51527

\"Nascar\"

HNR
2003 - 2007
R. I. P.
  • Toya
    Megnéztem a NR2003-hoz kiadott TrackEditort, a használata elég egyszerűnek tűnik, ennek bizonyítására rögtön készítettem is egy kicsit bonyolult pályát.
    Kár,hogy annyira azért nem egyszerű az editor használata hogy én ezt megtudjam csinálni :-((((
    Na majd Alex ;-)

• Mnemomic
    :))
  • DGray
    >>>Mivel oda-vissza működik a dolog, így

Pontosan. Ezért lépek el a gázról az egyenesben inkább egy pillanatra, hadd menjen aki akar. A törött kocsim miatt jó párat engedtem el most is.
  • sanzik
    ez keves lenne.... :)
    ket gyerekem van ,ezek utan ,hogy nezne a szemukbe ?
    :D

igy is tok gaz,mert mindig megkerdezik,hogy: apa nyertel?
    en meg hummogok,hogy majdnem ,majd talal legkozelebb....
    kepzelem azt gondoljak milyen toketlen faterjuk van,meg egy hulye jatekban sem tud nyerni :)
  • Toya
    Ez közvetlenül az előtt történt mielőtt Norbit ledobta volna az Axelero.
    Szegény ő sem látott semmit és Code is szerintem csak arra eszmélt, hogy Norbi füstölgő kocsija ott áll előtte.
  • Marki..
    sorry :)))
  • sanzik
    ha ez a valosagban tortenik es meghaltam volna miattad ,nem tudom most mit mondanal
  • ShaiHulud
    igen aztat tudom joool hogy ott benaztam igeeeeen kemenyeen :( dehat sorry about it...:D igen tompa voltam...keveset alszom mostanaban...na de nem baj most meg a foiskola is kezdodik :D
  • sanzik
    erre azert varnek valami magyarazatot,mert eleg erdekesen nez ki az eset...
    ez bug ???
  • Met
    Végre:D
  • Met
    Sanzik listája....
  • sanzik
    En a 14. kor esemenyeihez fuznem hozza,hogy a problema fo oka valoban Shai "benazasa" volt (bocs),de azt tegyuk hozza,hogy a "sanzik belemjon" resz az ugy nezett ki,hogy te megcsusztal mogotte es lementel joocskan a vonal ala a susnyasba en a palyan maradtam,de nem lattalak mivel lementel es elkezdtem volna kerulni Shai-t belulrol,amikor is te visszatalaltal a palyara en meg ott voltam mar,radasul kicsit elorebb is mint te.

Hozzatartozik,nekem is voltak koordinacios problemaim az eset alatt,de vegig ura voltam a helyzetnek :))

akkor en is merges voltam,foleg azert mert nem lett sarga,es nagyon lemaradtam,de nem rad hanem Shai-ra haragudtam mivel ezen a versenyen ez a 2. olyan akcioja volt akkor ami eleg szerencsetlenul erintett

de mar nem haragszok senkire
  • Marki..
    Loooooooooool, ez igaz? :))))

Én meg nem tudtam, hogy miért mindig a füvön megy sárga alatt előttem :DDDD
    Azt hittem csak viccből, persze bennem is megfordult... :DDD
  • ShaiHulud
    :DD lol
  • Met
    V8, ha lehet többet ne gyere ittasan játszani.
    Sanzik meg én alig bírtunk kikerülni, mondjuk én meg is pördültem.
    Elképzeltelek ahogy borvirágos (tudom sört ittál) orral tekergeted a kormányt:DD
  • ShaiHulud
    szerintem Met jol ment ezen a futamon gyors volt...sajnos enis eszrevettem hogy egyesek nem engedik el a gyorsabban menoket...ugyhogy nem ertemmiert panaszkodnak akkor amikor pl en sem engedem el Oket...amugy elboly tudhatja hogy mindig rendesen elengedem oket..azt nem szoktam elengedni aki egyaltalan nem biztos hogy olyan sokkla gyorsabb lenne...vagy eppen akivel mar nekem is meggyult a bajom amikor en ertem moge...szal ez igy mukodik...sot sokszor en jartam rosszul az elengedesek miatt mert felsodrodtam a falnak...undorito egy palya volt ez...
  • Met
    A kanyar előtt "direkt" rád engettem az autót, hogy lásd gyorsabb vagyok és fel tudjál húzodni a falhoz. Mivel akkor már sérült volt az autód a Silverrel törnét ütközés következtében.
    Az egyenesben nem tudtalak megelőzni belülről, a kanyarban baradtál belül maradt a célegyenes, mivel az íven mentél kívülről be tudtam menni melléd. Ezt kétszer csináltam meg, először felcsúsztam a falra és lelassultam, másodszor ugyan úgy a kanyar előtt rád másztam de nem vetted a lapot, ezért mentem megint kívülre ahol megint felcsúsztam a falra de sajnos le is pattantam, rád.
  • Toya
    Csak a 134 kör eseményeihez akarom hozzáfűzni, hogy vannak olyan pillanatok amikor a 10 kör hátrányban versenyző jobban tud menni mint akár az aktuális első helyen álló versenyző.
    Ez nagyban múlik a gumik állapotán, ha nézel visszajátszásokat akkor láthatod hogy ilyen helyzetekben az elől álló versenyzők sem szoktak izmoskodni, mert teljesen felesleges és érdemesebb elengedni a gyorsabbat.

