13587
-
Braveheart #2953 nincs, mert 2X kipróbáltam, mind2 szar lett tőle a gépem -
#2952 SP2 van fent? -
Braveheart #2951 Hát nemtom egy játék sem csinált eddig ilyet soha...
úgy emlékszem mintha a troubleshootingba nlenne vmi hasonlóról szó, csak nem emlékszem hol van az a rész...
-
#2950 Megfontolandó...hát, sztem töltsd le az 1CD ismét, az csak 2 - 3 óra, vagy bejön, vagy nem, ha igen akkor jó, ha nem, akkor a géppel van a gány. -
Braveheart #2949 még pont elég ideig érvényes a regem
ja és de, miután láttam hogy összeilleszti és bemountolja az iso-t, letöröltem a filekoat hogy legyen helyem -
#2948 Vagy van root jelszód a fizető FTP -re? :) -
#2947 Vissza ellenőrzöd? Nem azt mondtad, hogy letörölted a file -okat? -
Braveheart #2946 de ha leellenőrzöm tuti kiírja melyik a rossz? -
#2945 Ja és nem biztos, hogy a 27, lehet, hogy a 17 vagy 18, esetleg a 4 -s, már nem emlékszem. -
Braveheart #2944 Figy most nincs szükslgem találgatásokra, nekem csak azt mondja meg vki hogy hogy a fenébe lehet kiküszöbölni ezt a problémát :) -
#2943 Még ott van az az eset, amikor nincs CRC, csak a telepítő utálja a géped. -
Braveheart #2942 miért jött volna le hibásan? flashget szedte 80-al, egyszer nem fagytam vagy hasonló... -
#2941 Miből gondolod, hogy CRC -sen van fennt, mi van akkor ha te húztad le hibásan? -
Braveheart #2940 ha végigvitted a kampányt vagy kinyírsz egy birodalmat akkor lehetsz velük
Én meg honnét szerezzem meg most azt a ClonecD-s ccd-rtwc.r27 filet?
-
#2939 Hello mindenki.Lehet, hogy már megkérdezte vki, de hogy lehet másik nemzetet választani? Mert én kampányba csak a 3 nemesi családból tudok mazsolázni, és szeretnék másokat is kipróbálni.Sürgősen kéne.előre is köszönöm a vbálaszt. -
Braveheart #2938 hát eleve azt gondolja a jóhiszemű ember hogy nincsenek olyan balfaszok akik crc-s fileokat raknak fel FIZETŐS helyre... ennyit erről -
#2937 Mér' nem ellenőrizted b**zki? Mér' kell hübele módon ellenőrzés nélkül összefele rakni mindent? -
#2936 Fákk? A Hellenisztikum nem a pöcs görögök élet felfogásának reformációjáról szólt? -
Braveheart #2935 baszki és szeritnetek nem letöröltem már az összes fileát? És miért rossz? Honnan szerezzem meg máshonnan? B****k meg szedhetem le előlről! -
#2934 Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de volt valaki még régebben hasonló problémával és neki az 1 CD volt rossz, na nem az egész, hanem az 1CD 27 rar-ja CRC -s vol. -
Braveheart #2933 Erre nem tudja vki a megoldást? Jó lenne ha segítenétek mert fel sem bírom installálni addig... CloneCD-s változat van meg, install elején ezt írja ki:
Elindítom az instaltt és ezt írja ki: 1607: Unable to install Installshield Scripting Runtime
-
#2932 De én most a Ptolemaioszi Egyiptomrol beszéltem, ami ugyebár kr.e322-30ig volt, és én két különbözö kulturárol beszélek,az egyik romai, a másik hellenisztikus, teljesen más felfogásban gondolkodtak, épitkeztek...
A majmolást pedig arra értettem, hogy Egyiptom Róma szövetségese volt, és papiron egyenrangu felek voltak. De csak papiron, mert ugyebár Roma köztudottan erösebb volt, ezért Egyiptom nyalta is a seggét ahogy tudta (pl nem is vezethetett hadat Roma engedélye nélkül más ország ellen), ergo követhette volna Romát minden tekintetben,de nem tette és nem is akarta. Gondolom ezért nem lehet a játékban sem épiteni romai dolgokat velük.
