475
Nurbs
-
#181 Szia Nenad!!!
MI van külföldel? vagy most mi a pálya? :) -
#179 Köszi...most szedegetem...
A power-boolean hozzá van??? -
#176 Írj linket Vagy elküldheted, ha neked az jobb:
[email protected]
VAGY
Azonosító: sman2
Jelszó: sman2x
Ftp: ftp.x3.hu
Előrem is köszi a segítséget... -
#175 Köszi a válaszokat, kipróbálgatom öket...
Riken: "a npower software-től a power translator" -t hol találom? -
#173 Bocsi hogy zavarok :)) de Nenad, mostanság hol tartassz a könyvben? -
#155 Hi all.
Lenne egy problémám: hogyan lehet az elkészített tárgyat (a Rhino3D 2-ből) áthelyezni Max5-be, hogy az ívek tökéletesek legyenek???
Az exportálás során a csúszka állításával probáltam a lehető legkisebb poligonszám mellett elérni a kívánt eredményt, de...túl sok a poligon...( a részletes rész meg túl bonyolultnak
tünt).
Nem lehet átvinni úgy, hogy nurbs alapú maradjon? -
#153 huh, köszönöm szépen...
ismét sokat segítettél...
hálás vagyok...
hogyan viszonozhatnám? :-) -
#151 hát, ezek közül egyik se tudtam...
de akkor ha már így megemlítetted, hogyan kell ezeket megcsinálni?
valamint a csekkolásnak mi az eredménye?
valamint hogyan forgassam gy el, hogy tükörképet kapjak? :-)
előre is thx! -
#149 Köszönöm a helpet!
De őszintén szólva egyikben sem mondtál újat. Azt hittem, van valami egyszerűbb módja...
Losbellos leírását tényleg nem olvastam, de az hol érhető el? Vagy nem ingyenes? -
#147 Hát nagyon szépen köszönöm!
Azt hiszem segíteni fog... :-)
Akkor a nagy lelkesedésben lenne még két eccerű kérdésem... Persze csak ha lehet... Meg ha sikerül belinkelnem a képeket...
1. A képen látható a készülö tütüm eleje... Nah, a kijelölt görbe mentén szeretnék egy bevágást, ami azt mutatná, hogy milyen részekből van összerakva a kocsi... Tehát pl. motorháztető, lökhárító, meg ilyenek... És azt nemtom, hogy egy ilyen egyben levő objektből hogyan hozzak ki egy olyat, mint ami külön részekből van összerakva...
2. Itt pedig azt akartam illusztrálni, hogy a megjelölt surface-ket szeretném a megadott irányban extrudálni... De úgy, hogy arányosan emelkedjen ki... Azaz elöl és felül is ugyanakkora legyen a különbség...
Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséget!!!! -
#144 SZiasztok!
Lenne egy nagyon egyszerű problemám...
Tegyük fel, hogy oldalnézetben megrajzoltam egy görbe vonalat. Aztán a későbbiekben kiderűl, hogy eléggé rövidre sikerült ez a vonal, és ezt folytatni kéne egy másik olyan görbével, aminek az íve tökéletesen illeszkedik az előző ívével! És természetesn az első vége egy pontban van a második elejével, csak nem szabad, hogy törés legyen benne...
Az első görbét elmozdítani, megváltoztatni tilos, mert már fel van használva!
Remélem ezúttal érthető voltam, és tudtok segíteni... :-(
Előre is THX! -
#131 Oké köszi
majd írok ha van problémám csak most egy kicsit pihentettem a Rhino-t, de most megint előveszem... :)
Csak van egy kis gáz... nekem nics fölös tízezreseim hogy kifizessem amit csináltál tutort.. :( amúgy mennyit fog foglalni (mert ha lesz videó aminek nagyon örülök akkor az kicsit dob a méretén... )?
