NASCAR Racing 2003 Season

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ibronk
Nah, jó, Atesz is megy kicsit befele de ha atyka nem kacsázik, akkor elférnek.

\"Racing is living. Everything else is just wating.\"

Alexease
Atesz-Atyka:
Atesz elozi Atykat a kanyar elott. Mar a kanyar elott melle er, a kanyarban mar elorebb van, de meg fedesben vannak az autok. Atyka folyamatosan tartja a belso ivet, de Atesz a "kanyarcsucs" kozeleben, folyamatosan huzodik lefele (kb 1 autonyit jon le). Amikor mar naggyon kozel vannak, ugyanekor Atyka feljebb sodrodik, kb. 1/4 autonyit, utkoznek stb.

Itt en Ateszt tartottam hibasabbnak, es/vagy dontetlennek. De a harom reszletekben eltero biroi velemenyt egyeztetve, nem szabtunk ki buntetest.
ibronk
Mit tudnál azon megymagyarázni hogy Atyka nem kanyarodik a kanyarban?

ibronk
Azért Pumy nagyon elbambult, V8 kb. azonos távolságból tudott lassítani Atyka mögött...

Alexease
Egy-egy auto volt kozottuk. Ez kozvetlennek szamitom, mert a cockpit nezetbol, ez mar takarast jelent az elorebb haladok fele.

A masik esetet le sem irom, mert az egy kicsit bonyibb, es ahoz is lenne ellen magyarazatt, vagyis felesleges.
ibronk
Hát nemtom azért az a közvetlen kicsit messzebb volt, és nem is igen lassított Pumy, csak nagyon késõn, mikor már látszik hogy neki fog menni.
Az meg számít hogy látványos volt vagy nem?

lehet jobb lett volna ha tenyleg kilepek a gecoba akkro amikor ugy gondotlam ki kene lepni...marmitn a watkins-i futamrol..

Alexease
Pumy-V8 vs. Atesz-Cowek

Teljesen mas eset szerintem.

Pumy-V8: Pumy elott ketten balesetben, kozvetlenul Pumy elott V8. V8 lassit fekez, Pumy lassit, fekez, megloki V8-at. Ennel az esetnel, en ugy lattam, hogy Pumy kicsit keson lassitott, de volt egy hasonlo baleset (ahol Szaby ment bele ugyan igy valakibe), es Hazso-val ugy dontottunk, hogy nem lesz buntetes egyik esetben sem.

Atesz-Cowek: A sikan elotti egyenesben Atesz erkezik Toya mogott nagy sebessegel a kulso iven. belul, elorebb Cowek. Atesz keson lassit, hogy ne menjen Toyanak, behuz belso ivere - meg mindig latvanyos sebesseg kulonbseggel, blokkolas, nagyobb fekezes nelkul - es haturol latvanyosan neki megy Cowek-nek.
ibronk
Na hát akkor meg fõleg van mit magyarázkodni

Alexease
Vazz, elkopik a bill.-em😉))))
Mnemomic
..és azzal Pumy ha jól láttam poziciót nyert én meg nem mivel a defektes gumi miatt meg amúgy is direkt lezárt pitbe mentem be így a sor végére soroltam magamat.

Alexease
Ezt is kibeszeltuk multkor;((

Az edzes nem arra van, hogy megprobaljunk egy darabb, minnel gyorsabb kort menni, hogy a listaban feljebb legyunk, hanem arra, hogy megtanuljuk a palyak, es kitapasztaljuk a mas versenyzok vezetesi, fekezesi stilusat. (Bar ezt mindenki tudja - elvileg😉

En speciel, az edzesen, megprobalok ugy menni, hogy lehetoseg szerint, minden versenyzo mogott, menjek legalabb 2-4 kort. Hiaba, szinte azonosak a versenyzok kozott a koridok, teljesen mashogy kell kigyorsulni, ivettartani, fekezni (ez minden versenyre igaz, az elozore kiemelten, es ez tapasztalatbol mondom).

Es komoly mentalitasbeli kulonbsegek is vannak, amiknek a balesetek nagyreszet koszonthetjuk.

Pl. ha X mogott kihuzok (pl. itt) jobbra, megmutatom magam, elozni lehetetlen az azonos sebesseg miatt, csak tesztnek megyek ki, nem tesz semmit, tartja a sebesseget, a szokasos fektavjat stb., meg messze nem ertem melle.

