Rome : Total War

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

FREAK
csak kíváncsiságból, mesélj már nekem errõl az egyszerû felállásról, pl. hány féle lovasságot vagy gyalogságot ismersz?

Riszpekk

FREAK
hát igen, én is láttam már sok ilyen filmet...

a valóságban, hidd el, nem voltak ilyen bátrak azok az emberek pár havi éhezés, fázás, betegség, cipekedés után... az elsõ találatik biztos megvolt a formáció, de a vége akkoriban is ugyanaz volt, mint 1000 évvel korábban, mindenki elborult aggyal ütötte, szúrta ami elé került, vagy szaros gatyával feküdt egy bokor alatt halottnak tettetve magát...

Riszpekk

Mi a többi része? Van a lovasság, meg a tüzérség. Azok okésak. De nagyrésze gyalogság és én arról beszéltem.

Nyilvánvaló, a muskétások arra valók, hogy ritkitsák az ellent. De én arról beszélek, hogy zárt sorokban masiroznak a katonák és lelövetik magukat. A többi pedig le sem sz*rja és megy tovább ugyanolyan elszánt fejjel, miközben mellette csapodott be az ágyúgolyó.

Hehe jól hangzik 😊
de most kopmolyan. A Medievalban ha havon csatáztam néhol tiszta vörös volt minden.

War. War never changes.

Lacc
Jah és ha folyó mellett van az ütközet akkor belefolyik a vér és vörös lesz tõle 😊
FREAK
dehogynem, sõt DX9 pixel shaderes lesz, ha rázoomolsz, minden vércseppben gyönyörû panorámaképet láthatsz a csatáról!

a bonus egység meg 12 vámpír lesz, akiket felerõsít a sok vér!! 😄

Riszpekk

Amúgy a teljes játékban sem lesz vér? Mert úgy "élethûbb" lenne

War. War never changes.

FREAK
és a gyalogság sem kizárólag lövészekbõl állt, szóval ha picit távolabbról nézed, láthatod az egész véres káoszt, aminek csak egy része az általad említett harcmodor

Riszpekk

FREAK
VOLT egy ilyen, addig ismeretlen oldala is, ez tény, de remélem, nem gondolod, hogy a lovasság is sorba állt a golyókért.....

a muskétások meg már a Shogunban is csak meneteltek és ritkítottak, ennyit tudtak

Riszpekk

Természetesen nem a huszárságra gondoltam, hanem a gyalogságra.

Jó de lényegében errõl szólt. Nem tom kinek volt a nagyon népszerû mondása hogy azon mult a csata kinek mennyi tartalékosa van... És számomra akkor is sivár.

Én arra az imperial gloryra gondoltam

galenius
Mûszakiak, kürtösök, málhás csapatok? Vannak?

- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.

Jujj, ezt vonjad gyorsan vissza! Mikor voltak légiósok a 18. században? Sztem teljesen más játékra gondoltál.

War. War never changes.

FREAK
hát akkor ennek olvass még utána, mert nyilvánvalóan lemaradtál pár dologról

Riszpekk

azért láccik ezen is hogy nem kicsit total war koppintás 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

dikki*yysw
Ja, elég szánalom volt. Kb. a mákon múlt, hogy kit nem lõnek ki a sorból. F*om se ment volna neki rezzenéstelen arccal a barrikádok mögül rotáló ellenfélnek, inkább megkerülöm és hátbalövöm õket.

:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::

Nem azért, de ez a 18. századi hadviselés nagyon sivár. Mennek az emberek, mint a bábok, aztán sortûz és kidõlnek mint a dominók. Nem tudom miért rajong ezért mindenki.

SZEG007
SZEG007
Az is lesz, csak a játék neve Imperial Glory, és abba , még a tengeri küzdelmeket is te irányithatod

*Stonage na... 😊

Az emberi hülyeség és a világegyetem végtelen, az utobbiban azonban nem vagyok biztos (Albert E.)

akor már lehetne Stongae: Total War is... 😊

galenius
Ancient: Total War még beleférne...
ja meg egy Napoleonic: Total War ilyen grafikával.
Nekem az amerikai polgárháború is a kedvencem
így jöhetne esetleg tényleg.
American: Total Civil War..hehehe

- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.

A medieval volna zsír ilyen grafikával meg az uj funkciokkal

Lacc
Az biztos hogy a nagy csatáknál a proci izzadni fog rendesen.
toMpEr
azert annyira nem kituno sebesseg, jatekban biztos lesznek nagyobb csatak is + itt a varost is szamolni kell

Kandurex
Érdekes mert a mostani demóba kb. 2400 fõ mozog ingame kitûnõ sebességgel! Itt meg mozog pár száz fõ... Ez simán menni fog.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

dehogynem, csak gép kérdése... 😊

toMpEr
azert ez mozgasban biztos nem lenne folyamatos

Lacc
Wow ez király kép nagyon... Alig várom már hogy a full kijöjjön 😊

Ez a kép mehetne háttérnek, csak túl kicsi ahhoz 😞
bazza
Ezért nem leszek soha nagy hadvezér! És ki mondta, hogy én a 2000 fõs hadsereget fogom irányítani? 😛

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

Kandurex
Van egy kedvenc képem a játékból ami szerinten egyedülálló és büszkén hírdeti a jtáék grafikai megvalósításának felülmúlhatatlanságát, íme:

Kandurex
Majd meglátjuk mit produkálsz egy 2000 fõ vs 14000 fõ ellen. Volt olyan csata AMIT MEGNYERTEM..igaz 3 óra alatt 😊

bazza
Ez érdekes...negyedjére nyomom újra a demót, és minden alkalommal egyre több lett a veszteségem, pedig mindig majdnem úgyanúgy támadtam. Azt amúgy látni lehet, hogyha nincs elsöprõ lovasság, vagy elefántok, a római légionáriusokat nehéz legyõzni!

