51527
-
ShaiHulud #11430 bizony...pl darlingotnon norbi es petya szepen felcsusztattak kanyarban a kocsit majdhogynem mar a falhoz ertek es onnan engedtek ki az egyenesbe...es ezt itt igy kell csinalni...csak nekem nem sikerult :)) -
ShaiHulud #11429 ugyan...azert egy ilyen meet teljesen mas milyen mint igy forumon :) voltam mar nem egy IRCs meeten es ott is jol elvoltam azzal akivel sokat "veszekedtunk" ircn...es az hogy futam utan kozvetlenul...elborult aggyal mit mond az ember az nem mervado...olyankor a harag beszel az emberbol(embertipus fuggo) lasd Jacek, Freak, Norbi..stb... -
#11428 Azért 1 setuppal is lehet elég sok féle képpen autózni :-) -
Toya #11427 Nem hiszem, hogy vezetési stíluson múlna.
Ez már sokkal inkább setup kérdés és ez ezért kényes terület.
Igazából azonban a vádaskodás egy dolog, amit majd az idő eldönt hogy igaznak bizonyul vagy sem.
Sokkal elfogadhatatlan szerintem a megütött hang - és még ti akartok találkozót, amikor itt is egymás anyját emlegetik egyesek. -
#11426 Én most olvastam át a fórumot, és eléggé nem tetszenek ezek a vádaskodások; ezek után elég vegyes érzelmekkel ülök le versenyezni.
A játék célja szerintem a szórakozás és a jó társaság...semmi értelme az ilyen gyerekes dolgokkal elvenni az élmény egymástól. Amíg nincs patch, addíg úgy is mindenki olyan segítséggel megy, amilyennel akar. Utánna meg úgy is kiderűl.
Norbi védelmére kelve, a tőle kapott setuppal 1 mp-el gyorsabbat mentem a saját időmnél Atlantában. A gumikopásról meg annyit, hogy vezetési stíluson is múlik, ki mennyire csúsztatja a kocsit kanyarba, milyen íven veszi, stb stb...Szóval 1000 más apró dolgon múlik. -
ShaiHulud #11425 azert nezzuk meg pl Petyat is ...az atlantai tesztelesen amikor eloszor bejott o is csuszott jobbra balra...aztan a kovetkezo futamokon is voltak gondjai...aztan most meg mar o is beverekedte magat az elmezonybe...mar nyert 2 bajnoki futamot abbol a 3bol amin elindult...es nem hiszem hogy cheates setuppal menne...csupan O is raerzett a technikara... -
ShaiHulud #11424 de ennek ellenere meg is 3. lett azon a futamon!! mar akkor is gyors volt Norbi..csak annyi hianyzott hogy stabilan tudjon menni...es ezt gyakorlassal megoldotta..raerzett a nascar technikajara...ez a velemenyem. -
ShaiHulud #11423 Norbi azon atlantai futamon lett jo amikor megnyerte azt...elotte tenyleg csetlett botlott... -
ShaiHulud #11422 de lattam en is akkor...ott votlam azon a poconoi futamon...volt is kb 2szer restart a ferrarik miatt...ennek ellenere meg most is ugy erzem nem cheates setuppal megy! -
Toya #11421 Igazából azokat zavarja Norbi látványosan javuló teljesítménye akik előtte kezdtek el versenyezni és látták mit művelt a pályán.
Én emlékszem olyan Pocono-i futamra ahol ha valaki mögé került, akkor Norbi már csúszott is kifele. Még mondta is, hogy ne gyertek mögém mert akkor kiesek.
Nem hogy jó nem volt, hanem kifejezetten rosszul ment. Ekkor Marki kiszállt és Norbi teljesítménye szinte pillanatok alatt javult fel.
Ezért nem tartom igazán mértékadónak PeteSilver, Shai és Petya véleményét, mivel nem látták Norbit az elején versenyezni.
Az "öregebb" versenyzők, akik látták a kezdeti botlásokat bizony mértéktartóan nyilatkoznak, arra meg már régen számítani lehetett hogy valamikor kiborul a bili ebben az ügyben. -
Toya #11420 Nem szivesen mondom, de a patch megjelenésekor valakinek igaza lesz - bár jobb lenne ha az egész ügyet elfelejtenénk.
