NASCAR Racing 2003 Season
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Arra, hogy egy egy vitas helyzetben tortent dontes miatt (ha tobbszor fordul ilyen elo egy adott versenyzo karara), valami megtorlas kovetkezhet😊
Mondjuk lehetne ez versenyen is akar.
Na mindegy csak egy szandekos tulozas volt az elobb.
Mondjuk lehetne ez versenyen is akar.
Na mindegy csak egy szandekos tulozas volt az elobb.
Ez a HGPLM bajnokságban jól mûködik. Ha arra gondolsz, hogy esetleg a bírákon állnak bosszõt verseny közben az nagyon sajnálatos lenne. Én ezt itt senkirõl nem tudom elképzelni. Ha meg lenne ilyen az úgyse sokáig lenne már a futamokon szvsz 😊
Reszvetem a leendo biraknak!
Eletbiztositasokat tessek megkotni
Eletbiztositasokat tessek megkotni
Szerintem meg megoldható. A bírák kimentik a versenyt, vagy pedig a szerver visszajátszását nézzik meg. Ezenkívül ha bárki panaszt emel ki kell elemezni.
Azért nem fölösleges hiába nincs bajnokság, mivel már így kialakul egy morál ami jól jön majd a bajnokság alatt. Szóval ne ott alakuljon ki ez a dolog hanem már most így a esetleges hibák, nehézségek már most kiderülnének.
Azt nem is tudtam hogy szerver oszthat fekete zászlót..Ez komoly vagy csak úgy írtad? 😊
Azért nem fölösleges hiába nincs bajnokság, mivel már így kialakul egy morál ami jól jön majd a bajnokság alatt. Szóval ne ott alakuljon ki ez a dolog hanem már most így a esetleges hibák, nehézségek már most kiderülnének.
Azt nem is tudtam hogy szerver oszthat fekete zászlót..Ez komoly vagy csak úgy írtad? 😊
Szervezes, verseny birok stb.
A tegnapi Elofutamra nagy volt a keszulodes. A versenyzok nagy resze uj volt a futamon. Voltak akik mar regen versenyeznek Nascar bajnoksagokban, es volt akinek ez volt az elso Nascar versenye! Igen erdekes mezony verodott ossze😊
Az elozetes edzeseken ahol bent voltam, sok olyan hibat lattam, ami a versenyen is elo jott. Foleg a vezetesi-, versenyzesi-, hozzaallasi stilus, a biztonsagos uton, iventartas, es a szabalyok feltetel nelkuli nem betartasa volt a gond. Ezert is voltam bent, mint "csak" szerver - es Toya is😊) - hogy "felugyeljuk" a futamot! Szerencsere csak az elejen volt egy-ket problema, felreetrtes, elegedettlenkedes, de a futram nagy resze, tenyleg korrektul zajlott.
Ami kirivo, es nem megengedheto: a versenykozbeni negativ "beszolasok"! Ez nem tesz jot a versenynek, es semmi ertelme. Bar meg nem volt rola szo, de a tegnapi versenyre mar ugy keszultunk, hogy komoyabb problema eseten, alkalmazni fogom a fekete zaszlo osztast, a kirugast, bannolast! Ez nem szemelyeskedes, egyszeruen a tobbseg vedelme! Szerencsere nem kellett hasznalni egyiket sem😊)))
A mindenfajta pontrendszerek, buntetesek, utolagos biraskodas stb. egyelore nem megoldhato, es mivel nincs meg bajnoksag, szinte folosleges.
A tegnapi Elofutamra nagy volt a keszulodes. A versenyzok nagy resze uj volt a futamon. Voltak akik mar regen versenyeznek Nascar bajnoksagokban, es volt akinek ez volt az elso Nascar versenye! Igen erdekes mezony verodott ossze😊
Az elozetes edzeseken ahol bent voltam, sok olyan hibat lattam, ami a versenyen is elo jott. Foleg a vezetesi-, versenyzesi-, hozzaallasi stilus, a biztonsagos uton, iventartas, es a szabalyok feltetel nelkuli nem betartasa volt a gond. Ezert is voltam bent, mint "csak" szerver - es Toya is😊) - hogy "felugyeljuk" a futamot! Szerencsere csak az elejen volt egy-ket problema, felreetrtes, elegedettlenkedes, de a futram nagy resze, tenyleg korrektul zajlott.
