NASCAR Racing 2003 Season
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Makai Gyuri (aki nézte már a texasi közvetítést, tudja), jövõre az elsõ kelet-európai NASCAR versenyzõ lesz. 11 CTS futamra már biztos az indulása. Még nem eldöntött melyik is lesz az elsõ, Daytona vagy esetleg Atlanat, de ha Daytona, akkor lehet hogy befigyel még egy Rolex 24 órás is (de ez még nagyon csak terv).
Let\'s Go Racin\' Boys!!!
www.gpmasters.com
Az idomeroket es a futamokat a magyar rtl eloben kozvetiti. Nem akarmilyen nevek vannak ott, es ami a lenyeg: 12-en szombaton mar nezhetjuk a qualt! 😊
FAST2
Elküldöm a biztonság kedvéért ismét 😊
Tévedtem, én rontottam el valamit 😛
HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu
Let\'s Go Racin\' Boys!!!
http://www.f1-info.hu/
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
Toya - Pontius II.kategória
HaZso - Pontius II.kategória
Büntetés: Pontius II.kategória -15 pont
71_Prezsi-Pontius: Pál László - Pontius I.kategória
Toya - Pontius II.kategória
HaZso - Pontius I.kategória
Büntetés: Pontius I.kategória -5 pont"
Nem vágom. Valaki magyarázza már el mi-mit jelent
Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...
Szóval nem hogy nyerned nem kell vagy sokkal megverni a másikat, elég egy apró hiba én néhány hely eltérés a végén a javadra 😊
HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu
sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty
Metnek viszont még van esélye, bár vele szemben 50 pont elõnyöm van, ha nem tévedtem. Ez is valamennyire hasonló helyzet. Szóval szerintem ez itt hármunk esetében már csak szerence kérdése lesz, nem valódi csata.

-Osztagvezető hívja Baker csoportot:Rambo,Messner,Ortega,Coletta,Jorgensen,Danforth,Berry,Krakauer. Válaszolj.Trautman ezredes beszél.Szólalj meg,Johnny! -Mind meghaltak,uram. -Rambo.Jól vagy?
-Osztagvezető hívja Baker csoportot:Rambo,Messner,Ortega,Coletta,Jorgensen,Danforth,Berry,Krakauer. Válaszolj.Trautman ezredes beszél.Szólalj meg,Johnny! -Mind meghaltak,uram. -Rambo.Jól vagy?
Ellenben lesz helyette Prezsi-Tihy, SajoAti-V8Man-Met, TS-PapaiLaca, Alexease-Cowek csata ahol még bármi megtörténhet 😄
szinte biztos, hogy lesz nem induló csapat, mi már csak backupnak fértünk be, de nemtom, hogy a backup#1-#3-ban hol.
viszont nekem lehet pont akkor nem lesz netem, tehát lehet kéne nekünk is egy backup ember! 😊
Endure, in enduring grows strong...
Koszi, ez/ezek nagyon jok!!
Kezd ertelmet enyerni a HNR oldalon a hir oldal, kezd megtoltodni az - ideiglenes nevu - Articles resz!😊 Ilyesmikre vagytam, amikor atirtam az ldalt, hogy hosszabb hireket, cikkeket, bemutatokat is kezeljen!😊
Mostmar nekem kellene osszeszedni magamat, hogy kepeket is toltogessek fel a hirekhez, eredmenyekhez, cikkekhez stb.
http://www.f1-info.hu/
kezdem azt hinni, hogy ezeket valahonnan kimásolod😊
"November van, a kamionunk össze-vissza csúszkál a Papago Freeway esõ áztatta aszfaltján. Éjszaka esett, akkor, amikor már rég úton kellett volna lennünk, ráadásul úgy, hogy délután még 85 fok volt, teljesen szürreális az egész. No persze a csapat ünnepelt, így maradtunk hanalig, és ahogy lenni szokott: "aki elöl jár a mulatságban, hátul kullog, ha munka van". (Ezt a bölcsességet különben egy phoenix-környéki indián -- bocsánat: bennszülött amerikai -- recsegte el borzasztó akcentussal tegnap éjjel, miközben valami förtelmes mexikói löttyöt kínálgatott a s*ggrészeg szerelõknek. (A jóember különben egy elhibázott sorozat elbaltázott része óta nagy NASCAR-fan, amiben valami Sólyomszem nevû rézbõrû alázta a CUP-mezõnyt.) Szóval a hajnal váratlanul jött, emlékszem a kamionsofõrünk képére: ugyanolyan üres és kifejezéstelenül tompa arcot vágott, mint most, amikor ezt a csomópontot elhagyjuk. (Itt különben balra kellett volna fordulni, de mindegy, most már úgyis a belvárosban vagyunk, most jön az a rész, amikor a dugóban kiszállnak a hülyegyerekek -- bocsánat: fiatalkorú szurkolók --, és autogrammkérés címszóval emberrablást követnek el a pilótánk kárára.) De nem is izgat az egész; megnyugodtam... minden éppúgy történik, mint tavasszal, az áprilisi futam idején, csak ezúttal nem kapok idegrohamot. Nem, nem, az önkontroll a kulcsszó. A pszichológusom is megmondta. Önkontroll. Aztán a kezembe nyomott egy rakás színes bogyót, amikkel kafa önkontrollom lehet. Ez a fickó érti a szakmáját..."
Phoenixrõl és áprilisról egy emlékem van: nagyon bénán megyek, és a végén kis híjján top5. Hihetetlen. Utóbb, a statisztikákat böngészve nem annyira az (17 sárga), de a tendencia, miszerint megint nem a gyorsak között voltam, mégis top10, azt mutatja, ez a pálya kiérdemli a Pilóta-evõ gúnynevet. (Ti. a sebesek jó része elhullott.)
