439
Ország Lightwave-esei egyesüljetek...
  • youth #154
    Óóó bocsi bocsi skacok!!! félreértettük szerintem egymást...
    Én nem vagyok LW-es, én olyan fesztiválra/ találkozóra gondoltam ahol van minden Max, Maya, Lightwave... bemutatók érdekességek meg ilyenek...
    De attól föggetlenül ti megcsinálhatjátok a LW-es összejöveteleteket...
    Ilyenről nem tudtok? (ilyen fesztiválról...)
  • youth #152
    Milyen jó ötlet!!!!
    Mikor legyen? :DDDD

Amúgy komolyan: nem tudtok ilyesmiről?
  • waccoo
    Akkor csináljunk fesztivált !! :)
  • youth #150
    Waccoo: olyanra gondoltam ami Magyarországon lesz és bárki bemehet oda, bemutatók, stb...

Rigley: úgy hallottam hogy ősszel meg tavasszal szokott ilyen lenni, csak honnan tudjam meg? lehet hogy beírok majd a max fórumba is ezzel kapcsolatban, de gondoltam itt is ki tudunk nyomzni valamilyet...
  • Rigley
    nem tudom, még nem voltam ilyesmiken... a siggraph-ra szívesen elmennék egyszer :) bár szerintem ugyse jutok ki oda..
  • waccoo
    www.3dfestival.com

ezen kivül ?
  • youth #147
    Szia Rigley!!!
    Te annyira benne vagy ebben az egészben... nem tudod mikor lesz valamilyen 3ds fesztivál? vagy hogy szokták ezeket nevezni? bemutatók, találkozók? szóval ha tudsz ilyenről csak hogy naggyából mikor szoktak lenni...
    Előre is köszi
  • Rigley
    LightWave 8 előzetes a Siggraph 2003-on !!!!!
    az év vége felé fogják elkezdeni szállítani.
  • Rigley
    szívesen !

ha a barátodnak az számít, akkor az enyém a GI verzió (G2) az a legújabb, a tied ha jol emlékszem GF... nem sok a különbség, csak kisebb bugfixek
  • Klon
    Köszi az e-mailt: Rigley és Polipe!
    Közben én is megtaláltam a két plugint, ha kell valakinek, az töltse ezerrel, mert 2-3 nap múlva törölni fogom! (mind a kettő 3MB körül van)

treedruid v1.62

G2

• Klon
    Sziasztok!
    Egyik haveromnak nagyon kellene két plug-in, ha valakinek meglenne, azt kérem, ossza meg velem is.
    1.) tree druid
    2.) G2

előre is köszi
  • Rigley
    Joska Kapitany, Falabu: magyarul nincs túl sok dolog LW-hez... nem tudok segíteni sajnos, de ha találok valamit majd szólok
  • Falabu #139
    Tudnál valami ollan segédletet ahol az alapokat mongyák L lehetőleg magyarul?
    Üdv:Falabu
  • Rigley
  • Falabu #137
    KÖszi a tippet! Már le is szedtem KAzaaval!:)
  • Falabu #136
    Nahh! Gyorsan elszaladtam a közelbelévő Studio21 boltjába megvettem! Nem volt drága 300.000 ruppo!
  • Rigley
    ha nincs pénzed, hogy megvedd a boltban... :) bár most néztem, van egy baromi jó akció az official LightWave oldalon, ha megveszed teljes áron a LW-t, akkor ajándékba kapsz mellé egy HP P4-es Xeon-os workstationt....
    ha én gazdag lennék....tararíraríraram...
    szóval próbáld meg pl. kazaa-val, azzal mindent meg lehet találni

