2210
Mire ment az egész kereszténységgel az emberiség?
  • Solt
    Igen, Te az igazat mondod! Muszáj ezt mondanom, mert már félek tőled! Nem akarok a boszorkányok sorsára jutni!

Én dobálok sárral? :D Te kinyírsz engem öregem... én mondtam, hogy bálványimádó vagy és antiszemita mi? Véletlenül nem te bélyegeztél engem ezekkel?

Az, hogy a szenteket meg nem ismered, ez factum, ez nem sárdobálás!
  • Montanosz
    számomra te is hiteltelen vagy.
    az hogy az igazat mondom és Ígével alátámasztom, nem fogadod el oké, nem kényszer a gesztenyepüre, de az hogy mindenféle sárral dobálsz, kiforgatod mondandóm, Jézus ellen uszítasz és hívei ellen...
    de ez van,elhordozzuk mint édes terhet Jézusért, kit ugyanezért egy római kivégző módszerrel megfeszítettek...
  • Solt
  • Montanosz
    láttam az oltár alatt azoknak a lelkeit, akiket Isten beszédéért öltek meg, és azért a bizonyságtételért, amelyhez ragaszkodtak.
    Jelenések 6

tudod miben látszik gyengeséged?
    még leírni sem tudod hogy: Jézus Krisztus ÚR!
    még erre sincs erőd((((

Én az Úrról írok,te nem.
  • Solt
    Sajnos Pártus ember már nem taníthat, pedig szívesebben hallgatnám mint téged, ebben biztos lehetsz!

Tehát, ha valakire a te fajtád, a te istened azt mondja, hogy bálványimádó, akkor az okkal kiirtható igaz? Ez aztán a humánus gondolkodás!

Te tényleg ennyire nem érzed át a szavaid súlyát? Pár száz évvel ezelőtt, ugyanez volt az érv, kedves hittérítő montanosz! Rákiabálták valakire, hogy bálványimádó, és ez feljogosította őket arra, hogy gyilkoljanak! GRATULÁLOK! És van képed ezt még reklámozni, szégyelld magad!

A Szent Korona bálvány? Ez a viccek vicce... keresztényibb mint a te medvéket gyerekekkel etető urad! Amikor a felsoroltakat bálványozod, jusson eszedbe, hogy a Szenteket nem ismersz fel, valamint a szellemi kisugárzás ábrázolásával nem vagy tisztában!

A bibliai szentekkel nem vagy tisztában, de számodra teljesen ismeretlen dolgokat bálvány imádásnak titulálsz! Ez téged minősít! Először járj utána, hány Szent Pál tartanak nyilván, mert még ezzel sem vagy tisztában... Hiteltelen vagy számomra!
  • EnxTheOne
    Off:
    még általánosba 2.-ba vagy 3.-ba haveromal kitaláltuk hogy csinálunk egy új valást xD:D a párbeszéd valahogy igy hangzott:
    -Kéne csinálni egy új vallást.
    -Jaja.
    -és szerinted mi legyen a neve.
    -Legyen zsido. Ja, az nem jó, olyan van már. Legyen Luxus klán. (ekkor csöngettek, és ennyibe maradt) :D
  • Montanosz
    inkább az a szerencsénk hogy tudatlanságod és szándékos értetlenséged nem esik ki a monitorból. Ezt tanítja neked a parthus csávó?
    részletesen kifejtettem hogy bálványimádás miatt lett a büntetésük, különben egész izrael el vesz, és így a föld minden lakosa is.
    ja elfelejtettem hogy te is bálványokat imádsz (korona,turul, nagyboldogasszony, máriaországa).
    gondolom ugyan azért kiabálsz rám békát-kígyót mint elvtestvéreid a beteli ifjak.

Jézus Krisztus:
    "..Ó, te minden álnoksággal és minden gátlástalansággal teli fia a Rágalmazónak, minden igazságosság ellensége, nem hagyod abba az Úr egyenes útjainak elfordítását?!..."

• Solt
    Mi ebben a személyeskedés? Csupán összefoglaltam amit eddig mondtál!

