13587
  • Larvin
    pártusok és szeleuikidák
  • Árnyvadász
    ?

Ezek mit jelentenek magyarúl:

Parthia
    Selecuid

Közepes Angol szótárban nincs benne a jelentésük ezeknek a népeknek.
  • Árnyvadász
    THX!!!! Ez nagyon jó hír!
  • haxoror
    tippre a Rebels és a S.P.Q.R. nem választható de az összes többi igen
  • Árnyvadász
    Snipa azt nem tudod véletlenül, hogy ebben a patch/mod akármiben olyan népet is lehet választani amit amúgy nem, vagy csak azokat amik eleve is választhatóak lennének egy short vagy full campaign megnyerése után. Mert ha csak azokat aktiválja, akkor inkább hagyom. Azonban ha a többit is az már érdekes lenne:)
  • haxoror
    de lehet
  • Árnyvadász
    Ugye jól emlékszem, hogy a veszteséget ért flottát (ami emberben mutatkozik, persze néha a flotta is odavész)a kikötőkben nem lehet retrain-elni? Sajnos a hajnali játszásoknak ez az ára, az ember felejt:)
  • Snipa
    aha ok, az nem patch senem mod, de nem is az a lenyeg, hanem hogy meg nem probaltam a senatussal lenni! logikusnak tunik, hogy ne lehess vele, mert akkor te osztanad romaiaknak az eszt... :-)
    szal lehet azok megsem jatszhatoak...
  • Larvin
    a minden nemzet patch vagy mod vagy mittoménmi
  • Larvin
    én wco-ról szedtem le
  • Snipa
    milyen patch? :-)))
  • Snipa
    smswarezzel probalkozz!
  • zizzenet
    Tudom, hogy idegbajt kaptok az ilyen kérdésektől, de muszáj feltennem. A Torrentes cuccal nem tudom leszedni. Más ötlet? Visszaolvasva nem találtam rá egyértelmű infót. (A másik, hogy még nem csináltam ilyet, ezért nem igazán tudom, mi hogy megy, de most már türelmetlen vagyok én is, szóval le akarom szedni.)
  • Larvin
    ja ezt kérdésnek szántam :)
  • Larvin
    szenátussal lehet imp campaign-ben nyomni mert a patchben felkínálja, de nekem ahogy a senate officra klikkeltem crashelt a játék
  • Snipa
    hagyd oket fellazadni!
    aztan beszosz nekik hogy kevesek vagytok genyak mint fazekasban a vizelet utana levered oket mint a taknyot!

es persze nem felejted el keresztre fesziteni a tetves lakossagot! igy szerezhetsz hu hodolokat! :-)
  • Gábor
    Nem tudja vki,hogy mit lehet tenni a korrupció ellen? A gazdaságom egészét fenyegeti már évek óta,hogy a távoli városaim korruptak, mint a rendőrök!
  • dronkZero
    Hehe... Egy diplomatám vonul keletre a birodalmakon keresztül, és akivel találkozik, azt római kereskedelmi jogokért nekiuszítja az előző népnek... Osztd meg, és uralkodj! :P :)))

Még így két hét után is le tudok döbbenni, miket tud ez a játék...
  • Árnyvadász
    Nálam most az Egyiptomiak állnak a legfaszábban igaz a tartományaikból csak egyet látok, de hamarosan küldök hozzájuk diplomatát. Valami képzett mókust:) Most megnézem kikkel lehet még játszani a rómaiakon kívűl...

Spartacus bonusz kampány is van ha jól tudom... Ha esetleg te tudod kik vannak még leírod ide? Közben nézem én is de hátha te hamarabb beírod.
  • Árnyvadász
    Október 11-ike azt hiszem már biztos dátum. Addig tuti nem bírtam volna ki, szerintem te is töltsd le addig a reloaded verziót (azzal nincs sok baj), nálam mindössze egyszer lépett ki, de előtte volt autosave, meg én is mentek elég sokszor, bár van mikor megfeledkezem róla, mert annyira leköt a játékmenet, hogy elfelejtek menteni:)

Pl. nem is töltök vissza, ahogy történt úgy történt elven játszom és próbálok helyes döntéseket hozni, de persze ez nem mindig sikerül és így nagyon izgalmas.