Elnézést kérni pedig jelenleg Norbinak kell, de ez már az ő dolguk.
PuMy-nak csak akkor kell majd elnézést kérnie ha a patch megjelenése után is tudja ezt a tempót tartani Norbi - akkor viszont valóban illik majd.
Én nem tagadom, hogy néhány pályán felmerült bennem hogy Norbi cheat-el, de ezt neki is megmondtam ICQ-n, sőt már többször beszéltünk róla.
Mondjuk engem a gyorsaságnál sokkal jobban zavar, hogy nem csúszik meg a kocsija a futamokon és nem blokkolnak a kerekei (persze ez lehet, hogy csak az én nézetemből van így).
Én nem tudom bebizonyítani, hogy cheat-el és ő sem az ellekezőjét...a dologhoz azonban hozzátartozik, hogy annyira nem is érdekel a csalás kérdés, mert nem a győzelem a fő célom hanem a jó szórakozás.
Amúgy cheat setup-ot a Papy információk szerint teljesen véletlenül is elő lehet állítani a setup képernyőn, mivel olyan beállításokat is engedélyez a program ami a valóságban teljesen lehetetlen elérni. -
#11419 Igaz, de. Az átlag, aki bármennyi gyakorlással is csak a közepes szintet üti meg. A tehetséges, aki sok gyakorlással jó. A kivételes tehetség a tehetség mértékétől függően rövidebb-hosszabb idő alatt felülkerekedik mindenkin. Ez az élet összes területén igaz. Patyh után kiderül. Más hasonló programokból is profitálhat az ember. -
#11418 Norbival kapcsolatban nekem csak az volt feltuno,hogy mikor csatlakozott a tarsasaghoz gyakorlatilag nem tudott menni egy epkezlabb kort normalisan,gyakorlatilag vagy elesett mindig vagy nem volt versenykepes.
Ezutan nem tudom mi tortent,de egyik naprol a masikra pole idoket ment es versenyeket is nyert.
Most kerdezem ez csak pusztan setup kerdese?
Termeszetesen nem.
Ket dolog kell meg hozza velemenyem es tapasztalataim szerint amit mas jatekokbol szereztem.
Tehetseg es gyakorlas.
Az elsovel rendelkezhet Norbi mert tegyuk fel hogy alien es nem olyan mint az atlag. :)
A masodikra viszont nem tudom,hogyan szakit idot mert ez a javulas nala valami hihetetlen gyorsasaggal ment vegbe.
Ehez szerintem napi tobb ora gyakorlas szukseges heteken keresztul rendszeresen addig ameg el nem er egy kimagaslo szintet. Ezutan talan napi egy oraval szinten lehet maradni.
Szoval ha Norbinak erre is van ideje akkor gratulaljunk neki es ismerjuk el,hogy megdolgozik a jo teljesitmenyert.
en nem tartom ot csalonak,de arra sincs bizonyitekom,hogy nem az
ez ugye ki fog derulni es akkor majd valakinek elnezest kell kernie a masiktol....
-
#11417 Mondjuk érdekes lesz a Bristoli bicikli pályán versenyezni :))) Vagy inkább a gyötrelem a megfelelő szó? -
#11416 Egy kis rész a tegnapi versenyből. A végefelé van egy hiba, hozzáértem a falhoz az 1es kanyarban, de le tudtam szedni egyszerre, és nem is csusztam el.
http://www.hsw.hu/hswup/darlingocska.rar
Köszi Toya a helyért! -
#11415 Ja és még egy dolog.
Toya kérdezett rá hogy a setupos shotjaimon miért 0 a current benzin. Csit? Nem az...:)
A verseny végefelé mikor Sanzikot probáltam előzni kicsit hozzáértem és elestem, és a pörgö autómba benézett Pumy mester, és mondta a spotter hogy leakelek valami fluidot. Először nemigen jöttem rá hogy mi folyik, de a hátsó egyenesben kiderült hogy benzint, mikor megállt a kocsi..:)
Szal kifogyott, ezért 0. -
#11414 Hát sajnos nincsen meg már az időmérőről a replay, mert a happyhour 14. körétől kezdődik...Pedig máskor bent szokott lenni, nemtom.
