757
GameStar & 576 kByte
-
#75 de ezen kár fennakadni, bárki tévedhet, és a többi újságnál sem robotok dolgoznak (bár néha kb. annyi humor van bennük), szóval ez nem az 576 hibája -
Fec #74 "Emlékeztek a Reidl Rómeó féle levelekre, vagy a Long Life névpályázatra?"
Igen, egy megmaradt, azóta is jót derülök rajta, ha eszembe jut: Kapa Fighters :) -
#73 Esetleg ha fp rpg meg, akkor Hexen 1/2... Az arx azonban ezekre sem hasonlit( bar a hexen 2 mar kozelebb van hozza), de ha jobban meggondoljuk, akkor rajovunk, hogy az uu-ban is el voltunk zarva a kulvilagtol, ugy mint az arxban..... -
#72 Nezd, lehet kukacoskodni, de hogy az arkane studio soha nem keszii el az arx fatalist, ha nincs ultima underworld....az biztos. Egyebkent ugyanaz a stilus, hidd el nekem, mas fps rpg nem igen van( a wiz 8, meg a wizards and warriors teljesen mas jellegu gamek...) -
#71 azért az Arx meg az UU nem egészen ugyanaz a stílus -
#70 igen -
#69 a GS adatait akkor jól tudtam -
#68 Balogh Zsolt a góré? -
#67 persze a cég meg az online rész megmarad, itt most az újságról van szó -
#66 A itosszal egyet ertek, mert nagy multu ujsag, de olyan baromsagok voltak benne kb 2001 tol kezdve, hogy fajdalom..... csak peldakat mondok:
A gta 3 mar szinte megjelent pcre, amikor a friss 576 ban irjak,: A fejlesztok ugy dontottek, megis elkeszitik pcre a jatekot, es remeljuk nem huzodik el a fejlesztes( mar gold volt ekkor a gta 3:), mas
.........
Arx fatalis elozetes:
irja az egyik cikk iro:
`Nem rossz, ilyen styl jatek meg sohasem volt, meglatjuk mi sul ki belole ` :))))
Hat konyorgom! akor az ultima underworld mi volt vazz???
Szal ennyit errol. -
Cat #65 az első messze nem az 576 volt, hanem a cov, vagy még előtte a spektrum világ... -
Cat #64 2002. I. félév auditált adatai
(Megjelenésenkénti átlagos példányszám)
Kiadvány címe Nettó nyomott Összesen értékesített Összesen terjesztett
CHIP Magazin 32.000 25.734 27.376
Computer Aktív 25.546 14.352 16.018
Computer Panoráma 24.986 19.328 24.371
CW-Számítástechnika 9.848 4.725 7.172
Game Star 20.862 14.873 15.191
PC-World 27.249 21.178 21.582
Gyorsjelentés - 2002. III. negyedév
(megjelenésenkénti átlag példányszám)
Kiadvány címe Nettó nyomott Összesen értékesített Összesen terjesztett
CHIP Magazin 30.167 23.189 23.189
Computer Panoráma 33.996 22.469 32.465
CW-Számítástechnika 10.000 4.829 7.371
Game Star 20.500 14.551 14.782
Internet Kalauz 20.000 14.651 19.875
PC Guru 29.667 24.765 24.765
PC-World 26.529 20.603 21.062 -
HoTDoG #63 A www.576.hu értesüléseim szerint nem fog mesgzűnni. Szerkezetileg át fog alakulni, de hírezés meg minden marad. -
#62 Hát nézd, személy szerint leszarom a tényszerűséget, ha nincs benne humor, a CD mellékleteknek még életemben nem vettem hasznát. Az 576 nem egy sima PC-s újság volt, hanem az első, az igazi, a TANÁR.
Akármi is lett volna ésszerű, itt maga a helyzet rákos, hogy a pénz diktál, meg a csilivili dizájn, a tartalom és a mítosz helyett... -
#61 Hi all!
Első 576-om a '93/01-es szám volt. (Atyám, 10 éve!!!) Akkor már egy ideje volt Amigám, és emléxem szétolvastam azt a számot. Innen zsinórban megvan 96-ig, és visszamenőleg is megvettem őket (a régieket odaadtam az Amiga mellé, mikor megváltam tőle. Nagy baromság volt:)). Később, mikor a hardver is intenziven kezdett érdekelni, áttértem a Gurura. Mindkettőre sajnos nem volt zsém.
