13587
-
#3313 hm aszongyak a kulfoldi forumokon hogy shadows off,omega driver az ati-hoz...nemtudom ez vajon segit e a te problemadon,de van akinek ez oldotta meg a grafikai bug-jat -
zizzenet #3312 Nem telepítettem egyik Catalystot a másikra. Volt eltávolító progi, az először leszedte a korábbit egy az egyben. Utána a másik.
Nem tudom, a kártya mennyire melegszik. Mondjuk a memóriák rajta forrócskák, az tény. Amúgy nem húzom. A végén egyébként már leszedtem a ház oldalát, de igazán nem javult a helyzet. -
Árnyvadász #3311 Esetleg az is lehet, hogy a drivered menüjében kell állítani valamit és jó lesz. Az kizárt, hogy egy ilyen gépen ne fusson rendesen.
/Szerintem, nálad: 1280*1024, minden max., 8XAA, 16XAniso mellett huge-on is szakítania kéne simán.../
Radeonosok segítsetek neki! -
Árnyvadász #3310 zizzenet: Ha márkás videókártyád van, akkor próbáld meg felrakni a gyári drivert a CD-ről, amit adtak a videókártya mellé.
Nem lehet, hogy a meghajtóprogramok egymásramásolása miatt csinálja ezeket a hibákat? Catalyst-ra értem.
Nincs túlmelegedve a kártyád, vagy a házban nincs megfelelő szellőzés?
Utánanézek valaminek, mert mintha a www.pcdome.hu fórumán hasonló konfiggal volt baja egy srácnak. Hamarosan jövök. -
AnubisEE #3309 hosszabb útra " elírtam most keltem fel " -
AnubisEE #3308 Az elefántokról csak anyit hogy ha nem gyengítik akor maradjon meg az hogy ha pszabb útra indulsz velük minden körben haljon meg a fele az jobb lenne ?
Ugyhogy maradjunk a gyengitésnél inkább. -
Árnyvadász #3307 Ezen nagyon jót nevettem. Igazad van, ezt kell csinálni! -
#3306 pill....most melozom kicsit,ha eszembe jut vmi,ideirom. -
zizzenet #3305 Ok. DirectX 9.0c van fent és Catalyst 4.7 (volt már 4.9 is).
Továbbá kiirtottam a háttérben futó folyamatok java részét is. Így keletkeztek a lentebb írt eredmények. -
#3304 zizzenet : de javaslom nezdd meg nem e a directx-edet,esetleg a catalyst-odat kene update-elni.(deszep magyar mondat) -
#3303 en nemtom ti hogy konfiguraljatok a pc-teket,de nekem egy 1080 mhz-et teljesito amd procival,512rammal es radeon 9.6 sapphire-al mondhatni tokeletesen fut,igaz nem a huge nagysagra allitva az egysegeket... -
zizzenet #3302 Tegnap végre kipróbáltam én is, dicsértessék érte, akit illet. Kevés időm volt, ezért csak egy gyors, de részletes tesztelést végeztem a játék futását illetőleg.
A konfigom tömörén:
- 3.0 GHz Prescott proci;
- 1 GB RAM;
- Radeon 9800 Pro videókártya.
A tapasztalatok a következőek:
1. A grafikai beállításoknál csak a Low AA van, a magasabb fokozatok nincsenek jelen a listában (???)
2. Egyszer csak rájött a gépre (vagy a progira?) és a menü képernyőit egymásra rajzolta, szóval a harmadik menü után kavalkád lett a képernyő. Ráadásul az egér mutatóját sem frissítette, ezért ahogy mozgattam az egeret, tele lett a képernyő kis nyilacskákkal.
3. Nem merem az egységméretet Large-ra rakni, mert ha sokan vagyunk a pályán, elkezd beszaggatni (a sok kb. 2000-et jelent). Ezért csak Normalon merem futtatni.
4. Amennyiben az egység részletessége Highest, ha már 300-350 egységet kell kirajzolnia egyszerre, rendesen beszaggat. Ezért legfeljebb High-ig megyek.
5. Kipróbáltam a következőt: Beállításaim szerint egységek Normal és High, épületek Medium, talaj Medium-High, árnyékok nincsenek (az is erősen lassít valamiért), csillogás, por és egyedi animációk. Elindítottam egy Custom Battle-t. Róma a helyszín, tehát Huge City. 4 játékos (2-2 szövetségben). A pénzkeretet max.-ra (100 000) állítottam, szóval mindenki full sereggel indult. Ha átlagosan 30 fővel számolok, akkor kb. 2400-an lehettünk a pályán, és ez szerintem alsó becslés. Elindítottam a játékot, ugye egy jó darabig a többieket még csak nem is láttam. Ennek ellenére úgy szaggatott, mint a fene.