Uszítás, gyűlölet? Én helyeslem medvék gyerekekkel való etetését, vagy te? Én hivatkozok arra a bibliára, amire hivatkozva emberek millióit irtották ki, vagy te? Te bálványimádózol mindenkit, aki tőled eltérő véleményt alkot, vagy én?

Jó lenne, ha legalább azokat elolvasnád, amiket te leírsz!

Úgy viselkedsz, mint egy inkvizítor! Az a szerencsénk, hogy se medvéid nincsenek, se kardod...
  • Montanosz
    nem látod magad,
    gyűlőlet beszél belőled és uszítasz mások kipusztítására.
    szerintem ha így folytatod neked is lesz egy-két büntetőpont.
    azt mondod nekem nem lehet itt szavam? keresztényként nem írhatok egy kereszténységet érintő topikba?
    Szóval kirekesztő vagy?

Szerintem megint személyeskedés talajára mentél!

• Solt
    Ne beszélj itt is mellé! Öltözz be, és terjeszd a hitedet, amit tukmálsz itt mindenkire! Működj úgy, amilyen istent idézgetsz! Pusztíts!
  • Montanosz
    egy katolikus (úgynézem német lovagrendi) ábrázoló játékkatonát linkeltél.
    sajnos ki kell ábrándítsalak, jézus megmenteni jött)))
    idáig a katolikusokat nem szeretted))) látom változik a véleményed és keresztes háborút akarsz indítani...
    kik a célpontok, iszlám, zsidók,keresztények...?
    mind megszenvedték a pápista keresztes rémálmot....
  • Solt
    Öltözz be, és indulj utadra... pusztuljanak a hitetlen kutyák!

• Montanosz
    nos, hazug ócsárlóm)))mindenesetre tesztelheted magad)))
    A bibliai világnézet meglétét vagy nem meglétét az alábbi nyolc pontban adott igenlő válasszal tudod lemmérni magadon:
    1. Létezik abszolút igazság
    2. Ezt az igazságot a Biblia jelenti ki
    3. Jézus Krisztus földi tartózkodása során bűntelen életet élt
    4. Isten a világmindenség mindenható és mindentudó Teremtője, aki ma is ura az univerzumnak
    5. A megváltás Isten ajándéka, és ezt nem lehet „kiérdemelni”
    6. Sátán valóságos személy
    7. A keresztények felelőssége, hogy a Krisztusba vetett hitüket megosszák más emberekkel
    8. A Biblia minden szava kivétel nélkül igaz

• css
    A hülye szokásaidról nem én tehetek. Mellesleg amit arra írtál, azt 10:56-kor rittyentetted elő. Szóval kár félrebeszélni, nem jött be. :)

Inkább esetleg valami érdemit adhatnál elő. ... Ja, persze! Most megint "végérvényesen és visszavonhatatlanul" nem állsz velem többet szóba. ... Már vagy harmadjára. :))

De azért kitáncolásnak nagyon jó volt. Aranyosan (mondhatnám olyan "keresztényi módon") tértél ki a tisztességes válasz alól. Rád vall, ki hazug fanatikusom. :))
  • css
    És?
  • Montanosz
    nos mindegy, ez volt az első meg utolsó hogy konkrétan a te kedvedért keltem fel hajnali három órakkor hogy méltó választ adjak))))
    nem hinném hogy bárki más meg tette volna kedvedért))
    na csá!
  • Montanosz
    mert a reformációig domináns volt..
  • css
    Akkor miért hangsúlyozod ki, hogy "katolikus"? Miért nem írod csak azt, hogy "egyházak"?
  • css
    Gratulálok, szép terelés volt. Nagyon jó vagy ebben! :)
    Tehát akkor hol is a forrás, hogy nem gyerekek, hanem suhancok vannak ott?
    mert szerintem az eredetiben is gyerekek vannak.