Egyértelműen a Zolee féle időszak volt a legjobb. Emlékeztek a Reidl Rómeó féle levelekre, vagy a Long Life névpályázatra? Akkor még tényleg a Csevegővel kezdte mindenki az olvasást. Egy idézet a 93/02-es számból Reidl Rómeó és Gergely Sanyi levélből: "A leirások egyébként szárazabbak mint a zoknim a rezsón a sivatag közepén. Ne felejtsétek el, hogy ehhez a munkához megszokott és elvárt a humor és a jókedv. Ezt hiányoljuk." Hehe. Akkor mi van ma??
Ma akkor veszek újságot, ha olyan teljes game van rajta, amire fáj a fogam. Az újságot átfutom, és mehet a kupac tetejére. Természetesen ez az internet hatása, de ezt már fejtegette itt valaki.
A lényeg, hogy az én emlékeimben az 576 fénykora él, a különböző hercehurcákból kimaradtam szerencsére. A megszűnés ténye ettől függetlenül nagyon elszomoritó. -
Deajka #60 "nem tudom, olvastad-e az utóbbi 5-6 számot, de igenis megvolt valami a régi fílingből, ráadásul egyértelműen felfelé ívelt a színvonal és a tartalom is"
1.Az utolsó 5-6 példány jó minősége szvsz annyira számít mint a sz..nak a só..
"itt egyetlen dologgal van baj, mégpedig az olvasókkal, akik szívesebben olvassák a személytelen, "vérprofi" lapokat, és akiknek már ciki volt 576-ot venni, mert a haverok mind drága, CD mellékletes újságokat vesznek"
2. Nem értem a "személytelent" ? Nem lehet, hogy csak tényszerű?
3.Az olvasók a birkák?
Ez olyan mint az a zöldséges akinél nem lehet válogatni... Basszus, ne az én káromra számolja fel a veszteséget!
Szerintem észre kellett volna venniük, nem most hanem kb. két évvel ezelőtt, hogy az ár nem minden. Kell minőség és követni kell a piaci helyzetet. Tehát ha a tisztelt vásárló CD izét akar akkor nesze, bazz vaniliás cd-s izé...
Szóval szerintem ne a ló fejére üljünk...
-
#59 VZ ugyanaz mint Vari Zolee
Martin időközben elszállt a konzolok felé, és ott fikázta a PC-t, ahol csak tudta, TJ, Koronczai jók voltak. -
#58 én tudok egy számot, de nem tudom, mennyire titok, szóval maradjunk annyiban, hogy kb. az egyharmada az optimálisnak, és negyede-ötöde a komolyabb konkurrenciának...... alig több mint egyharmada a Konzol példányszámának (ha jól tudom) -
#57 nem tudom, én spec. CoVboy miatt vettem újra az újságot - ameddig ő ott volt. Nem csak a Postája volt jó, hanem a leírásai is. (mázlim is volt vele, mivel nagyjából hasonló volt az izlésünk) -
#56 Van aki tudja. Én pl. 92-ben vettem az első 576-omat -
#54 Egyébiránt -szvsz - az egész offline újságírásnak lassan vége lesz (már számtech terén - és itt most nem csak a játékújságokról beszélek) Régen (mondjuk 95-ben) megvettem az Alaplapot, PC-Worldöt, Chipet, Computer Panormámát, Gurut, 576-ot, CoV-ot, a PC-X-et már ritkábban, Zed nem tetszett, Gamestar-t elvétve, az új gagyi lapokat (rengeteg van belőlük) meg egyáltalán nem. Az idők folyamán szép lassan leálltam mindennel, ma már elvétve veszek csak meg lapokat, esetleg egy-egy játékért. Információforráskáént itt a net, ami kell demó, vicek-vacok, azt letőltöm. Jó ok, ezt így még nem lehet bevinni a klóba, vagy a fürdőkádba, de mihelyt elterjednek széles körben a hajlítható, vízálló lapkomputerrek? akkor ez a probléma is meg fog oldódni. Szvsz ekkor jön el az offline számtech újságkiadás végórája. -
#53 Az 576 meg akkor volt jó, amikor Zolee-ék csinálták. És az nem most volt. -
#52 Kiss Laci nagyon ott volt, és minden téren. Mondjon bárki róla bármit, nekem akkor is ez (és marad is) a véleményem
(gyk: Kiss Laci = CoVboy (jó mondjuk előtte volt a Lajos is CoVboy, de ő nagyon régen))
-
#51 Jah, hüpp. Én is megrendelője voltam a lapnak, de aztán amikor emeltek és nekem anyira nem jött már be a lap nem hosszabbítottam meg.
Régi szép idők, amikor hullára lehett röhögni magad amíg végig olvastad az újságot. De szerintem a teszteken is, nem csak a cseviben...
