki börtönben a helye, de egy ember hibája miatt, vagy akár ezer ember miatt nem ítélünk el egy országot.
    mi magyarok is jeleskedtünk gyilkolásba(((
    csak az egyik nagyapám újvidéken a másik oroszországban és megszállt ukrajnában.
  • css
    "A zsidók nem hagyták ott Izraelt, a rómaiak száműzték őket - ,már megint ezek a csúnya európaiak - ))"
    1. Ha elűznek egy népet, és az el is menekül, akkor az már nem a hazája többé. Csak akkor az övé, ha harcol érte, és ha kell, meghal.
    2. Ha szigorúan vesszük, akkor ha jól rémlik, a rómaiak Trója felől érkeztek (a legendáik szerint). ... Emlékeim szerint az Kis Ázsia.

Az, hogy kitől származnak a palesztínok, nem számít. A zsidók többször is otthagyták a földjüket, még a saját történelmük szerint is. A palesztínok pedig hamarabb voltak ott, mint hogy a zsidók elkezdtek volna oda visszaszállingózni. ... Évszázadokkal hamarabb.
  • Hegi90
    Úristen. Sztem várj még 10 évet a keresztény hit értelmezésével :D
  • Montanosz
    kár hogy nincs itt solt))

véráldozatra gondoltam.
    gyermeked elvesztése nem pótolható anyagilag, ráadásul a németek mindenkinek fizettek, nem csak Izraelitáknak.
    Izrael meg csak 48-ban alakult újjá.
    A zsidók nem hagyták ott Izraelt, a rómaiak száműzték őket - ,már megint ezek a csúnya európaiak - ))
    de természetesen a nép mindig is ott élt izraelben, csak államiságát vesztette el. Palesztina Izrael római provinciális neve, azaz ugyanaz.
    palesztin elnevezés ellen pont az arab államok tiltakoztak legjobban, míg rá nem jöttek hogy ez kiváló propaganda fogás, ez már csak arafat idejében kezdted elterjedni.

Hogy megokolhassuk a fogalmakat - Palesztina ill. palesztinok - szükséges az eredeti - Erec P'listím (Filiszteus-föld) ill. p'listím (filiszteusok) - kiejtésre visszatérni, mert a palesztinok kifejezés csak a latin kiejtése a filiszteus szónak. A héberben a filiszteus = p'listím פלשתימ (pe-lamed-sin-taw-jud-mem).

Ez nem sémita idióma (nyelvjárás), hanem indogermán, a filiszteusok a pelaszgok származékai, indogermán fehér törzs, mint pl. az albánok. Így a filiszteusok ill. palesztinok nem Ábrahámtól származnak.
    És mivel a filiszteusok nem sémiták, ezért Izmáeltől vagy Ézsautól sem származnak.

Hadriánus római császár 135-ben Izráel nevét Palesztinára változtatta.

A mai fogalom mint „palesztin nép“ először 1964-ben merült fel. A PLO-főnök Arafat kreálta, aki ezzel a gyüjtő fogalommal, a különböző egymással szemben harcoló terror bandákat egyesítette, hogy egyesülve Izráel ellen harcoljanak.

Tehát a mai palesztinok nem utódai Ábrahámnak, de még csak az i.e. 332-ben legyőzött filiszteusoknak sem, hanem egy keverék nép. Neveik elárulják, hogy pl. Irakból vagy Egyiptomból, Syriából vagy Jordániából vándoroltak be Izráelbe.
    Mégis van a mai „filiszteusoknak - palesztinoknak“ is ígéret, mert Isten mindíg az aktuális helyzettel dolgozik.
    Ők is megtérnek))tralala

• css
    És mi van akkor, ha valaki legyőzi a "szent szellemet"? Értem ezalatt, hogy birokra kél vele és lenyomja, mint a bélyeget. Vagy magába fogadja és utána elpusztítja, elemészti. Tehát megsemmisíti.
    Olyankor mi van?
  • Montanosz
    igen
    bár csak démonok tudnak megszállni, luciferi csak kisérteni tud.
    ráadásul ez nem önkéntes dolog: ha függő vagy, körmöd rágod vagy dohányzol, kényszeresen önkielégítő vagy..azaz képtelen vagy valami rosz szokást abbahagyni..akkor jó esélye van valkinek démonikus befolyásolás allati életvitelre.
    lehet több is,akár egy légiónyi mennyiség...gondold azt hogy a szellemvilág csak az emberi testen keresztül érheti el a földet...mint egy jó horror film..tulajdonnképp sajnos az is,ha figyelembe veszed hányan halnak meg évente a világon mindenféle betegségben, balesetben háborúban,ilyesmiben...

