NASCAR Racing 2003 Season

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CSak ez a jelenet kellene. <#eljen>

Nekem megvan. Az egész kell, vagy csak ez a jelenet?

-Osztagvezető hívja Baker csoportot:Rambo,Messner,Ortega,Coletta,Jorgensen,Danforth,Berry,Krakauer. Válaszolj.Trautman ezredes beszél.Szólalj meg,Johnny! -Mind meghaltak,uram. -Rambo.Jól vagy?

Tihy
Szóval akkor ezért lettél DQ 😊

Let\'s Go Racin\' Boys!!!

Ez nagyon kemény volt "élõben" <#idiota> Épp, hogy elsuhantam alattad 😄

Nincsen meg a replay errõl a részrõl valakinek, mert elfelejtettem lementeni a futam végén.

Nagyításhoz klikk a képre! Így is ki lehet záratni magunkat egy futamról! <#vigyor3>

-Osztagvezető hívja Baker csoportot:Rambo,Messner,Ortega,Coletta,Jorgensen,Danforth,Berry,Krakauer. Válaszolj.Trautman ezredes beszél.Szólalj meg,Johnny! -Mind meghaltak,uram. -Rambo.Jól vagy?

Met
hehe, neked is😛

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Hehe, Alexnek új csillagja van 😛

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

BUÉK!

HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu

Alexease
<#eljen><#worship><#taps>
Alexease
BUEK!
Tihy
<#taps><#eljen>

DTap
Köszi Ati!!!<#worship>

sajoati
A szórásnégyzet négyzetgyöke. ;-)) gyakorlatilag azt mutatja meg, hogy mennyire térsz el a saját átlagodtól, mennyire hozod ugyanazokat az eredményeket. (ezek lehetnek konstans 25. helyek is, ekkor tudható, hogy stabilan tudsz 25. környéki helyeket. 😊 )

ITT van a képlet a kiszámolásához, vagy ugye STDEV függvény 😊 bármilyen mezei openoffice-ban (gondolom excelben is).

Endure, in enduring grows strong...

Nagyon jo, koszonom a ROTY cimet , de mi az a szoras? 😄

Met
<#eljen>

Isten vagy Ati! <#integet2><#taps>

Mindenkinek klassz 2006-ot, sok befejezett versenyt, ingyenes sportcsatornát kívánok! <#nyes>

Boldog Szülinapot TZ!

sajoati
TD jelzese alapjan javitottam a statjanak a sorat, akinek esetleg vannak meg emlekei futamairol, es gyanus, hogy tobb neven szerepelt, az fussa mar at vmikor lecci-lecci a sajat sorat, mert a tobbnevuek osszefesulese kezzel tortent, igy lehet benne hiba!

(Egyebkent TD es Juan igy szinte 100%-ig egy szintre kerult (avg.11,79), hiszen egy remek 3. hely maradt le.)

sajoati
A cikk ez alapján készült
Statok a kvaliról

Hazudós(?) statisztikák újévre

Megragadnám az alkalmat, hogy még az óévben röviden, tömören megfogalmazzak néhány érdekességet az elmúlt év CUP sorozatáról, a frissen készített összesített statisztikák segítségével. (Egyúttal át is nyújtom ezeket az érdeklõdök számára.)

Magam rengeteg, akár nüansznyi információt olvastam, olvasok ki a közzétett táblázatokból, szemelvények (alapul a futamok közel 50%-át teljesítõ versenyzõk adják):

Bajnokok -- a legjobb átlaghelyezésû pilóták

1. Kiss Norbert (#1)
Örökké rejtély marad, hogy ha nem szól közbe a sors, akkor Kiss "Astra kupa" Norbi (#1) (vagy inkább Kiss "Ad Astra" Norbi) a 36 futamból nemcsak 29-et fejez be, megállíthatta-e volna valaki. A rengeteg gyõzelem mellé pár tizensokadik helyezés csúszott be, így nagy a szórás (5,21), kiemelkedõ az átlag (3,59).

2. HaZso (#81)
HaZso "Mint a Villám" (#81), a bajnok, 4,2-es átlaggal és iszonyat kiegyensúlyozott teljesítménnyel (3,67-es szórásánál csak Mikucé (3,46) és sajoatié (3,6) jobb), és olyan földi halandót sem találunk, akinek 35 futam alatt legrosszabb pozíciója 14! Jegyezzük meg, hogy az élmezõnybõl talán õ a legkevésbé aggresszív, legalábbis ez a statisztika mindenképpen errõl árulkodik.

