757
GameStar & 576 kByte
  • FREAK
    fekete-fehér.......

van ám középút is.... ha pl. játékokról szeretnél olvasni, és közben nem vigyázzban akarsz ülni faarccal, vagy ha szereted a flémelős cikkeket (én imádom!)
  • magyar ember 2
    "rideg, személytelen végigjátszásokra"
    Nem tartozik ossze a 2. A Covban is mindig poenra vettek a dolgot, megis minden benne volt ami kellett.

"persze ebből látszik, hogy mennyivel több a buta elakadós gamer, mint jó humorú, igényes olvasó..."
    Ha viccet akarok olvasni, arra ott a Ludas Matyi. Vagy benezek ide az "XY a PC vero" topicokba. :)
  • FREAK
    még mindig nem értem miért hiba valamit olcsón adni
  • FREAK
    hozzáállás kérdése

rideg, személytelen végigjátszásokra ott volt másik 3 újság, az 576 sokkal inkább szórakoztató és könnyed volt

persze ebből látszik, hogy mennyivel több a buta elakadós gamer, mint jó humorú, igényes olvasó...
  • magyar ember 2
    Lehet, de nem lehet mindenkinek egyedi felszerelessel kesziteni.

Masreszt az 576tal nekem mindig az volt a bajom, hogy mindenrol szolt, csak arrol nem amirol kellett volna. Egyszeruen semmi informaciotartalma nem volt a cikkeknek, inkabb 1 kotetlen barati beszelgetesnek tunt. Pl. 1 jatekleirasnal nem arra vagyok kivancsi hogy mi a velemenye a dobozrol, meg hogy fel tudja-e olvasni a reklamot, hanem a vegigjatszasra, amit elokaphatok ha elakadok benne. Ha nem nyujtja az elvart szintet, akkor nem veszem meg, es ugy latom ezzel sokan igy voltak.
  • TheZsenyka
    "Mi ez az eszement baromság????? Már az a hiba, ha olcsó vagy??"

Nem jól értelmezted: az a hiba, amikor több hasonló termék közel azonos áron kapható és megjelenik egy jóval olcsóbb hasonló termék.
  • FREAK
    de a szomorú az, hogy az is inkább kiad 2 rugót (az internet számla mellé), akinél ott figyel a szélessáv, csak hogy olyan stuffokhoz jusson hozzá CD-n, amit fél óra alatt leszed netről..... pedig az ilyeneknek bővel megfelelhetett volna a KByte CD nélkül

de ugye a sznobok hazájában élünk
  • magyar ember 2
    Sztem nem ez a jellemzo, bar manapsag mar annyi perverz van, biztos akad aki a cdre veri ki, de nem ez a jellemzo. Sztem jo 5let a cd, leginkabb a filmelozetesek, jutilok, patchek miatt. Nem mindenkinek van adsl, meg valszeg nem is kovet mindent nyomon, igy jol johet ha ele toljak az ujdonsagot. Raadasul mindez nem 1 nagy osszeg.
  • FREAK
    Mi ez az eszement baromság????? Már az a hiba, ha olcsó vagy??

A CD-s dologgal viszont igazad van, de ez is csak a népek kő primitív szintjére bizonyíték.......
  • Mike
    szerintem ez azért marhaság, mert az 576-ot, a 8+ korosztály vette, akiknek azért nincs olyan sok pénzük
  • Mike
    nemtom, én offline újságot max azért a játékért veszem meg, ami régen kellett, vagy überfrankó volt, de még így sem biztos, mert esetleg a haverom utánamvágja ingyér, ha neki spec. nem kell.
  • TheZsenyka
    Arról nem is beszélve, hogy ha a piacon minden újság 1500-2000 Ft körül mozog, akkor hiba feléért adni a saját lapodat, mert az embereknek fontos, hogy a drágábbat vegyék meg, mert az biztos jobb, meg különben is, senki ne mondja, hogy Ő az olcsót veszi. :)
  • TheZsenyka
    Ez megint a birtoklásvágyról szól. Tök mindegy mit találsz a CD-n, persze valami köze legyen a számtech világához, az embereknek az a fontos, hogy legyen valami birtokolni való. Hányszor hallom különböző arcoktól: "Te, hallottad hogy most 4 CD-t adnak a GURU-hoz? Meg kéne venni..." Nem azt mondja, hogy "Te, most fentvannak a CD-n a cheat-eka kedvenc játékomhoz etc." hanem az a lényeg hogy 4db CD-t adnak... :)
  • Mike
    ja és Freak, nem neked írtam, hanem csak nagy általánosságban, légyszi ne értsd félre
  • Mike
    gondolom nem