vannak nagyobb szellemi fejedelemségek akik egy nemzet vagy nép sorsát próbálják befolyásolni. háborúba sodorni egy-egy démonikus vezetővel.
    magyaroknak ilyen démonikus szellem fejedelem a turul madár, a nagyboldogasszony, máriaországa,satöbbi.
    ezek bibliai szemmel nézve szellemi lények - csak körül írható, nem teljes, - megnevezése

szent Szellem vétele viszont önkéntes, csak abba költözik be aki akarja ezt. csak mivel így a tested lesz a templom, tardsd tisztán és folt mentesen. persze ebben a világban ez nehéz, nekem is voltak buktetóim, és vannak hibáim is mert senki nem tökéletes)

• Hegi90
    Hm. Érdekes. Köszönöm!

Tehát ha jól értelmezem, ha a Szentlélekről, mint önálló "lényről" beszélünk, akkor ez úgy "költözik" belénk a Szent Szellem felvételekor, mint amikor azt mondják, hogy "megszáll" az ördög. Ergo az ő befolyása alatt cselekszünk, vagy valami ilyesmi.
  • css
    Az nem Isten védelme volt, hanem teljesen logikusan magyarázható okok.

"amúgy nem tartom hitelesnek az iszlám forrásokat, manipulatívak"
    :)) Érdekes az előítéleted.
    1. A képek bizonyítékok. Tények. (És többségüket a CNN és hasonlók készítettek - független szervezetek.) Nem szükséges kommentálni sem, hisz magában is elég.
    2. A zsidó források mivel jobbak? Azok is manipulatívak. Sőt, még jobban, hiszen a média nagy részért a kezükben tartják.
  • css
    Ha azt akarnád, hogy teljes legyen a kép, nem ezt írnád.

Negbocsátás? Németország 50 évig fizetett sokmilió dolláros kártérítést egy olyan országnak, amely a világháború idején nem is létezett. Azóta is bűnös nemzetnek van elkönyvelve, és ez az emebrek többségébe sajnos bele is ivódott.
    Nem volt ott megbocsátás semmi.

A palesztínok esetében egyértelmű a helyzet. Egy nép sem tűri, ha egy másik a helyére férkőzik, és kitúrja a területésről. A zsidók anno otthagyták azt a területet. Így jogot nemigen formálhatnának rá. (Kivéve az ököljogot persze.)
    A palesztínok csak azt akarják, hogy függetlenül élhessenek ott a saját földjükön. Sokat tűrtek már, többet, mint 7 hónap.
  • Montanosz
    persze
    már írtam hogy ők is követnek el túlkapásokat és akár korrupt kormányuk is van.
    csak külön kell választani az üdvtörténetet és az emberiség történelmét.
    elsőben isten kiválasztott népe
    másodikban mindenki által megvetett és gyűlőlt nép.
    ez biblikus és eszkatológikus.

Isten védelme azon is látszik hogy volt háború amikor hét arab osrzág támadását verték vissza, néhol a tengerpartól 40 kilóméterre, és innen már nem volt visszavonulás.

amúgy nem tartom hitelesnek az iszlám forrásokat, manipulatívak.
    inkább független hírforrásokra támaszkodom ahol csak tények vannak, ezek alapján meg majd én megítélem a dolgot.
  • Montanosz
    Katharina Becker:
    "...A vérengzés olyan ádáz volt, hogy a zsidó csecsemőket nemegyszer gödrökbe hányták és elevenen elégették.
    Százával haltak meg a síráshoz is gyönge csecsemők.
    ...targoncákon hányták halomba a tetemeket. Csecsemőket, gyermekeket, asszonyokat, férfiakat közös kupacba rakták, úgy tolták el őket a krematóriumokba elégetni...."