Előre is köszi -
#120 De ugy nem kell érte fizetni? :))
Amúgy mik a terveid a könyvel? mekkora lesz, kiadod meg ilyesmi... -
#118 Nos kipróbáltam a TRIM-et és tudtam vele úgy vágni hogy egy volnal mentén vágott ki a sík testből... megpróbáltam úgy hogy egy tömör testből vonallal de az nem ment, kipróbáltam a TRIM-et egy tömör testet egy sík testel kivágni erre hibaüzenet küldött a Rhino 3 és lke kellett "lőnöm"... :( a TRIM-met akkor csak úgy lehet használni hogy vonallal sík testet vághassak? -
#116 Figyu nem nagyon megy nekem a Rhino (még) és azt ígérted hogy a hétvégén csinálsz egy magyar leírást a Rhino-hoz. Érdeklődni szeretnék hogy most mi a tényállás? -
#109 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Éppen autót modellezek, és az a nagy problémám, hogy nemtom hogyan rakjam be e a modellbe azokat a kivágásokat, amit az elemek összeillesztésénél vannak. Ugyanis én úgy csináltam meg a kocsit, hogy most egész ként lehet kezelni, és a darabok nem egyeznek az eredeti modellen levő darabokkal, azaz az elemekkel.
Szal mi a menete annak, hogy belerakjam ezeket a kivágásokat?
Előre is köszi a helpet! -
#106 De hogy kell joinolni a polysurfacebe? Van egy join az editben de gondolom nem az kell... -
#103 Mármint a LOFTot POLYvá... -
#102 De akkor át kell konvertálni vagy hogy? -
#100 Valahogy nem akar összejönnni hogy LOFT-on csináljak boolent. De miért? A sima (nam tudom mi a neve) tárgyakon meg csak a lofttal nem jött össze :(
Valaki nem tudja mi van? -
#99 Akkor hogyan tudom áttölteni? ftp vagy hogyan? -
#96 Ááá köszi az jó lenne...
Van ICQ-d?
Ja amúgy elkezdtem babrálni a Rhino-t és tegnap sikerült összehozni egy széket a 3d.sns.hu tutorial alapján, naggyából már kezdem kiismerni a rhino-t ez abban merül ki hogy tudom mozgatni a vonalakat :)) Majd finomítgatom még a széket...
És a leírásban mi lesz majd? Úgy naggyából a használatáról?
Nagyon köszi -
#94 SZiasztok!!!
Gondoltam feldobom a topicot nehogy elvesszen a feledés homályába... :) Annál is inkábbb mert most raktam fel a Rhino 3-at és szeretném ha egy-két dologban segítenétek... Elősször is magyar tutorialt nem tudnátok nekem mondani? Jó lenne elősször végigolvasni mi mire való... Én ezt találtam csak eddig:
http://3d.sns.hu/
van más magyar oldal még?
Előre is köszi -
K.András #91 Pt-on és ugy változtathatod ahogy akarod,egyébként rajtamaradtam a simcity4-en azért nem voltam egy pár napot nagyon bejönn ez a játék már az elsövel is sokat nyomtam de ez fantasztikus na a lényeg elkezdek majd megen irogatni is... -
#90 de jó lenne ha tudnám, hogy miről beszélsz !
még soha nem próbálkoztam 3D kép készítéssel... -
#88 köcce -
#86 belinkelne valaki egy olyan képet ami ezzel a progival készült ?