RiGLEY
  • Falabu #134
    Csá all!
    Honnan tudnám leszedni a progit?
    Előre is köszi
  • Rigley
    2003-tól LW-zek (szinte napra pontosan..:) előtte Maya-ztam, és nagyon régen MAX-eztem, de csak LW-ben kezdem el 'komolyabb' képeket csinálni, nekem ez "jött be" :)
  • youth #132
    Szerintem gagyi, de jól esik hogy ezt mondtad :))
    Amúgy te kizárólag LW-ben alkotsz vagy más progik iránt is érdeklődsz? pl.: max, rhino, maya...
  • Rigley
    nagyon jó lett a fej modelled.. nekem tetszik !
  • youth #130
    Aha így naggyából világos, de kipróbálni nem hinném hogy ki fogom a LW-et mert már így is egy tucat ilye progit próbáok megtanulni és így elég nehéz lenne... én amúgy Maxban csináltam egy emberfejet:
    http://free.x3.hu/youth3d/en.htm
    http://free.x3.hu/youth3d/fejek.htm
    sajnos nem lett olyan jó, úgyhogy majd nekivágok mégegynek de azt már poly-val modellezem (ezt splinekből raktam össze, gondolhatod mennyit szarakodtam vele...) :))
  • Rigley
    a Lightwave-nek egy elég speciális modelező menete van... tulajdonképpen poly-modeling-el megcsinálom a lowpoly vázat, és egy gombnyomásra átalakítja a program NURBS-é, de ez nem igazi NURBS, az még nincs a LW-ben, de hasonlít rá. tulajdonképpen olyasmi mint a smooth poly más app.-okban, de jobban lehet kezelni... nem tudom elmondani... ezt ki kell probalni :)... ezt speciel ugy csináltam, hogy megrajzoltam egy polygonokbol állo korvonalat a fej korvonalát oldalnézetből, és onnan kezdve adtam hozzá a részleteket, de persze csak a felét modeleztem le, mert ugye ez tökéletesen szimmetrikus. a szem két golyobis :) , de az iris környékén meg van modelezve, hogy könnyebben tudjam texturázni. tehát a kérdésedre a válasz , nem spline, inkább sima poly. modelling.
  • youth #128
    Amúgy mivel csinálod? spline-kből rakod össze és arra húzol egy felszínt?
  • Rigley
    köszi, örülök, hogy tetszik... hááát azért az nem olyan biztos, hogy menne egy komolyabb fej modellezése is... ott még nem tartok, de pont azért csinálok egyenlőre ilyesmi mesefigura-szerű fejeket, mert nem tudok... pl. texturázni se .. és ezekhez nem olyan létfontosságú, mint pl. egy emberi fejhez. Hogy miért nem fejezem be ? :) háát be fogom majd..csak még nem látom tisztán, hogy hogyan... ennyit nagyon egyszerű volt lemodellezni, de innentől szerintem kicsit bedurvul majd a dolog, mert nem tul jo a model "geometriája" főleg a száj sarkainál, de majd ha lesz több időm próbálkozok.
  • youth #126
    Nem akartam így belepofázni a fórumba de láttam az első fejet amikor emberi textúrát tettél rá és tatszett, de ez csak az én véleményem...
  • youth #125
    Nagyon szép!!!
    De miért nem fejezed be? szerintem menne neked a "real" fej is és azzal több elismerést is kapsz.. mert igazi élethű fejet nehéz megcsinálni... szóval szerintem csináld meg, menni fog!!! :)
    szia
  • Rigley
    na mégegyszer:

• Rigley
    juaaaaaaaaajj ! a régi freeszar szerverem címét irtam be bocs... akkor mindjárt menni fog.... türelem...
  • Rigley

hogy lehetek ekkora béna ????
  • Rigley
    köszi a szemes linket nagyon jó az a tutorial, ezt csináltam belőle :
  • Rigley
    köszi megnézem.és sok sikert a szakdogához ! :)
  • Rigley
    Nem tudjátok, hogy miért tűnik el az alpha a képekről, ha image exposure-t használok a render után ??
  • Rigley
    kösz, örülök, hogy tetszik. az autó-t tutorial alapján csinálom, és amíg Philip Meyer nem folytatja, addig én se akarom, mert végig szeretném követni a tutorialt.
  • peet11
    Te :-)) ez egyre jobb.

Szep tisztak a dolgaid.
    DE!!! :-)
    Az autot tessek befejezni!
  • Rigley
    köszi!
  • Rigley
    jjjjjjiiiiiiiihhhááááááááááá :)
  • Rigley

égetem itt magamat...
  • peet11