NASCAR Racing 2003 Season
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Endure, in enduring grows strong...
HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu
Valamiert azt hittem, hogy hetfo van, es csak keso este/ejel lattam/olvastam hogy szervert kellett volna inditani😊 De nem lazadt senki, igy talan nem volt akkora gaz😄
na, azt a feliratot írtad át amit én töltöttem fel? ha igen akkor mentsd el Spurce Subtitle File formátumba de ne piszkálj bele az idõzítésbe, elküldöd nekem, berakom a dvd-be és megnézem jó e
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
de, amúgy kell a dvd. 😊
ja, és ez a poszt bizonyítvány a netemrõl: akkor frissítettem, miután beírtam az elõzõt, most tudok reagálni a 2 perccel késõbb születettre. :-//
nem kell dvd-n? 5.1 hang stb...😊
-Osztagvezető hívja Baker csoportot:Rambo,Messner,Ortega,Coletta,Jorgensen,Danforth,Berry,Krakauer. Válaszolj.Trautman ezredes beszél.Szólalj meg,Johnny! -Mind meghaltak,uram. -Rambo.Jól vagy?
-Osztagvezető hívja Baker csoportot:Rambo,Messner,Ortega,Coletta,Jorgensen,Danforth,Berry,Krakauer. Válaszolj.Trautman ezredes beszél.Szólalj meg,Johnny! -Mind meghaltak,uram. -Rambo.Jól vagy?
de fura, hogy más játékban (pl: rFactor) jóvolt így is..
- Debilon - Powered by BA3 Zájc, nú págágyí!
De szerintem mára már bebuktuk ezt a versenyt, inkább nekiállok egy filmet nézni... 😞
Rövid vesenyeket :-)
http://www.f1-info.hu/
a hangerõ csúszka a legfelsõ vonal alatt van..
a hanghullám pedig a 2-3 között
mert én alig hallom a saját motorom, pedig 100%-on van, meg a master volume is..
nem vagyok echte francia, anno tanultam, és jó móka lenne föleleveníteni.
Ha valakit bõvebben érdekelne
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.
hátha valaki lefordítja😊
Azt hittem, hogy a választ némi várakozás után megkapom, erre helyette letették a telefont! <#csodalk>#csodalk>
Szóval marad az a verzió, hogy inkább egy mail-t küldök, és arra csak válaszolnak normálisan.
Ha esetleg valamelyikõtök elõrébb járna, jelezze!
A másik véglet Mikuc. 18 minõsítõn 9,51-es szórás. Ez annyira hihetetlennek tûnt, hogy kétszer is kiszámolta(tta)m az office-szal. Emlékeztetõül: Mikuc a legkiegyensúlyozottabb versenyzõ 3,46-os szórással.
Ha vki 1-es átlaga lenne (vagyis összes versenyét megnyerte), akkor õ 100%, ha valakinek 4-es, akkor 89-es (mert 88,89%, vagyis cc. 89% a NASCAR ponttáblázatban a 4. helyért járó 160 pont az elsõért járó 180-hoz képest.)
Mivel nem egészek a számok, ezért bénáztam egy kicsit hozzá.
Viszont gondolkoztam, és az a baj, hogy az autó értékeinek (Aero, Engine, stb) is intervallumot adtam, 70-90-et mindenkinek, vagyis lehet, hogy Norbi 70-es autóval indul, én meg 90-essel, és az 20 pont elõny ide, holott mire, mikor fast2 volt mindig!
Ezt mindjárt át is faragom. 😊
HSW.hu - Minden, ami a számítógépes autóversenyzéssel kapcsolatos. Hungarian Painters\' Team - http://hpt.racegear.net Reklám Mánia - http://reklammania.extra.hu
http://www.f1-info.hu/
az érdeklõdõk kedvéért be fogom fejezni, néhány kulisszatitok.
AZ ELJÁRÁS
1. elolvastam egy tesztet arról, melyik érték pontosan mire is jó. ez alapján a
CAR, PIT jellemzõk mindenkinél ugyanolyanok, 70-90 között mozognak.
2. Aggression, Consistency, Finishing 70-90 mindenkinél, chase-eknél utóbbi 80-100. (ennyi utal amúgy a csézre.)
3. Pályaértékek. A legfontosabb driverjellemzõk. Ismét a TP-t invokáltam, külön fájlom van így a short track, speedway, super sw, road pályákra.
Utóbbi kettõnél olyan kicsi a minta, hogy gyakorlatilag csak iránymutatóként szolgáltak, alap a superspeedwayes eredmények.
Ezeket így számoltam: NASCAR ponttáblázat egymáshoz viszonyított értékei.
1. 180 pont, 100%
2. 170 p 94,44%
3. 165 p 91,67%
4. 160 p 88,89%
így tovább
vagyis egy 2-es átlagú ember 94-es alapstattal bír(na). A legjobb Norbinál ez a stat 3,06. HaZso cc. 3,84...
Igen ám, csak a 3,06, illetve 3,84 nem 3-as átlag, vagyis nincs 91,67%! Hogy mennyivel rosszabb ennél, azt a következõ szint alapján állapíthatjuk meg, a 2 szint különbségét fölszorozva az adott átlag egész szám feletti részével.
vagyis pl. HaZso esetén 88,89+(91,67-88,89)*(3,84-3)=89,25. Vagyis HaZso egy átlag 4-es embernél pontosan 84%-nyi szintkülönbséggel jobb.
Az így kialakult lista mindenkinek a középértékét tartalmazza, ehhez vettem a szórás kétszeresét (hogy szórtabb legyen a mezõny) pluszban és mínuszban is. Ekképp, speedwayeken Norbi 82-100, HaZso 83-98 (itt 2 pont járt a bajnoki címért a maxhoz...), Toya 80-96.
Ahol nem volt nagy minta (kevés indult verseny), ott bajban vagyok. Ezért nem javaslom a 33%-nál kevesebb versenyen indultak nevezését, túlságosan polarizált az eredmény. (Vagy csak saját felelõsségre.)
A road, ssw versenyekbõl keveset rendeztünk, így itt annyiban módosítottam a dolgon, hogy ha valaki az ilyen viadalok több, mint 50%-án indult, az ezekre vonatkozó értékei +/- -ban max. a speedway-es szórásának kétszereséig térhetnek el a speedway-es értékeitõl, ha 50% vagy az alatt, max. a speedway-es szórásának egyszereséig térhetnek el a speedway-es értékeitõl.
Ha csak egyetlen ilyen versenyen indult, ezen értékei megegyeznek a speedway-es értékeivel, 5 pont különbségenként eggyel módosítva, speedway-es szórás erejéig.
EREDMÉNY
Egy sorrendet tekintve _nagyjából_ jó roster, persze nem is volt cél, hogy mindig a szezonbeli eredmények jöjjenek ki, így vannak bravúrok, az élmenõk legtöbbször jól szerepelnek.
100-as AI-val túl gyorsak vagyunk (Glenben pl. 1:12 körül), és _nagyon kicsik_ a különbségek. Ezt nagyobb intervallumokkal lehetne orvosolni, ekkor viszont sokkal véletlenszerûbbek lennének a helyezések. Na majd próbálkozom. Akinek van kedve, tesztelheti...
QUALY OPENOFFICE TÁBLÁZAT
ALL RACE OPEN OFFICE TÁBLÁZAT
SPEEDWAY TABELLA
SUPERSPEEDWAY TABELLA
SHORT TRACK TABELLA
ROAD TABELLA
HNR2005 roster beta! akinek nincs benne a kocsija, annak nem találtam .CAR file-t a vinyómon