NASCAR Racing 2003 Season

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FREAK
mondjál számokat 😊

Riszpekk

Srácok felvetõdött egy másik lehetõség.
Ki lenne hajlandó fizetni egy rendes Nascar szerverért ha más lehetõség nincs (ne horribilis összegekre gondoljatok) ?

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

PuMy
Szerintem az "oreg roka" kifejezesnel nem a
nascarozassal eltoltott ido mennyisegere, hanem
az ebbe a forumba eltoltott idore gondoltak.
Igy en tuti nem tartozok az oreg rokak koze,
mert csak nemreg kezdtem el irkalni ide.

\"To know that I can control something that\'s out of control.\"

Na hazaértem erre a topicban egy egész oldalnyi új bejegyzés fogad :-)
Akkor nézzük sorjában, mert van egy-két észrevételem :-)

1. Most õszintén itt ki számít itt öreg rókának ? Szerintem ez maximum 4 fõ (Atesz, PuMy, HaZso és én) :-)
2. Ki kellene majd próbálni, hogy nem bír-e el Alex 12-nél több embert.
Nekem gyanús, hogy többen is beférnénk (a Papyrus által mondogatott 2k/ember szerintem elég nagy ráhagyással van) - nagyon alacsonyan voltak az utolsó futamnál is a pingek...
3. Igazából ezt a leglassabb nem indult pedig valóban elég igazságtalannak érzem (mivel ez egyes embereket egyáltalán nem súlytana - többek között engem sem).
4. Ez az aki lemond az a következõ kettõn indulhat sem igazán jó. Mi van ha a következõ két futamon is tele van a szerver ?
Akkor megint ki kell zárni valakit. 22-es csapdája.

Ezt csak úgy leírtam, mert ezek az ellentmondások már elsõ olvasásnál az eszembe jutottak.
Egyetlen egy megoldás van, egy állandó szerver...Sajnos ezért sok esetben fizetni kell (ne legyenek illúzióitok az USA-ban általában 25-40 dollárt perkálnak a NR2003 játékosok fél évre) - ez viszont itthon a magyar árak mellett elképzelhetetlen (és megfizethetetlen).
Ha hiszitek ha nem már a fél internetet körbe kuncsorogtuk a HGPLM-es csapattal egy szerver helyért, de senki nem foglalkozik pár lelkes játékossal :-(

Reméljük Alex azért csak megalkot majd valamit vagy nekünk sikerül felállítani egyet, mert van egy ilyen igéretünk is.

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

jaja ez nagyon jol hangzik!! ha kell valami segitseg szolj.

X-Type
Nélkülem el ne merjétek indítani :-)))

enis jelentkezek pentekre😊 bejon a palya😊 bar nekem mindegyik bejon😉 csak ez a darlington volt kicsit zuros de gyakorlassal azzal sincs gond.

Allando szerver?
Ez allat😊
FREAK
de csak, ha túl sokan vagyunk, ugye?

Riszpekk

Met
Mivel nekem ezek a kicsi csúszós pályák nem jönnek be, pénteken nem indulok.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

FREAK
ezt támogatom

én pl. szívesen kihagyom Phoenix-t ha arról van szó, de ezért cserébe a következõ túljelentkezésnél fix helyem legyen

Riszpekk

Alexease
Ma delutan beszeltem egy ceggel. Egy uj "projecten" dolgozgatnak, amihez nagyon valoszinu, hogy PC alapu, Windows szerver lesz. Mivel eleg joban vagyok veluk, plusz az EMKTV+StarTV (BIX), kaptam egy "igeretecsket", hogy esetleg lehetne inditani rajta egy allando NR2003 szervert is😊)))) Persze ingyert, max. bannereket kell majd pakolgatni ide-oda.
Ha van olyan aki tenyleg lemondana az indulasrol akkor nincs min vitatkozni😊