Ami kirivo, es nem megengedheto: a versenykozbeni negativ "beszolasok"! Ez nem tesz jot a versenynek, es semmi ertelme. Bar meg nem volt rola szo, de a tegnapi versenyre mar ugy keszultunk, hogy komoyabb problema eseten, alkalmazni fogom a fekete zaszlo osztast, a kirugast, bannolast! Ez nem szemelyeskedes, egyszeruen a tobbseg vedelme! Szerencsere nem kellett hasznalni egyiket sem😊)))
A mindenfajta pontrendszerek, buntetesek, utolagos biraskodas stb. egyelore nem megoldhato, es mivel nincs meg bajnoksag, szinte folosleges.
Maris egy javaslat😊
Met meg basic helyet cserelhetne hogy kb ugyanannyi ujonc legyen itt is ott is
Met meg basic helyet cserelhetne hogy kb ugyanannyi ujonc legyen itt is ott is
Csinaltam egy csopotbeosztas javaslatot a mostani nevezesi lista alapjan. Aztan lehet finomitgatni
1. sanzik, basic, Pumy, Petya, Norbi, Hazso, Giovanni, Atis, Alexease, Gabos Szabo
2. atyka, Toya, Tomek, Shaihulud, Mode, Marki, Freak, Atesz, Met
1. sanzik, basic, Pumy, Petya, Norbi, Hazso, Giovanni, Atis, Alexease, Gabos Szabo
2. atyka, Toya, Tomek, Shaihulud, Mode, Marki, Freak, Atesz, Met
EF, FF, Bajnoksag
Mivel egyelore sajnos nincs normalis szerver, igy bajnoksag sincs. A versenyzok legnagyobb resze, az utobbi 1-2 hetben gyult ossze. Az EF/FF elsodleges szempontja az volt, hogy lehetoseg serint, mindenki tudjon hetente min. egyszer jatszani. Mindenki tudja, hogy vannak elonyei, hatranyai, de a rengeteg variaciobol egyelore ez maradt. Bar ez a letszam novekedessel, a versenyzok osszeszokasaval folyamatosan valtozni fog. Lehet modositani a futamokat, az elnevezes stb., de sajnos a masik meghatarozo tenyezo, az ido. Sokan nem mindig ernek ra egyszeruen. Ha a letszam marad, talan a kovetkezo lepcsofok, a ket szerveres, ket EF-es futam lesz, ahonnan, 5-5 ember tud "fel" jutni.
Mivel egyelore sajnos nincs normalis szerver, igy bajnoksag sincs. A versenyzok legnagyobb resze, az utobbi 1-2 hetben gyult ossze. Az EF/FF elsodleges szempontja az volt, hogy lehetoseg serint, mindenki tudjon hetente min. egyszer jatszani. Mindenki tudja, hogy vannak elonyei, hatranyai, de a rengeteg variaciobol egyelore ez maradt. Bar ez a letszam novekedessel, a versenyzok osszeszokasaval folyamatosan valtozni fog. Lehet modositani a futamokat, az elnevezes stb., de sajnos a masik meghatarozo tenyezo, az ido. Sokan nem mindig ernek ra egyszeruen. Ha a letszam marad, talan a kovetkezo lepcsofok, a ket szerveres, ket EF-es futam lesz, ahonnan, 5-5 ember tud "fel" jutni.
Szerintem az se baj ha ketszer rakod ki ugyanazt a tartalmat
Bele kell verni a fejekbe
Bele kell verni a fejekbe

A mostanaban jotteknek mondom, hogy olvassak el a nascarracers oldalon a szabalyokat!
Tudom hogy szeretnek elsiklani efolott😊
Tudom hogy szeretnek elsiklani efolott😊
Szablyok
Koszi Atis-nak a szabalyokat! Valami ilyesmit terveztem az elejen is, pontokba szedett, egyertelmeu. Bar a leiras jellegu is hasonloan jo. Egyeztetni fogom Mode-dal (O irta a jelenlegi szabalyzat nagyreszet) es Toya val. Valoszinuleg a kettobol csinalok egyet.
Fontos a szabalyok pontos ismerete, de ami fontosabb, a verseny kozben, a versenylaz izgalmaban valo betartasuk! Es az egyik legfontosabb sor: "A gyozelem attol fugg, hogy ki vezet az utolso korben, tok mindegy ki vezet az elsoben".
Koszi Atis-nak a szabalyokat! Valami ilyesmit terveztem az elejen is, pontokba szedett, egyertelmeu. Bar a leiras jellegu is hasonloan jo. Egyeztetni fogom Mode-dal (O irta a jelenlegi szabalyzat nagyreszet) es Toya val. Valoszinuleg a kettobol csinalok egyet.
