Ti mit kezdtek az életetekkel?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
"Az embernek kellenek a vágyak, célok hogy hajtsák elõre, és legyen értelme küzdeni az életben.
Vélemények?"

vágyak? nem. a vágyak egy hiányérzetbõl származnak.. egy rossz érzés. cél? természetesen igen. önmagad megismerése, és az arra rádöbbenés, hogy nincs semmi rajtad kívül... és te sem. hogy ne kössön semmi az élethez, és minden cselekedeted már csak mások megtisztulását segítse.
amíg vágyaid vannak, addig szenvedni fogsz ezen a világon, mert nem tudod megvalósítani õket.

(ez most így egy kicsit túl kemény lett reggelre, de tegnap este ezen aludtam el...)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

The Garrett
Kicsikkel kell kezdeni mármint nem kiskorúakkal 😊 csak kisebb célokkal😊 még mielõtt valami jóképességû félreérti.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

The Garrett
nekem is ez a bajom, de azt hiszem most találtam egy-kettõt. Nekikezdek szépen megvalósítani õket. Kedden pl megtanultam korizni. (három gyönyörû csaj kiséretében )
Kicsikkel kell kezdeni. Énszerintem.

Éppen az a gond, hogy nem találok életcélokat magamnak (ez olyan, mintha lemondanék az álmaimról?) mégsem érzékelek rejtett összefüggéseket, ez persze nem jelenti azt, hogy azok nincsenek jelen.

The Garrett
Tanultunk ma suliban egy érdekes életfelfogásról, ami egy bizonys: Arthur Schopenhower nevéhez kötõdik.
Szerinte a földi élet erõszakos emberi akaratok kusza összevisszasága, és az egyszerû ember elvész vágyai, és álmai bonyolult ösvényein. Ha elér valamit akkor a helyébe jön más amire vágya támad és így nem tud menekülni vágyaitól, nem tudja megismerni a világot. Auon kevesek akik pedig el tudják felejteni a vágyaikat, lemondanak mindenrõl, megláthatják a világ rejtett összefüggéseit.

Nos szerintem ez hülyeség. Az embernek kellenek a vágyak, célok hogy hajtsák elõre, és legyen értelme küzdeni az életben.
Vélemények?

Sir Quno Jedi
Ha gond szóljál, pocskodiázásból is doktoráltam ! :-)))

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Dzsini
olvasd el, gondolkodj el rajta, és amit igaznak érzel belõle tedd részévé az életednek.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Próbálom befogadni az infókat.

Dzsini
uh-oh... én itten reklámozva vagyok :o)

Sir Quno Jedi
Bocs Zsenyka, de úgy látom az ifiemberek már szépen szétcincáltak, most emészgesd egyelõre ezt a sok maszlagot ! :-)))

Bár Dzsini-vel érdemes elbeszélgetni !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Dzsini
kérdések mindig is lesznek és maradnak... de napi gyakorlással, folyamatos tanulással egyre kevesebb...
amúgy jó források a CS, itt, meg... volt még pár hely ahol dumcsiztunk...

Frank99
születni, játszani, tanulni, dolgozni, nevelni, meghalni

ennyi

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Coine, The A&O
itt a fórumon is rengeteg anyag van, meg itt 1 link.
http://gondolkodom.hu/acview.php?ArtID=326
tudd, hogy ezek csak az alapok nagyon felületesen.
én azóta már voltam egy elõadáson, olvastam egy könyvet, a köv. itt vár rám, de még mindig vannak és valószínûleg lesznek is kérdéseim 😊

The Garrett
A buddhizmusról nincs még Topic? vagy a CS ben keressem vissza? mert szivesen megnézném mirõl is szól. Vagy van valami irodalom hozzá?

magus
persze lehet általánositok, sõt biztos

Coine, The A&O
A buddhizmus szerint a szenvedés maga az élet. És ezt azt hiszem te is tapasztalod, különben nem nyitottad volna ezt a témát.

Coine, The A&O
Próbálkozok. Nehezebb, mint gondolnád.

Csitt, mortal!