Egyébként meg amúgy is mindegy. Miért kell megölni 42 suhancot sima csúfolódás miatt? Ez egy megbocsátó isten?
    Megtehette volna, hogy simán lecsap az égből egy villám melléjük, ezzel jelezve, hogy hagyják ezt abba. Vagy egy széllökés elrepíti őket arrébb. Mindenható, nem?
    Ehelyett inkább széttépette őket két medvével. Gratulálok neki.
    Ennyi talán még Hitlertől sem telt volna ki. De a te istenedtől igen.
    Erre jönnek az egyiptomi csecsemők lemészárlása. Jób gyerekei is elég csúnyán végezték.
    Mindez a "megbocsátó" és "szerető" istened miatt.
    Éljen! :))
  • Legend Killer
    aha, én csak azt, meg 2nd wwt.
  • Montanosz
    Egyes személyek elleni támadás egyúttal Isten munkája elleni támadás is. Ha az illető fontos szerepet tölt be, vagy nélkülözhetetlen Istennek, akkor a személyt érő támadás és az Isten igazsága, Szelleme elleni támadás egybeesik.
    Elizeus prófétát „csak” személyes támadás érte, amikor kopaszsága miatt kicsúfolták a „tinédzserek” (az eredetiben ugyanis nem gyermekek szerepelnek, mint Károlinál, hanem ifjak), ő azonban : „az Úr nevében megátkozta őket”, mire az erdőből előjött két medve, és negyvenkét fiatalt szaggatott szét közülük. Ez az ítélet aránytalanul, értelmetlenül súlyosnak tűnhetett neked, mert valakit kopaszságáért csúfoltak. Ha csak emberi szempontból nézzük az esetet, Elizeust dühöngő őrültnek kellene tartanunk.)))

„Ki emelhetné fel a kezét Isten felkentje ellen büntetlenül?”
    Itt azonban – és ezt Elizeus jól tudta – nem erről volt szó. Ő és az Istentől őbelé helyezett elhívás, Szellem, bölcsesség, erő abban a nemzedékben az egyetlen biztosítéka volt annak, hogy Izrael nemzetében ne szakadjon el mindenki Istentől. Isten kiválasztott edénye, Isten embere volt, akitől ezrek megmaradása és örök üdvössége, sőt az üdvtörténet megfelelő alakulása is jelentős mértékben függött. Az egész Szentírásból jól látható Ábrahámtól Pál apostolig, hogy ilyen esetekben a különleges elhívást, az Isten munkájának elvégzésére kapott különleges képességeket Isten nem engedi elválasztani az azt hordozó edénytől, személytől. Ábrahám, József, Mózes, Dávid, Illés, Elizeus, Jeremiás, Jézus, Péter, Pál nem voltak pótolható, másokkal helyettesíthető edények. Kiformálásuk, alkalmassá tételük, kiképzésük sokszor hosszú évtizedekbe került, személyiségük anyjuk méhétől fogva egyedülálló célokra volt megalkotva Istentől, karakterük speciális küldetésük sikeres betöltésére volt kialakítva. Idő előtti eltávozásuk, tönkremenetelük Isten abban a nemzedékben végzett munkájának összeomlását vonta volna maga után. : „Ki emelhetné fel a kezét Isten felkentje ellen büntetlenül?” – mondta Dávid, amikor katonái egy kedvező pillanatban arra ösztönözték, hogy ölje meg az őt üldöző Sault. (1Sám 26:9)
    Azok a fiatalok nemcsak Elizeust bántalmazták, amikor Isten választott edényét kopaszsága miatt csúfolták, hanem magát az igazságot és az igazság Szellemét. Ha Elizeus engedte volna Izraelben szokássá válni, hogy tinédzserek a prófétákat minden további nélkül csúfolhatják, ma már nem létezne a zsidó nép. És talán senki sem hinne már Istenben sem – ha egyáltalán élne még ember a Földön.
    Isten pedig sohasem – vagy csak egészen ritkán – cselekszik szolgáinak közreműködése nélkül. Ahogyan imádkozniuk kell az áldásokért, gyógyulásokért, jó dolgokért az embereknek, jóllehet Istennek hatalmában állna megadni ezeket ima nélkül is, ugyanúgy Isten ítélő védelme népe számára is csak emberek imái által valósul meg. Ezért kellett Elizeusnak, Péternek, Pálnak kimondaniuk az ítéletet.