De pl. ha Y mogott csinalom ezt tesztnek, akkor azonnal elem huz, kesobb fekez, emiatt ivetront, csuszik, kacsazik stb. Ezt megjegyzem, es tudom, hogy versenyben felesleges lesz elozessel probalkozni, igy megvarom, amig egyszeruen mastol "menekul", es kicsuszik a homokagyba😉)

es meg sorolhatnam a teszteket, trukkoket, de ezt szerintem mindenki tudja, ismeri😉
ibronk
Pl. a mostani versenyen a Pumy-V8, és az Atesz-Cowek szerintem eléggé hasonló.
Szintén lehet venni hasonlónak az Atesz-Atyka, és Pumy-Petya esetet, mivel itt utobbiban Petya felejtett el kanyarodni, elõbbiben pedig Atyka.

Az elsõ említettnél meg Cowek lassított, mert kanyar jött, a másik esetnél V8 meg mert baleset volt elõtte. Sõt Atesz legalább fékezett, de Pumy lassítás nélkül ment bele V8-ba.

Alexease
Kellene ket tokhasonlo eset, pedanak amire gondolsz, es szivesen elmagyarazom, a sajat szemszogombol.😉

De azt azert bele kel szamolni, hogy az elozo 3-4 verseny donteseknel, az alapok is valtoztak, kozkivanatra!
- Volt az "elozo rendszer".
- Aztan mindenki elfogadta hogy szubjektivitas nelkul, mindent szigoruan, plusz a rajt balesetnek szamit egy teljes kor stb.
- Ez durvanak talaltam, es megis szukseges az egyeni meglatas.
- A rajtbalesetek, "dontetlenek" mas szemszogbol is biralasa.

pl. Az elozo donteseknel, volt hogy dontetlennek, kozos hibanak szmitottunk egy balesetet, es nem buntettunk. De akkor, nem vettuk szamitasba, hogy a kettos hibabol sagra lett - ami a versenynek nem tesz jot - es a hibajukbol, a hatul erkezok kozul, mint vetlenek, tobben is megszivtak, kiestek stb. Akkor ezt pechnek, verseny balesetnek "szamitottuk".
De egy utana erkezett bejelentesnek, eszrevetelnek koszonhetoen atgondoltam, es ezt mar a jelenlegi elbiralasnal is szamba vettem. Vagysi, ha ketten hibaznak, es nem lenne buntetes, de ha a versenynek, vagy a mogottuk levo(k)nek ezzel balesetet okoznak, akkor ilyenkkor is buntetest rovunk ki.

Multkor volt egy ilyen baleset, amit kozosnek vettunk, nem buntettun, pedig az elozoben leirtak szerint, valoban jogos lett volna, mindket felet megbuntetni.

De gondolom, azt mindenki tudja, hogy nem a Nemzetkozi Biroi Szakkonyv (;DD) szerint dontunk, es a balesetek, tapasztalatok, bejelentesek, velemenyek szerint probaljuk ugy alakitani a szabalyzatot, hogy a leg jobb, atlathatobb, rugalmasabb, egyertelmubb, korrektebb legyen. De ez, nem igazan egyszeru, raadasul, ez egy folyamat.

De ha valaki elsosorban a jatekert, a szorakozasert, a versenyert indul, akkor szerintem ezekkel nincsis gondja.
sanzik
ja es meg az szokott tetszeni,mikor valaki azzal jon,hogy hat elobb fekeztel meg 100 helyett csak 70-nel mentel es ezert mentem neked...

emberek ti az kozuton is ugy vezettek,hogy ha valaki csak 30 megy az 50-es tablanal akkor jol neki mentek hatulrol????
azert mert valaki elobb fekez vagy mashogy megy az nem jogosit fel senkit arra,hogy neki menjen
tessek szamoli a masik stilusaval es megprobalni alkalmazkodni az elottunk levohoz!!!
es igenis szamolni kell azzal,hogy barmelyik kanyar elott lelassulhat hirtelen a mezony es bajban lehetunk ha nem tudunk megallni....
Prezsi
Azért a #17425-ös miatt még eressz el egy bocsánatkérést a leszarozottak felé, mert így úgy tûnik, a #17396-os hozzászólásod csak addig a pillanatig érvényes, amíg nem születik egy számodra kedvezõtlen döntés.

sanzik
legjobb az, hogy kiralyak az uj szabalyok de mindenki csak akkor jon ra ,hogy neki nem tetszik mikor tole vonnak le pontot 😄D
sanzik
na emberek most jottem haza es latom porog a forum!!!
vegre megindult az elet itt is!!!
ibronk
Vagy egyenlõre inkább ne 😊

ibronk
Akkor magyarázd meg hogy miért büntettek tök hasonló eseteket tök másképp?

nah jol van ezekhez is lenen hozzafuzni valom, de inkabb beleszarok az egeszbe...en igy lattam ti ugy ez van fosok ra...nem erek ra egesz nap ragodni ezen a szaron...

ibronk
Látod itt Alex mögött kellett volna maradnod, és nem el akarni kezdeni kivülrõl elõzni, mert már voltak ott kint.
Ennyi. Szép mondat lettt😄

ibronk

Szerinted ez itt most 3 wide? Szerinted erre aztmondja a spotter? Csak te bele akartál menni, ami KÉPTELENSÉG!