3. Toya (#35)
"Crashfan" Toya (#35) a dobogó harmadik fokán szintén kiegyensûlyozottan (4,06-os szórás) vezetett, sõt, ha elengedjük a szélsõértékeket (amit illõ lenne, csak az újraszámolással egy évet csúsznék cikkügyileg), hajszálnyira követné HaZsót ezen a téren, 3,4-3,5-ös devianciával. A 35-ös autó egyébként idén a Totális Második címet szerezte meg, 14 "ezüstjével", és a CUP, MIXED bajnokságok megegyezõ helyezésével. Toya az egyik Ironman. (36-ból 36 futamon indult.)

Az üldözõk

A chase-es boly két részre osztható. Egyik felüket mondhatni a feltörekvõ rookie-k, késõn bekapcsolódók futamhátrányai mentették meg attól, hogy a $1.000.000-ért kelljen harcba szállniuk -- vagyis hogy az üldözés alatt a 11. helyet és a new york-i bankettet értsük esetükben, míg a valódi vadászok gyakorlatilag ketten maradnak:

4. Prezsi (#69)
A 69-es autóval lépünk abba a világba, amit már többen elérhetõnek vélhetnek (átlag: 7). Prezsi június közepe és szeptember eleje között brillírozott, ám e szériát a mezõny hátsó harmadába tartozó kiegyensúlyozottság (5,31-es szórás) pestisként pusztította el. E jelenség magyarázata föltehetõleg az, hogy neki már meg kellett küzdenie a mezõny középsõ-hátsó régióival is.

5. Tihy (#33)
A mezõny második ironmanjérõl, Tihyrõl (átlag: 7,5) bennem az a kép élt, hogy viszonylag nyugodt versenyzõ, ehhez képest 5,41-es szórása aggresszívebbnek tünteti fel, mint az elõtte levõ Prezsit vagy az õt követõ Pásztor Istvánt. Persze hazudhat a statisztika is, vagy csak nem a megfelelõ aspektust figyeltük meg. Vagy lebukott a mosóporos ember.

6. Pásztor István (#39) (no-chase)
A szezon legrosszabb kezdõjével a hatodik helyen találkozunk. Az elsõ 10 futamból a szezont startoló kvartetten nem vett részt, utána sorrendben a 23., 20., 12., 22., 8 és 11. Fura módon õ is június és szeptember között csillogott, de a tavaszt nem tudta feledtetni. (8,6-os átlag, 6,13-as szórás.)

Akik üldöztek volna

A nagy túlélõk -- hívhatnám így magunkat, hiszen magam is ebbe a csoportba tartozom. Elõtte azonban gyorsan essünk túl a kellemetlenségeken:

a Rookie Of The Year 2005-ös gyõztese:

7. Red aka Redvin (#85)
Tizenkilenc futam, csetlés-botlás, futamgyõzelem. A "Vörös 85-ös" (8,84-es átlag) hihetetlen rossz szórásával (6,74) elsõ lett az utolsók között. Tanulság: nem kellett volna gyõznöd, Red, és az októberi 22. helyezésed sem hiányzott! A viccet félretéve gratulálunk a ROTY címhez, még pár futamgyõzelem, és kijárt volna a csíter! jelzõ is, így errõl -- idén -- lemaradtál.

9. sajoati (#19)
Helyezésekben -- a "csak" 20 futamon rajtoló Mikuct leszámítva -- a legkiegyensúlyozottabb versenyzõ (3,6), ami a 34 indulást tekintve figyelemre méltó statisztika. A számok mögött a gyakori célbaérés, és a kimagasló eredmények hiánya (egy 3. hely, amit egy büntetés miatt 4.-re változtatott a vb) áll, ezzel összhangban van a 9,62-es átlag is.

13. V8man (#21)
Kiegyensúlyozott (4,28), közel ironman (34 start), 11,26-os átlag, V8 is a célbaérés mestere, április és június között láthatunk egy jobb szériát, de annyira egyenletes a finispozíciók vonala, hogy ezt is nehéz kiszúrni. Feltûnõ, hogy a chase-ben -- talán a túl nagy erõfeszítések, talán a rossz szerencse miatt -- nem tudott maradandót alkotni. (Legjobbja itt ugyan egy 3. hely, de azon kívül szinte csak 10-11 fölötti eredmények.)

21. Met (#45)
A harmadik Ironman, 36 indulással. 5,56-os, átlag alatti kiegyensúlyozottság, 13,25-ös átlag. Vagyis szinte mindig a mezõny második fele, mi hát Met titka? A válasz egyszerû: remek pre-chase finisek: 7, 10, 6, 9, 5, vagyis 5(!) darab top10, míg a rájátszás borzalmas: 16, 17, 15, 16, 18, 17, 6, 18, 14, 14. Met egy olyan pszichológiai jelenség mintapéldánya, amely többeket is kórként támadott: csézfóbia! Ennek ellenére ahogy viszont odaért, az zseniális!

