757
GameStar & 576 kByte
  • Mike
    Persze vannak olyanok is, akik a felingje miatt veszik az újságot, ők a szerzőkre kiváncsiak, mindegy mit írnak.
  • Mike
    Így van, az újságot az újságírók nem maguknak készítik, hanem a vevőknek
  • Mike
    nem tudom. kell a személyes vélemény, de - szerintem - nem a cikkírónak kell eldöntenie, mit is gondoljak egy adott játékról. Szóval kell azért tényszerűség is, nem csak az élmény, mert akkor a cikk nem a játékról, hanem a cikkíróról szól.
  • Mike
    csak annyi, hogy van akit nem érdekel, mert itt a net. Ha az emebr vmiért vesz újságot, akkor az a szerző(k), akiknek kedveli az írásait. Nálam ilyen pl. Lily, és Kiss Laci
  • magyar ember 2
    Ja.
  • Mike
    pl. én a 90-es évek elején pont az 576 leírásával játszottam végig a Monkey Island 2-t, és így is nagyon élveztem, máig az egyik legjobbnak tartom a műfajában
  • magyar ember 2
    Nemertem mi a gond a cdvel, kb 200 ftbol kijon az eloallitasa, a mai ujsagarak mellett az fika. Raadasul hasznos, rafer 1 rakas cikk, rovat, ami az ujsagbol helyhiany miatt kimaradna.
  • Mike
    szvsz a játék nem vmi szent dolog, ha valakit úgy is szórakoztat egy adott játék, hogy csal benne, hát tegye. Ha valaki kevésbé interaktívan csak a történetre kiváncsi, akkor az játsza végigjátszással. Lehet, hogy ettől még szorakoztatónak fogja találni, míg a leírás nélküli kínlódástól elmegy az egésztől a kedve.
  • magyar ember 2
    Manapsag egyre kevesebb az olyan jatek amihez 1altalan kene vegigjatszas. Azert a Guruban szokott lenni. Nyilvan egy quakerol nem lehet mit irni, "mesz oszt losz", de egy Baldurs Gaterol mar van mit. Tudni kell a cikkiroknak mirol mit kell leirni.
  • Laalee
    szoval a vegigjatszas sem kell az embereknek... marad a cd? :D a cd guru becsodolt tehat az sem eleg onmagaban...
  • Laalee
    nemtom most hogy van de par eve a gs kijelentette hogy vegigjatszas sosem lesz a lapjukban gondolom most sincs... a guruban sem lattam, bar azt az ujsagot is utoljara 2 eve lattam :D
  • magyar ember 2
    Epp ezt mondom. Az 576 kitalalt 1 stlust, amire az emberek nem tartottak igenyt. Ok akartak meghatarozni hogy mit (v)egyenek az emberek, nem pedig a valos igenyeket kiszolgalni. Ez 1 piacgazdasagban nem mukodik. Az az o hibajuk volt hogy ezt nem vettek eszre, ezert buktak be a vonalat. Ha en szamtech ujsagot veszek, azt nyilvan okkal teszem, mert olyan temaban szeretnek informaciohoz jutni, nem pedig Kiskegyed fele pletykakra.
  • FREAK
    de nem ez a lényeg

ezt senki nem tolta az orrod alá

itt adott volt egy stílus, ami a többségnek valamiért nem jött be, mert a többség CD-t akart meg végigjátszást, meg szájbarágást
  • magyar ember 2
    Akkor legyen kakaoscsiga, ha ez segit az ertelmezesben. :)
  • FREAK
    ez is gyenge hasonlat

ugyanis, ha az 576 a kannásbor, akkor azt nem is árulják a pékségben (magyarul: senki nem mondta, hogy ezt az ultra informatív szaklap)
  • Ams
    (lehet hogy "égő") de,én az 576 árától többet nem adtam ujságért, 1x vettem guru-t.és tényleg nagyon feelinges, és jobb, az 576.
  • magyar ember 2
    :)
  • Ams
    te, hol van ilyen bolt? :DD
  • magyar ember 2
    Ugy laccik ez az emberek igenye. Akkor viszont azt kell kiszolgalni, vagy nem tudjak eladni a termekuket.
  • magyar ember 2
    Nekem nem feeling kell, hanem informacio, en azert veszek 1 ujsagot. Ha a peksegben kenyer helyett kannasbort akarnak ram sozni, akkor nyilvan ott se vasarlok tobbet. :)
  • magyar ember 2
    Epp azert kerestem inkabb a neten (es mas ujasgokban, ahol megvolt), es nem az 576ban. Csak ez ugye azzal jart hogy nem is vettem meg egy erdektelen lapot. Pont erre irtam a a #137est. A penzemert az en igenyeimet szolgalja ki az ujsag, ne pedig az ovet eroltesse ram. Igy jartak. :)
  • FREAK
    persze nincs mindenkinél net, tudom