Mivel oda-vissza működik a dolog, így szerintem teljesen jogos, hogy a körhátrányban lévő versenyzőknek a jobbak megadják a helyet ha gyorsabbak, felesleges megnehezíteni az éppen gyengébben teljesítő versenyzők életét.
  • DGray
    Itt hibáztam. Nem láttam, hogy Pete mellettem van. Érdekes módon a spotter sem szólt! Pedig a rajtoknál nagyon óvatos akartam lenni, ezért nagyon figyeltem. Azért is húzódtam feljebb, hogy ne legyen gond a kanyarral. De a sárgát nem én okoztam, hanem Shai ütötte ki Sanzikot. Pete! Nagyon sajnálom! Tudom, hogy annál rosszabb nincs mint, hogy az elején vége legyen a versenynek.

6.kör: A rajtnál óvatosan jövök el, erre #76 Szabó hátulról belém jön. Ahogy Pete írta, nem értem minek így erősködni az elején, főleg az első kanyarban a rajt után. Ezt a húzást megóvom, mert szerintem fontos lenne, hogy ilyen ne történjen meg. Óvatosan kell menni!

14.kör: Páran mentek előttem, akiket utólértem. Itt is óvatosan mentem 2-3 kört, hogy lássam mi a sebesség, úgy éreztem gyorsabb vagyok. Shai csúszkálása oda vezet, hogy Sanzik belémjön. Itt nincs sárga, ezért nagy hátrányba kerültem. Egészen a 62. körig mentem, mire jött a sárga. Nagyon szar volt, alig ment az autó.

113.kör: #07 Petya megforog előttem, a spotter már szól. Fékezek, kerülöm ki, erre Shai hátulról belémjön.

134.kör: #045 Met 10 kör hátrányban van, utólér. A célegyenesben jön mellém kívülről, nekimegy a falnak, majd visszapattanva kilök. Felesleges erőlködés volt. Hozzáteszem, hogy én is a fal felé haladtam, akár leszorításnak is lehetne értékelni, de akkor a kocsiból úgy éreztem, hogy mögöttem van, és bíztam benne, hogy óvatos lesz.

144.kör: Sárga utáni rajt, ahol a kanyarban sajnos kicsit középre csúsztam. Norbi belülre jön, meglök, és végül Atesszal van egy nagy ütközés.

163.kör: A rajt után megcsúsztam és pont V8Man elé, aki el is trafált. :(

182.kör: Egyedül köröztem, sehol senki. Erre hirtelen ott leader mögöttem, húzódom fel, de sajnos megcsúsztam, és így megint ütközés lett, most HaZsoval.

Féltem a rajtoktól kicsit, nem is lettek jók. Viszont megint túl hamar kiestem a rendes versenyből...
    Következő péntek új lehetőség, majd meglátjuk.

