51527

\"Nascar\"

HNR
2003 - 2007
R. I. P.
  • 72TSanyi
    OK. Köszi a magyarázatot. Az utóbbi 4 hozzászólásban megtaláltam azt, amit eddig fejtegettem. Egyébként mialatt ezt írogattátok, már gyártottam a kövekező képsorozatot, az eset elemézéséhez! :) De amit írtatok, az magyarázatot ad a képen láthatókra.
  • Alexease
    Na ezt jol leirtam:))))
    A lenyeg, hogy mar en is beszedtem regen egy-ket ilyen buntetest, azota nagyon nezem ki kivel van:)

De hasonlo problema meg a pit-elesnel a mezony szetszakadasa. Azert neha a pit-ben is lehetne taktikazni - meg ha nem is sokat - de ha a mezony korbeer a palyan a pitelesnel, akkor tuti olyan sorrendben lehet csak kijonni mint ahogy bement az ember;)) Neha amikor pl. beerek 10-nek a pit-helyemre az elsok ar kint is vannak a palyan:)))
  • Alexease
    Igen az is tuti, figyelni kell ilyenkor kintre is. Es ez sajnos, ahogy Pumy is irta, mert elvileg ha betartana mindenki mindenhol a sebesseget, nem lenne ilyen gond.

Multkor ebbol volt is kavarasom, ott benaztam a pit vonal elott, mert ahogy beindultam a pitbe, kint valami keveredes volt, lassulas, en meg nem mertem bemenni, elkezdtem kutakodni a kirt sorrendben, es valakit jol fel is tartottam:)))))
  • PuMy
    Amugy elvileg ilyen elo se fordulhatna ha mindenki rendes sebesseggel kovetne a pc-t.
  • Tihy
    Igen, a pit bejárata más tészta, ott tilos megelőzni mást, aki kint marad a pályán, de utána már ketté válik a dolog, nem is lehet elvárni, hogy már aki bent van a pitben az még utána figyelgesse, hogy a pályán mi van, ezért nincs is bünti az ilyen martinsville eseteknél, de ahogyan mondtam a pit bejárata az már más dolog.
  • PuMy
    A vonal atlepeskor igen, a pitben mar nem szamit.
  • 72TSanyi
    A hétvégén majd keresek olyan replay-t korábbi futamokból, amikor azért járt a büntetés, mert pitbe térve a bejáratot úgy léptem át, hogy azzal egyidejűleg megelőztem a pályán maradt (és pozíció tekintetében előttem álló) társamat. Ez a szabály tuti, hogy létezik.
  • Met
    mire kell különösen tekintettel lenned? hát, a többi autóra:)