Szerintem az egyetlen megoldas valamilyen selejtezo.
sanzik
akkor marad az ha tul sokan vagyunk akkor valaki felaldozza magat es lemond az indulas jogarol,biztos van olyan akinek eppen nem jon be az a palya amin menni kene
viszont az onkent lemondo automatikusan indulhat a kovetkezo 2 futamon ha akar

na ez milyen ? 😊
ibronk
Akkor én most szólok hogy a pénteki futamon szeretnék indulni. 😉

\"Racing is living. Everything else is just wating.\"

Alexease
Ha lenne meg egy "szerver" lehetoseg, es lenne meg ember, akkor meglehetne oldani, hogy ki mikor, melyiken futna.
Es akkor meg izgalmasabb is lenne talan, mert lehetne varialni olyannal is, hogy a #2 szerver 1-3 helyezete "felkerul" az #1 szervere, a #1 szerver uccso 1-3 helyezete "le" a #2-ra.
Met
Nem tudom. Az A meg B liga lenne megoldás de nem most. Mivel nem vagyunk annyian, megtelik az A liga a B be meg lenne 1 esetleg 2 ember, izgalmas lenne az a B-s verseny nem?

Alexease
Itt az a baj, hogy nem azt kell kisorsolni, hogy melyik csapat melyik szerveren induljon, hanem azt, hogy kimaradjon ki. Ez eleg kellemetlen...
sanzik
LFS ligaban volt olyan ,hogy Freak felirta a neveket egy papirra es kisorsolta kalapbol,hogy ki hol indul... 😊)
ez nem lenne jo ? 😊
Ha az utolso 5 verseny atlagat vesszuk akkor nincs oreg motorosok preferalasa.
Egyebkent te mit talanal ki arra ha nme ferunk be?
Alexease
De az EZHEZ sem az igazi😊
Alexease
Basszus😊)) ANAL😊) Az ANNAL akart lenni😊
Alexease
Azert irtam is lent valahol, hogy otleteket tudnek gyartani, de egyik sem az igazi. Valahogy, valakinek mindig "igazsagtalan". Es persze a jateknak sem tesz jot, mert minnel tobben, anal jobb. De ezhez szerver kellene...
FREAK
megértem, azt én sem szeretném

majd ha huszan leszünk, akkor lehet A meg B csoport, de így nem kell

aki hamarabb szól, az játszik, és nincs olyan, hogy JÖVÕ hónapban mindig mennék!

Riszpekk

Met
Jó csak mondtam, mert kurvára el tudja venni a kedvemet az egésztõl ha hátrányos helyzetbe kerülök azért mert nem megy olyan jól a versenyzés.
Sajnos volt már alkalmam átélni ezt.

FREAK
pedig nem kizárt, a múltkor nem volt se Atesz se Hazso, és tele voltunk......

Riszpekk

Met
Szerintem nem jó ötlet ha az esik ki aki a kvalifikáción az utolsó lett. Mivel mindíg én vagyok az utolsó!
Mulkor nézegettem a rekordjaimat, az edzés, a kvali és a verseny közül pont a kvalin megyek rosszabb idõket. Az sem túl jó ötlet ha az öreg motorosoknak mindíg fix helyük van. Ezzel az erõvel azt is ki írhatnátok, hogy egy pályán egy bizonyos idõ felett kell teljesíteni különben nem játszhat veletek.
Különben elég kizártnak tartom, hogy a közeljövõben olyan gondunk lenne, hogy kicsi a szerver mert sokan vagyunk.

Ja igaz
FREAK
nyilván nem számít, mert a szerver uploadja a lényeg, és akármennyi AI van a pályán, csak 1 usernek kell küldeni az infot...

Riszpekk

PuMy
Az AI tuti nem szamit annyit, mert mi Toya-val
25 AI ellen szoktunk jatszani. En szoktam akkor
lenni a szerver, es en max 8 embert birok el.

mind1 azert ki kene probalni 😊

Mindenesetre 11el semmi gond nem volt.
Egyszer Alexel mentunk egy csomo AI ellen, es akkor sem volt gond, bar nemtom az ugyanolyannak szamit e mintha rendes jatekosok lettek volna.
PuMy
Mivel 20k kb Alex feltoltesi sebesseg, 11 a max,
esetleg 12. Nagyjabol olyan 2k/emberrel lehet
szamolni.

elobb ki kell probalni hogy mennyi playert bir a szerver😊 mert szvsz amig 80-100 korul van a ping addig meg nem olyan veszes, es irtad hogy 10-11 emberrel 50-70 a ping. szal szerintem +2 embert meg elbir majd a szerver.