Mellesleg a Ptolemaioszok mindigis egyiptomiaknak, és a régi Egyiptom jogos örökösének tartották magukat, és amennyire csak tudták követték is a hagyományaikat... -
Braveheart #2931 WinXp Prof, 1 cd sztem jó, a win ált. szar, de az élet is -
#2930 win98? Szar az 1CD? Szar a win? Szar az élet? -
Braveheart #2929 HELP! Elindítom az instaltt és ezt írja ki: 1607: Unable to install Installshield Scripting Runtime
Mi a baja? -
d4rk #2928 Ez a "majmolás" kicsit érdekesen hangzik római-egyiptomi összehasonlításban, hiszen ha jobban végiggondolod két különböző időszakról lehet beszélni. (imho Egyiptomról ie.1000ig Róma ie.700-tól, szóval igazán nem összehasonlítható a 2 :) A játék meg csak tükrözte a valóságot, hiszen mindegyik kulttúra saját magát terjeszti az általa "lfoglalt" területeken. -
#2927 Országh féle Angol-Magyar szótárból csak a tizenkettedik kiadás, azaz a 79' -s akadémiai változat van itt az asztalomon, remélem jó lesz :p -
#2926 De lehetne pl egyiptomi stílusban építeni a dolgokat. Pl Arena helyett kocsihajtó pályát.
és azért nem majmolta egyiptom rómát, mert nem volt rá szüksége. De itt teljesen máshogy van, mert lowon van az adó, és néhol még így is sárga a nép. Kéne valamit építenem nekik, de már mindent felhúztam a legtöbb városomban, még az epic stone wallt is. -
#2925 Ja, ha nem lenne tiszta, hogy melyik a "támadd meg", és melyik az "egyszeri fizetés", javaslom az Országh féle angol-magyar kéziszótárt(PAPÍR változatban!->nem kell alt-tabolni). :P -
#2924 Úgy, hogy a diplomáciai ablakban kiválasztod, hogy mit akarsz, és hogy mit adsz érte. Ebben az esetben támadást akarsz egyszeri fizetésért.
Én most kezdtem újra a Scipiókkal, mert első körben nagyon félrefejlesztettem a városokat, és nulla flottám volt. Az első szenátusi küldetést megcsináltam (Syracuse), amiért kaptam 5000 dínárt a szenátustól, majd békét kötöttem a görögökkel, amiért hajlandóak voltak 10000et fizetni... Nem rossz cash az elején... :) -
#2923 Ezt a vesztegetési metódus, hogy megy? Én hiába kértem meg a Scipiiket vagy Brutiikat, basztak bárkit is megtámadni. Arra hivatkoztak, hogy túl messze van, nincs hozzá kedvük stb. stb. Hogy lehet őket pénzzel rá venni némi együtt működésre? -
efraim #2922 Meg annyi, hogy az elore beallitott formaciok csak a group-ban levo egysegnel hansznalhatoak... -
efraim #2921 Ha kijelolod az osszes egyseget, es kattintasz valahova, akkor az alakzatot tartva fognak az uj pozicioba vonulni. Futasnal felszakadozhat a formacio az egysegek eltero sebessege miatt, de ha megallnak akkor ujra alakzatba rendezodnek. Az iranyt a "," es a "." billentukkel (legalabbis ugy emlekszem) tudod valtoztani, az alakzat szelesseget pedig a "-" es a "=" gombokkal. De a legegyszerubb ha nyomsz egy "F1"-et, es lesz lesz irva az osszes bill. kombinacio... -
#2920 Hát nem vitték tulzásba! :) -
#2919 Köszi! :) Nagyjából azért tudom, hogy itt hogyan terjedt el.
Volt egy négy részes sorozat a Spektrumon pár hónapja, ami a pestissel foglalkozott. Azt tudjátok ugye, hogy a pestisre a mai napig nincs gyógyszer. Egyszerűen immunissá váltak az emberek rá. Az első járványban Európa lakosságának 80%-a halt meg. !!!!!
A másodikban kb. a 30-40%-a. Utána egyre kisebb lett a fertőzés, és az utolsó pestisjárvány az 1700-as években már csak minden 100. embert vitt el. Vagy annyit se.
Egyébként azért érdekes, hogy a Medievalban, bár pont ebben a korban játszódik, feleekkora volt a járvány hatása, mint a Rome-ban. :) -
Snipa #2918 Meglehet tartani formaciot!
Siman elejen egy ctrl+a kijelol mindenkit egy kicsit elore nyomsz es mindenki a format tartva elore setel!
Vagy egyszerubb groupokat csinalni es akkor csak nyomkodo hogy 1 es igy 2 es ugy stb...