Az elsőtől az utolsó karakterig kiolvastam akkoriban az 576KByte-ot...
Be szép is... JáááááááJ már ilyen öreg vagyok! :) -
#50 nem volt kacsa, tényleg ezt tervezték, csak közben befuccsolt a project -
donpedro25 #49 Hmmm, ez tényleg nagy kár... Pedig nemrég azt hallottam valahol, hogy 2003-tól CD mellékletet terveztek, de lehet, hogy ez csak kacsa volt. (Sőt, mostmár egyre inkább úgy tűnik.)
Nekem még megvan a legelső szám is valahol, bár azt utólag vettem meg, de 94 óta mindig megvettem a lapot, ha tehettem. (Nemcsak ezt, hanem mindet, ami a piacon volt éppen akkor. Még abból a kisméretű Amigás Guruból is van pár darab.) Emlékszem mennyire meglepett, hogy egyáltalán létezik ilyen újság. ( Az unokatesómmal azonnal össze is szedtünk 30 rugót, hogy vegyünk egy Amiga 500-at, de anyámék sajna megvétózták a dolgot. (Valamiért NAGYON nem bírják a számítógépeket) Ettől kezdve az 576 kbyte lett nekünk a szamizdat irodalom, állandóan rejtegetnem kellett az egyre gyarapodó gyűjteményemet. Hej, régi szép idők... :)
Egyébként szerintem Zolee-nak méltó utódja volt a marhapásztor, én mindig jókat derültem a kissé tüskés szövegén. Szégyen, de sajnos az új stábot már nem ismerem, mert egy-két éve áttértem a Gurura. (Sokszor arra sincs pénzem...) :(
Na mindegy, szóval a lényeg: R.I.P. 576Kbyte, egy igazi nagyágyú távozik általad... -
#48 Amiga 500+C=64 memó értékek összeadása
Tehát:
Amiga 500 alap(chipmemó) 512 Kbyte
C=64 ugye az 64Kbyte
=512+64=576Kbyte húdejóóó :))))
-
#47 a lényeg, hogy megértsd, NEM jószántából döntött így a tulaj, csak ez még mindig jobb, mint hirtelen hat láb mélyre temetni a lapot, ami megalapozta a hazai szakmát -
#46 szvsz az ujsag addig volt kiraly, amig a Zolee meg a CoV volt a foszerk, aztan egy csapasra eltunt mindenki (emlekeztek a VZ-s storyra?) es jott egy full uj banda, es innentol az 576nak gyakorlatilag 0-ra esett a szinvonala.
SzJVC meg probalta felhozni a lapot a melypontrol, aztan o is elment, es mar azt se lehetett tudni hogy melyik honapba epp ki szerkesztette a lapot.
Reiker mondjuk meg igeretes volt, de neki se sikerult a regi feelinget visszahoznia.. ahhoz a regi cikkirok kellettek volna (VZ, Zolee, Martin, CoV, TJ, Koronczai G, etc.)
Remelem a forumosok nagy resze azer meg emlexik az osszes nevre, meg a jobb storykra (Elado Amiga a Cseviben meg kb 92-93 magassagaban:)
A Gamestarnak meg soha nem is volt es nem is lesz ehhez fogható feelingje es szinvonala, akarmilyen dizajnos meg akarmennyi cd-t adnak hozza, meg mittomen milyen hujesegekkel szurjak ki az ember szemet 1500 penzer.. sztm qrva sok mai fiatal elmondhatja magarol hogy gyerekkora ota vette az 576ot, es joforman azon nott fel (koztuk en is) ezer is sajnalom rohadtul ezt az egeszet. -
#45 Egyébként most nézem....milyen lealacsonyító velem szemben ez a lépésről lépésre dolog:DD beszarás...hát idáig süllyedtem?:D -
#44 Figyi...ez a gond...kedve szerint átalakítsa...na mindegy.... :))) Figyelj igazad van nem nagy cucc... Asszem megcsinálom Empire Earth pálya editorban a gamestar fenhatóságot és leigázom:)))) -
#43 figyi, brutálisan nem látod át a helyzetet......