de akkor is kell egy offline újság, ami a száraz info halmazon kívül némi fílinget is visz a szakmába
  • FREAK
    figyi nincs igazad

leírás, végigjátszás, preview, review van neten is annyi mint a szemét
  • FREAK
    teljesen igazad van, az 576 egyszerűen emberközeli, kár hogy ez már nem szempont, csak legyen benne az info
  • magyar ember 2
    Megvalami: az emberek igenyet nem meghatarozni kell, hanem kiszolgalni, Ha nyalokat akarnak az ujsagba, akkor azt kell nekik adni, nem megprobalni raszoktatni oket a spagettire, mert mi azt szeretjuk. :)
  • magyar ember 2
    "meg az 576os írásokban volt sok "élménybeszámoló" amiből lehetett látni, hogy hogyan hatott a game a teszterre."
    Az a baj, hogy mast se. Tulzasba vittek a szofosast, nem vettek eszre hogy ez nem a Kiskegyed. Lehet bohockodni, meg minden, de csak a "munka" utan. Eloszor legyen meg az info az anyagban, aztan a maradek helyen elsirhatja banatat. gondolom te se sokaig latogatnad ezt a forumot ha mondjuk az Esmeralda lenne itt a tema. Mert nem erdekel. Es mert nem ezert jottel ide. Ugyanez volt az 576ban is. A Guruban is van 1 rakas faszsag, de ott lezavarjak a lenyeget is, a hulyeseget meg atugorja az ember ha nem kivancsi ra. Vagy ott a CoV. Abban minden megvolt, a bohockodas es a lenyeg is. A lenyeg az "is".

"A másik meg: végigjátszással a játékélmény nagyságrendekkel csökken, meg az ember beleesik abba a hibába, hogy belenéz a leírásba, aztán utána "na csak még ezt, meg még azt megnézem" aztán leírással végigmegy a játékon, ahelyett hogy néha gondolkodna kicsit meg magátül rájönne az érdekességekre amiket a programban a készítők elrejtettek."
    Az mar mas kerdes ki mire hasznalja. A kest is lehet kenyer meg ember szeletelesre is.
    De en asszem te most osszekevered a jatekismertetot meg a leirast. Az ismertetovel nincs semmi baj, oda eleg 1-2 kep, aztan viszlat. De a leiras az egesz masrol szol. Egy kaland vagy RPGnel mar el lehet akadni rendesen, az eleg bosszanto tud lenni, foelg ha amugy teccik a jatek, de mar semmi 5let. Egy strategiarol is le lehet irni adott palyan bevalt strategiakat. Ha ez megvan, a maradek helyen bohockodhat, de ha nincs, akkor eloszor csak atugrom a cikket, aztan kesobb elgondolkodok hogy erdemes-e nekem penzt kiadni a semmire. Es akkor tobbet mar nem veszem meg az ujsagot.