Én amúgy a CDGalaxisban veszem meg ha megérkezett, és mintha azt láttam volna, hogy dobozban lesz! Nagyon remélem, mert a DVD tokokat nem szeretem. Ezerszer jobbak voltak anno a dobozos játékok. Magyar nyelvű kézikönyv is lesz természetesen, és ha már doboz, akkor jó vastagnak kell lennie a kézikönyvnek.. Úgy legyen!
  • zizzenet
    Fenébe. Elvileg ezen a héten megjelenik. Legalábbis 576-ban aszonták. Én meg csorgatom a nyálam.
  • haxoror
    Engem is egyfolytában bele akarnak rángatni a Görögök meg a Karthágóiak elleni háborújukba úgyhogy passzolom az ilyen megbízásokat, nekem kell a tengeri kereskedelem.
    Ha épp nincs ellenség valami putribb városom körül akkor felemelem az adókat maximumra és kivonom a seregeimet. A város gyakran azonnal belázad és a szenátus rögtön kiadja megbízásba hogy verjem le a lázadást, na ilyesmikkel egyenlítem ki magam náluk a lepasszolt küldetések miatt.
  • Larvin
    görögöknél a hopliták nagyon jól meg vannak csinálva, de a horgászsapkás, vagy sombléros lovasság az lol
  • Larvin
    Legjobban brutik tetszenek a health meg kereskedekem növelő templomaikkal ráadásul kihívás is van mert a makedónok, görögök egyből betámadnak, de az a baj engem rettentően zavar az, hogy zöldben vannak lol, valahogy át kéne állítani
    kérdés battle mapon mire kell várni? wait (3)és miért 3x ????
  • Árnyvadász
    Én a görögöket szoktam pénzelni, mert a makedonok igen brutálisak tudnak lenni ellenem. Pl. a szenátus azt kérte (követelte), hogy vonjam blokád alá spárta város kikötőjét. Nem tettem, mert nem akartam a görögökkel való jó viszonyon rontani. A szenátus rohadt pipa lett, de hál istennek karthago (város) fellázadt és így leverve a lázadást amit a szenátus is kért megkönnyebbültem:)

Így valamit javult az összkép rólam a szenátusban. Pl. most azt tervezem, hogy Athent elfoglalom a makedonoktól (szemetek elfoglalták) és odaadom a görögöknek. Nekem úgy is karthagót kell likvidálnom, szóval lehet kivonulok a görög félszigetről, max. besegítek itt ott nekik a csatákban. De előbb utóbb mennem kell, mert a karthagóiaknak akkora serege sorakozik az egyik volt numidiai város (már az enyém) közelében, hogy ideje átvezényelni a csapatokat oda, aztán onnan kiindulva a spanyolokkal (szövetségesek) kinyomni karthagót a francba. Mondjuk a tengereken igen erősek a karthagóiak de már készülőben van az új flottám (sajnos a makedonok miatt sok hajóm a kikötőiket blokádolja) a qiunqireme (lehet rosszul írom) egyenesen a gibraltári szoros fele tart, hogy megütközzön a karthagóiak flottájával. Csak az a gond, hogy karthagónak van pl. 1000 emberrel megpakolt flottája is, de nem lenne a nevem Scipio, ha nem mennék ellenük a magam 500 fősével:)

Amúgy érdekes, lehet bug, vagy nemtudom, döntsétek el ti, vagy ha van rá valami értelmes, akkor mondjátok:

Én a kampány eleje táján (mondjuk 30 kör (15 év) már lement) elsüllyesztettem egy olyan flottát, melynek a vezetője Hannibal volt. Ezzel azt hittem neki vége is, a hajó ikon el is süllyedt a strat. térképen. Aztán vagy jó 15 körrel később a gibraltári vizek felé evezve láttam, hogy ott még elég sok flottája van a karthagóiaknak meg városok is. Na ott jót szívtam, de ismét feltünt a Hannibal vezette flotta. Na ez hogy lehet?

1. A családban (karthagói családfa) van több Hannibal nevű ipse.

2. Ha elsüllyed a hajó lehet meg tud menekülni a vezér?

3. Bug?
  • hapi
    Nem szoktam mert anyagilag most szarul állok viszont most olyat csináltam hogy egy nagyobb összeget kértem és körönként kicsiket ígértem érte és elfogadta. Tehát most olyan mintha bankból kölcsönöztem volna.