Feltöltöm az egész replayt, nézzétek meg hogy fékezek, stb. -
#11413 Köszi Marki :)
És köszi Peter, és Shai, örülük hogy még van aki bizik bennem...
Még szeretnék reagálni pár dolgora amire tegnap már nem jutott időm, ha nem gond.
Elsőnek Freak pontjai:
-majdnem minden pályán megdöntöd a hivatalos rekordot
North Carlinában? Atyka is, Atesz is asszem. Atlantában? Még 5-en rajtam kivül.
Darlintonban még 2 tized kéne a cloudy időben q setuppal futott PB-mhez hogy meglegyen a pályarekord, de kétlem hogy sikerülne megjavítanom. Ebből a lemaradásból látszik is hogy még az a setup is, amit Pumy és Toya használt (azért ők tudtak tartani...) olyan messze állnak a tökéletestől ezen a pályán hogy nem is igaz. 10 körig lehet vele jól menni, de aztán a jobb első guminak becsokoltak az eredeti JG24-el is. Kijavitottam, csiter lettem :)
-szinte soha nem rontod el a QUAL-t, ha igen, akkor is top5
Dehogynem rontok, mingyá kivágom nektek a tegnapi időmérőkörömet, az első körben a 2-esből kijövet még az egyenes közepén is csuszni akart a kocsi, kicsit neki is mentem a falnak meg el kellett vennem a gázt... NC-ben is az első körben elfékeztem a bal elsőt, mégis valóban top5 lett, erről meg tényleg nem én tehetek
-versenyen rendíthetetlenül élen haladsz
Tegnap igen, előtte nem nagyon. Daytonában ugye pofáraestem. NC-ben toyával osztozkodtunk és meg tudott előzni ha nagyon akart. Las Vegasban is voltak előzések meg küzdés, ugye Jacek :) Atlantában elvert Petya mint a szart. De ha Toya, Hazso, Atesz versenyben marad, akkor ők is elvertek volna.
-nem hibázol (nagyokat)
Itt jön be megint a setupolás, hogy magamra igazitom a setupot. Nem csak azért jó a darlintoni setupom mert nem kopnak annyira a gumik, hanem mert kényelmes vezetnem is. A kanyaban nem himbálozik a kocsi (thx wedge), kijövet többnyire egy ponttól kezdve padlógázzal tudok kigyorsitani és nem csuszok meg (thx trackbar)
De North Carlina, teszt futam, 10. körben pofáraesek az 1-es kanyarban. Az első hivatalos futamon is az első kanyarban eldobtam asszem valamikor, majd a restartnál kiszabtam a 4-es fokozatot sikeresen. 2. hivtalas futam közepén toya mögött végig driftelem a 3as kanyart, (drift, tudjátok mikor keresztben csusznak a kocsik a kanyarban), később felsodrodtam épp a szar gumik miatt, pont neked Freak...
-többnyire +5MPH-del nagyobb a végsebességed bárkinél
Ez hát, egy vicc:) Simán tudtok tartani, ez egyszerüen nem igaz.
Egyszer probáltam vezető helyen kört visszaadni, de valahogy nem esett le az áldozatnak és majdnem befejezhettem miatta a futamot. Azóta nem szorakozok...
Még annyit szeretnék hogy bocs Alex, és Sanzik, amiért tegnap a verseny végén majdnem kilöktelek benneteket, el volt borulva az agyam, csak toltam neki... -
#11412 Azert meg lehet ott is:)) Nekem mar sikerult:) Attol mert lassabb, ugyan ugy fordulaton kell tartani, eroteljesebb a kigyorsitas.