Pál esete pedig amikor ítéletet mondott:
    apcsel 13
    "..Elümasz, a mágus azonban ellenállt nekik - mivelhogy neve is ezt jelenti -, megpróbálva a helytartót elfordítani a hittől.
    Saul- más néven Pál - azonban Szent Szellemmel megtelve rászegezte szemét,és azt mondta: - Ó, te minden álnoksággal és minden gátlástalansággal teli fia a Rágalmazónak, minden igazságosság ellensége, nem hagyod abba az Úr egyenes útjainak elfordítását?!
    Lám, most az Úr keze van rajtad, és megvakulsz, nem látod a napvilágot egy darabig! Azonnal homály és sötétség esett arra, és körben forogva keresgélt vezetőket.Mikor a helytartó látta a történteket, hitre jutott, megdöbbenve az Úr tanításán..""

• Montanosz
    ez az utolsó hogy megmagyarázok neked valamit, elnézvén nekedd tudatlanságodat..

Miért átkozta meg Elizeus próféta az őt csúfoló fiatalokat, és miért tépett szét közülük negyvenkettőt a medve? Ha ez demonstráció, miért volt ilyen ára Elizeus próféta elismertetésének, tekintélyének? Egy szinte gyermek, aki szinte nem is tudja, hogy mit beszél, ilyen szörnyű következménnyel lakol?

Elizeus elhívását az Úr ellensége előtt is igazolja, akkor ezt úgy teszi, hogy a próféta Isten ítéletét közvetíti a Béthelben lakó BÁLVÁNYOZÓK gyermekei számára.
    Amikor Elizeus Jerikóból kijön és felmegy Bételbe, kijön elébe egy csapat tizenéves serdülő, akik elkezdik csúfolni: Jöjj fel kopasz, jöjj fel kopasz! Valamikor délfelé történhetett ez, és Elizeus fejére húzhatta Illés palástját, de ezek a gyermekek valószínű szüleiktől hallottak Elizeus kopaszságáról.
    1Királyok 13. részében olvashatunk arról, hogy az ország kettészakadása után Jeroboám bevezette a bálványimádást az északi országrészben, és a két bálványszobor egyikét Béthelbe helyezte el. Államilag finanszírozott bálványimádásról van tehát szó, melynek Bétel volt a központja. Érthető a csúfolkodás Isten szolgájával szemben.
    Csúfolásuknak két értelme lehet. Az egyik az, hogy „menj fel innen, te kopasz, mint ahogy Illés is felment”, a másik pedig azt jelenthette, hogy „tûnj el innen, menj el innen”! Az Úr ellen vétkeztek akkor, amikor szolgáját kigúnyolták, mint ahogyan Jézus is azt mondja Saulusnak, hogy őt üldözi akkor, amikor a damaszkusziak ellen megy. Elizeus megátkozta ezeket a csúfolódókat, és kijött két nőstény medve az erdőből, és negyvenkét suhancot széttépett.
    Így van, ez rettenetes.
    Isten ítélete rettenetes dolog. Azt mondja a zsidókhoz írt levél: „Rettenetes dolog az élő Istennek a kezében esni.” Ha azonban átok alatt maradunk, akkor nem számíthatunk egyébre, csak ítéletre.
    3Móz 26:20-21-ben olvashatunk arról, hogy az ő népe elfordul az Úrtól és jár a maga útján, akkor Isten ítélettel jön feléje. Nem Elizeus a hibás ezért, mert nem az ő tekintélye csorbult, hanem Isten tekintélye és dicsősége.
    De ugyanígy mondhatjuk, hogy Isten igéjét hallgatni veszélyes dolog. A Bibliát olvasni veszélyes dolog. (Persze, nem olvasni az még veszélyesebb...) De hallani az igét, és nem engedelmeskedni annak ítéletet vonhat maga után. Aki készségesen hallgatja és engedelmeskedik, abban, elkezdődik egy folyamat, melyet Isten újjászületésnek nevez. Hallod az igét, megnyitod a szívedet és benned elkezdődik Isten munkája. Ha viszont hallod az igét, de nem fakaszt hitet benned, hanem visszautasítod azt, ez azt eredményezi, hogy a szíved megkeményedik, és Isten ítélete utolér. Te melyik csoportba, tartozol? Akik fogadják az igét vagy akik elutasítják?