Fontos a szabalyok pontos ismerete, de ami fontosabb, a verseny kozben, a versenylaz izgalmaban valo betartasuk! Es az egyik legfontosabb sor: "A gyozelem attol fugg, hogy ki vezet az utolso korben, tok mindegy ki vezet az elsoben".
a kozos gyakorlastol valo eltiltas szvsz pont a tobbiekre nezve jelenthet veszelyt...jobb, ha az illeto hatulrol indul, de legalabb tudja, mire szamithat a versenyzotarsaktol es viszont...
Azert a kozos gyakorlastol ne tiltsunk el senkit szerintem.
S-type nem hiszem hogy megegyszer ilyesmivel probalkozna. Egyreszt semmi haszna nem volt, masreszt epp eleg fejmosast kapott erte eddig is szegeny.
Osszeirtam par jotanacsot es szabaly javaslatot, elkuldom Alexnak hogy publikalja. Nem hiszem hogy a tobbsegnek sok ujat fog jelenteni, de az uj versenyzok nem art ha tudjak magukat valamihez tartani.
S-type nem hiszem hogy megegyszer ilyesmivel probalkozna. Egyreszt semmi haszna nem volt, masreszt epp eleg fejmosast kapott erte eddig is szegeny.
Osszeirtam par jotanacsot es szabaly javaslatot, elkuldom Alexnak hogy publikalja. Nem hiszem hogy a tobbsegnek sok ujat fog jelenteni, de az uj versenyzok nem art ha tudjak magukat valamihez tartani.
Megnéztem a versenyt.
X-type manõvere a zöld zászló elõtt nem tetszett az tényleg kerülni kell mert balesetveszélyes és ha jól tudom igazából visszalõnék a rajtott ilyenkor. Igaz itt nem de azért kerüljük ezeket a manõvereket.
Azért az is látszott hogy tétre megy a dolog remélem nem sértõdik meg de Hazso nekem úgytûnt különösen idegesen kapkodva versenyzett pedig nem jellemzõ rá.
X-type manõvere a zöld zászló elõtt nem tetszett az tényleg kerülni kell mert balesetveszélyes és ha jól tudom igazából visszalõnék a rajtott ilyenkor. Igaz itt nem de azért kerüljük ezeket a manõvereket.
Azért az is látszott hogy tétre megy a dolog remélem nem sértõdik meg de Hazso nekem úgytûnt különösen idegesen kapkodva versenyzett pedig nem jellemzõ rá.
Versenybíróság mindenképpen kell. Ha vki nagy hülyeséget csinál akkor esetleg kap büntetést vagy figyelmeztetést az eset súlyoságától függõen.
Olyan büntetésekre gondolok hogy elõször pl nem indulhat az idõmérõn így kénytelen lesz hátulról indulni.
A súlyosabnál már csak a versenyen indulhat el utolsó helyrõl még practice-on sem pedig a bemelegítésen nem indulhat el.-igaz offline gyakorolhat, de szerintem az is sokat számít hogy a verseny elõtt "belõd" magadat a mezõnybe és ilyenkor nem tud viszonyítani az illetõ.
A legsúlyosabb persze hogy 1 versenytõl el lesz zárva.
De ezek csak szvsz nem fontos ezt csinálni csak egy ötlet.
Olyan büntetésekre gondolok hogy elõször pl nem indulhat az idõmérõn így kénytelen lesz hátulról indulni.
A súlyosabnál már csak a versenyen indulhat el utolsó helyrõl még practice-on sem pedig a bemelegítésen nem indulhat el.-igaz offline gyakorolhat, de szerintem az is sokat számít hogy a verseny elõtt "belõd" magadat a mezõnybe és ilyenkor nem tud viszonyítani az illetõ.
A legsúlyosabb persze hogy 1 versenytõl el lesz zárva.
De ezek csak szvsz nem fontos ezt csinálni csak egy ötlet.
A megcsuszas es a palyan keresztbeallas az ket kulon dolog. Foleg ha sarga zaszlot okoz. Aki verprofi az nem csuszkal, de meg egy kozepszeru versenyzotol is elvarhato szerintem hogy kepes legyen stabilan tartani az ivet. Persze ettol fuggetlenul tenyleg nyerhet valaki korcsolyazva is.
De ha nem nepszeru a hibapontos otlet akkor kar eroltetni, csak egy javaslat volt.