Bar a szavazas eddigi allasa szerint, kedden mar Fix szetup-pal megyunk, vagyis a motor leegetes mar csak az ember lababan lesz:)) -
ShaiHulud #11411 az a gond hogy most meg bristol jon amit meg jobban utalok :(( bar talan ott nehezebb lesz motort megolni...lassabb speed es dontottebb kanyarok miatt..majd kiderul... -
ShaiHulud #11410 ugyan... :)) magamnak koszonhetem az egeszet..3.korben mar megcsusztam :) -
#11409 Adj nekem!!!!!! :)))))))))))) -
ShaiHulud #11408 en meg modositott fast setuppal mentem volna...ha nem estem volna ki a 11. korben :) -
#11407 Én módosított BS setupal mentem. Ezen a pályán biztonságosan csak 51%-os Front Bias-al tudtam menni. Norbiéval 50.5%- al sikerült, és az alapból 50%-os volt. Ez azt jelenti, hogy az 50%-os nekem, mivel hozzászoktam az óvatos vezetéshez, nem fekszik, mert itt csak akkor veszi jól a kanyart, ha pontosan eltalálom a kanyarsebességet, ami jóval nagyobb, mint az 51%-os setupnál, viszont az 51%-os több sebességhibát engedélyez a kanyarokban. -
ShaiHulud #11406 en tamogatom Marki es Pete Silver hozzaszolasat...en sem hinnem hogy Norbi cheates setuppal menne. aki kiprobalta Norbi setupjat az lathatja hogy mennyire faszan egyenletesen melegszik minden gumi kulso, kozepso, es belso reszen...ezzel pedig egyenesen aranyos az hogy kevesbe kopnak a gumik is. Ez a "nem kopik ugy a gumid mint az enyem" duma faszsag...peldaul akko ennyi erovel Freak engem is megvadolhatna hogy cheates setuppal megyek, mert atlantaban csomo koron at egyutt mentunk aztan o egyre lassabb lett es en megeloztem majd elhuztam tole...es mindezt azert mert en egy sajat setuppal mentem, egy olyannal ami nem annyira gyors de kimeli a gumikat...es elhiheti mindenki hogy en sem cheates setuppal mentem...mert en ki***zottul utalom a cheatereket...
Nalam az elmezony sokkalta jobb...szinte mar olyan erzes hogy ok cheatelnek hozzam kepest , de nem cheatelnek...ilyen alapon az elmezonyon belul is lehet ilyen hogy valaki jobb a masiknal es a masik azt gondolja hogy "mivel en mar szinte a maximumot autozom, ezert ez tuti cheatel" pedig nem...csak szimplan ugyesebb jobb..esetleg jobban ert a setuphoz...de a patch majd tenyleg eldonti ezt a helyzetet...mar nagyon itt lenne az ideje hogy kiadjak... -
Marki.. #11405 Ehhh, megerősítés, thx :))))) -
#11404 Azzal kezdeném, hogy én nem voltam itt az elején, nem ismerem az előzményeket, ezért csak a tényekből tudok kiindulni. Nagyon nem értek egyet a vádaskodással úgy általában. Mielőtt vádaskodunk, megkérdezném, mert én nem találtam sehol arra utaló jelet hogy létezne, tehát: Létezik egyáltalán bármilyen cheat az NR2003-hoz? Ha nem létezik, eleve nincs értelme az egészen agyalni, mert kötve hiszem, hogy magától beletudna nyúlni a dat fájlokba, az .ini fájlokban meg nem lehet saját autónál ilyesmit állítani. És ha létezne cheat, mit csinál? A program fizikájából adódóan nehezen tudom elképzelni, hogy valami segítséggel csodasofőr válhat valakiből oválpályán. A képből látható, hogy kopik a gumi, tehát ez nem. A váltást hagyjuk, mert 4-esben rongyolunk végig. A tapadást is elfelejthetjük, mert rengeteget hibázik ott is azért Norbi is, mint mindenki. Akkor? A cheatnek az lenne a lényege, hogy olyan előnyhöz juttasson, ami feltétlen biztosítja a sikert. Nézzük meg ebből a szempontból a Darlingtoni versenyt:
Practice: 1. Atesz 28.575, 2. Norbi 28.613, 3. Petya 28.616, 5. Pumy 28.826
Qualify: 1. Norbi 28.473, 2. Pumy 28.530, 3. Petya 28.532 4. Atesz 28.665
Happy : 1. Norbi 28.906, 2. Atesz 28.918, 3. Pumy 28.969
Simán látható, hogy az itt szereplő versenyzők következetes időket mentek, jóformán azonos időkkel, főleg a happyn.