Amúgy nem nagyon taktikáztam benne: Elefántok rohama, lovasság rohama oldalról, szembõl, gyalogság rohama szembõl. A gyáva gyaur barbárok sokszor megfutamodnak!

\"Cum Deo pro patria et libertate!\"

egyetértek 😊
meg szvsz jó lenne ha shogunon belül is több korszak is lenne japánból (jó az má ako nem shogun de akkoris 😛) mert nekik se 200 évbõl ált a történelmük... 😊
ha minden áron a pénz nekik a lényeg akor is megoldhato..., pl last samurai-os verzio, etc... 😊

Kandurex
Nem igazán, amúgy magyarokkal lehetett lenni a Medieval -ban!

dr Kotász
Akkor neked a legkirályabb lenne egy Honfoglalás: Total War.
Árpád, kalandozások kora, aztán Istvánként egysítenéd a törzseket.
grebber
A shogun az angyon nagy game.Sokat toltam vele anno.

Next PC upgrade: 2022

Lacc
Engem speciel sokkal jobban érdekel japán, mint az amcsik csatái. Igazából mindig is távol tartottam magam ettõl. Ezzel szemben a Shogun nekem is nagyon bejött, nagyon élveztem.

De ez a Rome a csúcs eddig, ez tényleg nagyon ott lesz a szeren 😊 És a Shogun-ezzel-a-3d-motorral dolog is nagyon tetszene, akkor újra nekiállnék az biztos.
Kandurex

Megnézném a játékot, de már csak erõs fenntartásokkal.

...megint másképp viselkednék egy konverzióval.

FREAK
szerintem kb. annyit jelenthet egy mai embernek Bizánc mint az aztékok vagy a japánok... tökmindegy, hol történt, régen volt ez már mind

szal ez nem azon múlik, hogy ki hol él, hanem az érdeklõdési körén

japánról is kb annyit tudok, mint az amcsi háborúról, mégis elkapott a SHogun hangulata

Riszpekk

Kandurex
Hmm.... sztem meg neked inkább további JÓ ötléteid lennének a játékra nézve! 😊

Kandurex
Ötletnek nem rossz, de végül is, mint Kelet - Európai õslakosnak nem jelent sokat az az éra (nem, mintha a Sogun itt lett volna a szomszédba 😊). Ezért is vártam nagyon a Medieval. Lovagkor! Az igazán nagy, TÖRTÉNELMET formáló csaták! A környezõ országok elkeseredett dühödt csatái! Az iszlám térhódítása stb. stb. nekem nem sokat jelentenek az indánok vagy az amcsik idióta belsõ háborúi.

FREAK
hidd el, van még ebben egy lövés

nemtom van-e a Rome-ban, de asszem nincs HAJÓ a csatákban, pedig ez még beleférne (nem csatahajó, hanem csapatszállító, ami a bázisként szolgáló partmenti szigetekrõl vinné harcba az egységeket, természetesen védtelenül állva a rájuk zúduló tüzes nyilak ellen)

meg ilyesmi, van még pár joker

Riszpekk

Kandurex
Én inkább egy totál konverziót szeretnék a Sogun -ra a Roma motorjával. Most kell abbahagyni a játékot a készítõknek, a csúcson.

FREAK
már csak egy komoly téma van hátra, Amerika

indiánok vs. hódítók, késõbb a polgárháború

Riszpekk

dr Kotász
Igen, jól mondod. A Shogun tényleg király volt. De én már pont akkor is Rómás verzióról álmodoztam, szal remélem, ez büntetni fog.
FREAK
ez igaz, a Medieval tényleg SOK volt egyszerre

ha campaignt nyomtam, sokszor nem játszottam le a csatákat, a gépre bíztam, mert már nem volt rá energiám

csatázni meg csak simán, stratégiai rész nélkül

Riszpekk

Kandurex
Fizetõsökön már biztos, h nincs fent, DC ++ pedig a Svéd szervereken T3 -sok tömegénél van meg, most kíváncsiságból felnéztem 10 Tlan -os volt meg. Egyébként szerintem a Medieval már túl sok mindent akart a játékosra bízni és ezáltal lett túl bonyolult, egy komplett ország irányítástól kezdve a kémkedétõl a diplomáciától stb. stb. gyakolatilag már dolgozni kellett a játékkal és nemj átszani 😞. A Shogunba még tökéletes volt a mérleg. Remélem, hogy itt is sikerül még eltalálni az élvezhetõ szintet.