51527
-
#38223 akartam írni egy versenyről versenyre összefoglalót (azért a hosszabb felvezetés), de rá kellett jönnöm, hogy a legtöbbön kiestem a <5. körben. nagyon durva losing streak. :)
(pedig 1-2 egzotikumra még emlékeztem (pl. sanzik 1 tankos 4. helye Silverstone-ból, Alex maiden victory-ja Glenben (a no-restartos rajtbaleset után ), vagy Norbi tündöklése és bukása Le Mans-ban (+a drag race, amihez még mindig nem csináltam pályát).) -
#38222 Koszi, de kibirjak:))) Inkabb nem matatok a hetterben. -
IzI #38221 Jolesz holnapra is nem kell azert sokaig fenn maradnod.Aludjal nyugodtan:) -
#38220 Turkálgass,nyugodtan. Nem okoz gondot. -
Megy fel a HNR-re ...:) THX! -
#38218 Lesz replay es egyebek, csak tegnap elbenaztam, ma meg most ertem haza es mar megy a HGTRR szerver, nem akarok nekik a hatterben turkalni;)) Ejjel kilinkelgetem oket. Sorry. -
#38217 kááár -
#38216 -
IzI #38215 Replay nem is lesz vagy nem lehet? -
#38214 -
#38213 á, sortörések!!! :(( -
#38212 kicsit ilyen is lett, kicsit olyan is, de ha már bepötyögtem, csak elküldöm .
:-)
Egy korszak alkonya - véget ért a GTP szezon
Preludium
[VALAHOL AZ USA-BAN]
...Jimmy nagy gondban volt...autójának -- lelki szemei előtt már sárgára kopott -- gumijai
csikorogva készültek megadni magukat a szezon egyik ritkaságának számító tekergős pálya
kanyarjaiban. "Ezt a felfüggesztést nem erre tervezték, nem erre tervezték, nem erre tervezték" --
zsolozsmázta magában, miközben a dimbes-dombos aszfaltcsíkon terelgette a 2004-es Ford Mustang
NEXTEL CUP car-t, próbálva száműzni a fejében pirosas árnyalatot felöltő abroncsok rémképét. Azt
ugyan nem tagadhatta, hogy Glen sikánjai körről-körre mosolyt csaltak arcára, de az egész hétvége
alatt érezte, ilyen pályára nagyobb tapadás, a földhöz szinte odaragadó autó kellene, valami
olyasmi, amivel a nyuszik mennek a Nagy Vizen túl, a távoli Európában. (Vagy Japánban? -- már nem
emlékezett, különben is, kis híjján nekiszaladt az egyik megpördült cimborájának.)
...
Fél évvel később aztán megszületett a sorozat, amelyre vágyott: GTP-nek hívták, és a számára
ideálisnak tűnő, szárnyakkal fölszerelt, 800 lóerős gépszörnyeket vonultatta fel, a világ
válogatott road pályáin. Eleresztett egy igazi (valójában imitált) dél-texasi "yeee-haa"-t (ejtsd.
jííha!), és felbontott egy jéghideg Bud-ot. Leült a székébe, maga elé tette a nevezési lapot, ám
abban a pillanatban, ahogy az első betűket a papírdarabra vetette volna, valami távolról jövő,
gonosz félelem kerítette hatalmába. Fagyos izzadságcseppek gördültek végig gondozott sörhasán, és
ahogy az imént olvasott szavak értelme elméjébe hatolt, kaput nyitott a téboly és őrület démonainak. Vad vihogásba kezdett, és feltépte asztalának legalsó fiókját...
Az arrajárók -- varjak, prérikutyák, kóbor lelkek -- egyetlen lövést hallottak csak, mely
vészjósló mementóként visszhangzott az arkansasi sivatag kietlen éjszakájában. Odabent Jimmy
sötét vére komótosan csordogált az átlőtt fejből a jelentkezési lap frissen nyomtatott fejlécére:
HNR - GTP Bajnokság -- csatlakozz te is! (csak magyaroknak!)
