NASCAR Racing 2003 Season

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

HaZso
Köszi szépen! :-)

<#worship>

Grat Zsó! <#eljen><#eljen>

Cowek
GRAT HAZSÓ!
GRAT MINDENKINEK AKI VÉGIGCSINÁLTA!

Szép Volt!<#eljen>

http://www.f1-info.hu/

HaZso
Vagyok 😉

JuanG
Zso, te soha nem vagy ICQ-n??? 😊)) ... keresnélek de off vagy...

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

HaZso
Eszméletlen jó! Szinte tátott szájjal olvastam végig! <#taps>
<#worship><#worship><#worship>

JuanG
<#taps><#rinya>

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

sajoati
Bajnokavatás Texasban

Szemelvények a múltból...

1988. november 8., kedd

Félúton Boston és Harford között

Két nappal azután, hogy a Boston ellen 4-2-re kikaptunk (Tanti a 400. pontját jegyezte), ezzel 50%-osra rontva egyhetes idegenbeli túránkat, a HNR NASCAR Winston CUP csapatunk is rajthoz állt, Texasban. No persze arrafelé jó idõ lehet, átkozottak biztos egész hétvégén süttették a hasukat, és az olajmilliárdosok unatkozó feleségeit vitték a motorhome-okba. Itt egész este zuhogott, a buszunk kétszer robbant le (újat ugye nem kaphatunk, mert a 28-as megint fölborult valamelyik idétlen oválon), ráadásul megyünk a Hartford otthonába, ott már havazik is. Amilyen állapotban vannak a fiúk, egy döntetlen a csodával lenne határos. (Bízzunk az alig 19 éves újonc Trevor Lindenben!)

Texas melletti poros motorhome

"Megnéztem a kalendáriumot: 2005-ben ugyanígy keddre esik majd az évadzáró futam... elmondtam ezt a csapatfõnöknek is, aki megígérte, tesz róla, hogy gondoljanak erre az idényre akkor is, és elintézi, a "jubileumi évben" az egyik top Canuck viselje mezén rajtszámomat. Utóbb visszagondolva mosolya inkább volt ördögien elvetemült, gonosz, mint barátságos, szívet melengetõ, de ez lehet nem nekem szólt, hanem az új titkárnõjének, az idõközben radarmagasság alatt beszivárgó, meglepõen szõke Lucy-nek."

...a jelenbõl...

2005. november 8., kedd, Texas

Vége az évnek. HaZso a bajnok. Ment, mint a villám. Nem lehetett könnyû neki. Az a sok versenyzõ (rookie-rage!), mind az õ helyére pályázott. Csapattársát is elveszítette. (Dühroham, kormányhajigálás, oválofóbia, mérges szponzorok.) Vannak azonban pályák, ahol megfelelõ sebességû autók olyan iszonyat versenyt képesek levágni, hogy egy pillanatra tán még a bajnoki cím eufóriája is elhomályosodik. Mondjuk egy másfél órás pillanatra. (A megfelelõ sebesség fontos szempont, a túl gyors nem jó, mert ott sokat kell technikázni a fékkel.)

A gyakorláson mindenki ment, ahogy kell, hotlappolt, draftolt, etc. Tizenhárman jöttünk össze, a 28-as Canuck (Wade Brookbank, a csapat verõlegénye, tkp. a legtehetségtelenebb hokis) mezszámát viselõ sajoati-carban nagyjából a tömeggel egy tempót mentem, 3. helyre húzatva be magamat.

(Jelentéktelen, hiszen a draft adta az idõt. )

Kvalin 7. hely, együtt toporgó mezõny.

