51527
-
#38424 De rajtad kívül senkinek sem ment el a 4. ?
Én inkább gratulálok a bajnoki 3. helyedhez :-)
Persze a 2. helyezett Toyának is,
És bajnokunknak Hazsónak!
ÉS GRAT MINDENKINEK, NÉPES FUTAMOK VOLTAK ÉS IZGALMASAK! -
72TSanyi #38423 -
IzI #38422 Kar hogy megpordultem a verseny kozepefele raadasul friss gumikkal+utana ujrainditasnal par kor utan ujra majd nem megforgattam de mgtartottam persze elso gumikbol veszitettem 50%-ot igy nem volt esely a javitasra.Vegere meg osszeszedtem 1 balesetet szal kicsit csalodott vagyok.Grat gyoztesnek es a bajnoknak. -
#38421 -
#38420 én 2 hibát követtem el még a futam előtt..
1. nem tettem be a kényelmes fotelt a gép elé, ezért mindenem begörcsölt :)))
2. a pedálom alja felfekszik 2 kis gumipadon, hogy ne csússzon előre (be van akasztva), de most futam közben mind2 gumi leesett, és csúszkált a pedál...ezért lassultam be kb. a futam 3ánál...és ki is kellett mennem a pitbe, hogy közben visszategyem a gumikat, kerékcserénél :)))...
később még leesett az egyik, így megint kicsit instabill volt...ennek szellemében elégedett vagyok az eredménnyel :)
köszi, jó volt!!! -
#38419 Mintha annak idején arról lett volna szó, hogy fast2-nél maximum a végáttételt és a tape-t baszogatjuk, nem a fokozatok közti különbséget. Ez a set pörgött az egyenes végén 4-ben mint a lófasz, égedd az a kurva led, tegnap gyakorlásnál is 66-szor elment az a buzi negyedik persze futamon is ez lett. -
#38418 Nekem nem jött össze a szezonzáró,ha Ati stilusában fogalmaznék igy szólna:
"A csapatnak kevés volt a pénze egy jó motorra ezért a kedden széthajtottat tették be".
Szóval kilencedik kör hátsó egyenes nyomom 4.-be és megállt lehuzódtam balra gondoltam elgurulok a pitig,mert ugye mozgó autóból nem lehet kilépni de nem volt elég a lendület.Talán emiatt lett sárga?Nemtudom.Hivtam a mentőcsapatot.
Javithatatlan hiba:ENGINE.Szerencsémre nekem már nem volt tétje ennek a versenynek de sajnálom,hogy a vezetési élményből kimaradtam
Ennek ellenére nem panaszkodom jó volt veletek versenyezni a második félévet rendkivül élveztem elégedett voltam a magam szintjén az eredményekkel.Soha rosszabb évet!Remélem még jóideig élvezhetjük egymás társaságát! -
#38417 SZERVER ELINDITVA!
Nextel Cup, Homestead, 134 kor, Fixed Setup (FAST2)
-
#38416 Zárófutamra fel :-) -
#38415 -
#38414 Gratula Hazso! -
#38413 Na ha ez a mod kijön...alig várom! -
#38412 Köszi szépen! :-) -
pasztor #38411
Grat Zsó! -
#38410 GRAT HAZSÓ!
GRAT MINDENKINEK AKI VÉGIGCSINÁLTA!
Szép Volt! -
#38409 Vagyok ;) -
#38408 Zso, te soha nem vagy ICQ-n??? :))) ... keresnélek de off vagy... -
#38407 Eszméletlen jó! Szinte tátott szájjal olvastam végig!
-
#38406 -
#38405 Bajnokavatás Texasban
Szemelvények a múltból...
1988. november 8., kedd
Félúton Boston és Harford között
Két nappal azután, hogy a Boston ellen 4-2-re kikaptunk (Tanti a 400. pontját jegyezte), ezzel 50%-osra rontva egyhetes idegenbeli túránkat, a HNR NASCAR Winston CUP csapatunk is rajthoz állt, Texasban. No persze arrafelé jó idő lehet, átkozottak biztos egész hétvégén süttették a hasukat, és az olajmilliárdosok unatkozó feleségeit vitték a motorhome-okba. Itt egész este zuhogott, a buszunk kétszer robbant le (újat ugye nem kaphatunk, mert a 28-as megint fölborult valamelyik idétlen oválon), ráadásul megyünk a Hartford otthonába, ott már havazik is. Amilyen állapotban vannak a fiúk, egy döntetlen a csodával lenne határos. (Bízzunk az alig 19 éves újonc Trevor Lindenben!)