Kicsit bonyolithatjuk ezt ugy, hogy az utolso 5 versenyobl csak 4 eredmenyt veszunk alapul, a legrosszabb pedig kiesik, igy elkerulheto a mas hibajabol tortent baleset altali kieses beszamitasa😊
Ez jo otlet, mondjuk megadhatjuk hogy az utoslo 5 verseny atlaghelyezese szamit, es az aktualis mezony letszamatol fuggene hogy eppen hany ember kap provisionalt.
Tehat mondjuk ha 15-en gyulnenk ossze egy versenyre, akkor 7-8-an kapnanak provisionalt, ha 20-an akkor csak 5-en.

Mondjuk eloszor is meg kene hatarozni hogy max hanyan fernek be a szerverre.
Alexease
Talan meg az elozo verseny vegeredmenyebol "szamitott" bejutas a legjobb. (pl. az elso 6-7 marad). Igy mar a lefutott verseny utan, lehet tudni, hogy ki keszulhet konkretan a kovetkezo versenyre. (Bar, itt is lenne gond boven. Pl. ha valaki onhibajan kivul esik ki stb.)
Alexease
Valami egyszeru, korrekt, atlathato, egyertelmu megoldast kellene kieszelni. Olyat, amit a verseny elott,"gyorsan" le lehet rendezni. Es azzal se legyen gond, aki csak a verseny idopontjara tudna erkezni. Mert ha mar elotte egy oraval eldol, hogy ki mehet (pl. idomero), akkor ne maradjon ki.
Alexease
😄
Aha es akkor igy hirdetnenk a futamokat: online NASCAR verseny matematikusoknak😊
Alexease
De az sem rossz, ha az IP szamaibol, keszitek egy matematikai feladvany, es a helyes megfejtesek beerkezesi sorrendjeben osztom az IP-t😄DDDDDDDD
Ha hasznalni fogjuk ezt a provisional-os modszert akkor arra mindenkepp figyelni kell, hogy mondjuk ha van 5 ujonc akkor legalabb 2-3 hely legyen nekik fenntartva. Tehat ennyi ures hely legyen, ami nincs feltoltve mar eleve regiekkel.
sanzik
mondjuk nekem mind1, de azert lenne jo ha szuletne megis valami hasonlo szabaly mert ez a lehetoseg is szoba johet es akkor eleg kellemetlen ugy kizarni valakit a jatekbol,hogy meg csak nem is lehetne hivatkozni semmire
ellenben ha leirjuk mi a teendo tul sok ember eseten akkor 1el kevesebb okot adunk magunknak vitatkozni 😊
A szervernek mindig jar a provisional😊)
Majd meghallgatjuk mi a csapat velemenye😊
Alexease
Foleg ha EN hibazok az idomeron😊)))))))
sanzik
hat igen ez is benne van a pakliban,de ha ezt igy bevalaljuk akkor talan meg izgalamasabb is lesz a dolog 😊
EZ azert nem jo, es a valosagban sem azert igy van, mert ha egy nagyomeno hibazik, vagy a kocsijaval van valamio zur akkor az nem indulhatna.
Persze ettol meg hasznalhatnank azt amit te mondasz, de inkabb ne😊
sanzik
de szerintem nem kene meg bonyolitani ilyennel,hogy ki a regi meg ki nem az,siman aki utolso a kvali-n az kiesett,azt kesz
(valoszinu aki oreg motoros az ugysem az utolso lesz a kvalifikacion )
sanzik
en is ugy gondoltam,csak rosszul fogalmaztam 😊