A verseny aztán pengeéles küzdelmeket hozott (kezdve egy restarttal), HaZso pole-ból vágtatott, utána egy kb. 5-ös boly, Tihy, Ciccio, Red, jómagam, váltakozó sorrendben. A többiek vagy megsérültek, elhullottak az elején (jellemzõ módon, a 4 sárgából az utolsó a 34. körben érkezett, utána 100 körig semmi), vagy késõbb zárkóztak fel.
Igazából nehéz átadni azt a hangulatot, amit az utolsó tizedmásodpercig éles Texas hozott: a pitteléseket pontosan kellett kivitelezni, egy ízben, amikor kivágódtam a Red mögé szorult Ciccio elé, oldalba kapott Juan, de ezt a replay megtekintéséig nem tudtam, spotter meg nem mondta, csak éreztem, hogy más is siet.
A kezdeti lázongások után egy rendkívül profi verseny bontakozott ki, ahol végre a pittaktika is szerepet kapott, magam a kopott gumik elõl hamar bemenekültem (kezdtem lecsúszni a top3 mögül), és mikor az eleje is pittelt, a top2 HaZso-Tihy duótól 1.9 secre "jöttünk össze". Sajnos ez itt nem volt elég, tudtak annyival jobban menni, kopták már annyit a gumijaim eddigre, hogy a különbség 2.1, 2.2, 2.5... mp lett, így elúszott a gyõzelem esélye. (Ami egyébként sem volt túl reális.)

Csak a spotter tartotta bennem a lelket, mert ez a kis kudarc, és a rakétasebességgel közeledõ TD-Ciccio páros egyre nehezebb szituációba kergetett. Kb. huszonöt körön át óriási nyomást gyakorolt a 076-os és a 12-es egymással is hadakozva igyekezett "lemészárolni". Egy esélyem volt: a belsõ ív, ott tartani az autót mindenáron. Néha úgy tetszett, hogy akár a hokisok hétfõn
Calgary-ban, mi is alulmaradunk (már a füvön vannak, füvön vannak!), de végül befutottunk a 3. helyre, 34 ezreddel TD elõtt! A spotter ugyanis elszámolta magát, és kockás zászlót lengetett, mikor még 1 körig ki kellett tartani! A visszajátszás tisztán mutatja, hogy magam se tudtam, mi a helyzet (majdnem elökörködtem a verítékkel és vanílliáskarikával kiharcolt képzeletbeli dobogót): az autóm szinte keresztbe csúszott át a célvonalon.

Hihetetlen pillanat volt... örülnöm kellett volna, perceken át... ehelyett egy momentum erejéig csalódottság vett erõt rajtam: véget ért a harc, amit annyira élveztünk... Aztán a spotter zajos kiabálása visszatérített a valóságba: 3. hely, remek szezonzárás!
Ezúton is gratulálnék a bajnok HaZsonak, és az összes többi résztvevõnek, akinek volt annyi kitartása, hogy ha ideje engedte, velünk tartott! Gratula TD-nek (4.) és Ciccio-nak (5.), tudom milyen lemaradni a top3-ról ilyen adok-kapokban, Tihyvel folytattunk már hasonlót (road-on), és hát együtt tudok érezni veletek: én se voltam még sose olyan vidám "vesztes", mint amikor egy öldöklõ csatában maradtam alul -- vagy másképpen fogalmazva: értem be pár tizeddel késõbb.

...a jövõbõl
2022. november 8, kedd

A Vancouver Canucks új játékost avatott, akit hatalmas megtiszteltetés ért, az egy idényt megért, '88-as Pontiac NASCAR CUP legendás 28-as autó rajtszámát viselheti mezén. Eltûntek már a rossz emlékek, amik a 28-ashoz, Wade Brookbankhez, ütközésekhez, verekedésekhez kapcsolódnak. A felkészítõ meccsek során ugyan még nem léphetett jégre a csupaszív rookie, de amilyen bitang nehéz
idény elé nézünk, minden percben szükségünk lesz rá. Bízunk benned, Trevor Linden jr.!

Endure, in enduring grows strong...