Szeretem amikor így odafigyelnek egy játékra!
  • Larvin
    lelki szemeimmel látom ahogy a katapultra kötözöm az egyik járványos family membert :)))
  • hapi
    Én a csapataim mögött tartom és csak egy-egy könnyű prédára küldöm ki, hogy fejlődjön, és így működik. Szerintem a rally troops tulajdonsághoz ott kell lennie a közelben a többihez elég ha a csapatban van.
  • G.Freeman
    szoktatok mas orszagot penzelni?

en pl mar tobb mint felmilliot költöttem karthagora hogy eletben maradjon (30-40ezret kuldok egyszerre)
  • haxoror
    Elég ha ott van valahol a harcmező hátuljában, vagy ott kell lennie a nyüzsgés közepén?
  • Snipa
    a jo vezereim alltalaban harcban esnek el eddig csak egy legendas hadvezerem volt aki agyban parnak kozt tert meg oseihez ;)
  • hapi
    Szerintem római nem támad meg téged amíg jó a kapcsolatod a szenátussal. Ha a szenátus kitagad akkor van baj és mindenki rádszáll.
  • hapi
    Egy jó vezér mindig kell akinek sok csillaga van annak nem futnak el a seregei, de egyébb dolgokban is jó, pl van olyan tulajdonság (sourgeon vagy valami hasonló) amitől a csata után a sérültek nem halnak meg tehát a végső veszteség kevesebb.
    Az újra hadrendbe hívás az is jó dolog de inkább csak akkor működik ha nem üldözik a menekülő sereget.
  • haxoror
    Ja, a Brutii és Scipii is ugyan úgy hátbatámadhat mint akármelyik mezei szövetséges vagy ők stabilan mellettem vannak? Van olyan egyáltalán hogy valamelyik római frakció támad rám először?
  • haxoror
    A vezérnek van egy Rally Troops (vagy mi) képessége amikor olyasmit üvölt hogy "Get back to fight, cowards!", elvileg a morált erősíti és a fehéren villogó csapatok újra hadrendbe állnak. Ennek van valami hatóköre vagy az egész csatamezőre vonatkozik? Amúgy eddig szinte soha nem vittem magammal vezért mert nem igazán értem hogy hogyan működik ez az egész pl. ha van egy csomó csillaga akkor az egész sereg jobban harcol vagy csak a közvetlen környezete/testőrsége? Valami ilyesmi lehet mert a vezér nélküli csatákban volt olyan hogy öt szakasz lovasság is megfutamodott (mondjuk azt én szúrtam el mert még nem tapasztaltam ki a lovas trükköket)
  • hapi
    Julii campaign Hard/hard fokzaton.
    Ment simán minden, gallok elestek, spanyolország (mai) is az enyém, és néhány görög város meglett a Brutii orra előtt, szerencsére pont amikben csoda volt. Már épp panaszkodtam volna, hogy nincs kihívás amikor a népp mellém állt és alkalom lett roma gyalázására.
    Mint utóbb kiderült kicsit hirtelen voltam, mert flotta szinte nulla, a távoli városok meg lázadoznak pedig napi games és cirkus megy milliókért. A pénzem körönként 2600 volt ami elég szerény amikor minden körben Kb. 3 ostromot kell vissza vernem a brutii, a scipii, meg a görögök részéről.
    AZ a tipp segített amit itt olvastam hogy az ostrom első körében kitámadni és a falakról lenyilazni a népet amíg nincs ostrom gépük.
    Mostanra kipukkadtak a fiúk, az Olasz csizma az enyém és lassan egész görögország is.
    Tanulság:
    1. Flotta kell!! különben nem lesz pénz
    2. A szenátust csak felkészülten szabad behódoltatni

Ha igazi kihívásra vágysz akkor 1. és 2. pont érvénytelen.
  • Árnyvadász
    Azta rohadt életbe! Ez nagyon durva! Köszi, akkor ezt fogom én is használni. Döbbenet.
  • Árnyvadász
    Van benne valami. Bár a földi egységek elég sokat tudnak menni, emiatt talán annyira nem vészes a dolog. Én csak azt sajnálom picit (emiatt 99%-os nálam csak :)))), hogy a vezető mikor elmondja a beszédét a csata előtt, akkor kár hogy csak egyhelyben van, én úgy oldottam volna meg, hogy elmegy a sereg előtt lovon és úgy mondja el a bészédét.

Annyira jó ez a játék... Végre hónapokon keresztül lesz amihez érdemes leülni.
  • hapi
    Aa a kis híd szerű balami az ostromnál egy bánya bejárat.
    Az ostrom előtt véletlenszerűen lerakja amit megépítettél,aztán egy sereggel belemész, az alagutat ás a várfalhoz és berobbantja. Ha nincs katapultom kőfal ellen csak azt használom.
  • Árnyvadász
    A győzelmi feltétel mellett nem volt időhatár, emiatt gondolom nincs is, de ezt más talán jobban tudja...