Üdv,
    Dorian
  • ShaiHulud
    mamrint elore=mileott kihirdetik a buntetest...szoval nem az ovas elott:D nem akarok en senkit lebeszelni hogy ovjon ellenem...
  • ShaiHulud
    JAAaa mielott elfelejtem ha valaki megov az szoljon elore...tok szar erzes az ha utolag tudod meg amikro mar megkaptad a buntit hogy valaki megovot...koszi :D ne feljen nem harapok :D
  • ShaiHulud
    :D ok az a lenyeg hogy csak most kerultem fel :D akkor meg csinalhatok par akciot:D persze direkte soha nem sozktam akciozni :D azt tudom hogy Tegnap itt-ott igen lama voltam :D dehat elofordul...
  • sanzik
    a tegnapi akciokkal rakerultel te is a listara,de nem te vagy az elso helyen
  • ShaiHulud
    nem mulas=nemulass :D
  • ShaiHulud
    ujjujjj...remelem nem en vagyok :)) lesz nem mulas az illetonek :D
  • sanzik
    en meg nem nagyon ovtam,de lett volna mar ra alkalmam....
    azt talaltam ki,hogy mivel mindenki hibazhat igy en is,nem ovok minden kissebb vagy nagyobb koccanasert, hanem jegyzem fejben,hogy kivel hanyszor es milyen komoly zurom volt es ha betellik teljesen a pohar akkor fogok csak felszolalni az illeto ellen...

mar van is a listamon olyan akinek mar csak egy huzasa van :))
  • Alexease
    Ez biztos jo lenne, de egyelore orulok ha versenyezni van idom... ;-)
    Meg azert a Nascar mas mint az F1. Itt "termeszetes" a verseny baleset, koccanas. Ha minden ilyet buntetnenk, kaosz lenne, vagy elmaradna a versenyszellem.
    F1-ben egy kissebb koccanas is vegzetes. Ott tenyleg fontos, hogy kiszoritsatok minden apro szabalytalansagot, utkozest, koccanast, figyelmetlenseget stb.
  • Toya
    Az azért egy lényeges különbség, hogy itt sokkal több az ütközés és a koccanás.
    Sok esetben egyik versenyző sem érzi hibásnak a másikat és így felesleges lenne a fejük felett dönteni.

Ráadásul ha ezt a módszert alkalmaznánk lenne olyan aki már rég nem játszana a bajnoságban :D
  • Jacek
    az meg elvileg ugy mukodik hogy biro gyules ircen es szepen vegig mennek az embereken fol van irva hogy mi tortent vele gyorsban mindenki megnezi , mert ugye megvan az ido mikor tortent es itelet kovetkezo eset.Ha nincs kovetkezo ember ennyi:)

Lehet hogy leirva bonyolult es idot rablo de eleg jol mukodhet.
  • Jacek
    hany verseny biro van??? 5? alltalaban 15 fonel nem megy tobb! ami fejenkent 3 ember mindenkinek:)

Es emg vegig sem kell nezni mindet mert a fele kiesik, ezen kivul a nascarban jo a tekeres magyarul nem siman kell nezni hanem 16x tekeressel ha latsz valamit megnezed nem olyan sok am ez:))
  • Toya
    És ezt még utána meg is vitassa :-P
  • Alexease
    Elvileg az a legjobb, de hat kinek van aarra ideje es turelme, hogy majd' 20 oranyi verseny idot vegig bongesszen.
  • Jacek
    persze de nem erre irtam:)) hanem az ovasra lehet ovni de nem lenyeges minden player vegig van nezve futam utan fullban!! tehat a bunti jon automatice:)))
  • ShaiHulud
    kikre gondolsz?:D
  • Toya
    Ha jól tudom volt olyan aki ott is borzolta az idegeket az itt megismert versenyzői stílusával, mentalitásával ;-)
  • Toya
    Ellenben történnek is furcsa dolgok az F1 bajnokságban ahogy meséled és a rotáció is elég nagy illetve a bajnokságból kilépők száma is elég magas.
  • ShaiHulud
    igen kozben megneztem szabalyzatot nicns problema...
  • Jacek
    ezrt jo az F1 nem kell ovni:))
  • ShaiHulud
    csak ugye ugy gondoltam hogy a forumban a buntetesek ovasok resz nem veletlenul van ott...na abbahagytam :D tema stop:D
  • Toya
    Az óvás nem a hátad mögött történt.
    Egyszerűen a szabályoknak megfelelően zajlott le...A fórumban is lehet óvni, azonban ez csak kényelmi szempontok miatt került be a HNR fórumba, ez csak egy extra.
    Hivatalosan emailben kell óvni pont az anyázások elkerülése miatt és ez az óvás így történt.