Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PrasCo
Nem valami jó a játék!!
hzsolt
egyszerre csak egy néppel tudsz játszani 😊

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

tobias88
BI-ben hogy tudok az összes néppel játszani, mert simához volt fájl!
Néhány MOD Amit mostanában készült vagy upgradelt.
Lehet õket tesztelni, nyüstölni 😄

http://forums.rometotalrealism.org/index.php?showtopic=13035

www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu

Jah. És jön még egy másik Upgrade. 1.6 alá.

Extended Realism Mod for Rome Total Realism Platinum Edition 1.6

Kb egy hét és lesz állítólag. 😊))

Új toborzási rend és szövetséges bõvítés, új képezhetõ egységek is.
A leírás szerint mégjobban realizálni akarják a MOD ot.

Alig várom.
http://forums.rometotalrealism.org/index.php?showtopic=21010

"Ezek közül az egyik legnépszerübb a Rome Total Realism, ami jelenleg a 6.0 gold verziónál jár, viszont ezt nem lehet feltenni a BI-re, csak az 1.2-es patch-el javított alapjátékra."

Ezt egy kicsit kiegészíteném. Én is sokat játszottam az RTR-el ami még 1.2 pach alá észült. Egyetlen dolog nem tetszett benne, hogy az egységek csata közben csak cammogtak amikor futottak akkor is lassan. Ez miatt némileg elhúzódta a csaták.

A megoldást a RTR Platinium adta nekem. Ezt már 1.5 pachre tervezték és fut is. Most is ezzel kampányolok. Ez "véletlen" pont BI alá-fõlé lehet feltenni és futtatni. Tehát érdemes átgondolni.

A játék menete szinte teljesen ugyan az, az egységek száma és változatossága is. CSak a pach elemeit használja. Részletes grafika, mozgások és árnyékok. Meg amit így szabad szemmel nem lehet látni 😄
Itt a link és a telpítési sorrend:

http://forums.rometotalrealism.org/index.php?showtopic=19682

Jó modolást és gamét
Üdv. Yag.

Pedig nyugat a fílinges, pár kör után hadiállapot az összes szomszéddal és mire talpraállsz befutnak a hordák, fincsi... <#hehe>

PrasCo
Hát, keletet én is kétszer kezdtem újra, mire elõször összejött - nos, emiatt nyugatot mindezidáig meg sem mertem próbálni - bár kelet már könnyen és jól megy, hisz negyedszerre tolom most már. 😄 Hiába na, az Eastern Archer meg a Cataphractarii varázsa...
Nem, ez nem easy, ez inkább egy NAGYON elbénázott kezdés a hunokkal <#hehe>

Nem véletlen vagy startból horda, baromira nem kéne letelepedned már rögtön a legelején ráadásul pont egy olyan szar környéken mint ahol kezdésnél vagy 😉

Gondolom tanultátok hogy a hunok az elfoglalt városokban nem letelepedtek hanem kifosztották az egészet aztán a horda(!) továbbállt...

Zsolo007
Egyébként vicces, én Nyugat rómával relatíve hamar talpraálltam viszont kelet rómával sokkal jobban szívtam. Nekem az nehezebb volt mint nyugat 😄

PrasCo
Az. Próbáld Nyugat-Rómát. <#zavart1><#vigyor1>
tobias88
leszedtem a BI-t, de a hunokra Easy van írva, azt közbe a kezdeti 10ezres seregbõl az egész letelepül, és kb 3 területet lehet elfoglalni, EZ AZ EASY?
Zsolo007
az 1.5 a sima rtw frissíti. Nekem simán felrakja az 1.6ot az alap BIre...

1.3-at peccseli 1.5-é... szvsz nem kell az 1.4
akkor erre senkinek nincs otlete?

"This patch will only upgrade version 1.3 to version 1.5. Xou can download patch 1.4 fromm www.totalwar.com.
hzsolt
Egy pillanat!
Az RTR nem pecs, hanem mod.
A Bi-hez a legutolsó javítás az 1.6, ezt letöltheted a rometotalwar.com oldalról.
Ezen kívûl van kismillió mod a játékhoz, amik különbözõ dolgokat változtatnak az alajátékon.
Ezek közül az egyik legnépszerübb a Rome Total Realism, ami jelenleg a 6.0 gold verziónál jár, viszont ezt nem lehet feltenni a BI-re, csak az 1.2-es patch-el javított alapjátékra.