kérdezz nyugodtan, segítünk
  • Alexease
    Elvileg: ;)
    Ha mindketten mentek a pitbe, a vonal elott nem elozheted meg, es/vagy a pit-ben sem elozhetsz belulrol.
  • 72TSanyi
    Nekem ez azért nem tiszta, mert volt olyan futamom itt Martinsville-ben korábban, hogy a pit kezetét jelző vonalat úgy léptem át, hogy ezzel pozíciót javítottam, és erre büntetést kaptam, mert állítólag szabálytalanul előztem (a boxban). Most ennél a helyzetnél is ezt vártam volna. Ha Hazso be is lassított a pace car mögött, a többiek akkor sem előzhetnék meg, a piten áthaladókkal egyetemben. Szerintem. De ha nem így van....
  • IzI
    Viccet felreertve nyugodtan kerdez enis bombazom a nepet butabnal butabb kerdesekkel
  • IzI
  • Marco
    Most fogom és letöltöm az egész HNR szabályzatot. Holnap meló közben elolvasom és tanulmányozom. Van valami megjegyzésetek azzal kapcsolatban, hogy mire kell különös tekintettel lennem?
    Illetve ha valamit nem értek és hülye kérdéseket fogok ide írni, akkor kinevettek? :D
  • IzI
    Jokkor mentem ki itt az a lenyeg
  • Tihy
    meg nem véletlenül van a pitben is felfestve a rajt-cél vonal, az ott is számít
  • Tihy
    Nincs itt semmi bug, a negyedik képen látszik, hogy a pályán lévők lelassítottak (a pace car már valahol előrébb lehet) ezért már nehogy a pitben lévő szívjon, arról ő nem tehet, akkor lenne bug, ha hagyná a progi, hogy a pace cart is megelőzze, de erről itt nincs szó (legalább is a képek alapján)
  • IzI
    Szerintem is gyere.Az a 3600 Ft 1 evre szerintem boven megeri es nem is mesz rosszul.Szal ne tetovaz
  • Redvin
  • Alexease
    Ilyeket en is rendszeresen beszivok;) Mogottem valaki tamad, gondolom inkabb elengedem, mert ha nyomul en meg menekulok (feltartani nem szeretek;P) akkor csak a gumimat koptatom feleslegesen (mar a verseny elejen) majd inkabb megyek mogotte, es ha elkoptatta a gumikat megelozom kenyelmesen;)) De ez nem jon ossze, mert miutan belassul nem tudom megelozni mert frankon fogja az iveket:)))) Igy marad a leszakadas a tobbiektol, es korozgethetunk ketten:)))
  • 72TSanyi
    Az kötelező az ilyen vérre menő csatákban!
  • IzI
    Ja igen emlekszem megis loktelek 1 kicsit:)
  • 72TSanyi
    A helyzet az, hogy én abban a hitben engedtelek el, hogy menj, ha gyorsabb vagy, és én inkább csak tartom veled a lépést. De valóban, egyre inkább kezdtünk elszakadni Tihytől. Én a későbbiekben kénytelen voltam Red-nek is utat engedni, mert egyszerűen gyorsabb volt nálam. Pechem az volt, nem volt időben sárga zászló a futam vége fele, nekem meg muszáj volt pitre mennem tankolni. Történt ugyanis, hogy volt egy olyan közös pitünk, amikor úgy akartam eléd kerülni, hogy nem tankoltam. Pechemre még az előzés sem jött össze, ugyanis egyszerre jöttünk ki a kijárón! :D
  • IzI
    Ezek szerint jol pit-em?:)
    TSanyi 140. kor kornyeken jol lelasitottuk egymast ahogy elneztem nem nagyon akartal visszaelozni pedig adtam helyet vagy nem?:)
  • 72TSanyi
    Megvan a rejtély. Szerintem ez a játék bugja. Izi miután a pályán keresztbe fordult, sárga lett. Miután a pitet nyitották a 4. helyről lép a boxutcába, és a pitben elsőként lépi át a célvonalat. A gép - tévesen - így őt tekinti elsőnek. Miután a pitből kijövet áthalad a célvonalon, már újból 4.-nek van sorolva.
  • Met
    én az FPS-ektől nem szoktam jól érezni magam:)
  • Marco
    Évente járok kontrollra a szememmel. Állítólag olyan mint a sasoké. :) Szűrőszemüveget használok. A monitorom meg egy 8ms-es 19 colos Philips TFT, szóval annak sem kellene problámának lennie. Csak én vagyok "ilyen". Pedig letekertem már pármillió kilométert a gép előtt. :)
  • Met
    nem kellene neked szemüveg vagy egy jobb monitor?
  • IzI
    Szerintem csak azok a palyak farasztoak amelyiken sokat kell fekezni mert jobban kell figyelni fektavra + ellenfelre is hogy mikor fekezik
  • Marco
    Nekem egy GTR verseny is elég megterhelő. Megfájdul a szemem, a fejem és előjön a szédülés is. Nem mindig, csak néha.

Na megyek, edzek NR-ben, hogy minél előbb csatlakozhassam hozzátok. :)
  • pasztor
    nekem csak akkor fárasztó, ha nincs senki a közelemben verseny alatt. ha Redet üldözöm akkor mindig túl hamar vége a versenynek!
  • sajoati
    szerintem fárasztóbb, mint egy 1 órás road verseny, azokon a pályákon ált. van pihi, itt a sárgát nem mindig nevezném annak, ráadásul az elején adódik belőle a legtöbb.
    plusz ugye előtte 2 óra (prektisz+kvali+hh) körözgetés.

de igazából pályája (+setup, ellenfelek) válogatja a nehézséget.
  • JuanG
    ááááá
  • Toya
    Nem jön vissza az a helyzet.
    Azért áll ott a figura a pit végénél aki addig tartja neki a STOP táblát ameddig a sor el nem megy :)
  • JuanG
    a pitben előzés csak ideiglenes...de nem szabad egynek venni a pitutcát és a pályát...

de akkor nem tudom hogy mi van, ha valaki sárga alatt mondjuk a 3. helyről csak "áthalad" a piten megállás nélkül...hova jön vissza?
  • 72TSanyi
    Szóval ezzel azt akarod mondani, hogy a boxban is lehet ilyen módon előzni???? Mindenestre érdekel az eset, és visszanézem majd a történteket...
  • 72TSanyi
    A pitlimit 35 volt. Ez felérne annyival, hogy az élen haladó megállt a rajtvonal előtt, nemde?
  • JuanG
    nem olyan fárasztó mint egy 1 órás GTR verseny :))...no meg vannak sárgák...
  • JuanG
    ha ő már a boxban van és ott az előírt sebességgel haladva gyorsabb azoknál akik kint vánszorognak és megelőzi őket, akkor miért kapna büntit???
  • Marco
    Mennyire nyúltok ki egy ilyen 200 körös multi után. Ha jól láttam ez gyakorlatilag másfél óra erős koncentrációt jelent. Én még nem toltam az NR-t multiban sosem, de az AI ellen is igen fárasztó.
  • IzI
    Gozom sincs mikor voltam elol es elvileg semmilyen feketezaszlot nem kaptam.Vegen meg kiderul csinalta meg1 szarvashibatIgy is megviselt a verseny vegen tortent dolgok + elis faradtam elegge lehet azis kozre jatszott de ezt Tihy-t nem hiszem hogy erdekli