Nem egy olyan eset van a Szentírásban, amikor az emberileg befogadhatóbb és jobban megközelíthetőbb látásmód miatt ilyen fizikális formát ír le, amire az olvasó azt mondja: ez borzasztó, mert egy szó utalás nincs, hogy ez szellemileg-lelkileg értendő, mert akkor már másképpen olvasná az ember.

• Solt
    Előfordulhat, nem egy ilyen "meglepetés" ért már a neten. Nekem is van egy-két elgondolkozásra érdemes észrevételem... estére megpróbálom összegyűjteni...
  • Solt
    Ha arról lenne szó, hogy hiszem-e, hogy Jézus által beteg gyógyulnak, és halottak támadnak fel, akkor arra ez az érv még helytálló is lehetne!

Abban a logika ellentmondás környezetben, amiben ezt most tárgyaljuk ez az érvelés sántít...
  • Montanosz
    kár hogy elment solt, most én hallgathatlak)))
  • Montanosz
    példa:
    Budai Nagy Antal felkelés.
    az egyház és a földesurak, az állam minden erővel elnyomta az ébredést, ezért végső kétségbeesésükben a fegyveres felkeléshez folyamodtak, így már osztályharcá vált, és mindkét oldalon kegyetlenségeket műveltek.
  • Montanosz
    minden ilyen "hagyományos" egyházra igaz amit állítottál, ezt már régebben is mondtam.
    én a teljes evangéliumi neoprotestáns, vagy/és karizmatikus, pünkösdi egyházakra értettem a véleményem.
    valamint természetesen legyen áldoott minden olyan katolikus és protestáns egyház tag aki elveti egyháza erőszakosságát.
    Ezen egyházak inkább már politikai alakulatok,vagy gazdasági. Isten már nem áll mögöttük.
  • css
    "a keresztények többsége elveti a teokráciát, és a szekularizációt támogatja"
    Aha. Mármint azok, akiket te személyesen kereszténynek tartasz. Értem. :)))
    És erről vajon a többiek is így gondolkodnak, vagy csak te személyesen rekeszted ki a többieket, és te személyesen akarod meghatározni, hogy ki is lehet keresztény? :)))

"megbukott isten szeméven"
    Ezt személyesen mondta neked? :DD

"és toleránsak"
    Aha. Erre én is rengeteg példát tudok. ... ööö ... egyet sem. :DD
  • css
    Fura ez a vízözön duma. ugyanis nagyon sok népnél megvan. Észak amerikai indiánok, Mongólia, Mezopotámia, India, germánok, stb.
    És mindegyik azt mondja, hogy volt pár ember, aki túlélte. De valahogy egyik sem Noét és kiccsaládját említi. :)
    Lehet, hogy a Biblia hazudik, és nem csak Noé családja élte túl?
    Vagy lehet, hogy istenkének köze nem volt a vízözönhöz, csak tudott róla előre, és szólt pár embernek a zsidók (kiválasztott nép) közül, és azok élték túl?
    (A sok hülye meg bedőlt neki, hogy ő hozta a csapást? nem ez lenne az első. nem egy népet etettek már be azzal, hogy "eltakarom a Napot előletek. ... holott csak egy kis csillagászati ismeret és jó időzítés kellett hozzá. :D )
  • Montanosz
    nem
    ugyanis a keresztények többsége elveti a teokráciát, és a szekularizációt támogatja.
    minden más egyház amelyek államvallásá léptek elő, vagy elfogadták az állami kontrolt, megbukott isten szeméven.
    református,evangélikus, satöbbi egyházak.
    a kerszténység többsége repulikánus és szekularizációs párti, így nem is kerülnének hatalomra.
    és toleránsak.