Bucser
Itt mindenre választ találsz.. mivel nekem nincs BI ezért számomra elég volt a 6.2-ig az update.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

tobias88
Na, nekem sima Rome+Barbarien invasion van, arra milyen patcheket tegyek fel?
Bucser
milyen alapra gondolsz?? egyébként a RTR modok mostazért jött ki több féle is mert a betakkal nézegetik hogy sikerült megoldani a stabil tfuttatást 1.5 1.6-on is. Erre azért volt szükség mert az AI-t sajna nem tudták modositani hisz az hard coded szóval azt a játék készítõinek kell megfoltoznia. Az RTR lényege nagy vonalakban hogy nem foglalkoznak azzal, hogy játéktechnikailag mi a balance. Õket csak a történelmi hûség érdekli. Ez megnyílvánul textúrákban és egység átszervezésekben is.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

tobias88
Mert az én alapom tökéletes, akár 3-4 órát is bírja kilépés nélkül, ami a medievalra nem volt elmondható! Ha ezt felteszem, nem fog megingani a stabilitása?
tobias88
De miért jobb ez a Total Realism 6.0 az alaphoz képest???
jah igen azert kene az 1.6 mert ahogy elnezem minden BI mod 1.6 os ra keszult...

😊))
hmmm,

gondoltam mig nem jon medieval 2 felrakom rome BI -t es nehany twonline-s moddal kiprobalgatom...

feltettem BI-t, nezem optionben 1.4 lett ok, ha jol emlekszem anno decemberben egyszeruen felraktam 1.6 os patchet es ment minden gond nelkul, most meg ha fel akarom tenni ezt a hibat kapom:

"This patch will only upgrade version 1.3 to version 1.5. Xou can download patch 1.4 fromm www.totalwar.com.

Fura, h az 1.5 os patchet raknam fel akkor ugyanezt irja arra is... :-)
Pedig ha emlekem nem csal nem volt semmi bajom ezzel mikor feltettem anno 1.6 ot decemberben. Valakinek otlet hogy mi lehet a baj?

Bucser
Igazából én RTR-el játszom így nem tudok véleményt mondani a vanillaról (a gyári beépített kampányról) De a történelemben sem a szenátus menete szerint terjeszkedtek a hadvezérek hanem ahogy jónak látták csak voltak prioritások amiket a szenátus fékentartása végett meg kellett tenniük. RTR-ben a sokkal több provincia miatt 4-5K-s seregekkel jön támadni az ellen miközben otthon is legalább ennyije van... Ott lehet igazán heroic hadjáratokat csián i😊

tomee14
én megcsinálnám a F.A.Q.-t csak vki segicsen benne!

Thomekk|lvl70 undead mage|eu ragnaros

Nem. Az történelem hû lenne. 104 körül volt a Mariusi reform. Ehhez is keleltt volna kötni.

Mondjuk én úgy játszom, hogy csak a szenátus utasítására hódítok, és így eléggé feltáposodnak a barbár seregek. És elég komly létszámban jönnek. Ráadásul tanulékony.Az elsõ néhány csatánál odaállt a várfal alá, és fentrõl szépen lenyilaztam, lepilumoztam. Már nem. Azzal kezd, hogy messze húzódik, és vár, hogy kijõjjek. De volt olyan is, hogy az egyi sereggel lefogta a várban lévõ õrséget, a másikkal meg megtámadta a vár mellett álló kissebb seregem. Ha kijöhet a várõrség, akkor megverem mindkettõt. De így nem. Lugdunumnál volt. Délrõl fogta a várat. Északról támadta a másik sereget. Mivel a délrõl támadója nem volt benne a csatában, ezért az ostromzár maradt, így a várõrség egyébként hiába vett volna részt benne, nem mozdulhatott. Mivel õ támadott, és nem volt hova menekülnöm, sanszom sem volt. De csinált olyant is, hogy a britek a Kárpátok keleti oldalán elsettenkedtek, és onnan akartak betörni Erdélybe, kikerülve a seregemet. Még jó, hogy tettem a Kárpátokon kívül is õrtornyot. Ezen buktak le. Az AI lassú. De tanulékony. Csak ez nem jönn ki, ha száz év alatt lenyomd, és esélyt sem adsz neki. Haladj a szenátus szerint, és kiderül, hogy nem is olyan egyszerû ez a játék. A tengeren pl az ibérek az urak, mert nincs pénzem flottára. A makedónokkal egyszer harcoltam, a két csapatnyi onagerük olyan szépen együttmûködött a lovassággal, hogy öröm lett volna nézni, ha nem velem csinálja. Mire a lovasság odaért, az embereim megrendültek, és elsöpörték õket. 100% katasztrófa. Az egy tanulmány csata lehetett volna, ha fel lehetne venni. Az AI fejlõdése ráadásul intergalaktikus. Mert a britekkel és az ibérekkel kitapasztalta, hogy nem jó a fal alá állni, és ezt más népekkel is élbõl alkalmazza. Azoknak már nem kell kitapasztalni.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

A város irányításról az én honlapomon van egy menüpont. Igaz, az római várost vesz figyelembe.