De ha nem nepszeru a hibapontos otlet akkor kar eroltetni, csak egy javaslat volt.
a hibapontos dolog szerintem butaság, egyrészt fölösleges plusz munka, másrészt attól még nyerhet valaki (és lehet vérprofi), hogy 20 körönként megcsúszik
inkább legyen 2 EF, és 1 FF
inkább legyen 2 EF, és 1 FF
Riszpekk
Szerintem aki magától nem próbál óvatosan vezetni az nem való ide. Ha hibapontokkal kell ösztönözni az már rég rossz.
Meg aki egy picit rizikósabb setuppal megy és az miatt csúszkál, vagy megsérült a kocsijának a hátulja és nem olyan stabil már-igaz vezessen óvatosabban- és az miatt csúszik ki ezért hibapontott adni hülyeség.
Elõbb utóbb mindenk rájön, hogy pontos és hibamentes vezetéssel eredményesebb lesz.
Én mindenesetre a hibapontozás ellen vagyok szerintem nem kell.
Meg aki egy picit rizikósabb setuppal megy és az miatt csúszkál, vagy megsérült a kocsijának a hátulja és nem olyan stabil már-igaz vezessen óvatosabban- és az miatt csúszik ki ezért hibapontott adni hülyeség.
Elõbb utóbb mindenk rájön, hogy pontos és hibamentes vezetéssel eredményesebb lesz.
Én mindenesetre a hibapontozás ellen vagyok szerintem nem kell.
Ezt meg lehet oldani egy elore kijelolt elfogulatlan zsurivel, akik a visszajatszas alapjan kiosztjak a hibapontokat. Ez egy olyan jatek ahol nagyon konnyen el lehet rontani masok szorakozasat felelotlen vezetessel, nem art ha van valami buntetes ami ovatossagra osztonzi a nepet.
Hibapontokra nincs szukseg mivel nincs bajnoksag.
Ha lesz akkor jo.
A masik meg hogy ugy beszeltuk meg hogy 1 FF van, es arra kell bekerulni az EF-bol.
Szerintem ez igy jobb lenne, igy nem lenne szetszakadva 2 reszre allandoan a mezony.
Ha lesz akkor jo.
A masik meg hogy ugy beszeltuk meg hogy 1 FF van, es arra kell bekerulni az EF-bol.
Szerintem ez igy jobb lenne, igy nem lenne szetszakadva 2 reszre allandoan a mezony.
...mondjuk elore latom a vitakat, hogy ki hany hibapontot erdemel. sztem ezt kihagyhatnank. aki rendszeresen durva hibakat vet, ugyis visszaesik. a szandekossagot meg gondolom nem tetelezzuk fel. ha megis megtortenne siman egy honap eltiltassal lehet dijazni...pl.
sztem korrekt, mindenkepp osztonzo lenne, ha senki nem erezne azt, hogy berlete van az A csoportba/FF-ra.
Az ef/ff problemara van egy javaslatom. Vegul is mindegy hogy hivjuk, de lehetne A es B csoport, aztan C ha meg tobben leszunk es igy tovabb. Senkinek nem lenne fix helye, a besorolas az elozo versenytol fuggene. Uj versenyzok automatikusan az also csoportban kezdenenek.
A B-csoport elso ket helyezettje mindig megkapna a jogot hogy induljon az A-csoport versenyen, hasonloan az A-csoport utolso ket helyezettje visszaesne a B-csoportba hogy helyet csinaljon a jovo heti ket feljutonak. Termeszetesen ha jol mennek akkor van lehetoseguk egybol visszaterni.
Ez eddig nem nagy ujitas az eddigiekhez kepest. Viszont bevezethetnenk valami hibapont rendszert a balesetek es egyeb szabalytalansagok dijazasara. Peldaul 5 hibapont ha valaki magatol megpordul, 7 ha valaki mast is meglok, 10 ha mindezt sarga zaszlo alatt csinalja. Ezeket a hibapontokat kivonva a normal pontszambol kialakulna a vegeredmeny, ami eldontene a le- es feljutast.
Mi a velemenyetek?
A B-csoport elso ket helyezettje mindig megkapna a jogot hogy induljon az A-csoport versenyen, hasonloan az A-csoport utolso ket helyezettje visszaesne a B-csoportba hogy helyet csinaljon a jovo heti ket feljutonak. Termeszetesen ha jol mennek akkor van lehetoseguk egybol visszaterni.