[STATIKUS ZAJ, FADE TO BLACK]
Texas melletti poros motorhome
"Megnéztem a kalendáriumot: 2005-ben ugyanígy keddre esik majd az évadzáró futam... elmondtam ezt a csapatfőnöknek is, aki megígérte, tesz róla, hogy gondoljanak erre az idényre akkor is, és elintézi, a "jubileumi évben" az egyik top Canuck viselje mezén rajtszámomat. Utóbb visszagondolva mosolya inkább volt ördögien elvetemült, gonosz, mint barátságos, szívet melengető, de ez lehet nem nekem szólt, hanem az új titkárnőjének, az időközben radarmagasság alatt beszivárgó, meglepően szőke Lucy-nek."
...a jelenből...
2005. november 8., kedd, Texas
Vége az évnek. HaZso a bajnok. Ment, mint a villám. Nem lehetett könnyű neki. Az a sok versenyző (rookie-rage!), mind az ő helyére pályázott. Csapattársát is elveszítette. (Dühroham, kormányhajigálás, oválofóbia, mérges szponzorok.) Vannak azonban pályák, ahol megfelelő sebességű autók olyan iszonyat versenyt képesek levágni, hogy egy pillanatra tán még a bajnoki cím eufóriája is elhomályosodik. Mondjuk egy másfél órás pillanatra. (A megfelelő sebesség fontos szempont, a túl gyors nem jó, mert ott sokat kell technikázni a fékkel.)
A gyakorláson mindenki ment, ahogy kell, hotlappolt, draftolt, etc. Tizenhárman jöttünk össze, a 28-as Canuck (Wade Brookbank, a csapat verőlegénye, tkp. a legtehetségtelenebb hokis) mezszámát viselő sajoati-carban nagyjából a tömeggel egy tempót mentem, 3. helyre húzatva be magamat.
(Jelentéktelen, hiszen a draft adta az időt. )
Kvalin 7. hely, együtt toporgó mezőny.
A verseny aztán pengeéles küzdelmeket hozott (kezdve egy restarttal), HaZso pole-ból vágtatott, utána egy kb. 5-ös boly, Tihy, Ciccio, Red, jómagam, váltakozó sorrendben. A többiek vagy megsérültek, elhullottak az elején (jellemző módon, a 4 sárgából az utolsó a 34. körben érkezett, utána 100 körig semmi), vagy később zárkóztak fel.
Igazából nehéz átadni azt a hangulatot, amit az utolsó tizedmásodpercig éles Texas hozott: a pitteléseket pontosan kellett kivitelezni, egy ízben, amikor kivágódtam a Red mögé szorult Ciccio elé, oldalba kapott Juan, de ezt a replay megtekintéséig nem tudtam, spotter meg nem mondta, csak éreztem, hogy más is siet.
A kezdeti lázongások után egy rendkívül profi verseny bontakozott ki, ahol végre a pittaktika is szerepet kapott, magam a kopott gumik elől hamar bemenekültem (kezdtem lecsúszni a top3 mögül), és mikor az eleje is pittelt, a top2 HaZso-Tihy duótól 1.9 secre "jöttünk össze". Sajnos ez itt nem volt elég, tudtak annyival jobban menni, kopták már annyit a gumijaim eddigre, hogy a különbség 2.1, 2.2, 2.5... mp lett, így elúszott a győzelem esélye. (Ami egyébként sem volt túl reális.)
Csak a spotter tartotta bennem a lelket, mert ez a kis kudarc, és a rakétasebességgel közeledő TD-Ciccio páros egyre nehezebb szituációba kergetett. Kb. huszonöt körön át óriási nyomást gyakorolt a 076-os és a 12-es egymással is hadakozva igyekezett "lemészárolni". Egy esélyem volt: a belső ív, ott tartani az autót mindenáron. Néha úgy tetszett, hogy akár a hokisok hétfőn
Calgary-ban, mi is alulmaradunk (már a füvön vannak, füvön vannak!), de végül befutottunk a 3. helyre, 34 ezreddel TD előtt! A spotter ugyanis elszámolta magát, és kockás zászlót lengetett, mikor még 1 körig ki kellett tartani! A visszajátszás tisztán mutatja, hogy magam se tudtam, mi a helyzet (majdnem elökörködtem a verítékkel és vanílliáskarikával kiharcolt képzeletbeli dobogót): az autóm szinte keresztbe csúszott át a célvonalon.
Hihetetlen pillanat volt... örülnöm kellett volna, perceken át... ehelyett egy momentum erejéig csalódottság vett erőt rajtam: véget ért a harc, amit annyira élveztünk... Aztán a spotter zajos kiabálása visszatérített a valóságba: 3. hely, remek szezonzárás!