--
Magyarországon ekkor hajnalodott, a csípős hideg elől szobáikba menekült versenyzők beröffentették
monstrumaikat, bekészítették a csipszet-kólát, és nekiláttak a hétvégi gyakorlásnak, mert tudták,
hogy napokkal később a silverstone-i ex-reptéren kezdtét veszi:
A leggyorsabb szezon
Tudtuk, hogy kemény dió lesz a GTP. Rendben, ez így nem igaz: hittük, hogy kemény lesz, de úgy,
mint mondjuk egy átlagos széria; nyomni kell a gázt, tövig -- vagy azon túl, ugyanakkor reméltük,
a kitűnő aerodinamikai megoldásokkal bíró járművek szélsebesen fognak röpülni, át tüzön-vizen (vö.
Eau Rouge), így a nehézségekért az élmény bőven kárpótolni fog minket.
Ehelyett most egy kétarcú entitástól búcsúzunk, ami versenykörülmények között nem felelt meg az
elvárásoknak. Ki tudja miért, de itt egy jégen csúszkáló, mini-szárnyas rakéta gyorsabb tudott
lenni, mint a semleges, határozottan forduló, egyenesekben az előzőhöz képest csak poroszkáló
társa.
A záró menet: Spa -- éjszaka, mondhatni kvintesszenciája volt az elhangzottaknak. Istentelen
élvezet enyhén módosított fast setuppal, teszem azt egy Mazda volánja mögött végigszáguldani a
belga pálya hegyes-dombos festményén, időre egy 2:06-08-as karikát futni... Aztán megjelennek a
gyorsabbak, süvítenek 200 mérföld per órával az egyenesben, az egyszeri 28-as sofőrje meg mit
csinálhat mást, veszi lefele a szárnyat. És a sebességgel oda a fun is.
Így nem csoda, hogy a futam mindezek nonplus ultrájaként két restartot is hozott, részegnek ható
versenyzőkkel, akik pl. az említett Vörös Vizet, vagy épp a két gyors balost (valahol a pálya
közepén) nem tudták bevenni. A sauberem emellett komoly gázfröccsöket adott véletlenszerűen,
amiket a lassú kanyarok nem díjaztak, így ismét szégyenletes eredménnyel tértem vissza a boxba.
Ha jól belegondolok, a GTP-szezon egyetlen pozitívuma az oldringi pole-om, és az a várakozás volt,
ami az egész évadot megelőzte. Illetve a saját festésnek is örültem, hogy össze tudtam hozni, de
ennyi. Legalább három, de inkább öt rajthozállást föl tudnék sorolni, ahol kb. tízszer annyit
vártam, mint amennyit kihoztam magamból.
Részemről azért nem temetem örökre a C-osztályt, de idénre köszönöm, elég volt!
Postludium
[POROS BÉKÉS MEGYEI TANYA, EXT.]
Ajtócsapódás. Felbőg egy Dodge V8-as... a kamera előtt egy ütött-kopott, koszos-mocskos, fekete,
28-as rajtszámú dinnyeszállító döcög tova. Az emberek hangosan káromkodnak utána.
-
#38211 Attól tartok a szabályok nem mod-olhatóak ilyen mértékben :-( -
#38210 létezik olyan mod, amiben a chase-es pontozás van (esetleg a lucky dog szabály is), és amelyben mindig 43 auto indulhat?! -
#38209 -
#38208 -
#38207 Új mod jelent meg az NR03-hoz! -
Pontius #38206 Állmaim autója
Csak 150.000 US $ -
#38205 kár érte :(((
( pedig még meg is vehető )
vagy itt:link
a for sale/1984 Porsche 962-105 sem gyenge..