Roccso
szép volt!<#taps>

petesilver

Mission Impossible 2010: PRO Class

petesilver
Hqa igen, kéne valami brutál double champion render😊))))

petesilver
Isszonyat jó a kép!!!!!!!!!! Nagy Gratula Hazsonak!!! Jól olvasom, hogy idén duplázni fog, és mindkét bajnoki meglesz?

HaZso
KÖSZI SZÉPEN MINDENKINEK!!! :-))) <#worship><#worship>

sanzik
<#wave><#eljen>
Prezsi
<#worship>

JuanG
ÉN IS GRACCA NEKI!!! ÉS JÓ A KÉP IS!!!

Alexease
<#eljen><#worship>HAZSO<#worship><#eljen>
DTap
Csatlakozom Lacihoz,hogy ezuton is fogadd elismerésemet!<#worship><#worship><#worship>

DTap

"Visszavehetnél kicsit."
<#nevetes1>
Ok...

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

Prezsi
Pontius, Tihy felöklelése miatt min. 50 pontot bukott ami most nagyon számít, miattad esett ki! Én meg nem a büntetésed mértéke miatt "csattogtam", pont annyit kaptál amennyi a szabályzatban le van írva. Az eset rákfenéjére próbáltam rávilágítani, hogy adott esetben a vétkesek kevesebbet buknak, mint a szenvedõ felek a futam végelszámolásnál. Visszavehetnél kicsit.

b-type

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Telleg most lebuktam😊Nagyobb kulonbseg kene es alapbol tobb pont😊
JuanG
más a büntetés az eltérõ pályatípusoknál, ez a büntetési elveknél le van írva...

Szerintem ha vkit megporgetnek azt sulyossabban kene buntetni mert ha vki megpordul az 90% hogy biztossan megserul az auto es maris veszit erejebol az auto(kivetel lassab palyak).Nekem pl tegnap a motorom serult meg pedig annyira nem zuztam meg a kocsit egyebkent ha ez nincs szerintem megnyerem a versenyt<#zavart1>( ezt muszaj volt )Lehetne szabaly kicsit reszletesebb pl speedway-en jobban kene buntetni mint pl lassabb (Bristol)ovalokon.Phoenix palyan is amikor Toya megporgetett<#vigyor3>azt tuleltem komolyabb kovetkezmeny nelkul de attol meg nem kell raszokni 😊Ugyis jon a szunet lesz ra ido kitargyalni
JuanG
np 😊)), nem azért írtam a példát mert "beleszóltál", hanem mert a pontlevonások mértékével sokáig nem értettem egyet, és ez az eset most kapóra jött ilyen szempontból...mert mi van ha ez az utolsó elõtti körben történik? Én "lazán" megúszom, pár pontot bukok (ha megóvják az esetet egyáltalán), de IzI joggal lenne mérges, de nem tehetne semmit...

ok, én csak arra gondoltam, hogy ti szépen megbeszélitek egymás között (izi-vel én is megtudom beszélni ha olyan dolog történik a pályán) de valaki meg egybõl csattog, hogy "õ direkt belémszáguldott" ezért kivizsgálást kér, meg, hogy ilyen hibáért miért csak annyi büntetést kapott, stb... (nem mintha érdekelne a dolog...)

JuanG
ez csak példa persze az adott sorrendre értendõ...

JuanG
na látod, ez pl. sztem nem visszahúzó erõ, mert ezzel az akcióval pl. 10 pontot buknék (+5 -15) a 165-bõl, nem esnék kétségbe...

én ilyenért kaptam 15pont büntetést 😊))))

JuanG
netuddmeg hányszor volt velem ilyen, csak akkor a te "helyzetedben" voltam 😊))...Norbi pl. állandóan ezt csinálta, ha jött fel hátulról 😊...

