51527
-
#41954 b*meg, nem zárt le a nagy tag-et. :-/ -
#41953 [nagy]Michigan 200[nagy]
2006. május 26.
Rosszul indult a hétvége... Éppen zötykölődtünk a már nem is tudom melyik úton, melyik éjszaka, amikor előmászott valahonnan az egyik szerelőnk, akit egyébként még sosem láttam, szóval, na mindegy, Ronnie Bucknumként mutatkozott be (mondom, hogy sose láttam!), és elkezdett fárasztani mindenféle helyi hülyeséggel. Kezdve ott, hogy tudtam-e, mennyi legenda, szellemtörténet, UFO-jelenség, temetői sztori játszódik Michiganban. (Különben nem tudtam, sőt, a "temetői sztori" kifejezést is eléggé morbidnak éreztem.) Mielőtt témát válthattam volna, megemlítve, hogy Toya 14 verseny után alig 20 ponttal vezet HaZso előtt a kiváló HNR bajnokságban, már a farkasemberek, tekusmszehi hegyi szörnyek és a szellemjárások miatt olcsó onstedi birtokok voltak terítéken. (Kifejtette például, hogy ha valaki Tecumseh környékén jár, véletlenül sem tanácsos vörös szőrzetű, zöld szemű szörnyekkel szóba elegyednie, és hogy az itteni farkasember az nem is farkasember, hanem kutyaember, csak ez nem hangzik olyan frankón.)
GYAKORLÁS
Idióta szerelőnk folytonos nyomorgatása elől így korán az autóba menekültem. Kedden a tekervényes pályás-ovál pályás szimulátorligában nagyon kevesen (méltatlanul kevesen) voltunk, de itt már korán izzott a levegő, a húsztól alig elmaradó létszámnak köszönhetően. A Michigan International Speedway 2 mérföld hosszú, ezt nagyságrendileg 35-40 másodperc alatt, átlag 310 km/órás sebességgel tesszük meg. Öldöklő küzdelem folyt a practice-pole-ért, amit végül 1 ezreddel Toya előtt Pásztor Isti szerzett meg 37.898-cal, nálunk meg 10. hely, 38.254. (A szellemtörténetek rosszat tettek az autónak is...)
MINŐSÍTŐ EDZÉS & VIDÁM ÓRA (BEMELEGÍTÉS)
A kvalin aztán Pásztor István 38.1-gyel szerezte meg a közönség szimpátiáját. Na jó, a pole pozíciót. (Utána: Izi, Atesz, Ciccio, Juan). A Canucks Hungary autó 9.-ként, 38.350-nel közepes teljesítményt nyújtott, de a mezőny szorosan, az elsőt legfeljebb öt-hat tized szekundumra követte. A gyakorlást kihagyó HaZso csak 7.-ként finiselt itt, Toya meg csak simán betlizett, 8. lett.
A VERSENY
Verseny előtt egy nappal bezártuk Bucknum-ot az egyik lakókocsiba, miután éjszaka alattomos módon a tábortüzes habcsók-sütésen, khm, szóval a késő éjbe nyúló versenyeligazításon lenyomott egy kísértetsztorit Harriet Beesonról, aki halála utána is ki-kijárt lánya kriptájához, gondozni a kicsikét... brr... Szóval nyugodt hangulatban készültünk, néha-néha ejtett csak el egy-egy franciakulcsot a csapat, amikor a részeg lakókocsi-táborosok földöntúli hangnemben kezdtek rá a Sweet Home Alabama-ra.
Aztán mindez a GENTLEMEN, START YOUR ENGINES!-re feledésbe merült... de sajnos az első kör vissza hozta a rémségeket, igaz, más formában: forrófejű előzgetések helyett a csalóka hármas kanyar előbb Pásztor Istvánon fogott ki (aki így végzett Atesszal is), majd a 7. turnusban V8-cal is. (Akit ismerünk még V8man-ként is.) Sárgából még a 13. és a 28. körben is akadt egy-egy, a középről-fentről indítandó hármaska kajálta a versenyzőket, mint a tekumszehi szörny. Szerencsére nekünk sikerült ezt olyan bénán venni minduntalan, hogy elkerültük a balesetet, és már a 6. helyig kapaszkodtunk egyharmad időtájt.