Kiprobaltam britonokat veryhard-on, hat volt eleg kemeny es fulalszto helyzet, eleg gyik egysegek vannak briteknek es raadasul a rohadekok szovetseget kotottek germanokkal spanyolokkal. Gondoltam, persze spanyolok ugyse jonnek hat jottek eleg rendesen nem harcoltak senkivel es a felesleges duhuket rajtam probaltak levezetni. Eleg kellemetlen volt mindig fullos hajoflottaval hoztak a csapataikat hol sikerult oket megverni tengeren hol nem. A "normandiai" varsokbol 10 ev harc utan 450 fore csokkent az atlaglakossag, 7000 rol :) pedig boszen bribeltam a kisebb seregeket de hihetetlen mennyi tartalekaik vannak a galloknak. Akkor dobtam egy hatast mikor a romaiak beket kotottek gallokkal es germanokkal is. Majd hadat uzentek gorogoknek es macedonoknak. Ez jo huzas a gameban. Vert izzadtam hogy a brit szigetet megvedjem persze a "normanidai" reszekrol ugy eluldoztek mint a huzat. Volt olyan csatam hogy 3 an egyszerre ostromoltak varosom szal...
utanpotast meg nem volt mert a lakossagot mint besoroztam. Azota fordult a kocka ujra, hogy nem keves penzert 10000/10000 megkentem jukiusekat es scipioekat, hogy tamadjanak be galloknal. Most eltuntek a nagy gall seregek. Visszaterek a kontinensre ;)
Ugy seggbe rugom mocskos spanyolokat hogy ihaj! Csak ezek a lama kelta egysegek mar nem fejleszthetoek tovabb, nem tom mi lesz ha osszefutok a romai maxra fejlesztett legiokkal...
-
#2917 Köszi. Emlékeztem, de rég nem nyomtam korábbi Total Warokkal. Az ALT lesz az. Kipróbálom itt is! :)
UI: Sűrgősen szerezd be! :) -
#2916 SPQR = Senatus Populusque Romanus
"Szenátus és a római nép"
Persze, hogy Rómában van. :) Így hívták a "Római Állam"-ot.
Más.
Amit írtál, az sajnos az nem működik normálisan! :(
Már nincs előttem, de mintha lett volna egy ilyen alakzatot tarts a Shogunban. De általában jópár stratégiai játékban ez létezik. Itt sajna kimaradt, pedig jó lenne.
Más2.
Amióta elég brutál haderőm van - újból kezdtem a legeslegnehezebben -, állandóan menekül a gép. Alig van mezei csata. Az ostromot meg utálom, mert qurvára belassul az egész. :( -
asa #2915 Asszem a Medievalban az alakzat/iranyultsag tartasa megoldhato volt barmilyen egyseggel vagy grouppal abban az esetben, ha a kijeloles utan mikor az uj poziciora klikkeltel (ahova kuldod oket) a klikkel egyutt lenyomva tartottad asszem a bal Altot. Ez a funkcio annyira hasznos, hogy nem hiszem, hogy kivettek volna a jatekbol. Ha nem megy, akkor talan mas bill. re lett kiosztva. Meg nincs meg a game tehat nem tudok biztosat, de letezik ilyan val. szinu -
#2914 "1345-ben Itáliai, keresztény kereskedők jelentek meg Krím félszigeten, és az ottani muzulmán lakosokkal összeütközésbe kerültek. Először csak kisebb utcai verekedések voltak, ami végül háborúhoz vezetett. Az elűzött muzulmánok a Mongol fejedelemtől kértek segítséget.
Az ostrom, közel egy éve tartott, amikor a mongol seregben kitört a pestis járvány. Annyi katona pusztult el, hogy az ostromot kénytelenek voltak abbahagyni. A visszavonulás előtt azonban a mongol fejedelem halálos tervet eszelt ki. A történelem legelső, és leghatásosabb baktérium háborúját.
A várost körülvevő katapultokból, pestisben meghalt katonák, már rothadó tetemét lőtték be a falakon túlra. Egyiket a másik után. Valóságos hulla hegyet lőttek a városra…
Néhány nap múlva hullani kezdtek a falakon belül lévő katonák is. Akiknek sikerült megmenekülniük, hajóikhoz siettek, hogy visszatérjenek Itáliába. A bolhák által megfertőzött patkányok felmásztak a hajóköteleken, és "potyautasként" szintén visszaindultak. Senki sem sejtette, hogy a hajón utazó patkányok fertőzöttek, és fogalmuk nem volt róla, hogy mekkora veszélyt jelentenek ezek a patkányok.
Útban hazafelé, több kikötőben is megálltak a hajók, de mivel látták a kikötőkben, hogyan hullanak a matrózok, sehol nem engedték meg a partraszállást. 1347 októberében a kereskedők végre elérték Szicíliát. A rémült kikötőmesterek igyekeztek elszigetelni a hajókat a külvilágtól, de már elkéstek. Amikor az első köteleket megcsomózták, patkányok iszkoltak a szárazföldre… Bár a hajókat hamarosan elűzték a kikötőből, a rövid megállás elegendő volt ahhoz, hogy a Fekete Halál megvesse lábát Európában."
Folytatás itt: Pestis - Kb. a járványok is ilyesfélén terjedtek az Ókorban.