Practice
A gyakorláson aztán visszaköszöntek a tavaszi emlékek, érzések szintjén: nyomom, mint az állat, brand-nú, frissen szerelt gázpedállal, mégse tudok a legjobbak közé/közelébe se kerülni. Pedig a trükk egyszerû, a megfelelõ ívválasztás itt kulcsfontosságú, nem lehet akárhol bemenni a kanyarba, és gázzal irányba tenni az autót, mert a FAST2 setup -- és elõbb-utóbb a gumik -- ezt nem engedik. A végén csak ezredeket javultam fél év alatt, ez bizony kudarcélmény. (A rookie-k most nem robbantottak, de nem is sorolódtak a mezõny végére.)
Qualy
Átlagos minõsítõ edzést futottam, átlag alatti eredménnyel (12. hely), HaZso pole, Izi megint odatette magát az elejére (3. hely), pedig hátul is szívesen fogadtuk volna, ráadásul...
Race
...ráadásul az elsõ sárgánál nem esett volna bántódása (jó eséllyel). De nem akarok kiemelni senkit a közel tucat lassú periódus (11+1, az utolsó a kockásszászló után jött) okozásáért vagy az azokban való részvételért. A pálya
adottságai miatt (tört egyenes/ív) benne volt a pakliban, hogy sokan hibáznak itt, de ahogy néztem, mégse ezen a ponton történt a legtöbb gikszer. Teljesség igénye nélkül: HaZsonak elszállt az egyes az elsõ körökben; Cowek kívülrõl elõzött volna a tört résznél, picit fékeztem, hogy belül tudjak maradni, õ meg nem számított erre, _annyira_ nem volt kívül, pörögtünk, több kisebb kocc. Aztán: még félúton se jártunk, amikor Cicciot és/vagy TD-t láttam repülni a távolban -- impresszív látványt nyújtott, az biztos. TSanyinak elszállt a 4. fokozata. Juan nete lebomlott. Alex szépen elõzött kívülrõl, majd az azt követõ sárgánál kiállt(?), stb., stb.
Összességében rengeteg küzdelemre adódott lehetõség, én a jóval gyorsabbakat elengedtem, a kicsivel gyorsabbnak véltekkel pedig próbáltam harcolni, hol a pályán, hol a pitben. A sok kiesõ ellenére is elégedett lettem volna egy top10-el, de néha nem értettem a többieket: pl. TD tisztes távolságban (4 sec körül) követett, aztán hirtelen olyan köröket kezdett el menni, hogy szédülésig izzadtam, nehogy megelõzzön. Harminc karikával a finis elõtt volt egy cafat nehéz periódus, amikor is a fejem kóválygott, a látásom is elhomályosult pár másodpercre, viszont menni kellett rendesen. Végül Red mentett meg, aki mellé egy lesipuskás manõverrel bebújtam, így tkp. hátvédként küzdött az amúgy csak a gyakorlás végére beesõ 076-ossal, én meg Coweket próbáltam meggyötörni. Ez nagyjából sikerült, igaz, a helyét nem tudtam elvenni, de azt hiszem, elmondhatom, hogy ennyi sárgával ritkán látni ilyen jó versenyt.
Kíváncsian várom a "dobogósok" nyilatkozatát, ugyanis elöl nem nagyon sikerült járnom ezúttal. (Áprilisban volt pár vezetett köröm -- kisebb csoda!)
Érdekességek:
Csak 5-en: sajoati, Alexease, Juan, Ciccio és Papailaca rontott az elõzõ futamon elért helyezéséhez képest, a célbaértek közül csak sajoati végzett rosszabb helyen (7 ill. 8 most), mint áprilisban.
Versenyben futott köridõkrõl:
Az áprilisi versenyen a 2. leggyorsabb Toya legjobb ideje itt (28.929) csak a 8., a 3. leggyorsabb Hazso legjobb ideje (28.955) csak a 10. pozícióra lett volna elég.
Legtöbbet gyorsult: Pumy (29.184 v. 28.645, -0.539 sec), ill. Prezsi (29.043 v. 28.567, -0.476 sec).
A mezõny minden tagja gyorsult, kivéve V8Man-t, aki 1 tizeddel maradt el az áprilisi 29.132-es eredményétõl.
A mezõny 20 percet fürgült: 124 helyett csak 104 percig körözött. Áprilisban ennek az idõnek a 66.7%-át (17 db) sárga alatt töltöttük, ez most 47.3%-ra (ill. 11+1-re) csökkent.
Ha Toya gyõz a homestead-i futamon, HaZsonak elegendõ egy kb. 10. hely a bajnoki címhez. Persze egy ilyen társaságban senki sem vehet biztosra egy top10-et sem, mindenesetre a fogadóirodák óvatos autózást várnak a 81-es sofõrjétõl.
ez jó 😊))...juan 107 körrel a vége elõtt elugrott a dizsibe <#idiota>#idiota>
sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty
- Norbi legutóbbi fastest race lapját most majdnem ketten is elérték (ezredek híjján): Prezsi, HaZso
- a mezõny átlag 2-3 tizedet gyorsult
- legutóbb 17 sárga volt, 23 résztvevõre, most 12 sárga, 20 résztvevõre (nem jött be a tippem, se a 6, se a 8. bár ez a 12 igazából 11, az utsó miatt.)
Én már annak örülök, hogy végigjutottam, igaz 3 kör hátránnyal, de ez a 3 kör fõleg Prezsinek és Hazsónak köszönhetõ... <#ejnye1>#ejnye1><#nyes>#nyes>
Sárgánál engem is megpörgettek hátulról (I. Pásztor) de nem számít, semmit nem befolyásolt a dolog <#circling>#circling>
Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...