PrasCo
Ez esetben viszont nem értem, miért gáz a 24000 feletti Huge City. Felhúzod nekik az Imperial Palace-t, és a seggükön maradnak azok.
a témainditónak . nem lehetne egy FAO késziteni ide az oldalra hogy segitenék egymást a játékba. pl ilyeneket beletenni hogy taktikákat,hogyan kell irányitani a várost,javitásokat,internetes oldalt,a játék kezelö felöletének magyarositását,...stb meg amit a oldara iró társak adnának ötletett.szerintem igy sokat tundnák tanulni egymástól és több játékost is ismerkedhetne a játékkal és persze a oldaladal.

tobias88
ez csöppet visszavet a fejlõdésben, ez nekem nem jó
PrasCo
Ha mindenképpen mészárolni akarsz, akkor meg lázítás elõtt rombolj le minden katonai létesítményt, aztán taposs végig a 4000 paraszton még külön. =)
tobias88
tudom, ezt csináltam is, de a 30000res városnál 4000-res sereg jött létre!
hzsolt
vagy kimépsz a seregekkel, fellázadnak, újra elfoglalod, és mindenkit keresztre feszítesz. 😊))

PrasCo
Felrakod az adót, és ha a városban már minden (nem katonai) épületet felhúztál, ne aggódj, a növekedés elõbb-utóbb beáll egy stagnáló szintre.
tobias88
Újabb kérdés: hogy lehet leállítani egy város népességénerk növekedését, mert egyiptomnál 15 év alatt 3 db 24000 feletti városom van!
tomee14
ezt még a kampány kezdésekor is kitudod kapcsolni. ha magyarított akkor kivan irva hogy: mutassa az MI lépéseit ezt ne jeöld be! vagy pedig amit haxoror mondott

tomee14
nekem mire jött a reform már megvolt európa nagy része

még az is jobb lenne, mint a mostani... alig, hogy elkezd az ember terjeszkedni, rögtön dobhatja ki az összes egységet, mert nem lehet õket feltölteni...
Így is korán jön vagy 100 évvel... Inkább késõbbre kellene tenni.

Az Optionsban egy "show enemy movement" cuccot keress, asszem az kapcsolja ki

tobias88
És azt hogy lehet kikapcsolni, hogy mutassa az ellenfél lépéseit???
tomee14
nem lehet állítani, megkell várni!

Üdv!

Nem tudja valaki, hogy lehet átállítani azt, hogy a rómaiaknál a hadsereg reform elõbb bekövetkezzen? Kössz!
tobias88
mire jó az a kieg?
Ryleh
ááá..közben meglett....sorry.....(pliz egy moderálást...köszi😊

Ryleh
Sziasztok....A twonline.jatekok.hu-n láttam a total realism 6.0 magyaritásának kiegésztiõjét......
kissé régen nyomtam már ezt,de merre van a total reaslism teljes magyarositása....????linket kérnék vagy infot...thx😊)))
A kieg csak a térképneveket korrigálja....köszi😊))

Ave!

Csak jelezni szeretném a Pannon Légió azon tagjainak, akik esetleg erre járnak és még nem aktivizálódtak, hogy a kiküldött e-mailok alapján letelt a határidõ, törölve lesznek, amint lesz normális monitorom. Ez kb a hétvége, úgyhogy addig még meg lehet gondolni.

Buci
kösz szépen, leköteleztél <#worship><#worship>

carpe diem

RTR honlap: www.rometotalrealism.org
RTR Platinium Edition: http://forums.rometotalrealism.org/index.php?showtopic=18228

* az RTR 6.3 helyes telepítési sorrendje:
1. Uninstall all traces of Rome: Total War from your PC.
2. Install a clean version of Rome Total War 1.0 from your CD-ROM.
3. Install the official Rome Total War 1.2 Update Patch
4. Install Rome Total Realism 6.0 Full into your Rome Total War directory.
5. Install the Rome Total Realism 6.2 patch.
6. Install the Rome Total Realism 6.3 patch.
7. Install the Music Addon (recommended)
8. Play!

Ez volt a 6.3-as RTR telepítési útmutatója... Szerintem a két linken találsz letölthetõ modokat, mindegyikhez kiírja hogy milyen patch, stb. kell a telepítéséhez. Ja. És a telepítéskor mindig a játék mappáját kell megadnod, nem te másolod be a cuccokat...

\"A valóban cselekvök számára önmagukon kívül nincs más mérce!\" MWO: Kartal