Utánafigyeltem:

A nirvána az anyagi lét megszûnését jelenti, miután az ember eléri a Legfelsõbb Úr vágyai szerint való élet tökéletes szintjét. Bár a buddhista értelmezésben ez a lét és az egyéniség teljes megsemmisülését jelenti, valójában csupán a lelki szintre való emelkedésre utal, ahol az élõlény immáron szabad, tiszta lélekként függetlenné válik az anyagi kötõerõktõl. Ebben az állapotban a lélek nem semmisül meg, és nem is válik eggyé Istennel, hanem az Õ szolgálatát végzi. A lélek egy személy, s ez elidegeníthetetlen tulajdonsága, akár az anyagi létben, akár eredeti, transzcendentális helyzetében van.

A tököm se akar megszûnni... 😊

The Garrett
Buddhista vagy?

The Garrett
Ha nagyon életcél kell:
"A cél a halál az élet küzdelem,
S az ember célja e küzdés maga."

Vazzz... most Kurt Cobain-re gondolsz?

Coine, The A&O
A nirvána 😊

De mi az életcélotok?

Coine, The A&O
mosolygok én eleget, csak az emberek általánosítanak.
tehát ha nem járok kaján vigyorral mindenhol akkor szomorú ember vagyok ? ó igen...
olvass vissza CS fórumot, egész nyáron értelmetlenül állatkodtunk, csak te sokmindenrõl nem értesülsz és az csinálod, mint amit leírtam az elsõ mondatban 😊

magus
engem nem zavar, jó hogy van ilyen téma, csak ugy megjegyeztem hogy még nem láttalak ugy hogy mosolyogtál volna. e ényleg semmi baj nem azért mondtam örülök hogy van ilyen téma

Coine, The A&O
mágusnak mondtam, nem neked.
lehet poénkodni, engem nem zavar, csak azt nem értem miért zavarja az embereket egy tartalmasabb hozzászólás ? jah, hogy a világ is, ilyen lesz, ahaa....

Coine, The A&O
jaj, bocsánat, vki feltett egy komoly kérdést és próbáltam komolyan válaszolni rá, jaj.

magus
amúgy nekem nincs nagyon életcélom. élek, ugyis meghalok. gondolkozok, de mindig rossz helyre lyukadok ki, ami nem boldogit, sõt. mindig kis célokat tûzök ki magamnak. nem tudok hinni semmiben. nem járok templonba e Hiszek Istenben, tudom hogy van vamlami ami iranyit mindent. es nem tom hogy miben higyjek.

magus
úbazz ennyi erõvel Coine gyere komolykodni topikot is nyithattál volna😊

WOW, már úgyis voltam börtönben. Csak nem Te voltál? 😊 Egyébként az is csak rontott a helyzetemen. Megszoktam hogy ne mozduljak ki otthonról (persze dolgozni eljárok) csak ha nagyon muszály.

The Garrett
Tolsztojtól Ivan Iljics halálát. -épp azt olvasom :/

Jah eszembe jutott valami a boldogságról,reggel a buszon. A gyûrûk urában például szerintem nagyon jól megmutatkozik mi, milyen a boldogság: A gyürü szövetségében, mikor a tündéknél vendégeskednek az erdõben.
Az erdõbõl kiérve samu meglepõdve tapasztalja, hogy több mint egy hónapot ott voltak, pedig ailg tûnt pár napnak.

Amit ezzel mondani akarok: A boldogság szép és jó,
de közben az ember megfeledkezhet arról, ami addig vezérelte, és a nagy boldogság tévútra is terelheti, megtévesztheti az embert.

Coine, The A&O
A bizonytalanság és a kétely a legveszélyesebb dolgok, de ha le tudod õket gyõzni, de mégsem leszel fanatikus, na az már eredmény.

Coine, The A&O
Továbbá a legfontosabb, hogy én nem Istenrõl, hanem egy útról beszéltem, amit mindenki maga talál meg és érezni fogja. És én itt a tartós dologra gondolok.

Coine, The A&O
Szóval x évre szólnak a célok, amíg meg nem halsz ? Ez a materialista felfogás, tehát élj biológialiag és kész is.

Coine, The A&O
Akkor lesz nagy pofáraesés, amikor rájössz, hogy semmit nem ért az egész, se a család, a munka, az életed sem.
Olvasd el Tolsztojtól Ivan Iljics halálát.

Nem vagyok biztos abban, hogy mire gondolsz.

Nem hiszek Istenben és semmiféle vallásban.