Elhamarkodott volt teny mert ugyanugy meglettel volna mogottem is es meg elegge elejen jartunk.Ejnye bejnye😊
JuanG
lucky dog, he? <#alien>

ooops

JuanG
arra számítottam (bár abban az apró idõintervallumban ez nem tudatosult 😊 ), hogy te egy kicsit feljebb húzodsz...tény hogy elhamarkodtam 😊...

Megneztem replay teny hogy volt hely de nem annyi hogy kisebb felcsuszassal elferj.<#vigyor3>Red szemszogebol ha megnezed egy hangyanyit felcsusztal es ez eleg is volt😊
JuanG

Szóval volt egy restart? Az poén mert akkor az nekem fel sem tûnt. <#vigyor3>

-Osztagvezető hívja Baker csoportot:Rambo,Messner,Ortega,Coletta,Jorgensen,Danforth,Berry,Krakauer. Válaszolj.Trautman ezredes beszél.Szólalj meg,Johnny! -Mind meghaltak,uram. -Rambo.Jól vagy?

Nem tortent semmi.Egyszeruen nem gondoltam hogy ott vki bebujik raadasul ekkora sebesseggel mint ahogy te😊Legkozelebb jobban figyelek<#wow2>
Hát a mai verseny nem sok élménnyel gazdagított. Egy jó futamot vártam, erre voltam olyan jóképességû, hogy úgy gondoltam pihenek egyet a qual elõtt 20 perccel. Erre 22.05-kor ébredek, és félkómásan odarohanok a kormányányhoz, mormolva, hogy "a francba, a qval....". Fel sem tûnt egybõl, hogy már a race indult el, és a idõ így nem is visszafele pörög. De mákomra legyen mondva, hogy pont akkor indult a mezõny. Mindjárt az elsõ körben baleset történt elõttem. Pápailacát még balra rántva a kormányt elkerültem, de Pál Lacit - aki a belsõ fal felõl csapódott fel a pályára - már nem tudtam. Az autójáról lepattanó autóm legalább 45 fokos szögben a falra kenõdött. Egybõl jött a "Gondok vannak a motoroddal..." beszólás. Mivel nem tudtam, hogy mennyi volt Sajóatival szemben az elõnyöm a bajnokságban, így úgy voltam vele, hogy lesz ami lesz, addig megyek , míg õ esetleg fel nem adja. De mivel végigment, így én sem hagytam abba. Pedig ahogy számoltam, nem kellett volna kínlódnom. <#szomoru1>

-Osztagvezető hívja Baker csoportot:Rambo,Messner,Ortega,Coletta,Jorgensen,Danforth,Berry,Krakauer. Válaszolj.Trautman ezredes beszél.Szólalj meg,Johnny! -Mind meghaltak,uram. -Rambo.Jól vagy?

Papailaca
Én pedig gratulálok a BAJNOKNAK!!
GRAT ZSO!!!!
<#eljen><#worship>

Let\'s get ready to Rumble!

DTap
Köszi!Itt tényleg millimétereken múlott sokszor a dolog!Nagyon sajnáltam volna ha valamelyikünk is kiesik.Visszanézve:a belsõt jól védte Ati,kivülrõl én sem tudtam elmenni de talán "hibám" volt,hogy néha túl nagy oldaltávot vettem.De mivel kedden csak nagyon ritkán indulok nem szerettem volna senkinek problémát okozni,be kell vallanom néha volt meleg helyzet a "céliven" füvön is jártunk amiben volt elég nagy kockázat...