hülye :)
  • Mike
    Egyébként én hajdan azt gondoltam, hogy nem kell cd (mondjuk ma is ezt tartom) mivel egy cd-s kiadvány melett még bőven meg lehetett venni az 576-ot is, míg ha cd-s lett volna, sok ember választásra kényszerült volna - anno cc. két éve, ma azért nem mondhatom ezt, mert egyáltalán nem veszek semmilyen lapot, mint azt már kifejtettem korábban (max havernál átlapozom, elolvasom hogy fikázzák kedvenc programjaimat (most ez nem Rád vonatkozik Freak, tehát ne vedd magadra!) vagy éppen dicsőítik, aztán eldöntöm, hogy helyesen nem szórtam x ezer forintot a lapért, másrészről a fikázásokat gyűlőlőm, és azért nem adok pénzt, hogy felhúzzam magam)
  • magyar ember 2
    Annyit is fog erni? :)
  • Mike
    szagos lesz, és olyan tapíntásra mintha papír lenne :)
  • Mike
    oigen, de nem itt kéne megbeszélni
  • Mike
    Végeredményben minden "ősi" újság eredeti formájában eltűnt. :((
    ott volt Spektrum világ, CoV, a Vogel szétcseszte a Guru-t (vagyis inkább próbálja) most meg az 576KByte, a régi nevek is mind eltűntek - jó mondjuk mindenki öregedett, meg komolyodott.
    Régi idők dicsősége...
  • magyar ember 2
    Hello Mike, penteken jossz?
  • Mike
    A Gamestar IDG? Nagyon nyomul a szar :(
  • magyar ember 2
    "a bíróság szerint nem ők a pcguru többé, hanem ők a gamer, ugye :-)"
    Papiron igen, de ugye a ferrari se igazan ferrari trabant motorral. :)
  • bazsi123
    MAGUS:
    nem azért veszem a gamestart, mert metal van benne, hanem tetszett, hogy kiszakadtak abból a trendből, hogy magyar számtekes csak tucüt hallgat :-)

még valami:
    a bíróság szerint nem ők a pcguru többé, hanem ők a gamer, ugye :-)

attól akadtam ki az 576-ban (vot, amikor csak ennyi hibát tudtam felróni neki), hogy nem tudott elszakadni az amerikanizmustól, jelesül: ha nemzetek nevét használta (a cikkírók nagy része) melléknévként, azt rendszeresen nagy kezdőbetűvel írták. és tényleg volt, amikor csak ennyi volt a hibája... :-)
  • magyar ember 2
    En is igy emlexem. A vege fele a Cov mar nem is commodore, hanem computer vilagot jelentett. Azt nemtom hogy az 576ot mikor takoltak ossze eloszor, de mindenesetre joval kesobb talalkoztam vele mint a CoVval.
  • magyar ember 2
    Mar jopar eve nem olvasom az 576ot, de anno ott kurta el, hogy 1szeruen szar volt. A regi Covot birtam nagyon, volt sok korrekt jatekleiras (na meg Kis Getto rajzai se voltak rosszak), nem csak olyan 3 oldalas semmitmondo duma, ami a konkurrens ujsagokban ment. Az hogy a Cov elbukott, csak maganak koszonheti. Amikor lecsereltek a cikkirokat lamer bohocokra, fantaziatlanabb lett a lap, lesullyedt a szinvonala (amit aztan DADAek prog. rovata se tudott ellensulyozni), aminek meg is lett az eredmenye - a bukas. A maradek kozul meg a PC Guru volt a legturhetobb, eloszor meg csak azert mert kihalt felette a CoV, aztan kezdett egyre jobb lenni a minoseg is. Az 576ot is kb eddig kovettem nyomon, ezert maig csak az akkori benyomasok maradtak meg rola. Legnagyobb hibaja az volt, hogy keptelen volt fejlodni minoseg teren. Eveken at valtozatlanul ugyanazt a semmitmondo freestyle gondolatfosast nyomattak jatekleiras cimszoval, amivel sikerult elerniuk, hogy a legszinvonaltalabb lap lett mind kozul. Azt hogy mostanaban milyen volt, nemtom, de az elozmenyek utan mar eszembe se jutott kiprobalni. Ha most is ugyanazt a szinvonalat produkaltak, akkor nem kar erte.
  • FREAK
    Azért sok lehetőség rejlik egy online újságban is, csak itt nem olyan egyszerű a pénz útja, de van ott is... A nem anyagi szempontokról nem is beszélve....
  • FREAK
    nem lett volna sokkal drágább, pár százassal talán, de ez már mindegy...
  • M@TriX
    hüpp... a végére eléggé el is érzékenyültem. :)
    Én szorítok nekik.
    Két verzió van:
    a) nem jártasak nagyon az internetes online oldalak terén és abban bíznak, hogy az 576 olvasói csak őket fogják nézni figyelmen kívül hagyva a többi újságot, azaz nem tudják mibe vágnak
    b) valamit tudnak amit mi még nem... :)

Mondjuk ez: "videojátékokkal foglalkozó, áruházzal egybeláncolt tartalomszolgáltatása..." ez egy kicsit erős. Ezt nem lehet szerintem egyről a kettőre hirtelen megvalósítani...

