439
Ország Lightwave-esei egyesüljetek...
  • Jóska Kapitány
    Szevasztok!

Szerintemn ne csináljatok új irc szobát hanem gyertek a #3dga csatira. Itt minden nap reggel este folyamatosan LW fanok vannak, akikkel érdemes összeismerkedni.

Szevasztok.
  • Rigley
    Valami nagyon érdekes van készülőben... A Luxology (azok az emberek alapították, akik a lw-t csinálták) Ferguson, Hastings...stb. , hogy csak a nagyobb neveket említsem. Szóval ha jól tudom kb. a Lw 7.0-ig együtt fejlesztették a lw- et, de azóta kiváltak a Newtek -ből, és megalapították a Luxology-t. Ez eddig semmi különös.. Az az izgalmas az egészben, hogy tegnapelőtt pár száz ember előtt bemutatták, hogy min is dolgoznak immár több éve ! Egy sub-d modelező programról van szó (tehát renderelni, animálni nem lehet vele). Viszont olyan eget rengető újítások vannak benne, hogy mindenkinek leesett az álla. Olyasmi, mintha a lw modeler-t fejlesztették volna tovább, de ez persze érthető, hiszen a modeler is a saját szerzeményük. Hihetetlenül jól testreszabható az UI, teljesen platform-független (macintosh-on mutatták be), de állítolag lesz win, linux verzio is... stb. rengeteg dolog van benne ami után csak csorog az lw-sek nyála :) Az év vége felé fog megjelenni. Az is érdekes, hogy a streaminget nézve nekem nagyon úgy tűnik, hogy a lw8-ban csak a layout-ot fejlesztették tovább. A MODO (így hívják a luxology programját) pedig gyakorlatilag a modeler továbbfejlesztése.... :)
    Kíváncsi vagyok, hogy mi fog ebből kisülni..
    MODO
  • youth #234
    Akkor ma estefele a
    #3d.hu
    -n találkozzunk
    (Egyre jobban tetszik a LW, de nincs meg sajna :()
    Na bye
  • youth #233
    #cg

itt vagyunk 20-an kb
  • youth #232
    Én az Elte-re vagyok csatlakozva és onna a #3d.hu-ra... nem értek nagyon irc-hez de hogy tudnánk dumálni?
  • Rigley
    ha a trefort neked nem megy legyen irc.extra.hu #siggraph
  • Rigley
    trefort-on vagy ? 3d.hu szobában nem látok senkit
  • youth #229
    Nem megy...

#3d.hu
  • Rigley
    itt biztos nem fog más menni, mert ezt a newtek csinálja... 3 napos a rendezvény, ez az elso nap.

irc -re felmehetek
    legyen pl. irc.trefort.hu #siggraph
  • youth #227
    Lehet hogy másik nap más megy azt hallottam csütörtökön megy a Discreet...
  • youth #226
    Nagyon dúrva dolgok mennek.... nem vagy ICQ-n vagy IRC-n??
  • youth #225
    Ez a LW standja :/ ...

Hogy lehet lejjebb venni a felbontást? mert nekem a DSL-en szaggat
  • Rigley
    nagyon tetszik az uj lw !!! szuper lett
  • Rigley
    nem tudom, itt csak a LW standját lehet nézni
  • youth #222
    Próbálkozok akkor de nincs maxról valami??? nem nézhetek mást? :))
  • Rigley
    kell hozzá 9 -es médijapléjer
  • Rigley
    jaja nyomják élőben az egészet ! Épp most mutatta be Meni ( egyik kedvec LW artist -om ) az uj kisfilmjét a Terra-t.
  • youth #219
    Élőben megy? nekem nem jön be semmi :(
  • Rigley
    Woáááááááááááááááááááááááá !!!!!!! Qrva jó !!!!!!

ha tehetitek nézzétek ! most van egy kis szünet, azért írok,

woááááááááááááááááááááááááááááááááááá !!!
  • Rigley
    Nemsokára, pár óra múlva lehull a "lepel" a Lightwave 8 -ról. (Siggraph 2003) Nagyon kíváncsi vagyok, bár már sok mindent lehet tudni róla, engem legfőképpen a kezelőfelületet ért változások érdekelnek. Sajnos nem tudtam elmenni San Diego -ba, de megpróbálom ottonról kukkolni az eseményeket. Live streaming:

VIRTUAL BOOTH
  • Rigley
    Sajnos fogalmam sincs...
  • potyek
    Sziasztok
    Oriási kérdésem van, az lenne hogy a lightwave milyen object importálási formátumokat támogat, amiben megmarad az objectnek a 2 uv map je .
    elöre is köszi a segtséget
  • Rigley
    Próbáld meg ezt (nem tudom mi ez, nincs MAX-om, nem tudom megnézni... a neten találtam) :
    szem
  • Rigley
    jaaaa, hogy nem működik.....
    sorry
    :))
  • Rigley
    link
  • youth #211
    Működő link nincs? :) Amúgy én is HDRI-s panorámával csináltam de valami nem klappol lehet hohgy fejjebb kéne venni a környezet fényerejét... nem tudom..
  • Rigley
    valahol lent van egy link egy jó szem-készítő tutorialhoz.. az alapján csináltam meg. A fények, csillogás, meg ezek :) semmi különös, csak HDRI megvilágítás... LW Power !!! :)
  • youth #209
    A fej hogy áll? Hogy csináltad meg a szemet olyan jól mert nekem is kéne rá idt fordítanom? A modellel nincs baj hanem a fények csilloggás ezek...
  • Rigley
    hát igen, ez nálam is így szokott működni :))
  • youth #207
    Referenciaképek alapján csináltam... van egy rakás képem róla :))

De úgye hasonlít rá úgyhogy álltalános fejmodell lesz belőle később meg öregany, öregapó pár ránc hozzáadásával és egy kis tokával :))
  • Rigley
    pl.:

http://www.fineart.sk/angelina.jpg
    http://www.fineart.sk/heads/Angelina_Jolie_-_Face_VS.jpg
  • Rigley
    jófej! :)
    van angelina jolie ref. képed, vagy csak szemre csinálod ? a neten van sok jolie ref. kép.
  • youth #204
    Én egy fejet modellezek még de 1 próbakép már van:

http://free.x3.hu/youth3d/angelina/01.jpg

Amúgy 2-en is elvagyunk :D kár hogy nem értek lightwavehez...
  • youth #203
    Király! csak fejezd már be!! :) belső teret csinálj meg mindent és akkor egy halom rendert tudsz csinálni... én abba a hibába estem a trabinál hogy a belsejét nem csináltam meg jól meg kívül is van jópár hiba ezért csak bizonyos szemszöből tudom renderelni :))
  • Rigley
    Eléggé egyedül vagyunk itt a topic-ban Youth ! :) na mind1... itt a Laren-em legujabb verzsönje:
  • Rigley
    Szerintem jó így, nem lényeg itt, hogy élethű legyen... meg aztán nem is szemnek szántam, csak a végén ez lett belőle :)
  • youth #200
    Hát a szem az nem nagyon stimmel :)))) nem?
  • Rigley
    Na ez, hogy tetszik ? Valami kis szobrocska akar lenni:

• Rigley
    Egy lámpa van csak a scene-ben, de az se világít, csak a specular highlights miatt van. A fő fényforrás egy HDR kép.
  • youth #197
    Nem rossz :)))
    A megvilágítás milyen? mert az nagyon ász!