• Montanosz
    igen
    de ne felejtsd el hogy az egyiptomi kivonulás után kötötték a szövetséget az Úr nevű Istennel.
    amit azonnyomban megszegtek amint mózes lelépett a kőtáblákért))
    valamint ezen is biktak el,érdemelték ki a babilóniai száműzetést.
    ezért döntött úgy Isten hogy más módszert választ, és jézus választotta: saját magát

valamint még valamelyk hozzászólásomhoz:
    vízözön előtt szintén az egész emberiséghez szólt Isten, az emberek megtagadták: haggyá má'...
    ezért döntött úgy hogy csak egy nemzetre bizza a sekinát( jelenlétét a földön)
    ezt a héberek nem méltányolták,kevés kivételével.
  • css
    Igen, istenítélet. Megölt egy rakás gyereket, mert azok csúfolódtak.
    Ez is egy ítélet. Olyan hitleri/sztálini ítélethez hasonlatos. De már megszoktuk, hogy istenkének nem gond akár milliókat küldeni a halálba, ha azok éppen nem úgy gondolkodnak, mint ő szeretné. :))

A kis játszadozó entitás megteremti az embert. Ad neki szabad akaratot.
    De előre tudja, hogy az mit fog tenni. (Vagy nem tudja, és így nem is mindenható??? Brrr. :D ) Pláne, hogy tudja, hisz ő teremtette olyanra!

Majd utána, mikor az ember elköveti - az egyébként előre eltervezett - bűnöket, jól meg is bünteti őt. Sőt, többségüket ki is nyírja azért, mert azt tette, amit ő előre megtervezett.
    Fura egy homokozója van a mi kis istennek nevezett elmebeteg kisgyerekünknek. :D

Még jó, hogy - ha létezik is egyáltalán - szánalmas kis ronccsá degenerálódott az évek során. Hatalma korábban is csak korlátozott lehetett, ma meg már...
    Hja, eljárt már felette az idő, lassan meg is hal. ... Bár nem fogom megsiratni. :)
  • css
    "már megint ez a csúnya ellentmondás)) gyiilkos vagy gyógyító isten,
    dilema)))"
    Neked dilemma. Aki rendelkezik logikával, annak egyértelműbb.
    Egy idióta isten. Ennnyi. :)
  • css
    "Ha megkapod Szent Szellemet akkor megszünik ez az ellentmondás, mint nálam vagy a több milliárd másik hívőnél"
    Persze. És máris nem kell gondolkodni semin. Csak fogadd el vakon, értelem nélkül.
    és persze csak akkor tudod "megérteni", ha elfogadod. Aha. :DDD
    Ez ám a fanatizmus tetőfoka! :)))
  • css
    Az, hogy két jelentése van, az egy dolog.
    A szemmel tökéletes. Hisz egy kútba miért lenne baj, ha beleesik egy szálka? Értelmetlen. Az alap ennél az, hogy az emebr szemébe ha belemegy egy szálka, azt észre lehet venni. Azt, hogy a kútba beleesik, azt nem.
    De látom logikából megint "remekelsz". :D
  • css
    "nem bukott meg)))"
    De megbukott. Csak a logikai képességeid nem engedik, hogy felfogd. De erről már nem én tehetek. :)

"genetikailag örökölted, ezt már az emberi tudomány is kapisgálja"
    :DDD Te szerencsétlen. LOL
    Mondd, a mai tudomány hol ír olyat, hogy bűnt lehet genetikailag örökölni? :)))
    Te sötétebb vagy, mint gondoltam. :D

"Nem kényszerítés, hisz épp hogy önkéntes!"
    Ja, tehát akkor a zsidók anno a gázkamrába is önként mentek, ugye?
    Hiszen volt választásuk. Vagy behódolnak a németeknek és dolgoznak nekik, és elmennek Palesztínába (ahova a németek akarták kitelepíteni őket), vagy meghalnak.
    Az is ugyanilyen "önkéntes" választás volt, mint amit a te stsened kínál.
    Vagy őt követed, vagy megdöglesz és elkárhozol.
    Mint Hitler: vagy kimész Palesztínába, vagy mész a gázkamrába.
    Hitler és az ószövetségi isten között nemigen van különbség. Csak az egyik több embert ölt meg, mint a másik. (És asszem istenke vezet ebben is.)

"Nem ő tart bűnösnek, hisz akkor nem lenne értelme az egésznek, épp hogy elvette bűneidet a kereszten!!!!"
    Ja, de akkkor gondolom alapból mindenki bejut a menyországba, ha nem követ el semmi baklövést. Jól sejtem?