Alexease
Es ha jol olvastam, volt egy-ket durva reszrehajlo megjegyzes a birok munkajarol.

Amelyik biro erintett egy esetben, az a chat-ben, az eset elbiralasa alatt NEM szolal meg, nem tesz megjegyzest, mintha ott sem lenne.

De ez mar eleve nonszensz, hogy valaki ilyeneked gondoljon...
Prezsi
Az elsõ kép lemaradt.

Prezsi
Shai! Ha máskor is ugyanígy csinálnád, az baj lenne! 😊 Nekem azt tanították az autóversenyzõ iskolában ( 😊 ), ha vannak melletünk mások is, a kanyart illik azon a részen befejezni, ahol elkezdtük. A képen nekem úgy tûnik, hogy ez egy jobbos kanyar, ahol te balra akarsz menni. Belsõ ívrõl kezdted - kis jóindulattal középrõl -, végül a külsõ íven fejezted be. Az is látszik, hogy hagytam neked elég helyet közöttünk és azért nem jöttem belülre az ideális ívre, mert ott voltál te is. (A shotok a te visszajátszásodból vannak).

Alexease
A lenyeg tomoren😉

- Csak azt tudjuk kivizsgalni, amit verseny kozben latunk (vagyis sarga van)
- Az egyebb eseteket be kell jelenteni, a forumba (HNR).
- Nem minden esetet buntetunk, nem ez a cel.
- Amit buntetunk, az egy fekete pont, a rendszeresseg visszaszoritasa miatt, es a extra ponthatranyban levok buntethetosege miatt is.
- A pontlevonasok a sulyossagtol fuggoen, egyeni megiteles szerint, a vegen kozosen egyeztetve.
- A reszletes indoklasok, velemenyek leirasara, egyelore nincs ido.
- A kiszabott buntetesek nem vita targya, akinek nem tetszik a dontes, vagy a birok munkaja, lehet jelentkezni, ha kell lesz 20 biro.
igen de neki is mondta a spotter hogy 3 wide es akkor az ember beleszamolja a kanyarba hogy ott vannak ketten mellette es hagyni kell eleg helyet...de ugye te tudod mert te vagy a kiraly nem?

amugy tudod ez egy olyan eset volt hogy 3an benen voltunk barki ha enged egy kicsit akkor elkerulheto a baleset...de nem engedett egyikonk sem es meg is tortent a baj..de hogy ezert csak en kapjak buntetest az nonszensz...raadasul en voltam a legszerencsetlenebb helyzetben, kozepen... de ugye ez teged megint nem erdekel...mert te az ostehetsegeddel fekeztel volna..sot belesem mesz egy ilyen esetbe...mert verseny kozben rogotn latod hogy mi fog tortenni a kovetkezo kanyarban...mert ugye igy utolag szajbakurt konnyu okosnak lenni...

Met
Az aláírásodban az a sok hiba direkt van vagy az oldal jeleníti meg szarul?😊

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

ibronk
Nem huzott rád, Prezsi kanyarodott mert jött a kanyar. Neked meg Alex mögött a seggeden kellett volna maradnod.
Nemszoloktöbbet😛

ibronk
De amugy tök mindegy, nem is értem miért vitázok én most ezen. NEM EZ A LÉNYEG.

Alexease
Szinesitsuk valami ertelmesebbel a topicot😊

ibronk
Shai, még a HÁROMSZOR ILYEN SZÉLES oválon is meggondolom hogy belemenjek-e egy 3 wideba, nem hogy egy roadon?!!!!!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!??!?!?!
Szvsz annyira alap dolgot hibáztál hogy az még.

maga a manover kockazatos volt persze...de ha most lenne akkor is ugyanigy csinalnam...es ne mond hogy prezsi tenyleg nem huzott ram...ott volt meg a palya masik fele...

akarcsak a nagy norbi mert ugye o sem szokott hibazni sosem...

na elmesz te a tudod hova...ne bazd mar hogy en vagyok azert a hibas mert te kiestel...nezzel mar magadba ember...latom pikelsz ram...de korabban te is keseritted mar meg az en eletemet megsem ereztem ellenvetest irantad vagy valami...de latom te sosem hibazol es ezert irod ezeket..

petesilver
Hja, és ha nincs az a baleset, nem esek ki! THX! Ezt bele se vette senki a pakliba!