Dzsini
Randal: pont te írtad le... 'S a végén már miért dolgozol?' - de ha már az elején rá lehet jönni, akkor már az elején minek? pontosan ez az, hogy már az elején lehet találni valamit, ami nem csak rövidtávú cél... lehet ilyeneket is találni, de minek? ... (innentõl nem folytatom, mert kemény társadalomkritika lenne belõle)
mindenesetre nem mindenkinek felel meg a kipipálós életmód... (kipipáljuk a sulit, a munkát, a családot, az autót, a lakást, a házat, a gyerekeket.... aztán a végén temetéskor a sírásó listáján kapunk 1 pipát...) - és mi vagyunk azok, akik megpróbálnak valami mást keresni...

K.András
Én le fogom élni, ti azt csináltok amit akartok 😄DD

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Randal
Látod ez a te véleményed.
Mindenki keresi a maga Istenét.
Hmm, inkább a maga célját.
tudod, vannak célok amiket kitûzöl magad elé és ha elérted õket, újakat tûzöl ki magad elé.
Mint pl:
Gimnáziumba vagy, célod-->fõiskola,egyetem--->diploma megszerzése-->megfelelõ munka--->jó kereset stb.
persze ezek mellett párhuzamosan fut egy másik is--->barátnõ akit elveszel, majd gyereked lesz-->családot eltartani-->gyereket nevelni.
S a végén már miért dolgozol?
Hogy a családodnak jó legyen, s végül a gyerek tovább jusson mint te.
Ez az élet, sajnálom.
Az örömök pedig múlandóak. örülsz ha ehetsz mondjuk egy pizzát, de ha folyton pizzát ehetnél akkor nem ennél vagy ha mindig azt ennél akkor már nem lenne olyan jó mint mikor kívántad.

Mikor meghalsz nem tudod mi történik utánna.
Valószínüleg semmi, de talán más. Majd megtudod vagy nem.
Hogy mit kívánnék? azt hogy nõjjön már be a fejem lágya és fogjam fel, hogy miért kell tanulni...

mikike
volt valami nálad okosabb pasi (igaz sokan vannak)valami madách vagy mi a neve aki szerint az emberek célja, hogy legyen céljuk
talán jobban igaza volt mint neked

én személy szerint ha kívánhatnék egyet nem ilyen baromságokat kívánnék, hogy boldogság, örök fiatalság meg gazdagság, hanem azt, hogy mindig tudjam mit kell tennem
és legyen erõm megtenni

A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

K.András
Igen, álltalában mindenki akit nem ugy hivnak isten(felvenni sem elég ezt a nevet sajna 😄)...

http://druglord.buzz.hu/ ;)

Pheel
Én igyexek túlélni 😊)))
Dzsini
máris sokkal jobban hangzik 😊
egyébként szerintem boldogság az tud lenni, amikor mindenki körülöttünk boldog - vagyis segítünk akinek tudunk...
ahoz hogy megtisztulj be kell járnod mennyet és poklot.
"Szerintem, ne életcélt keressünk, hanem mások életének próbáljunk értelmet adni." - mi ez, ha nem életcél? és ha tudod, hogy így lenne jó szerinted is akkor mi tart vissza hogy cselekedj is?

Efreet
semmit. csak benthagytam a hozzászólást.

"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"

Dzsini
Garrett: válassz magadnak valamit ami neked való...
"Ez az irányvonal mindenkinél más, még ha ugyanazt a vonalat követik is," - legyen ez egy filozófiai irány, egy vallás, egy hit... akár egy egyház, ha úgy érzed... bármi, amit amikor megismersz, akkor úgy érzed, hogy: "IGEN, ez az, amit nekem találtak ki... " - meglátod benne az igazságot, azt, hogy átjár és kitölti a gondolataid... amíg bele nem szaladsz egy ilyenbe nem lehet leírni... én nagyon hosszan keresgéltem (elég buta módon így visszatekintve) mire most úgy érzem, hogy valami nekem valót találtam. 10 év depi és szinte állandó rosszkedv után egy boldog ember vagyok.

Sztem a legjobb ilyen rövídtávú cél pl:jk2-ben a lejobb player akarok lenni vagy az swg-ben a legûberebb kari az enyém legyen!
Ezek elég hülye életcélok,de nekem bejön

\"Life is around you and in you.\"

The Garrett
vagy lehet csak reggel van és nem fogtam fel :/

The Garrett
hmm és ezalatt az irányvonal alatt pontosan mit értessz?