"Nem gyilkos! Csak például a vízözönnél nem talált csak egyetlen családot akit átvihet a föld új korszakába. Az emberi nem romlott meg annyira hogy nem tudott átmenni az újkorba. megfulladt."
    Ja, akor Hitler sem volt gyilkos - a te felfogásod szerint.
    Csak a zsidók nem tudtak nála átmenni az "új korszakba" (Palesztínába), és így többségük megfulladt.
    Ez még a fanatizmus! :DDD

"Embergyilkos!"
    Legalábbis istenke ezt mondja róla. Közben meg lehet, hogy pont ő akarna jót, csak istenke elnyomta és most rosszhírét kelti.
    (Ha a "rossz" uralkodna, akkor vajon azt mondaná magáról, hogy ő a rossz, vagy megpróbálná elhitetni, hogy ő a jófiú, és a bűneit a másikra kenni?
    Isten lehet - sőt valószínű - hogy egy szadista kéjgyilkos. Csak jobb a marketingje, mint a másik félnek. :) )

"Ő a felellős az összes háborúért, betegségért, romlottságért,satöbbi."
    Aha. Legalábbis istenke meg az agyament követői szerint. Mások meg mást mondanak. Akkor most kinek van igaza?
    És a 42 gyerekkel mi van?
    Mert őket bizony istenke ölte meg. A sátánnak semmi köze nem volt hozzá.

"Jób, épp az istenhit és könyörületesség mintaképe"
    Ő lehet. Túl is tett ezen képességében istenkén, mert abban bizony egy szem könyörületesség nem szorult. Mint ahogy az egyiptomi csecsemőket is lemészárolta csak azért, mert a fáraó nem azt tette, amit ő kigondolt.
    Vajon a csecsemők mit tehettek minderről???

Nézzük csak:
    Sátán megkérdőjelezi Isten hatalmát. Erre istenke bedől neki, és hagyja megölni Jób gyermekeit. Csak azért, hogy bizonyítsa az igazát! Szánalmas. Miért?

1. Ha Sátán ennyivel rá tudja venni Istent, hogy megöljön 10 embert, akkor valami istenkénél nincs rendben. Ennyire öntelt és nagyképű legyen...?!
    A Sátán akkor "istentelen módon" megszivatta a "jóistent". :DDDD LOL
    Simán elérte, hogy megölhessen 10 embert. Isten meg bedőlt neki. Ostoba egy entitás, mit ne mondjak. :D

2. Utólag legalább feltámaszthatta volna a Jób-gyermekeket, mint mindenható. De nem tette. Ebből is látszik, hogy számára az emberélet nem jelent semmit. Ócska kis vita miatt hagyott megölni 10 embert.

Itt a történet egyetlen "pozitív" szereplője Jób, aki vak fanatizmusban kitart egy ostoba mészáros mellett, akit Sátán úgy átvágott a palánkon, mint annak a rendje. :D
    A sátán olyan, amilyen. (Amilyenre teremtette őt isten!)
    Isten meg bebizonyította, hogy hülye is, meg gyilkos is. Beette a Sátán trükkjét, és ezáltal megöletett vele 10 gyereket.

Ha meg előre tudta mindezt?
    Akkor meg különösen szadista. Hiszen ha tudta (hiszen mindenható, tehát tudnia kellett) előre, hogy Jób és a Sátán miként cselekszik, akkor csak egy ócska kis játszadozás ez az egész.
    Olyan, mint amikor a kisgyerek épít egy homokvárat, majd ledönti, mert épp olyanja van.
    Előre tudja a történéseket, előre tudja, hogy mit fog tenni a másik, sőt, ő maga teremtette olyanra, hogy azt tegye, de mégis megbünteti.
    Ilyeneknek elmegyógyintézetben a helye. :D

"isten visszaadott neki mindent luciferi meg eltakaradott"
    Isten nem adott vissza mindent. A 10 gyerek meghalt. Lett helyettük másik, de az a 10 meghalt.

Mondd, mivel szolgált rá az a 10 gyerek, hogy egy ilyen ócska kis vetélkedés miatt - amihez még közük sem volt - meg kelljen halniuk?
    Isten nemtán élvezetét leli abban, hogy gyerekeket gyilkol?
    (A 42 kisgyerek esete a medvékkel is ezt bizonyítaná. Meg az egyiptomi mészárlás is. Bár cáfolhatod, ha tudod.)