Ez eddig nem nagy ujitas az eddigiekhez kepest. Viszont bevezethetnenk valami hibapont rendszert a balesetek es egyeb szabalytalansagok dijazasara. Peldaul 5 hibapont ha valaki magatol megpordul, 7 ha valaki mast is meglok, 10 ha mindezt sarga zaszlo alatt csinalja. Ezeket a hibapontokat kivonva a normal pontszambol kialakulna a vegeredmeny, ami eldontene a le- es feljutast.
Mi a velemenyetek?
Ja, meg valami, ma majdnem kifogyott a verdambol a benzin, koran reggel munkaba jovet. Meg jo hogy a domb aljan van a kut... 😊 Ennyit a jo pit taktikarol.
Jo reggelt. Volt minden tegnap, de alapvetoen korrekt verseny volt. Nem artana par szabalyt kobe vesni a felreertesek elkerulese erdekeben.
Az elozetes gyakorlasok alatt is nyilvanvalova valt hogy nem en voltam a leggyorsabb a palyan, epp ezert kicsit meglepo volt hogy a versenyen viszonylag siman mentek a dolgok. Foleg hogy a belso nezetet is szoknom kell meg. HaZso azert mindig ott volt, es biztos vagyok benne hogy CodeRed-nek is lett volna beleszolasa az eredmenybe ha nem olyan balszerencses.
Kivancsian varom a penteki futamot, cel a tisztes helytallas, esetleg egy top5 helyezes ha minden jol megy.
Az elozetes gyakorlasok alatt is nyilvanvalova valt hogy nem en voltam a leggyorsabb a palyan, epp ezert kicsit meglepo volt hogy a versenyen viszonylag siman mentek a dolgok. Foleg hogy a belso nezetet is szoknom kell meg. HaZso azert mindig ott volt, es biztos vagyok benne hogy CodeRed-nek is lett volna beleszolasa az eredmenybe ha nem olyan balszerencses.
Kivancsian varom a penteki futamot, cel a tisztes helytallas, esetleg egy top5 helyezes ha minden jol megy.
hmm vegig neztem raplayt...voltak jo kis 2wide os csatak tobb koron keresztul na azok tetszettek 😊 lekorozeseknel lattam gondokat itt ott a lekorozottek reszerol..de korrekt mozgalmas futamnak tunt...😊 ezek utan kivancsian varom a penteki folytatast😊
pontosan 😊 de itt most 1 soros restart volt mert midnenki koron belul volt😊
de ez csak azonos sorra vonatkozik ugyebár
ha belsõ sorból indulsz, elõzhetsz belül olyat, aki a külsõben van
ha belsõ sorból indulsz, elõzhetsz belül olyat, aki a külsõben van
Riszpekk
nah meg ha elozzunk a celvonal elott akkor legalabb kivulrol mert akkor nem kapunk blackflaget😊
hmm a replayben lattam egy olyat hogy a felvezeto kor vegen a mikor a pace car lehuzodik , elotte a 2.helyezett lelassit hogy majd aztan lenduletbol elozzzon...na most ezt TILOS !! Ha lehet a jovoben az ilyeneket keruljuk el... thx...mindenkire vonatkozik ram is😊
nem azért mondtam, régi meccs ez már köztünk, de akinek van értelmes véleménye, az jöhet 😄
mondjuk az pont egy másik játékról szólna, és már csak az nincs benne, de jobb, mintha itt nyomnánk a flémet 😄
mondjuk az pont egy másik játékról szólna, és már csak az nincs benne, de jobb, mintha itt nyomnánk a flémet 😄
Riszpekk
vagyok 😊 most megyek nezni replayt😊 de benezek mar masik topicra enis😊
Fent van az oldalon az eredmeny, az ujsag, es a replay linkje is (thx Toya). Nascar Racers
thx
HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu
Nyilatkozni azért ne felejtsenek el az indulók :-)
HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu
http://www.okorszem.hu/pic/849
semmi gond! gratulálok a helyezésért. a többieknek is! 😊
Mivel mindenki indul igy 5-5 ember.
A 11. meg nemtom ki lesz, szerver, vagy a valamiben jobb 6.
A 11. meg nemtom ki lesz, szerver, vagy a valamiben jobb 6.
bar mondtam en csak kb majus 31 ig tudok 11 fos szervert vallalni mert utana nekem is csak ADSL lesz valamikor😞( lehet hogy egy ideig nem is tudok majd netezni 😞
Gondolom a 20-22 fõ lenne a reális, akkor nem üres pályákon kellene körözni...
hat pl 20