Mission Impossible 2010: PRO Class

ibronk
Ott meg a másik 😊

ibronk
Ott a pont.

petesilver
LOL!
te meg ne basszal mar hogy ott egy 3 wideot olyan szuken bevettel volna...foleg ha mar egyszer elkezdted...

Ezzel elismerted a manõver értelmetlenségét, és kivitelezhetetlenségét. Nincs mirõl vitatkozni!!

Met
Te is menj sétálni!

Mnemomic
Az elsõ esetnél hibás voltam nem kétséges pedig óvatosan mentem de sajnos volt egy elfékezés elõrébb amit nem láttam és igen lelassult a sor.

Nem azért volt ez mert mentem mint egy állat igenis figyeltem. Ha nem rántom arrébb a kormányt nagyobb gond lett volna. Sajnos eltaláltam Cowek-et aki szerintem nem sérült meg annyira ezt csak õ tudja megmondani.

Tömegbalesett nem volt az eset sem azért volt mert állat módjára mentem hiába lehet evileg ezt kivenni csak késõn vettem észre hogy a sor nem úgy megy mint kénne mivel le voltam maradva fõleg azért mert az elején óvatos voltam. Szerintem nem várható el hogy állandóan fékezek az egyenesben amúgy is szerintem sok balesett azért is van mert néhányam már túlságosan is óvatosak.

Szerintem ez a 25 pont levonás igen sok, mert talán a körülményeket is kénne nézni nem csak azt "nézd má mit csinált ez az állat na ezért jól megbüntetjük".De nem csak velem kapcsolatban vannak érdekes döntések.

Szerintem túl van szabályozva az egész rendszer mikor az óvási rendszer volt akkor sem volt kevesebb balesett.

Ha nem lesz változtatás akkor fájó szívvel de befejezem a bajnokságban való indulásomat. Tudom nem lesz nagy veszteség sokak számára csak mondom. Ennek így semmi értelme.

Alexease
Az esetetben a dontes egyhangu volt ellened, de nem egyforma mertekben, ezert is lett "csak" 25 pont levonas.

Az en meglatasom szerint, ahogy en lattam, ami miatt igy dontottem:
Az egyenhesben 3-an mentunk. En elol, Te (belso iv mogottem)es Prezsi (kulso iv) mogotem. Az egyenesben "versenyeztetek", probaltad Prezsit megelozni. De keson fekeztel mogotem, igy hogy ne gyere nekem, elrantottad balra, igy Prezsivel utkoztel. Persze, Prezsi is huzodott befele, mert kanyar volt, de elfert, mert en is ott voltam. Ha elobb fekezel, vagyis beleszamolsz engem is, vagy ugy oldod meg, hogy mogottem maradsz (fek pocogtetes, ki blokkolas, vagy nem a palya fele rantod stb.) akkor nincs baleset.

Es ehez meg irhatnek, mert van meg egy ket szempont, amit szamitasba vettem. Termeszetesen minden kamera allasbol megneztem, a kornyeken levo, mindharmunk autojabol, tukorbol stb.

kb. ennyi lenne minden egyes eset leirasa, csak az en szemszogembol. Lehet szorozgatni, ehez, egyszeruen nincs kedvem, hogy ennyit irogassak. De szerinte, masnak sem.

De ha megis, akkor barki jelentkezhet bironak, ha a verseny utan mindig lesz kedve rendszeresen meg hajnalig egyeztetni, es utana oldalakat fogalmazni, es masnap, elturni turelemmel, hogy reszrehajlo, szuklatokoru stb.
Met
Akkor menj sétálni!

petesilver
Akkor most én írom le Shai, hogy örülj, hogy ennyivel megúsztad. Meg az eddigi dolgaidat is. Ha bíró lennék, a következõ futamon nem indulnál, az szent. Részrehajlás nélkül.

igen probaltam be is szoptam vele...

sorry ha nem moderalom magam de nagyon felvagyok most huzva...

te meg ne basszal mar hogy ott egy 3 wideot olyan szuken bevettel volna...foleg ha mar egyszer elkezdted...

petesilver
Tetszik ez a mûduma, hogy berakom az autót oda, ahova nem kéne, aztán ha baleset van belõle, akkor beírom, hogy megijedtem!!!! Hahaha!!!

ibronk
Komolyan ne basszál már hogy jobbra kanyarban balra mész és még az a hibás a kivül volt!!!!!!!!