439
Ország Lightwave-esei egyesüljetek...
  • gapcsi
    sehogy. a numeric panel csak az objektumok létrehozásakor él.

Magyar Lightwave közösség
  • DJviolin
    Sziasztok!

Elkezdtem ismerkedni a Lightwave 3D-vel. Ez az első modellező programom. Letöltöttem hozzá a Kurv Studios - Modelling Viper tutorialt, azonban már rögtön az elején megakadok egy bagatell hiba miatt. Ha létrehozok egy boxot, és ne adj Isten, valami miatt ki kellett lépnem a programból, akkor már csak a pontokat és a polygonokat tudom rajta kijelölni és formázni. Így az a gondom, hogy az n billentyűvel előhívható "Numeric: Box Tool"-t már nem tudom használni. Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudnám ugyanúgy aktívvá tenni a dobozomat, mint amikor rákattintottam a létrehozására? Válaszotokat előre is köszönöm.
  • Ombika
    Hi all!!

Tudnatok nekem ajanlani vmi jo konyvet ehhez aprogihoz,igaz mar 9-es verzional jar es ahhoz ugysincs de 7-8-as boven jolenne ,de mindekepp magyar!
    Ha tudtok ilyenrol osszatok meg velem please!!

Koszonom
  • Ombika
    Hi all!!

Tudnatok nekem ajanlani vmi jo konyvet ehhez aprogihoz,igaz mar 9-es verzional jar es ahhoz ugysincs de 7-8-as boven jolenne ,de mindekepp magyar!
    Ha tudtok ilyenrol osszatok meg velem please!!

Koszonom
  • vafeN
    Hellosztok. Lenne 1 olyan kérdésem hogy miért van az, hogy amikor teszem fel a Lighwave3D-t akkor kér hogy telepítsek előte valamit, aztán kéri hogy indítsam ujra, de amikor ujra elindítanám a telepítést akkor ugyan azt akarja feltelepítetni velem és a programot meg nem.
  • SoDI---
    8.2, 8.2.1, vagy 8.3-as update-et nem tud valaki?
  • Slipknot14
    Hellosztok. Lenne egy nagy kérdésem. Valaki megtudná mondani hogy mér nem tudok Lightwave-be exportálni modelleket :(:(. Azt írja Unregistered Mikőzben már regisztráltam! :'(
  • djadji
    Valaki segítsen már nekem ezzel a szél dologgal kapcsolatban. Kellene nekem szél pl fák lombjaihoz, meg a saslight-tal csinált fűhöz. Nem akar menni nekem.
    Na meg kellene víz is, de azt azt hiszem meg tudom csinálni.. azért ha van valakinek jó ötlete szivesen veszem..
    Még szivesebben venném ha gyors válasz lenne..
  • Slipknot14
    Hellosztok. Lene egy óriási kérésem. Egy játékhoz(Call of Duty) új mod-ot készítünk. Vagyis átalakítjuk az egész játékot. És ehhez a mod-hoz kellene egy-két ember nekünk modellezni. Ez egy óriási kérés de azért megkérdezem. Valakinek lenne kedve beszállni a csapatba? Nagyon nagy szükségünk lenne modellezőre. Előre 1000 thx. Slipknot.

Elérhetőségek:

-MSN: [email protected]
    -Oldal: http://huntc.aw.hu
    -Másik MSN: [email protected]
    -Forum:
    http://www.callofduty.hu/forum/index.php?board=10;action=display;threadid=1728
  • tygryss
    :) Weight kolega dobta az infokat :)
    azota vannak videok

http://www.newtek.com/shows/siggraph/2005/2005.php

udv mindenkinek
  • Weight
    hi

talan nezi meg valaki :)

http://www.newtek.com/lightwave/lw9featureprelim.php

http://www.newtek.com/lightwave/lwfuturedev.php

udv
  • tomy
    Csáóóóóó tudna vki szerválni lightwave-t? bármilyet!
    nagyon kéne KÖSSZ
  • Myster
    szia, nekem marhára kéne :D még egszersem probaltam, de kivancsi vagyok rá. Honnan lehet letölteni?
  • MunnA
    lightwave 8.2 valakinek?
  • Rigley
  • deko
    2004. jún. 16. 22:26 | Válasz | #11652

ArtistPub első 3D grafikai pályázata:

Az ArtistPub meghívja mindazon kreatív alkotókat, akik tudásukat kamatoztatva szívesen részt vennének egy hazai 3D-s grafikai megmérettetésben a nyár folyamán!

Az ArtistPub – Publikus Alkotói Övezet (www.artistpub.hu) június 16-ával kezdődően 6 hetes grafikai pályázatot hirdet meg. A non-profit weboldal a tavaly novemberi indulás óta számos grafikus kedvenc fórumává vált, ahol rendszeresen publikálnak különböző 3D-s, 2D-s, webes és egyéb alkotásokat. Az oldal felhasználói között egyaránt magtalálhatók elismert szakmai tudással rendelkező felhasználók és szárnyaikat próbálgató fiatal tehetségek.

A pályázat témája: “Romos híd”. A cél egy minél ötletesebb, hangulatosabb, kifejezőbb, 3D-s grafikai programok segítségével alkotott mű elkészítése. A pályázat 2004. június 16-án veszi kezdetét, és 2004. július 28-án éjfélkor zárul. Az alkotásokat a szerkesztők a weboldalon található részletes feladatkiírásban szereplő e-mail címre várják.

A pályázók képeit válogatott szakmai zsűri fogja elbírálni a verseny lezárását követően. A zsűri olyan elismert hazai és külföldi személyekből áll, akik mindennapi munkájuk során is 3D-s grafikával, animációval foglalkoznak. A zsűri tagjairól további információk tekinthetők meg a versenykíirás oldalán.