Ultima9 nagyon rulez meg ma is (meg is van eredetiben :)). Viszont az angolul tudok is elakadhatnak, nncs meg 1 kapcsolo, nem beszeltel 1 csavoval, stb.
  • [Walaki]D`Lair
    Azt sajnálom csak, hogy egyedül a GURU csinál nyáron tábort...pedig nem szeretem azt az RPG-s bagázst :DDD Azzal a barátommal, akivel lementünk, egy fél délutánt vitatkoztunk Sakmannal, a konzol vs. PC témában :DDDDDDDDDDDDD
  • [Walaki]D`Lair
    szerintem igen szórakozttó dolgokat tud írni...De mindenkinek más a humora....Főleg régen, amikor kiegészítette a nevét mindenféle faszsággal...E3 bemutetó : Dragon 'térdigkopottlábú' György meg ilyenek....HiperLOL a faszi....
  • FREAK
    pontosan
  • miarákez
    Te most melyikben fikázol????
  • magyar ember 2
    "Az igazi kulcsszó szvsz valóban az, amit itt már valaki itt meg is említett, bár más előjellel, az a freestyle. Az 576 megpróbált kreatív újságot készíteni"
    Azt en mondtam. :) A baj ott volt, hogy a kotetlen beszelgetes koze nem artott volna valami informaciot is adni a nepnek, vegulis alapvetoen azert vesz az ember 1 "szakujsagot".
  • [Walaki]D`Lair
    Hát azért Gyu(GAMESTAR) baromságait semmire sem cserélném el :DDDDD Akkorákat röhögök néha...bár az utóbbi időben mintha kevesebbet írna....
  • [Walaki]D`Lair
    Trabiról meg le lehet zizzenni :DDDD
  • [Walaki]D`Lair
    Ja...RPG RPG RPG RPG...mintha más nem is létezne....na mind1...én maradok továbbra is GURU-s....(Szarok a GAMER-re...)
  • donpedro25
    Érdekes, hogy pont a Guru nem jött be, szerintem abban volt a legtöbb humor a riválisok közül.

Brazil levrovja hasonló stílust képvisel, mint CovBoy-é volt az 576-ban, és azt ne mondja nekem senki, hogy mondjuk egy Lily, vagy Mocsi, vagy Tasnádi féle leírásról nem sugárzik a játékok iránti szenvedély.

Az igazi kulcsszó szvsz valóban az, amit itt már valaki itt meg is említett, bár más előjellel, az a freestyle. Az 576 megpróbált kreatív újságot készíteni, míg a többiek egy sablont igyekeztek profi szintre emelni, Félreértés ne essék, ez utóbbit is lehet kreatívan csinálni, de sokkal több a kötöttség. Valahogy az az érzésem, hogy ha össze akarom hasonlítani a lapokat, akkor nálam az 576 a Duke Nukem, míg a Guru a Quake. (A Gamestar valamelyik Quake-klón lehetne. :)

Remélem érthető dolgokat mondtam. :)
  • Jinchuu
    Az 576 nekem is rengeteg szép élményt szerzett régen így valamennyire sajnálom hogy megszűnik, de szvsz ezt csakis saját magának köszönheti.
    Freak én értem, hogy az 576 megpróbált más lenni mint a többiek, humorosabb, barátibb irásaival, de úgy tűnik, hogy a vásárlóknak nem erre volt szüksége, ők mást akartak. Namost ha egy újság vagy bármi más nem tudja magát eladni (mint itt ez meg is történt) akkor abba sajnos idővel belebukik. Változtatni kellett volna még addig amíg volt rá lehetőség.
    Nem vettem mostanában az ujságot, de ahogy hallom már kezdett valami változni az újságban, kár hogy későn. :(
  • Falabu #121
    Engem hidegen hagy a dolog:D
    Nem vagyok 576kb se GameStar Fan se!
    GURU RULZ!!:DD
  • FREAK
    persze, túlzás lenne ezt állítani, a többi újság is nagyon jó, bár a Guru-t valahogy sose bírtam

csak az 576 egyedi volt, a többit meg simán felcserélhették volna, és senkinek nem tűnt volna fel
  • donpedro25
    Na várjál Freak, azért egy kicsit túlzásokba esel.

Az 576-ban nincs más, csak játék, játék és harmadszor is játék. Ez elég nagy különbség, sokan gondolkodHATtak úgy, hogy esetleg nekik több kell, és ezért vesznek más lapot.

Másrészt, ahogy te is említetted, a többi lapot is emberek írják, gyanítom, hogy korban is hasonlóak, de újságon belül sem egyformák. Nem lehet egy újság színvonalát a cikkírók humora alapján megítélni. (A Csupasz Pisztolyt sem szerencsés a Monthy Python filmekhez hasonlítani, van akinek az egyik jön be és van akinek a másik, bár nekem mindkettő tetszik.)

Azt pedig kizártnak tartom, hogy az összes többi lapnál csak és kizárólag olyan arcok vannak, akiknek se íze, se bűze...
  • magyar ember 2
    A Cov az elegge kozeput volt. Lehetett volna arrol is peldat venni. (Na persze a regi Covrol.)