Atesz és Petya teljesítménye a leg egyenletesebb az idők tekintetében. Egyenletesen nagyon jó, egymáshoz közeli időket mennek. Norbié kevésbé egyenletes teljesítmény, sokkal szórtabbak az idejei. Pumy érdekes. 2 sessionban is lassabban teljesített a többiekhez képest, azonban Qualon nagyot robbantott. Nem látom semmilyen jelét a cheat setupnak. Vagy mind a 4 versenyző cheatelt a renkívül jó eredmény érdekében, vagy egyik sem. De itt is Pumy lóg ki a sorból egy váratlan kiugró eredménnyel, nem Norbi. Akkor most nézzük a bajnokságot:
1. Daytona : Norbi 9-ik Retired 1, Toya
2. North C. : Norbi 2-ik 1, Toya
3. Las Vegas: Norbi Első 3, Toya
4. Atlanta : Norbi 2-ik 1, Petya
Hát itt sem egyértelmű a helyzet. 4 versenyből egyet nyert meg. Ha cheatelne, kompromisszum nélkül magasan kellett volna vernie a mezőnyt, elvégre a segítséggel csak ő lenne képes hiba nélkül leggyorsabban menni. De nem ez a helyzet. És ráadásul mindig harc volt elől, Toya , Atesz, Sanzik, Atyka, Petya-ha indult /bocs akit kihagytam/ mindig a sarkában voltak, versenyeztek vele az elsőségért. Asszem nem kell részleteznem, hogy ha ennyi ember képes egyenletesen kimagasló teljesítményre, akkor nem megkérdőjelezhető Norbi teljesítménye sem. Az itt részletezett tények alapján a feltételezést alaptalannak tartom a részemről. Kipróbáltam Norbi setupját Darlingtonra, félelmetesen jó setup, a gumihőmérsékletek egyenesen lélegzetelállítóan jók. Aki végigolvasta a Guideomat, az tudja hogy ez mennyire fontos.
És végezetül: Toleránsabbaknak kéne lennünk a továbbiakban a bajnokságon belül, úgy a pályán, mint a nyilatkozatokkal, mert hamarosan kevesen leszünk akik a versenyen indulunk. Ez vonatkozik a bírálókra, és azokra is, akik sokszor indulatból csúnyán nyilatkoznak. Remélem egyre békésebb, és jobb versenyek lesznek, és egyre több versenyző.
-
Marki.. #11403 Hát akkor most jól figyeljen ide minden érintett. Pár hete történt az LFS bajnokságban, hogy egy olyan setuppal mentem saját hibámból, amit Prezsi készített és mi hexaeditorral kiszedtünk Norbival a replayből. Ezeddig nem használtunk fel egyetlen egy ilyen setupot sem, mindig sajáttal mentünk, ahogy most is, csupán az én hibám volt, hogy a rallyversenyen, ahol ráadásul jól meg is szívtam a gépem miatt, annak egy enyhén módosított változatával mentem. A dolog kiderült és Prezsi természetesen kiakadt, amit meg lehet érteni, de később elnézést kértem tőle és azóta is remek a kapcsolat közöttünk, sorba döntögetjük egymás WR idejeit, amit szerintem mind3-an nagyon élvezünk. Ami nem tetszett az az, hogy az eset után jópárszor hallottam elhangzani a csíter szót másoktól rám vonatkoztatva. Kérdezem én, hol van abban a csalás, hogy egy teljesen legális setuppal megyek versenyen, még ha az másé is? Mivel nem stílusom a flémelés, ezért nem is nyilatkoztam az ügy kapcsán az adott topikban, de ekkor jött Norbi és egy teljesen öszinte hozzászólással, amit máig köszönök neki és többek közt ezért is tartom őt a világ legjobb csapattársának, segített, úgyhogy most itt az ideje hogy viszonozzam ezt a segítségét. Tudom Norbiról, hogy sohasem menne olyan setuppal ami nem legális a Nascar bajnokságban és