leírom neked lépésekben
1. A KByte veszteséges volt
2. A tulajdonos megunta, hogy bukik rajta
3. Bejelentette, hogy megszünteti a lapot
4. (ezt csak gondolom) a Gamestar szólt, hogy pénzért cserébe igényt tartana a névre és a jogokra
5. laptulajdonos (amúgy nagyon nagy arc, nem őt kell szidni) nem hülye, utoljára még kihúz egy kis pénzt a dologból
6. tárgyalnak, és a GS "megveszi" a KByte-ot
SEMMIFÉLE egybeolvadás, fúzió, koprodukció NINCS, egy lap úgymond csődbe ment, és egy másik cég megveszi, hogy kedve szerint átalakítsa -
#42 Nem olvastam el az előző hozzászólásokat de nem is azokra szeretnék reagálni hanem saját véleményt közölni. Nem tudom ki hogyan van vele de sztem ez már gusztustalan. Pont a Gamestarral??? Vááááá..... Jobbat nem is találhattatok volna! Következő mi lesz? Konzol + Playtime! egybe olvadás? Kedvenc lapomnak annyi...marad a konzol. Nem értem miért nem maradhatott meg a Kbyte önálló lapnak...de ez akkor is gusztustalan...na mindegy. -
#39 jól sejted, veszteséges volt az újság, a multiplex nyert......
én is remélem, hogy a csapat nem kerül "utcára" de nem sok remény van -
TheZsenyka #37 Ehh :)
"és nem engedhettem meg magamnak hogy Guru-t" = "és nem engedhettem meg magamnak hogy Guru-t és 576-ot is vegyek" -
TheZsenyka #36 Privát véleményem: talán hülyén hangzik, de Én teljesen véletlenszerűen fordultam el az 576-tól, talán úgy 12-13 évvel ezelőtt. Ennek oka roppant egyszerű, csóró voltam mint atom és nem engedhettem meg magamnak hogy Guru-t (emléxem személyesen Shy-tól vettem az első számot, bár sajnos nem Én voltam az első vevő) és egész egyszerűen megmaradtam a Guru mellett. Később, amikor már megvolt a magam pénze és nem számított hogy 1 vagy 4 újságot veszek meg (most jön az a rész amiért kapni fogok az 576 fanoktól) egyszerűen nem tetszett az újság címlapja... bennem az maradt meg hogy mindíg olyan infantilis figurák meg fura színkavalkád borította... persze ez csak egy személyes életérzés, mittomén, mondhatjátok hogy vétek efféle módon elutasítani valamit. Biztosan azért lehetett (ez megint elég szubjektív elképzelés de talán igaz) mert a két újság nagyon eltérő stílust követett.
:)
Emléxem a fél ország küldte a megfejtést hogy miért 576KByte az újság neve... arghhh... mekkora feladvány :) -
#35 Felfelé ívelt, de sajnos ez ahogy irtad most már nem elég:( változnak az idők sajnos, egy ilyen lap nem állhat meg a lábán:( én nem igazán vettem ujságokat egy ideje csak haveret olvasgattam( nalunk nem vol ciki leven aki ujsagott vett es nem volt debil szanalmas faszkalap az 576-ot vett 98 ota, legalabbis en azota veszem, tobbiek is kb), de nem érte meg azt a 800 Ft-ot egy olyan embernek aki nem csak a játék miatt veszi. bár határozottan emelkedett a szinvonal lehet hogy felev mulva behozta volna, csakhat ugye már nem fogja tudni. azert kar hogy igy megszunt, mert ez volt a legregebbi gamer magazin. -
#33 nem tudom, olvastad-e az utóbbi 5-6 számot, de igenis megvolt valami a régi fílingből, ráadásul egyértelműen felfelé ívelt a színvonal és a tartalom is
itt egyetlen dologgal van baj, mégpedig az olvasókkal, akik szívesebben olvassák a személytelen, "vérprofi" lapokat, és akiknek már ciki volt 576-ot venni, mert a haverok mind drága, CD mellékletes újságokat vesznek.... ez egyértelműen kiderül a fórumokat olvasgatva
a KByte 100% gamer újság volt, semmi HW rovat, semmi film meg anyámfasza rovat, és semmi utility meg demo CD +1000 Forintért, de úgy látszik, kevés az igazi gamer, főleg az olyan, aki még az 576-tal egy időben kezdte
nekem ráadásul ez duplán hervasztó, mert anno CoV-on és 576-on nőttem fel, a hónap csúcspontja volt az újság megjelenése, sose gondoltam volna, hogy egyszer én fogok valamelyikben írni, és majd párezren az én írásaimra fognak 10 év múlva emlékezni (jó esetben).... erre mindez valóra válik, aztán PUKK, volt KByte - nincs KByte... -
#32 najah kétélű kard, CoVboy telleg ilyen volt, dehát ettől még azért volt vmi feelingje a lapnak, a mostani 576 meg akármennyire is értelmes a főszerkesztő, akármennyire is próbálkoznak, és akrnak nem adhatják viszaa -
Ramza #31 Naná hogy!