Best of the rest

A többiekrõl csak tõmondatokban, hiszen mindenki nem kaphat a reflektorfénybõl, illetve sokaknak így is unalmasnak tetszhetnek a fenti paragrafusok. Illik szólni Pumyról (#74), aki tulajdonképpen 8. a ranglistán (25 start, 9,52-es átlag, 6,06-os szórás, top3-ak) és Cowekrõl (#24) (29 start, 11-es átlag, 5,29-es szórás), akik 3, illetve 2 chase-est elõznek meg átlaghelyezés alapján, mégis lemaradtak. (Cowek egyébként -- ha a valós chase szerint néznénk e listát -- ugyanúgy 11. -- $1.000.000 gyõztes --, mint a rajtszámát adó Jeff Gordon.)

Balszerencsések
A mezõny végén akadnak kiegyensúlyozottan rosszul teljesítõk, Mikuc és Pete Silver (20-20 start, 13,9-es, 15,2-es átlag, 3,46 és 3,75-ös szórás), illetve föl-alá ingázók, pl. Mr. Ciccio (23, 14,43-as átlag 4,82-es szórás) nekik több szerencsét, kevesebb balesetet kívánhatunk, javasoljuk továbbá, hogy konzultáljanak Mettel a "hogyan jussunk chase-be 13 feletti átlaggal" témában.

Az érinthetetlenek
Igen-igen, ilyenek is vannak, számszerint ketten: a Pace Car és a The Player. A kettõ jó esetben mindig egymást követve "ér célba", az eltérések olyan futamokra utalnak, amikor valaki rossz néven jelentkezett be. Pl. Tihy2, . IzI, stb. (Megj.: ezeket -- ha utóbb versenyeztek -- egyesítettem az eredeti játékos eredményével.) A Pace Car átlagosan 20,28. helyen végzett, vagyis 19-20-an álltak rajthoz, a legkevesebben Lowes Night (Richmond Night után), május 6-án 15 fõ gondolta úgy, hogy eljön a CUP versenyre. 24-en több ízben startoltak, a legforgalmasabb periódus a március-április volt (22,44-es látogatottság).

--

Zárszóként még annyit, hogy bár -- amint a cím is sugallja -- egyáltalán nem biztos, hogy helyes következtetéseket vontam le a statisztikákból (sõt, egy-két hiba is elõfordulhat benne), azért egy-két adat igen találóan leír bizonyos dolgokat. Sajnos a kieséseket nem tudtam bevonni a játékba, hiszen azokról utólag nem állapítható meg, mûszaki hiba vagy baleset miatt következtek be. Ezért a táblázat a futam utáni eredményeket tükrözi, büntetésektõl függetlenül!!! Ezek figyelembevételével -- vagy anélkül -- a fentiekhez jó szórakozást, a statokhoz éles szemû böngészést kívánok!

A cikk alapjául szolgáló dologhalmazokért köszönetet mondanék Alexnek, a jegyzettömbnek, az OpenOffice-nak és a Turbo Pascalnak. 😊
...
...
...
És persze a ligának. Metál! ;-)

DTap

sanzik
Boldog Új Évet Mindenkinek!
Akinek meg szülinapja van annak azt is! <#integet2>
Minden versenyzõnek!Nagyon sok boldogságot és sikerekben gazdag új évet kívánok!<#eljen><#eljen><#integet2>
Sikeres Új Évet Mindenkinek!!!

JuanG
BSZ TZ!!!

BUÉK!

sociaty, have mercy on me, I hope you are not angry, if I disagree...Eddie Vedder: Sociaty

Tihy
Boldog Új Évet Kívánok, Mindenkinek!

és Boldog Szülinapot TZ!

HaZso
Boldog Szülinapot TZ!

No és persze BÚÉK Mindenkinek!!!

Tihy
- 1 mérföld alatt, azaz: Martinsville, Bristol, Richmond

- az NR-ben csak Daytona és Degát értik rajta (jobban mondva az RP pályákat)

sajoati
a kezelhetõségrõl volt szó, btw tegnap én 4 hengerrel is küzdöttem, igaz, lejtõnek felfele, 30 centis hóban.

de amiért írok: Alex, néhány report hiányzik, ezeket pótoltam saját replayekbõl származó adatokkal.

viszont Tihy, vagy valaki, aki pontosan ismeri az NR-t, megmondhatná, hogy hány mi alatt minõsül short tracknek egy pálya? Bristol, Martinsville... meg még??

Plusz Daytonán és Degán kívül melyik még SSW kategória? AI ratingekhez kellene...

petesilver
Szerintem F1 mintára csökkentsük minden gyors modban a hengerek számát kettõvel!!! 😊))))) Így több esély lesz az elõzésre. Vagy mi...😊)))

Mission Impossible 2010: PRO Class

sajoati
Köszönöm! Btw utána néztem, és a legtöbb fórumon azt írják, a V8 mod PTA fizikával játszandó.