azt hallottam, hogy ez a progi egyszerűbb mint a 3dsmax vagy a maya. Igaz ez ? -
K.András #82 Feldobtam én is egy blueprintet bell_jetranger.gif nézd meg ezt szerintem nagyon jo. -
K.András #81 Elöször is irjál erröl a dologrol egy bövebb felvilágostiást, mert érdekel és mondataidbol azt veszem ki hogy ez megy neked,nyilván az a legjobb blueprint amit magadnak csinálsz, ehez akkor egy bövebb gondolatmenetet pls. -
K.András #77 Nem jo a szemed szerintem vagy nem tudom, hát a modellezésben nem az a lényeg hogy millire oda legyen téve valami, hanem az hogy arányaiban ne térjen el az eredetitöl, én rengeteg jo blueprintet találtam ezen az oldalon, söt ez az oldal ebben a legjobb ami létezik ,bár ha tudsz jobbat akkor annak csak örülnék. -
K.András #74 Baro tetszik,de ezek szerint szemre csinálod ezt akkor nem? -
K.András #72 http://www.suurland.com/
Itt vannak nagyon jo blueprintek autok,repülök,helikopterek egyszoval minden... -
K.András #71 Én benne vagyok ezekben, csak nekem a texturázás nem megy igazábol jol, sokkal tovább tart nekem mint maga a modellezés, de megdumálhatjuk a dolgot, ha másként nem ugy hogy minden héten csinálunk valami "komolyabbat" . -
K.András #68 Nincsenek készen még amiken dolgozok,de készül több modell is egyszerre,én nem vagyok sietös szeretem szépen megcsinálni nyugodtan ,de ahogy készen van mutatom,egyébként a legnehezebb amin most dolgozom az egy helikopter.Nem tünik könnyünek megcsinálni igy hogy nekiálltam... -
K.András #64 Ha beállitod egyszer akkor ugymarad, nem fog megváltozni... -
K.András #61 Nem kiválasztod a max3.0-a igest majd a melette lévö edit types,ekkor kijön egy ablak ahol ott vannak a választhato iges beáálitások, de nem ahoz kell nyulni hanem megint egy edit és ott állithatod be azt hogy iges 5.3!Ugyanugy van a 2-ben mint az sr3-ban vagy a 3.0-ban... Nem kell se scriptben se az iniben megadni... -
K.András #57 Nekem az sr3-ban sem volt gond vele!Rendesen behozta és minden a helyén volt...Igen nyilván gépfüggö is hogyan meg mit exportálsz, mert amit én rhinobol exportálok az azért maxban lassabb lesz ez egészen biztos... -
K.András #55 Szerintem alap beállitások tökéletesen megfelelnek, maximum a a simitási szögön (smooth-angle)érdemes állitani.Nekem eddig minden modelt bevitt alap beállitásokkal hiba nélkül de jo az irásod attol függetlenül...Egyébként én azt mondom, hogy a legtutibb igesben importálni mert ugy akkorára állitod majd be a polykat amekkorára te akarod (surface approximationben).Csak igesnél a generálban át kell rakni az iges beállitást 5.2-röl 5.3-ra meg a scale mezöbe egy 1-est irjatok.. -
K.András #53 1.Attol függ,ahogy akarod ugy exportálod.Ott van a 3ds,ha jol értem te polygonban akartad jelölgetni, csináld az elementel és akkor nem kis hároszögeket kell kijelölni(maxban).Álltalában én iges fájlban szoktam exportálni, és ugy megmarad nurbsnak(csak válaszd a max3 iges-t és azzal jo lesz).Felületnél nem tudom hogy mi baj lehet, hiszen nem látom, fingom nincsen lehet akármi...Egy képet vagy legalább valami infot irhatnál milyen hibárol van szo. -
#52 Rhinoban:
1: Milyen beállítással exportáljak Max-ba? A részletes menüt érti valaki? Ha igen mi micsoda?
2: A max panaszkodik, hogy néhány felülettel baj van, ezt a surface analiser (vagy select bad surface) megmutatja, de mi a gond és mit tehetek ellene?
3: Hogy két felület az átvitel (export) után jól illeszkedjen Joinolnom kell, de utána Max-ban hogyan tegyek materialokat a különböző részekre?
/Mert az,hogy kijelöljem a kis háromszögeket és ellássam ID számokkal kissé sokáig tartana és nem is lenne olyan jó a konturvonalnál./
A válaszokat elöre is köszi.