Ekkor beütött a krach. Nemtudom, melyik h*lye felejtett és mit a fékberendezésemben, de elkezdett befogni. Ez akkor tudatosult bennem, amikor a harmincikszedik körben elhúzott mellettem a fél, majd később az egész mezőny. Pedig az első 5-6 hihetetlenül együtt volt. Juan és Izi csodásan igyekeztek előrefele, Toya taktikázni látszott, HaZso meg csak egyszerűen a végére tartalékolt -- gondoltuk, gondoltam akkor.
A hatvanadik kör a 12. helyen talált, sajnos a nagy bulikbol kimaradtam, utóbb pletykálták, hogy Juan gumimelegítés közben vágta falhoz az autót, de ezt a csapat egyöntetűen nem volt hajlandó elhinni. (A spotter meg sörért és sültkrumpliért volt sárga alatt, így nem volt infója.) Kör kört követett, a balszerencsésebbeket megelőztem, a többiek "odaát" meg vitatkoztak a 170 pont sorsáról. (Az okosok hozták a bónusz 5 pontott az 1 vezetett körért. Okosok=IzI, Juan, Tihy, Janusz, Toya, HaZso, Pumy.)
A finálé aztán igazán nagyszerűen sikerült, IzI vérverítékes küzdelemben megszerzett győzelmével; A 2-es autó jelzőkkel nehezen illethető akciósorozatot hajtott végre, de nemcsak ő, Toya, és közvetlen mögöttük Tihy is jól harcolt, talán 1-2 olyan momentum döntött IzI javára, amit csak avatott szemek vesznek észre, de hát ezek nem mi voltunk, én fél perc hátrányban, a csapat ellazulva, szóval... volt egy pillanat, amikor a bravúrosan előző IzI-re talán, ha jobban rákapaszkodik Toya, akkor lett volna esélye egy utolsó utáni előzési kísérletre, talán lett volna. Talán nem.
(Komolyan ajánlom bárkinek az utolsó 3-4 kör megtekintését, akit érdekelnek a különböző versenyzői erények.)
A nagy vesztes (rajtunk kívül természetesen) Juan lett ("csak" 5., és öve a +5 bónuszpont a legtöbb vezetett körért), illetve a PásztorI-Atesz duó.
LEHULL A LEPEL
Versenyt követően nem maradt ok késlekedni: Sonoma és az Infineon Raceway nem a szomszédban van (járatlanabbak kedvéért: kb. 20 mérföldre San Franciscotól), a kamionsofőr meg elég jól ráérzett a helyi kevertekre, így a többieknek kellett, kell nyomni a gázt. (A beragadó fékemet így magam javítgathatom.) Infineonon állítólag a tavalyi bajnokság névsorának jeles szekciójából távozók is tiszteletüket teszik, Prezsi, Kiss Norbi, színes figurák jönnek a poros-dombos élményutazásra. Sárga ezúttal nem lesz, a felduzzadt mezőny miatt viszont megerősített lökhárítók használata javasolt...
(Ah, és útközben a srácok bedobták az egyik tóba Ronnie-t, miután kiderült, egy álnevet viselő francia-kanadai potyautas, aki csak azért lopózott föl, hogy a hi-tech cuccunkon megnézze a Monaco-i F1 GP-t. Ahogy magunk mögött hagytuk, olybá tűnt, a tó halai riadtan menekültek előle. Vagy ezt már csak a késő esti holland pszichedelikus rock-session vizonáltatta velünk?) -
#41952 Udv! Koszi a bemutatkozast!
Kuldj egy befizetesi bizonylatot, igazoloast stb. - ahogy a jelentkezesi mail-ben irtam - mert nekem is dokumentalnom kell mindent, regisztralni, listaba venni stb.;) THX! -
#41951 Üdv!
Ebben a játékban nincs célkereszt, hacsak nem Mercivel indulsz :D -
#41950 lassan :) -
#41949 Homestead 88mod fast2 setup -
#41948 Bristolban ti hogy tudtok menni? Tegnap Busch series játszottam ott (180 kör)
Kb vagy 6x forogtam meg. Pedig Fast2-vel nyomtam és mégis. -
#41947 Ez szinte már természetes :-) Mindketten nagyszerűen mentetek, grat itt is!!!
-
#41946 Jó szórakozást a ligában :-) -
pasztor #41945 Üdv a csapatban!
Nem kell félni, ez sem brutálabb, mint egy BF1942 ütközet .
Norbi, Laca GRAT, csak így tovább! -
#41944 Üdv mindenkinek!