A pályázat első három helyezettje a támogató cégek által felkínált nyereményeket kapja meg.
    A díjak között 3D tanfolyam, hardware eszköz, webhosting, magyar nyelvű Panzers játékok, extrém szobadísz és ArtistPub pólók is szerepelnek.

Az ArtistPub a későbbiekben a 3D mellett 2D és Web kategóriákban is tervez hasonló versenyeket.

Feladat kiírás
  • djadji
    nem akarom magamat reklámozni (dehogynem) de a http://djadji.fw.hu oldalon találsz.. nem sok a magyar közötte, de azért van az is!
  • Ph03niXx
    Helló! Tudtok magyar nyelvű tutorial oldalt Lighwavehez? (lehet, hogy már korábban leírtátok, de én nem láttam... ha mégis így van, elég ha azt jelzitek) Előre is kösz.
  • kerng
    Sziasztok most indult egy magyar Lightwaves szoba a mircen
    Jöjjön mindenki aki egy kis társaságra vágyik ,kérdése van stb !
    Operátor 1 van aki elöször lép be szobába ,nicsenek szabájok mindenki azt mond amit akar ,de persze nem erröl szol .
    innen letölthetö a mirc http://magyarmirc.fw.hu/
    utána csak el kell inditani és a következö cimmel kapcsolodni a serverre és belép a szobába .
    irc://irc.quakenet.org:6667/Lightwave_HUN
    Várunk mindenkit akit érdekel a Lightwave
  • djadji
    aha.. megvan...ezsembe jutott..... :-)
    Nem volt túl nehéz...... :-)
  • djadji
    ja.. természetesen LW8ba kellene..... :-)
  • djadji
    Halihó.. valaki segíccsen már picit mer nem emléxem erre se...
    Szval az ahere hogy csinánék pl egy TVt amiben műsor megy. Megvan az anim aminek mennie kéne a lépernyőn.. de nem tudom hoyg kell betenni az animot egy poli texturájának. Pedig már csináltam ilyet de az 5.6ba volt. Arra emléxem hogy valami flic kimenetet kellet csinálni és azt tudtam ráfeszíteni. De aztán rájöttem hogy sima AVIt is lehet kifeszíteni.. de nem tudom hogy hogyan....
    Szval nem tud valaki segíteni????
  • switch
    NewTek.LightWave.3D.v8.0-MaGE

Ez már ISO !!!
  • djadji
    Te switch.. mi ez amit kiraktál ide? gondolom nem a 8.0s LW full ver... 31 MBba..... :-)
  • AtomHeart
    Ha valaki tud esetleg egy url-t 7.5-os lw-hez, preferably iso, nagyon halas lennek, ha elarulna nekem
  • switch
    Newtek.Lightwave.v8.0.WinALL-CRiSiS

nem ISO,valószinűleg nem is végleges
  • Rigley
    köszi Switch!
  • switch
    WORLEY_LABS_FPRIME_V1.02_FOR_LW-MIDNIGHT
  • nenad
    akarom mondani 7.5 ha 8 meg nincs kint
  • nenad
    emberz tud valaki nekem lokni egy lightwave 8at?
  • djadji
    na mi van?? semmi új hír?? vagy mi?
  • szetlik
    Köszönöm Switch !!!!!!!!
  • switch
    NextLimit_RealFlow_v2.5.42.rar
  • djadji
    Nekem van valahol... ha kell írj ide vagy a mail-emre.. és megdumáljuk... majd megnézem megvan e még.... 2.5ös.. ha jól emléxem....
    [email protected]
  • szetlik
    Sziasztok
    Én egy használható RealFlowt keresek a neten, és itt ébredt fel bennem a remény Switch egyik hozzászólásában, de sajnos a link nem müxik.
    Segítsetek kérlek
    Köszi
  • djadji
    hmmm.. és azt nem írják hogy egy egy kocka megforgatásá real time renderrel alig 30 TB Ram és 200 THZes Pentium IXes proci kell??? :-)))
  • Rigley
    Azért egyenlőre a nem túl kiforrott Lightwave SDK miatt nem tud még mindent kezelni az Fprime sem. Pl. shadereket.. caustics-ot... stb. Idővel gondolom ezen is változtatni fognak. Valóban nagyon jónak tűnik.

8-as Lightwave ? tényleg... már szinte el is felejtettem, olyan régóta várok rá... Még nincsen bejelentve a megjelenés időpontja. Talán a Game Developers Conference-en most marciusban San Diegoban - ha jol tudom - kiderul valami... Ami biztos, hogy a Luxology ott lesz demo-zni a modo-t. Azt várom a legjobban :)

Meg aztán itt van a ZBrush 2... az se semmi !
    Csak ámulok és bámulok :)
  • switch
    Forrás: www.world3d.hu

Valós idejű renderelés Lightwave-ben - A Worley Labs, FPrime nevű valós idejű Lightwave renderere a munka folyamat közben, akár a model módosítása közepette is valós idejű renderelt textúrázott képet mutat. Ráadásul a program nem csak a szokványos fényekkel képes ilyen sebességgel számolni, hanem kezeli a különböző fény effektusokat is, mint például tükröződés, fénytörés, radiosity.
    Néhány bemutató videon megtekinthető a program működés közben az alábbi címen:

http://www.worley.com/fprime.html

Nem semmi.

8-as Lightwave mikor jön ?
  • Rigley
    CSak hogy enyém legyen a 401-edik hozzászólás.. :-)
    Sajnos nem tudok segíteni :-(
  • djadji
    Csak hoyg enyém legyen a 400-dik hozzászólás.. :-)
    Nem tud segíteni senki a Particle-be?????? :-(