"példaként dinoszauruszt is említenek."
    :DDDD Hallgatlak. Hol is? :)

"Pál esetében fiatalkorúakról van szó a a görög szöveg árnyaltabb, mint a gúnyolodás szó is. Itt Isten munkáját és a szent szellemet gyalázták, és nem a lelke bosszankodott fel, hanem Szellem ítélte meg a suhancokat."
    Idézhetnél belőle. Hallgatlak. :)))
  • css
    Lehet, hogy egyházellenes vagy. Ezt meg is érteném, De a katolikuson kívűl van még egy rakás egyház.
    Vajh miért nem említed a református, az evangélikus meg a többi egyházat? Holott mindegyik követett el hasonló bűnöket. (Pl. a protestánsok még a katolikusokon is túltettek a boszorkányperek során.) Miért csak a katolikust szapulod mindig?
  • css
    "vagy az a buddhista szerezetes akit szintén felravataloztak már, felpattant és elkezdet kiabálni hogy hagyjátok abba, a keresztényeknek van igaza, térjetek meg!"
    :DDDD Micsoda provokatív kitaláció! :DD
    Te bedőlsz ennek a baromságnak? :DDDD LOL

A buddhizmus legtöbb tanítása egyáltalán nem ellenkezik a jézusi tanításokkal. Tehát ilyet eleve nem mondott volna egy buddhista szerzetes. Arról már nem is beszélve, hogy a buddhista szerzetesek ugyan a saját vallásukban és az általános emberi dolgokban igen tájékozottak, de nagy többségüknek haloványlila fogalma sincs a keresztény tanításokról. :)
    (Mint ahogy neked sem a buddhizmusról - mint ahogy említetted is.)

Szóval szép kis próbálkozás volt a másik vallást ezzel lekicsinyelni, de ezzel az újabb hazugsággal csak magadat minősítetted megint. :D

Valahogy ez a fajta hozzáállás jellemző a fanatikus keresztényekre. Rád is.
    Semmi tolerancia, semmi elfogadás. Csak a másik vallás pocskondiázása, mégha fogalmad sincs róla, mit is takar. Gratulálok, kis fanatikusom. :)

Ha te anno Hitler képet raktál is ki a faladra (mint ahogy állítottad), akkor is fanatikus lehettél. Most más van a faladon, de belül nem változtál semmit. A fanatizmus megmaradt, csak az iránya más.
    Önálló gondolatod nem létezik, mert ahhoz gyenge vagy. Mindig másokat, mást követsz. Soha nem tudod a magad útját járni, mert nem vagy elég erős hozzá. Félsz, gyáva vagy szembenézni a világgal. Mindig valami más segítségéhez próbálsz folyamodni (Hitler, kereszténység, stb.). És persze az aktuális hitedet mindig fanatiksuan követed. és persze mindenki más hülye/elkárhozott/akármi lesz, csak mert neked épp ez a meglátásod.
    Vajon mi lesz a következő hited, amit ilyen vakon fogsz követni??
    Szánalams vagy.

Soha nem az eszmékkel van baj, hanem a fanatikusokkal...
  • css
    "ez a katolikus egyházra igaz."
    Nem csak arra. Több más egyházra is jellemző volt ez a fajta viselkedés.
    Gyakorlatilag bármely egyistenhívő felekezet is kerül hatalomra, az elnyomja a többit. Mindegy melyik az, akor is ez történik. Ha a te felfogásodat követné egy csomó ember, akkor ugyanúgy elnyomná a többit.
    Hiányzik belőlük a tolerancia, hiszen meg vannak arról győződve, hogy nekik van igazuk (mégha semmi bizonyítékuk sincs rá, akkor is). A másságot és a másként gondolkodást pedig az emberek 99,9%-a nehezen tűri. Mint ahogy te is.
  • css
    Nem, nem ismerem. Én MAGUS-t játszok, meg Vampire-t. Olykor mást is. (Kult, Cyberpunk, Shadowrun, stb. Ami jön.) De az utóbbi időben valahogy igen megritkultak a korábbi összejövetelek. :S