439
Ország Lightwave-esei egyesüljetek...
-
djadji #399 RIGLEY: mellesleg kösz a linket.. nagyon teccik!!! -
djadji #398 Hali mindenki!
Kellene nekem egy kis segítség a LW particle-be. 1 dolog hibádzik nekem! (még mindig)
Megcsináltam egy homokórát, és a részecskék kafán potyognak, ahogy kell, és ha mozgatom az órát, akkor veszik a lapot a részecskék. a méretük 10 cm-re van állítva, ekkorák lesznek a OBJ-ok amik a helyükre kerül. DE! mikor lepotyognak a homokóra aljára, akkor a részecskék közelebb vannak egymáshoz mint 10 cm. a homokóra szűkületénél megakadnak a részecskék, torlódnak, meg minden,(de nem annyira mint kéne) de mikor egy sík felületre esnek le ahol egymás mellett vannak, ott nem 10 CMre vannak egymástól. pl az aljában kis halmot kellne alkotniuk, de ezek nem....Vagyis mikor beteszem a 10 cmes OBJ-ot akkor az OBJok egymásba "lógnak"! MIÉRT? Hogy lehetne ezt orvosolni? vagyis hogy a részecskék MINDIG tartsák a 10 cmes távolságot, és ha lehet alul kis halmot alkossanak....
Valaki tud segíteni?
-
#397 [email protected]
előre is köszi -
Weight #396 Hali
Youth , bocsi de kinyomtam a mircet mielott felirtam volna a mailcimedet
valahogy juttasd el ujra legyszi
egyebkent megoldhato a dolog -
#395 Nem, hanem lehet majd besegítek valahova ahol LW-ben dolgoznak... és oda kéne áttenni a modellt meg az UV-t amit MAYA-ban csinálok... -
#394 megyeget :)
Mostanában nem nagyon csináltam semmi 3D-s dolgot... sajnos nincs tul sok szabadidőm. Miért akarod átteni azt a dolgot LW-be ? Renderelni ott akarod ?
-
#393 Micsinálsz mostanság? Valami új mű? :) Suli hogy megy? -
#392 Köszi!!! -
#391 ha jól tudom minden további nélkül beolvas a LW *.obj file-okat... az UV-vel nem tudom mi a helyzet. Ha nem megy akkor próbáld meg egy konverterprogrammal átalakítani.
pl. szerintem 3D Exploration elég jó -
#390 Sziasztok!!
MAYA-ból LW-be szeretnék egy testet átrakni UV-val együtt... Hogy lehetne megoldani? Van LW-nek OBJ importerje?
Előre is köszi! -
#389 Itt van pár régi magyar tutorial:
LINK -
djadji #388 nekem van 5.6os LWm valahol... ha kell előkerítem.. nekem különben ez teccett a legjobban)
Hogy hogyan kerül hozzád... azt nem tudom.... pl ICQ (qrva lassú) vagy DC (ami megen lassú)
de egy éjszaka alatt átmegy az..... -
#387 Az előbbihez:a 4,5.6 verhez kőnyvem és a 6-hoz sok hun tutorom van..ezért akarok ezekkel tanulni az elején. -
#386 sziasztok...ha valaki látja amit irok akkor megkérem hogy segitsen.Nevezetesen a LightWave 7. vez előtti verzioit keresem mert sok magyar irásom ill.tutorom van de nehezen ismerem egyenlőre ki magam a progi kezelésében.Igy ha lehet segitsetek.FTP is jo..
Nekem igy egyszerűbbnek tunik a tanulás.Kőszi -
#385 pl. irc.extra.hu -
djadji #384 DAGON: bayyy.. mindig visszajön a dagon@-ra írt levelem...
remélem a másikat azért megkaptad.... -
#383 milyen IRC szerveren? -
Jóska Kapitány #382 Ajánlom mindenkinek a #3dga csatornát irc-n, vannak felhasználók akik nem kevés ideje dolgoznak Lw-vel. Biztos tudnak segíteni. -
djadji #381 Ha tud valaki magyar nyelvű tutorokat a neten beírhatná ide...
meg akár az én fórumomba is... kitenném én is lapomra...
http://djadji.fw.hu
kösz! -
djadji #380 DAGON: írj már nekem mailt pls.. mer letöröltem a mailodat és nem emléxem rá.....
van egy ötletem a könyvre....
kösz!! -
djadji #379 Igaz.. elavult az 5.6.. de én még most is sokat használom... sőt még a 4.0s könyvet is használom néha.. ha elfelejtem hogy hogyan hívják az "eszterga" eszközt.. pl... (amit ritkán használok) vagy valami...
a 5.6ban meg nagyonm sok plug-in van leírva részletesen amiket azért használok 7.5be is. Szerintem mindenképpen ajánlott a használata (akinek kell persze..)