Legfrissebb újoncként azt hiszem úgy illik, ha bemutatkozom. A CUP szériában fogok jeleskedni #078-as rajtszámmal és bcs78 nick alatt. Eredetileg a #78-ast szemeltem ki magamnak, de a szintén friss ember Jocika gyorsabb volt, és elcsaklizta előlem.
Online multit eddig csak lövöldözőst nyomtam, autóversenyben ez lesz az első próbálkozásom. Terveim szerint nem fogok szőnyegbombázást végrehajtani a mezőnyben. Szorgosan gyakorolok az Infineonra.
Felszerelésem egy Logitech Formula Force EX karika. Nem egy Momo, viszont csak fele annyiba került.
A körülmények: a pedálokat zokniban kezelem (hmmm... pici képzavar...? akkor taposom), a monitor mellett kislámpa ég. TV, zene nincs a háttérben, csakis a pure motorzaj.
A fórumot már régóta olvasgatom, ezérthát kellően be vagyok rezelve az első versenyem előtt.
Alex! Pénzt pénteken küldtem!
Autó festésem itt.
Azt hiszem mindent leírtam, amit nem az valószínűleg nem is fontos. -
#41943 ill. Nekik!!! -
#41942 Köszi mindenkinek! Zsonak és Dénesnek pedig, hogy eljöttek ilyen messze! -
#41941 Graccca Neki!!! -
#41940 Na a végét igy akartam:"nem voltunk egymástól messze" -
#41939 Igen!!!
Norbi 80/80! 100%-os!
Mint olvasom egymás nem voltunk egymástól messze. -
#41938 -
Grat Norbinak is! Duplázott megint! -
#41936 Még annyi érdekességként ,hogy a 3. Michael Andretti (az apja) sem tudta fiát sokáig segiteni Hornish szinte "átugrotta" a papa Mario mindeközben a pitben izgult a családért (talán neki is kellett volna egy autót keresni). -
#41935 Hát ez nem semmi volt Marco Andretti mindössze 19 évével majdnem nyert de Sam Hornish sok volt neki (50 méterrel a cél elött kapott ki tőle).Hornish aki korábban eltépte a tankolócsövet büntetést kapott és a lekörözés határáról jött vissza.Nagy verseny volt. -
#41934 Az RTL SportKlubbon is :-) -
72TSanyi #41933 OFF: a www.indycar.com-on keresztül élőben lehet nézni a nemrég kezdődött Indy500-at. -
Toya #41932 A helyzetet egyszerüsítendő a jövőben a pontlevonások sem változtatnak a megszerzett pozíción. A pontszám csökken, de a helyezés a büntetések és a levonások után is változatlan marad.
Így talán az egész folyamatot meglehet gyorsítani és sok félreértést lehet majd elkerülni. -
Toya #41931 Az életet megkönnyítendő és a sok kavarodást elkerülendő a versenyzők akik úgy gondolják nyilatkozni akarnak a versenyről megtehetik a jövőben minden futam után a HNR fórumban is.
Talán ez Alex életét is megkönnyíti majd valamennyire :)
Nyilatkozni itt lehet -
#41930 Sajnos csak a második futamra értem ki
-
#41929 Elvitte a gumikat időmérőn, mert hideg volt a fék. De Cowek, Zsoval és Dénessel az első futamon kb. ott álltunk tőled olyan két méterre a videó alapján, hogyhogy nem találkoztunk? -
#41928 -
Redvin #41927 Igerem jovoheten indulok, de most nem ertem ra :D -
#41926 -
#41925 Norbi VS Weber Video
Pápai Laca
De a bal eleje vajon mitől olyan amilyen? -
#41924 Papai Laca 4. !
Grat! -
72TSanyi #41923 Szerintem kezdhetnek hozzászokni a versenyzőtársai az efféle jelenethez.... -
#41922 A hangosbemondó elmondása szerint, Norbi tarolt az orfűi gyorsasági szombati futamán. -
IzI #41921 Szoktam is :) -
pasztor #41920 de elöször is jöjjön versenyre! -
Redvin #41919 Vagy privat uzenetet kuldjon. -
#41918 nem a fenét nincs -
IzI #41917 Annyira azert nincs szofosasom :) -
72TSanyi #41916 Aki nagyon csetelni akar, az használjon mondjuk ventrillo-t! -
IzI #41915 Szerintem akkor is jol jonne sarga alatt :)