De ezért is kisebb bünöket követnék el:
1963 Cooper Formula 3 :)
megvehető 38500 Amipénzért -
#38204 Nem-én már csak a két pörgő autó között átmentem de nem birtam egyenesen tartani igy sikerült kiesnem kevéssel a vége elött. -
72TSanyi #38203 Hát ha szavazásra kerül a sor, a GTP helyett én a V8mod-ot, vagy akár a Trans-am visszahozatala mellett fogok voksolni.
Sajóati, te hányadikként fejezted be a versenyt? -
IzI #38202 Azert Hazso majd nem rafazott a szaguldozasra:)Szerintem mind2 benne voltunk de en huztam a rovidebbet jobbelso defekt -
BMW PLaci #38201 Laca!Hogy állnak a letöltések? -
BMW PLaci #38200 ja,bele pögögtél sajnos,én azért nem mozdultam mert defektes volt a gumi és nem akartam keresztbe állni! -
BMW PLaci #38199 csak a nagy fény közelitett! -
IzI #38198 Az en voltam epp 3 kerekkel szaguldoztam es kozben nyomogattam a billentyuzetet:)ha meg utra is nezek tuti nem kerullek ki+ vagy 3* nem tudtam hirtelen merre mennyek annyira nem lattam semmit:)de azert bocs.Td-el mi tortent?O is ott szalt el amikor tortent az incidens -
#38197 Gratula a versenyt befejező KETTŐ versenyzőnek!!!!:)
1. Hazso
2. Janusz
Jó verseny volt, amíg meg nem állt a technika. Mindenkitől sorry az első restartért, rámentem a kerékvetőre hideg gumikkal, ez lett a vége...
A harmadik startnál jó eljöttünk Zsoval, meg IzI-vel, de sajna lányos zavaromban eldobtam, persze frontálisan, úgyhogy a verseny első körétől 120 volt a max sebességem...
Nem mentem pitelni, a gumik pirosban voltak, de sztem kibírták volna, de a motor 3-al a vége előtt bemondta az unalmast:)
Azért nekem tetszett. -
BMW PLaci #38196 hát nem nagyon -
#38195 a sötétben nem látszott? jövőre GTP helyett lehetne vmi túrautó széria... -
BMW PLaci #38194 Dini!Nem te jöttél nekem ugye? -
#38193 Nem vagy egyedül... -
#38192 Most jött el az idő, hogy leszedjem a gépemről a GTP-t :) -
#38191 borzasztó volt a mai verseny. (nem csak az enyém, ahogy láttam.) a low fps-el megküzdöttem volna, de a pedálom azt játszotta, hogy tüske-szerűen full gázt adott. (meg is lett az eredménye...) (practice alatt meg néha gondolt egyet, és onnantól a 80% gáz volt a max.; csak hasonló, de a régi problémával nem egyező jelenségnek látszott ez...)
amúgy meg éjszakai gtp sucks. az is röhej, hogy jó időhöz úgy le kell húzni a szárnyat, hogy az ember szinte visszasírja a transam autókat. -
72TSanyi #38190 Köszi hogy bevártatok az új rajttal. Pechemre viszont az új startnál egyből elszállt az 1 sebességfokozatom! -
72TSanyi #38189 Nekem korábban valami nascar-os oldalról volt egy gsye10.zip fájlom, ami 1x db valós futamból felvett rajtindítást tartalmazott. Az is baromi jó volt szerintem. -
72TSanyi #38188 Hát ami azt illeti én maradok a CodeRed féle verziónál. Nekem az még mindig jobban tetszik. Mondjuk az igazsághoz annyi hozzátartozik, hogy a sebességváltás hangjai update-re szorulnak, de a többi szerintem baromi jó! -
#38187 király
indítsatok egy versenyt kurva jók a hangok -
#38186 Én mondom :-) Kipróbáltam!
A gumihangok sokkal életszerűbbek, és a palánkkal való találkozás megugrasztotta a mélyládát :-)
Nekem nagyon tetszik :-) Köszi :-)
-
72TSanyi #38185 Köszi az infót, ki lesz próbálva! :D -
#38184 Mondjátok már milyen