6. Egyéb esetekben viszonylag tűrhető, bár az az igazság, hogy átlagosan nem egész egy másodpercenként döccen egy erőset a grafika. Olyan, mintha valami ritka fogazatú racsni hajtaná a motort.
Nos, érdekelne, hogy a fent leírt konfig mellett ezekről az eredményekről mi a véleményetek, illetve, hogy nektek milyen tapasztalatotok van, mit tanácsoltok. Nagyon hálás lennék a segítségetekért.
(Láttam egynéhány videót a játékból, többezres sereg állt csatasorba, dárádások sokasága, hajítógépek végtelen sora lendült támadásra, por és füst lepett el mindent, az ostrom félelmetesen és lenyűgözően hatott. És mindez szinte zökkenőmentesen. Milyen erőművön futtatták azt, vagy egy egész géphálózat dolgozott rajta?) -
haxoror #3301 Tanultam a hibámból, mostantól felállítom minden tartományomban a Gestapo központokat és a megbízhatatlannak tűnő családtagok észak-keleten az elszigetelt új hódításokat felügyelik. :D -
#3300 Én amilyen diplomatát meglátok a városaim közelében, lefizetem, vagy megöltetem. Lehet az szövetséges, de lehet ellenséges is. Nem érdekel. 1x majdnem én is beszoptam Galliában. -
#3299 A röfis módszer azért működik. :)
Az elefántokkal az a baj, hogy eszméletlenül nehéz táplálni őket. Volt egy film, ami az ókori játékok állatait és Itáliába juttatását (pl. a Colosseumba) mesélte el(Discovery).
Ott azt írták, hogy alapból így indult az elefánt napi étrendje:
- napi 200 l víz/darab ...
Na ezek után Hani átkelt az Alpokon, hatalmas seregével, és mire kiért a Pó-síkságra, "alig" maradt serege, de még így is jól taktikázott.
1859-ben az itáliai hadjáratok során a francia seregek (XIX. sz !!!) is átkeltek az Alpokon eröltetett menetben egy nagyon kemény február-március-április folyamán. Nos ők ott több embert veszítettek el, mint később Solferinónál az ütközetben, vagyis kb. 20-23 ezer embert, plussz egy rakat állatot. Kiba hideg volt .... -
#3298 Nagyon brutál és szemét tud lenni legeslegnehezebb fokozaton. Néha már olyan hatalmas nagy seregeket szed elő percenként, hogy csak kapkodom a fejem. -
VGQ #3297 Az elefántokat én is sajnálom.Igaz nem harcoltam ellenük,mivel kárthágot támogatnom kelett,mint egyetlen szál szövetségest(1 városa volt).
De azért tetszett a merchaneri elefánt ütöereje.Simán bevezényeltem 400 gyalogos közé és max 1-2 veszett oda mire a lovasság becsapodott:)))
Várat imádok védeni abban verhetetlen vagyok.
Most gondolkodom egy very hardban valami romaival.
Az utolso 3 város meg untam bevenni ugyhogy megvettem a brittanoktol meg a galloktol valami szotyit:))) -
VGQ #3296 Nem mondod!!!!
Hallod nem most kezdtem a játékokkal valo atrakciozást.
Kiprobáltuk 1.0val utána meg 1.1-el is,de sehogy sem sikerült.Battlelanba minden jol be volt állitva,mert láttuk egymást,de connectelni nem tudtunk egymáshoz.Söt még az irások sem mindig mentek át a másiknak:((
Más:
De az rohadt szar,hogy csak csatázni lehet benne.
Az lenne az igazi ,ha lehetne rendes gamét nyomni:))
mondjuk limitálva a köröket 3-4-5 percre,mert ha 8an játszanak még az is sok,de nagyon.
De azért az öröm,hogy van a multiban legalább 2 uj hystical Battle.
Végre elfoglaltam az 50 proviciát a görögökkel.
Julius barátunknak maradt a végén a fövárosa.Brutinak maradt 3 vagy 4 városa africában.A gallok meg a brittanok ottmaradtak,de a végére annyira kimerültek,hogy már támado sereget sem hoztak magukkal.Az egyiptomi meg a pun azért elég szép kihivásokat okozott keleten.De a 2 végvár tartotta az állásokat igy nem tudtak bejutni.