Gideon Hausner:
    "..Egy alkalommal egy SS-tiszt megszólított egy asszonyt, aki túlságosan közel merészkedett a gettót a város nem zsidó részétől elválasztó kerítéshez. Az asszony egy talán egyéves, csupa csont és bőr kisgyereket tartott a karjaiban, és amikor az SS-tisz pisztolyt rántott, hogy agyonlője, az asszony térdre hullott, úgy könyörgött neki, hogy kímélje meg a gyermekét. "Csak engem lőjön le!" -kérlelte. A tiszt kikapta a nő kezéből a gyereket, kétszer rálőtt az anyára, majd csizmájával rátaposott a kisgyerek egyik lábára, s úgy tépte ketté az apró testet, akár valami rongyot. A vérző anya odakúszott a gyermekéhez, úgyhogy vére elvegyült a gyermeke vérével, és meghalt."

szóval a németeket izzig-vérig gyűlőlniük kellene a zsidóknak.
    mit tettek? megbocsájtottak.....
    Hamasz támadást 7 hónapig türték, és csak aztán léptek katonailag.
    modj még egy olyan országot amely 7 hónapig türi hogy egy szomszéfos állam bombázza, és csak szóban tiltakozik ennyi ideig, önuralmat vévén magán.
    Magyarországot ha románia lövetné vajon türnénk békésen hónapokig?
    Nemm hinném...

csak azért írom hogy teljes legyen a kép

• css
    18+ (?)
  • css
    Azért ezt az oldalt megnézhetnéd ezügyben...
  • Montanosz
    főleg mivel a hivatalos vizsgálat még tart. addig csak fikció vagy egyes emberek reakciója és elvetemültsége.
    ja hogy a palesztinokra gondoltál, akkor ok))
  • Montanosz
    nem vettél észre ilyeneket(((, ez érdekes((

amúgy ki is raktam nicknevűkkel meg idézetekkel hozzászólásaikat egy keresztényellenes és antiszemita fórumozókat rögzítő honlapra. legalább nyilvánosság és a rengetek emil amit kapnak talán arra kényszeríti őket hogy nicknevet váltsanak vag modorálják hosszászólásaikat.

ilyenek például:

"Jézusnál nem volt bűnös nép, ezt tessék már megérteni! Szó sem volt arról, hogy akárki bűnös, ezért kiirtom! Az ószövetség meg erről szól! Kitalálta egy nép magának, hogy ő a kiválasztott, az istenük meg azt mondta, hogy a többit pusztítsd el! Ez aztán gyönyörű! Ennek NULLA köze van Jézushoz! "
  • css
    Mármint sajnos nem dicsekednek vele, vagy sajnos a gázai mészárlás? ;)
  • css
    Annyiszor mentél már ... el, hogy lassan újra megérkezel.
    (És ez még rímel is! ;) )
  • tpM
    Hát a gázai mészárlás után ne csodálkozz, hogy nem dicsekednek vele "sajnos".
  • css
    Érdekes. De az a fura, hogy nem csak itt tapasztaltam. Mindegy. ;)
  • Solt
    Én még nem hallottam egy keresztényt sem shalommal köszönni... persze ez semmit nem jelent...

Budapesten teljesen nyíltan mászkálnak ortodox viseletben... ha vágyol rájuk, itt vannak elég sokan. Persze kezet ne akarj fogni vele...

Na tényleg mentem... Isten áldjon!
  • Montanosz
    shalom=áldás
    keresztények is mondják. sőt vannak zsidó-keresztények, ők meg még jogosan is mondanák.

ortodox hitű zsidórol beszéltem, tudod a hagyományos öltözékben.
    amúgy persze lehet a szomszédom az, nem látszik rajta , de ilyesmivel sajnos nem szokás dicsekedni. mondjuk meg is értem ha csak az itt hozzá szóló embereket nézem.

vagyis egyszer mintha távolból láttam volna eggyet,de lehet csak vaki fekete kabátban volt)))

szülőfalumban a zsidó temetőben voltam már, de nagyon elhanyagolt, szinte járhatalan a gaztól(((
  • Solt
    A címzésből magadra ismersz? Ha nem, akkor nem neked írtam!

Én senkit nem láttam itt mostanság, aki szidta volna őket!