tudom, hogy nem használ helpet(kivéve kuplung) egyetlen versenyen sem(Watkis Glenben sem!!!!), teljesen hardcore módban megy. Mondom teljes meggyőződéssel mindezt, mivel nagyon jól ismerem őt, hiszen mindennap beszélünk, tesztelünk, figyelemmel kísérem a NASCAR versenyeit is és remek a csapattársi kapcsolat közöttünk. Talán kevesen tudják róla, hogy az LFS és NASCAR bajnokságon kívül tagja a magyar MOHAA válogatottnak is és talán nem kell mondanom, hogy sorra nyerik a meccseket. Tudom hogy Norbi nagy hangsúlyt fektet a setupja finomítására és nagyon is ért hozzá, sok mindenre odafigyel, még a legapróbb dolgokra is és remek setupokat szokott csinálni. Üzenem mindazoknak aki csíternek hiszik őt, hogy gondolkodjanak el rajta, talán nem saját gyengeségüket kellene lejáratni, hanem tanulni a jobbaktól és hogy Tilus szavával éljek "NEM BESZÉLNI KELL, HANEM NYOMNI A GÁZT". Minket tulajdonképpen az sem érdekel, ha mások esetleg csalós setupokkal mennének, persze ezt nem is feltételezzük senkiről sem és remélem, hogy senki nem hazsnál ilyet. De ahogy mondjátok, majd az új patch után kiderül minden, azonban nekem semmi kétségem afelől, hogy Norbi akkor is ugyanilyen gyors lesz, ha nem méggyorsabb. Az egyetlen dolog amit a szemére tudnék vetni, hogy néha ha felhúzza magát olyan dolgokat is képes mondani, amit máskülönben nem tenne és nem is hiszem hogy komolyan átgondolja ezeket, csak az adott pillanat váltja ki belőle, ezért Pumytól elnézést kérnénk. -
Toya #11402 Közülünk senki nem piszkálja az ini fileokat, mert azzal lehetetlenné válna a bajnokság futamain való indulás. -
Totya000 #11401 Szokta valaki piszkalni az .ini fájlokat a Nascarban?
Problema: Las Vegas track:
a pitben nem tudnak megallni normalisan az autok, mert nekicsapodnak a falnak es visszapattannak, majd ujra kimennek a pitbol es megtesznek meg egy kort es igy tovabb...
talakozott mar valaki ezzel a problemaval?
Totya -
ShaiHulud #11400 nekem meg kocsog demo sem megy sse miatt..athlon thunderbirdom van:( -
#11399 Ezt a Fraps 2.0-at valaki igazan megreccsenthetne:D -
#11398 Az jo:) En inkabb szenvedek:))
Annyi gaz van nekem, hogy olyan kanyarban, ahol nem kellene fekezni, eleg lenne elvenni teljesen a gazt, ott a motorfek ugy megfogja a kosit, hogy azonnal elmaszik a hatulja. De elvezem:)) -
#11397 Autómata kuplung váltáskor felnyomja a fordulatot kicsit, igy nem csuszik meg a köcsi ha kanyarodás közben váltok, ezért jó. -
#11396 Mario Kart:DDDD -
#11395 ja már látom -
#11394 ez mihez van? -
#11393 The Team SSM has released a package of 100 Screenshots from the Beta of the LeMans Mod. You can look at them here.
-
#11392 - Igen a gumihormekseklet az egyik legfontosabb visszajelzes. En is azt szoktam sasolni eroteljesen. Plusz a vizet es az olajat. Meg persze a vegsebesseget, es a koridot:))
- Valtasnal erdemes manualis kupplungot hasznalni, mert a gaz elengedesenel visszafogja a motorfek a kocsit. Mondjuk automata kuplungnal nem tudom mit csinal. De en kuplunggal valtok - a bal pillango - meg a GPL-bol maradt rajtam:DD -
Toya #11391 A Qual körrel nem volt ilyen gond és ez volt a másik ok ami miatt azt mondtam neked is, hogy automatával mentél.