Vagy ez: "Magyarország első professzionális, fizetett (nem fizetős!!!)..." ez is egy érdekes mondat... persze lehet, hogy csak poénnak szánták.
    576 4Ever
  • magus
    1. ok a pcguru stab, magyarul a pcguru
    2.ha vki rock metalról akar informaciot metal hammert vesz
  • Cat #86
    ez lesz magyarországon kb. a 657468767ik játéklap ;>
  • magus
    Amúgy érdekes feltevés, hogy hajlithato muanyag komputer stb, de akkor sem lesz olyan feelingje amikor irodalmon konnyesen nezel a tanarra mert csvegot olvasol, a wc-n olvasod, megszagolod, es 576 illata van stb. ezek már sosem jönnek vissza:(
  • bazsi123
    hangosan gondolkodom...
    én nem vagyok ultimate-fan, egyik újság mellett sem állok és álltam ki, mert amíg nem volt ennyiféle, mindet vettem :-), másrészt meg mindegyikben voltak jó és rossz dolgok, amik miatt és nem tudtam rangsorolni őket. az utóbbi időben pc.games-t és gamestart veszek, egyedül a gamer nem tetszik, mivel a szememben még mindig azt hiszik a stábjuk tagjai, hogy ők pcguru, holott nem is. jelenlegi tendencia: a gamestar nekem az über, 2 dolog emeli ki a többi közül: a dvd és az, hogy a külvilág rovatban végre nem tucütucü a divat, hanem rock-metal :-)

az 576-ot egyébként a kezdetetktől vettem, egészen addig, amíg covboy ki nem lépett. ő volt számomra az etalon. covboy posta rulez!
  • bazsi123
    talán megbocsátjátok, hogy idézek az 576.hu-ból:

Reiker:
    ...Ahogy a GS közleményben is áll: “A stafétát teljes egészében a GameStar szerkesztősége viszi tovább”. Nem roncsolódott szét azonban a Kbyte csapat sem: Liquid, Balage, Stinger, Dae, Stiletto és jómagam új project-be fogtunk – szerény ambícióink szerint ez Pannónia legjobb / legfrissebb ONLINE magazinja lenne, ami jelenleg a www.576.hu címen tengeti aluldesign-olt, soványka életét. A nagy profilváltás márciusra várható, mikor megújult külsővel, felturbózott belsővel kívánjuk felköttetni a drótolt vetélytársakkal a gatyót. Ez lenne Magyarország első professzionális, fizetett (nem fizetős!!!) számítógépes és videojátékokkal foglalkozó, áruházzal egybeláncolt tartalomszolgáltatása. Nem egyszerűen néhány hír, amit szabad perceinkben postolunk, sokkal inkább egy MAGAZIN a hálón. Jövője kizárólag rajtatok múlik - a tartalomra szánt anyagi keret ugyanis egyedül a látogatók számának függvénye.

Hogy jön a képbe a GameStar? Nos, két féle olvasónk volt. Aki szerint romlott a KByte, és aki szerint javult. Előbbiek megkapják majd az IDG kiadványát, ahol a srácok valószínűsíthetően jobban / körültekintőbben ápolják tovább a hagyományokat és ebből adódóan valószínűleg még dinamikusabban fejlődnek majd e legenda asszimilációja révén – utóbbiak velünk tartanak a 21. századba, és élvezik az INGYEN kánaánt. Amit meg tudok ígérni: lesz teljes (letölthető) játék is. Lesz minden, ami egy papírújság, csak gyorsabban. Leszünk mi, az utolsó KByte utolsó álmodói. Most oszolj :)...
  • Cat #82
    http://dreamwar.freeweb.hu/3.html
  • FREAK
    harcban is messze ver mindent
  • gergou
    Bizony, de nekem a Rune jobban bejott, viszont Blade of darkness rendelkezik a legjobb arnyekolasi rendszerrel, hiaba a sok x-boxos game csili vili effektekkel, akkor is itt a legszebb, es a legtokeletesebb az arnyekolas, es a lightining kezeles...
  • FREAK
    tény, hogy volt benne fps nézet, de nem volt fps, pl. a harc csak külső nézetből volt élvezhető és hatásos
  • Mike
    rpg jellegű fps volt még a Blade of Darkness
  • gergou
    Ok, ezzel egyet ertunk, en egyebkent vilag eletemben szerettem az 576 ot, csak volt egy ket igen fura cikk iro, es a humor a egy dolog, de hogy ket ertelmes sor nem volt az egesz leirasban, az mar gondd... Ennek ellenere, en azt soha nem fogom elfelejteni, hogy eletemben eloszor itt lattam a quake1/duke 3d/hexen2/quake2......- es sorolhatnam tovabb a neveket- nagy gameket, es ha ranezek ezekre a szamokra, elkap a gyonyor, micsoda hangulata van:)

Mint ahogy azt sem fogom soha elfelejteni, hogy a PCGURU 1998 aug. szamaban lattam eloszor eletemben a Duke Nukem Forevert, es onnantol varom, de kegyetlenul:)