Mire mentünk kereszténységgel?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A lényeg. Bár mondjuk lehet rossz szándékú hívõ is.
Nem tudom, ismeritek-e a régi egyházi lózungot: extra ecclesiam nulla salus! Diadalmas formula, nem?! De vajon igaz? Szerencsére egyre kevesebben gondolják így – és ez így van az egyházon belül is! Tudtátok ezt, Kedves Ateisták (Agnosztikusok/ Keresõk/Még-Csak-Nem-Is-Keresõk stb.)? Én pl. nem szívesen tartoznék egy olyan egyházhoz, ami kárhoztatja a más vallások híveit, vagy a jó szándékú hitetleneket. Annak is örülök, hogy a protestánsokkal való vitán már rég túl vagyunk! Odaát úgyis találkozunk, nem?! Az elválasztó ideológiai stb. falak nem érnek az égig – ezt remélem!
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Ez a jelek szerint ilyen katolikus weekend sale volt, mint a Steamen szokott lenni. Vagy torrentoldalas free leech, vagy valami ilyesmi.
Kár, hogy a hit komolyságát ilyen majmok teszik hiteltelenné.
Az is lehet, hogy Õ is ateista:D
Én nem ismerem a pápát, de ha magában már ilyen õrlõdései vannak, és hajlandó szembemenni a saját politikai érdekeivel, az már azért jó jel.
Egyik barátomnak katolikus hitoktatáson azt tanították, hogy csak a római katolikusok menne mennyországba. Az összes többi, református, görög stb. mind a pokolba megy.
Egy szerintem jó idézet álljon itt ezzel kapcsolatban:
"Én nem tartom sokra a vallást. Túl sok vakbuzgó õrült lázálmát nevezték már a vallás nevében >Isten akaratának<. Túl sok vallást láttam már túl sok gyilkos szemében. A szentséget az igaz tettekben és a védtelenek melletti bátor kiállásban találod. S a jóság, amit Isten elvár, itt van, meg itt (a szívére és a fejére mutat). Ahogy nap mint nap cselekszel, attól leszel jó ember, vagy rossz."
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Erdélyben az 1568-as tordai országgyûlés, a tordai katolikus templomban Európában elsõként hirdetett vallásszabadságot:
„Minden helyökön az prédikátorok az evangéliumot prédikálják, hirdessék, ki-ki az õ értelme szerint, és az község, ha venni akarja, jó, ha nem penig senki kénszerítéssel ne kénszerítse <…>…>, de oly prédikátort tarthasson, az kinek tanítása õ nékie tetszik. Ezért penig senki az szuperintendensök közül, se egyebek az prédikátorokat meg ne bánthassa; ne szidalmaztassék senki az religióért senkitõl <…>…>, mert a hit Istennek ajándéka…”
Mert biza pár száz évvel ezelõtt az e határozat létrehozóit máglyán sütötték volna angolosra.
A többi bármilyen vallás pedig hálásan köszöni a zsinatnak ezt az óriási kegyet!!!!
A bohócot pedig azért biggyesztettem oda, hogy engedjék meg a nyavalyás ateistáknak a választást a haláluk utáni elfoglaltságukra illetõen.
"Ferenc múlt szerda reggeli szentmiséjén beszélt a jó cselekedetek fontosságáról és arról, hogy megfelelõ tettek esetén még az ateisták is üdvözülhetnek."----egy kissé nevetséges
(A vallásszabadság tárgya és alapja)
2. Ez a Vatikáni Zsinat kijelenti, hogy az emberi személynek joga van a vallásszabadsághoz. E szabadság abban áll, hogy minden embernek mentesnek kell lennie egyesek, társadalmi csoportok vagy bárminemû emberi hatalom kényszerítõ hatásától, mégpedig úgy, hogy a vallás tekintetében senki se legyen kénytelen lelkiismerete ellen cselekedni, s ne is akadályozzák abban, hogy -- jogos határok közt -- magánéletében vagy nyilvánosan, egymagában vagy közösségben lelkiismerete szerint cselekedjék. Kijelenti továbbá, hogy a vallásszabadság valójában az emberi személy méltóságán alapszik, amint ez a méltóság mind az Isten kinyilatkoztatott szavából, mind magából az emberi értelembõl megismerhetõ.<2>2> Az emberi személy e jogát a vallásszabadsághoz a társadalom jogrendjében úgy kell elismerni, hogy polgári joggá váljon. ...
forrás
Ez alapján elég megértõnek tûnnek. Egyébként a zindex cikkben is csak az van, hogy a pápa nem akart belebonyolódni a kérdésbe, a cím a szokásos kattintásvadász, ami hihyt is beugratta...
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Fiatalok, intelligensek, jó volt hallgatni õket! <#eljen>#eljen> A pápa nekem is szimpatikus! :-)
<#law>#law>
Sajnálatos, hogy te még akkor a magad "igazára" törekedsz, amikor már süppedsz a mocsárba.
De te tudod. A te értékrended. Önmagad értékelted.
Lankadatlan kíváncsiságod, hogy engem ért-e inzultus, pedig kissé fura.
Amúgy pedig, ha "csak" engem ért volna, te nem is harcolnál miattam??
Az más tészta, hogy magam is elítélem a pedofilokat, de inkább azokat, akik hagyják "mûködni" õket. Harcolni ez ellen, viszont kizárólag személyes érintettség esetén harcolnék. Akkor viszont megalkuvást nem tûrõen!
Ezért kérdeztem, hogy érintett vagy e.
Nekem pedig az fura, hogy menekülõ utat kreálsz nekik.
Lehet, hogy nem akarattal, de nagyon hasonlatos.
Ezt már NEEEEEEEEE!
Meggyónták? Ennyi lenne az egész?
De az egyház egyénekbõl áll, és amilyenek az összetevõk, olyan a végeredmény.
Az egyszerû ember az egyházat, mint homogén valaminek látja.
Ezért lett volna szükséges a kiközösítés az egyházból. Mert amit megtettek az átkozottak, azt meg fogják kísérelni máskor is. Természetesen nagyobb ovatossággal.
De mégegyszer hansúlyozom, hogy egyeseknek nagyobb a felelõsségük bizonyos irányokban, mint másoknak.
Ha egy magyar lop külhonban: bezzeg a magyarok.
Ezért kellett volna a sátán papjaival példát statuálni.
Mert õk nem az Isten szolgái, és még most is "átkozzák" az Urat.
Majdnem olyan, mintha Jézus mások megalázására buzdított volna.
Én azonnal sóbányába küldtem volna õket.
Mit tett erre a pápa? Magábafordulás volt az összes kívánsága.
De látod hova jutottunk megint mi ketten.
Kard ki kard:(((
De az a "humor" kihegyezett volt.