Így viszont elég transames a dolog (más kérdés, hogy jóval könnyebb kilátni a fülkébõl, így egy fokkal egyszerûbb vezetni), de ezzel számomra a v8 eléggé "leszerepelt". ;-)

Ismét próbálkoztam azonban TPTCC-vel, és pontosan az ilyen autók kezelhetõsége az, ami közelebb hozhatja a köridõket, és remek versenyszitukat eredményezhet.
ehhez a modhoz vannak template-ek, setupok, minden, a v8 fanoktól kérdezném, hogy hogy állnak vele, mert köv. szezon alatt vmikor lehetne inkább ezzel a moddal vmi mini-kupát rendezni.

Alexease
Alexease
Elsosorban SAJOATI keresere, de amugy meg mindenkinek akit erdekel vagy szuksege van ra egyben:

HNR Nextel Cup 2005 Report Files (RAR, 2.5Mbyte)
Hát meg nem gyógyult, mondjuk inkább úgy hogy hol megy, hol pedig nem.
Ja és ráadásul kétszer adtál itt most linket Indyre és California és Daytona is hiányzik 😄

Alexease
Meggyogyult a HSW, igy az elmaradt eredmenyek:

HNR Winter Cup, Dover:
- Eredmenyek
- Visszajatszas
- Report

HNR Winter Cup, Indianaplis:
- Eredmenyek
- Visszajatszas
- Report
Alexease
Sajnos a HSW szerver nem megy, igy eredmenyt nem tudok produkalni, de ahogy beindul - es ha meg szabad lesz a szerver - akkor kiteszem oket. Sorry!
nekem is bejön a 2x piteles. Kár hogy a bajnokságban így megyünk.

DTap
Ez egy jó nyom!

Alexease
Addig-addig szamolgattam es figyeltem a benyot, hogy a gumikrol elfelejtkezdtem, es kaptam egy jobb elso defektet😊)) Hazsot majdnem elkaszaltam...😊

Amugy jo ez a ketszeres Piteles, foleg igy hogy nincs sarga😊
Met
Akkor azthiszem elég egyértelmû, hogy mit kell tenniük azoknak akik eredetiben szeretnék a játékot😊

1102 Bp. Szen laszlo ter 20.
www.ntec.hu
tel.:06-1-261-1219
Met
Érdekes, hogy csak az Árkádban volt és csak pár darab.
Zso nézd már meg légyszíves, hogy nincs e rajta a magyar forgalmazó elérhetõsége.

petesilver
Nos nem volt a westendes MM-ben, benéztem a tescoba hátha, de ott se volt😞

Mission Impossible 2010: PRO Class

HaZso
Hát így van 😊
Amúgy csak én hittem azt, hogy VH-val megyünk ma? :-D

sajoati
floodolok már itt egy sort. nézek pár érdekes ligát...
SORSracing
itt például van versenyenkénti nevezési díj $5, ill. $10, de díjazás is, kb. $200- $300 összdíj per verseny.

plusz év végén tulajdonosi pontok alapján. elég profi kis cucc.

Szerintem nincsenek template-ek ahhoz a modhoz, lévén soha nem lett befejezve.

Alexease
SZERVER ELINDITVA!
HNR Winter Cup, Indianapolis, 80 kor, Fixed Setup (FAST2), 2x PIT
sajoati
OFF:
ha esetleg nem lettem volna elég világos: _csak_ a setup.exe kellene, ahogy nézem.

ON:
továbbra is kellenének V8 supercars modhoz template-linkek!!!!!

sajoati
OFF:
télleg elég off, de hátha... szóval nézelõdtem a vinyómon, és rábukkantam az avp2-re (aliens vs pred 2). viszont a cd1 setup.exe-jét letöröltem, vagy fene tudja, így hívták-e, mindenesetre nincs egy db exe se az adott folderben.

nincs vkinek véletlenül kéz-/fiókközelben, s tenné föl nékem valahova? pretty please with sugar on the top. 😊 😊 😊

btw majd ha meglesznek a reportok, akkor tudom csinálni a HNR 2005 AI erõsség-állítást, persze ez csak offline-ban érdekes.

btw2: ha valaki parkolóházban akar nyomni egy kört (legalábbis olyan, átlag 40mph-s pályán), próbálja ki a MirageTv trekket. 😊

Cowek
Jelen!

http://www.f1-info.hu/

Cowek
Én sem tudok róla, de lassan már teljesen megértem annyiszor láttam <#zavart1>

http://www.f1-info.hu/

😊