és még használom a 7.0s könyvet.... de az angol.... soxor megkeresem a 4.0ba hogy mit akaraok, mi az angol neve, megnézem 5.6ba hogy ott hogyan működött a plug, és kikeresem a 7.5 angopl könyvből hogy ott hol találom meg... :-)
szerintem igy jól használhatók a könyvek még ha kicsit körülményes is...
(másik megoldás a propfi angol tudás lenne... az még körülményesebb):-) -
peet11 #378 Addig is még sikerül megszerezned a könyvet itt egy pár link ami segit az indulásban:
http://members.shaw.ca/lightwavetutorials/Main_Menu.htm
http://www.suture.net/tutorials/modeling/index.shtml
Az 5.6 könyv sajna már elavult. Rengeteg dolog változott azóta. -
djadji #377 Szegeden lakom egyébként...
és persze hogy nem bízok senkiben... :-)
szkennerem van.. de mire azzal beszkennelem azt a 450 oldalt.... lemegy a nap... nem is egyszer....:-) -
dagon #376 scannelni tudsz? ....mennyi lenne a másolat?......ha lehet a [email protected] ra küld a válaszodat.esetleg postán elküldöd x-ezer ft-utánvéttel/hogy legyen motiváciom visszaküldeni ha nem biznál bennem/ én lenyomom a munkahelyemen,és visszaküldöm szintén utánvéttel.persze a postaköltségek engem terhelnek....amugy merre lax? -
djadji #375 nekem megvan a 5.6 LW könyv. De nem akarom eladni.....:-)
viszont ha minden kötél szakad esetleg a fénymásolásról lehet szó..... csak az ugye pénzbe kerül... (és enm kis fáradtságba)
-
dagon #374 LIGHTWAVE 5.6 könyvet vennék ,Ha lenne valakinek eladó akkor irjon a : [email protected],fénymásolat is jó csak legyen valami MAGYAR segédlet az induláshoz.KÖSZÖNÖM! -
djadji #373 ahhaaa.. köszike....
pedig olvastam már akkro is.. csak nem tom... elfelejtettem... (a kor teszi...)
kösz!
:-)) -
peet11 #372 Hali djadji!
Sikerult a Grid/camera nagysag gondodbol kikeveredni?
Ha nem, olvasd el a #306 uzenetem.
Ehhez a temahoz kapcsolodik a Display options/Fixed near Clip Distance kapcsolo/ertek. -
peet11 #371 Nem ertem a kerdesed.
Egy komplex surface-t akarsz torolni? //Hasznald a preset/default_smooth surfacet
Vagy a presetekben akarsz? // RMB -- Delete
Surface name? // Modeler
-
#370 Már elég régóta piszkálja a csoromet, hogy hogyan lehet a surface editorban (ha lehet egyaltalan) torolni egy materialt... lehet ? -
#369 Köszi !!! -
switch #368 Rigley !
Sok Boldog Születésnapot !
-
dagon #367 HI !!! Kersek LIGHTWAVE Magyar nyelvű szakkönyvet.Ármegjelöléssel a [email protected] - ra kérek ajánlatot.köszönöm,sziasztok!!! -
djadji #366 Rigley: ha már itt tartunk... mond már el nekem hogy te hogyan modellezel?
Márint hogy többnyire melyik funkciót használod leggyakrabban? -
#365 Kosz fiuk a valaszokat! -
djadji #364 de a rács növelése cvagy csökkentése megváltozatatj a kemera méretét is???
azért kipróbálom... kösz! -
#363 djadji: Próbáld meg adjusztálni a gridszájzot !
AtomHeart: Kezdetben elég ilyesztő a LW szerintem, de ahogy rájössz, hogy mit, hogy kell csinálni, baromi egyszerűvé válik. "élvezet használni" :)
Ezt pl. most csináltam vele:
-
djadji #362 hehehe.. jó helyen kérdezed.... szerintem aki ide ír az mind a LWt részsíti előnyben... nem??
Egy MAXos lapon mindenki a MAXot szereti....
De különben szerintem az LW jobban átlátható mint a MAX vagy MAYA, többek köz köszönhetően a külön modeller és layouter programoknak.....
-
djadji #360 van valahol működő LW fórum???? :-( -
djadji #359 hmmm.. nem olvassa ezt senki sem???