Alexease
Mixed Cup, AeroWar, Texas
- Eredmenyek
- Visszajatszas
- Report
DTap
Elnézést Mindenkitõl az új rajt miatt!
Sajnos nagyon elrontottam a kigyorsitást a 3.-4.-nél indult meg a segge és alaposan meglepett.Akkor csak abban reménykedtem,hogy ki tudok egyedül repülni a sorból és nem viszek magammal senkit.Arra gondoltam ezzel a versenyt és a szezont is befejezem,de nem igy lett mert visszapattantam és éreztem nagy gáz van.tudom milyen rossz érzés ha vki kikerüli a balhét és az új rajt után meg póruljár (volt szerenceém benne párszor),ha volt ilyen Tõle külön elnézést kérek.
A versenyrõl jó volt izgalmas (talán túlságosan is)az élen nagy csata folyt a bajnokságért de a 3-4-5 helyen talán még "véresebb" harcok folytak.Sajnálom,hogy lemaradtam a dobogoról még 25 körrel a vége elött azthittem meglesz de dicséret Atinak,hogy állta a sarat(megint ott nyugtalanitottam hátulról mint múlt pénteken,igérem most pénteken nem foglak).Szép volt Ati!És Grat a gyõzteseknek!

Nagyon jó verseny volt a mai az én szemszögembõl. Bár 5. lettem, de egyáltalán nem az volt a lényeg, hiszen mentem az elsõ, 2. és 3 helyen is sokáig, aztán elpiteltem magam, így visszaestem a 4. helyre. És innentõl indult az igazi csata Sajoati, TD és köztem. Az utolsó 25 kör frenetikusra sikeredett. TDvel csatázgattunk intenzíven és közben behoztuk Atit, aki egyedül körözgetett a 3. helyen. Ez a hármas ma akkorát produkált (megveregetem a saját vállam is<#vigyor3>), hogy ihajj. Ment mindneki belül, kivül, aki amit jónak látott és abszolut biztonságosan. Furcsa volt számomra ez, mert Atitól nem ezt szoktam meg <#ravasz1>, de a mai teljesítménye elismerésre méltó volt. Már a futam lején feltûnt, hogy 3 körön keresztül egymás mellett mentünk (Õ alul én pedig felül és igazán jól tartotta az ívet). Csak így tovább Ati! Nagyon kellemesen csalódtam TD-ben is, aki szintén remekül ment és maximálisan korrekt volt. Én a végére már nem bírtam idegekkel és nekicsaptam a kocsi oldalát a falnak, mert kockáztattam és azt hittem jobb állapotban vannak még a gumijaim. De nem voltak, így aztán a rövidebbet húztam, de nem bánom kicsit sem. Ez a 25 kör kárpótolt mindenért, ami az idei futamok alatt történt velem. Köszönet mindenkinek, aki ma részt vett!

Alexease
En evek ota nem hasznalok semmilyen virusirtot😊 Most mar csak gep lassitonak jok😉 A net-es cuccok ugyis atmennek rajtuk.
Ma mar az "offline", a file-ba agyazott vurus nem divatos, mar szinte csak net-es es e-mail-es fergek vannak, de azokhoz meg az kell, hogy az ember "olyan" weboldalakat latogasson es/vagy elolvasson minden "erdekes" levelet😊

Talan utoljara meg 386-oson volt virusom, amikor meg 5'25"-os floppykon cserelgettuk a jatekokat😊
sajoati
szerintem addig voltam aggresszív, amíg sárga nem lett a kerék, utána pitteltem, illetve pit után, miután beértek.

azt, hogy milyen vagyok, leginkább a törpiek tudják megmondani, néha ilyen, néha olyan. (nem akarok árulkodni magamról, mert minden morzsa jól jöhet a verseny közben. 😊) )

Endure, in enduring grows strong...

nem baj, en megutaltam 😊

Egyebkent sajoati igen agressziv voltal ma, vagy mindig ilyen vagy? 😊 Nem sokan vedik ennyire a poziciojukat 😄

Tihy
Nekem is minden keddi és pénteki versenyprocedúra tûzfalfrissítéssel kezdõdik, egyszer megszívatott, második esélyt már nem adok neki 😊

Let\'s Go Racin\' Boys!!!

JuanG
hoppp...

JuanG
és azt se lehet beállítani hogy mikor frissítsen? vagy hogy ne automatikus hanem manual frissités legyen??? mert akkor elég gagyi ilyen szempontból 😞(...