Ezúton is gratulálnék a bajnok HaZsonak, és az összes többi résztvevőnek, akinek volt annyi kitartása, hogy ha ideje engedte, velünk tartott! Gratula TD-nek (4.) és Ciccio-nak (5.), tudom milyen lemaradni a top3-ról ilyen adok-kapokban, Tihyvel folytattunk már hasonlót (road-on), és hát együtt tudok érezni veletek: én se voltam még sose olyan vidám "vesztes", mint amikor egy öldöklő csatában maradtam alul -- vagy másképpen fogalmazva: értem be pár tizeddel később.
...a jövőből
2022. november 8, kedd
A Vancouver Canucks új játékost avatott, akit hatalmas megtiszteltetés ért, az egy idényt megért, '88-as Pontiac NASCAR CUP legendás 28-as autó rajtszámát viselheti mezén. Eltűntek már a rossz emlékek, amik a 28-ashoz, Wade Brookbankhez, ütközésekhez, verekedésekhez kapcsolódnak. A felkészítő meccsek során ugyan még nem léphetett jégre a csupaszív rookie, de amilyen bitang nehéz
idény elé nézünk, minden percben szükségünk lesz rá. Bízunk benned, Trevor Linden jr.! -
#38404 szép volt! -
#38403 Car setup a hétvégi GP Masters futamhoz -
#38402 Hqa igen, kéne valami brutál double champion render:))))) -
#38401 Isszonyat jó a kép!!!!!!!!!! Nagy Gratula Hazsonak!!! Jól olvasom, hogy idén duplázni fog, és mindkét bajnoki meglesz? -
#38400 KÖSZI SZÉPEN MINDENKINEK!!! :-))) -
#38399 -
#38398 -
#38397 ÉN IS GRACCA NEKI!!! ÉS JÓ A KÉP IS!!! -
#38396 HAZSO -
#38395 Csatlakozom Lacihoz,hogy ezuton is fogadd elismerésemet! -
#38394 -
Pontius #38393 "Visszavehetnél kicsit."
Ok... -
#38392 Pontius, Tihy felöklelése miatt min. 50 pontot bukott ami most nagyon számít, miattad esett ki! Én meg nem a büntetésed mértéke miatt "csattogtam", pont annyit kaptál amennyi a szabályzatban le van írva. Az eset rákfenéjére próbáltam rávilágítani, hogy adott esetben a vétkesek kevesebbet buknak, mint a szenvedő felek a futam végelszámolásnál. Visszavehetnél kicsit. -
#38391 off:
chat Talma-val
on: -
IzI #38390 Telleg most lebuktam:)Nagyobb kulonbseg kene es alapbol tobb pont:) -
#38389 más a büntetés az eltérő pályatípusoknál, ez a büntetési elveknél le van írva... -
IzI #38388 Szerintem ha vkit megporgetnek azt sulyossabban kene buntetni mert ha vki megpordul az 90% hogy biztossan megserul az auto es maris veszit erejebol az auto(kivetel lassab palyak).Nekem pl tegnap a motorom serult meg pedig annyira nem zuztam meg a kocsit egyebkent ha ez nincs szerintem megnyerem a versenyt( ezt muszaj volt )Lehetne szabaly kicsit reszletesebb pl speedway-en jobban kene buntetni mint pl lassabb (Bristol)ovalokon.Phoenix palyan is amikor Toya megporgetettazt tuleltem komolyabb kovetkezmeny nelkul de attol meg nem kell raszokni :)Ugyis jon a szunet lesz ra ido kitargyalni -
#38387 np :))), nem azért írtam a példát mert "beleszóltál", hanem mert a pontlevonások mértékével sokáig nem értettem egyet, és ez az eset most kapóra jött ilyen szempontból...mert mi van ha ez az utolsó előtti körben történik? Én "lazán" megúszom, pár pontot bukok (ha megóvják az esetet egyáltalán), de IzI joggal lenne mérges, de nem tehetne semmit... -
Pontius #38386 ok, én csak arra gondoltam, hogy ti szépen megbeszélitek egymás között (izi-vel én is megtudom beszélni ha olyan dolog történik a pályán) de valaki meg egyből csattog, hogy "ő direkt belémszáguldott" ezért kivizsgálást kér, meg, hogy ilyen hibáért miért csak annyi büntetést kapott, stb... (nem mintha érdekelne a dolog...) -
#38385 ez csak példa persze az adott sorrendre értendő...