De hogy ennyit szenvedjek egy 1 perces videoért azt nem képzeltem volna:(( -
#3295 Az elefántnak van az állatok közül az egyik legérzékenyebb böre. Ha nem is hal bele 3-4 nyilvesszöbe, de böven elég hogy világgá szaladjon. (egy tűszurást ugyanannyira megérez mint egy ember, egy nyilvesszö meg hát nem egy pici szurás...) -
#3294 szerintem tul eros volt, tul sokaig kellett loni mire kifekudt -
#3293 Mivel kijött a multi peccs, mindketten rakjátok fel. A régebbi verzió nem tud csatlakozni az újabb verzióhoz (legeslegalapvetőbb dolgok egyike multiban). -
#3292 Sztem az szar, ha legyengitik a fánikat, mert a valoságban is igen erös fegyverténynek számitottak, nem beszélve demoralizálo hatásukrol.
Pl.: a történetirás szerint Hannibál seregében egyetlen elefánt élte túl az Alpokon, és a Po-sikság mocsatain való átkelést, és ez az egy elefánt a csatákban több száz romaival végzett, mig Roma alá nem érkezett meg Hannibál csapataival. Ráadásul a romaiak annyira lepetéztek töle (többségük ekkor még életében nem látott ilyen állatot, pláne nem Itáliában), hogy a csatákban többen is futásnak eredtek inkább, mintsem hogy közelebbröl is megismerjék.
El lehet képzelni, mi történik, ha Hannibálnak nem csak egyetlen fánija ér el (ha jol tudom a 200-bol)a félszigetre. Lehet, hogy most akkor nem romai, hanem pun birodalomrol tanulnánk :D
Tehát ahelyett, hogy lebutitanák öket, inkább találnának ki ellenük vmi jobb védekezési modszert, uj, alkalmasabb harcmodort, amit pl jó taktikázással lehetne elsajátitani, mint ahogy azt valojában is tették a rómaiak, és Zamanál már biztosabban álltak szemben ellenük. pl rájöttek hogy szétkergethetik öket tüzzel(olajat öntöztek szét a földön), meg 2 oldalso szárnyrol szarrá ijazták öket, miközben azok középen beroncsoltak.
Vagyis mindennek megvan a maga "ellenszere" -
VGQ #3291 Mi az multiban,hogy Not compatible???
Mi a fenéért nem tudunk egymáshoz csatlakozni???? -
Dns5000 #3290 igen, es?
inkabb azt mond meg mi kulonbseg van, hogy a nep szeret es akkor foglalod el vagy ha nem szeret es akkor?
Van ennek a nepszerusegnek valami ertelme?
Es szenatusi pozicioknak csak bonuszokat adnak a csaladtagoknak influence,managment,combatra? vagy valami mast is? -
#3289 Prolog és tied Róma? :) Loal.- -
VGQ #3288 Na lassan befejezem már csak 10 ország kell és kész az 50.A baj hogy rohamosan fogy a pénzem.400k bol 3 ora játék után már csak 130k van:(( -
Dns5000 #3287 Megcsak a prolognal tartok, felment maxira a nepszerusegem a nep koreben es volt egy uzenet, hogy most mennyek Romaba. Elfoglatam es semmi csaszarra koronazas vagy valami :(. A szenatus kihalt, de a masik frakcio meg ellenseges lett :(.
Akkor most csaszar vagyok vagy mi? Minek egyaltalan a nep tamogatasa ? Mi van ha a nelkul foglalom el Romat? Mert szerintem semmi plusszot nem adott.
-
#3286 -
#3285 nem, olyan idokozonkent lep fel a pa-dö-dö a varosban... -
#3284 Esetleg cirkusz a népnek? -
#3283 Üdv!
Most vettem észre, hogy az adózást állító opció mellet megjelent egy másik is, ahol yearly, monthly, daily games-t lehet beállítani.
Mire való ez?
Kösz!
KL -
#3282 nincs, ennyi van a readmeben is:
PATCH FIXES v1.1
This 1.1 patch addresses many issues with multiplayer dealing with game stability, performance and some synch issues.
Fixed an issue with the GameSpy multiplayer lobby population when it hits its maximum.
Elephant units in the game have been tweaked to make them less overpowering.
-
#3281 Vana valami pontos readme, hogy milyen javításokat tartalmaz még? -
G.Freeman #3280 na szinesitem egy kicsit a topikot egy keppel :)
epp egy kis favarat tamadok meg, legiok testudo alakzatban kozelitik a falakat amit kozben katapultal lovok, nyilasok a legiok mogott lovoldoznek a lovasok meg csak varnak -
#3279 kijott egy 10 megas peccs
multit javitja, valamint az elefantokat eleg durvan legyengiti
letoltes -
haxoror #3278 Ezt nem hiszem el...
Egy utolsó patkány féreg kevertvérű hulladék szar beházasodott geci családtagom eladta a főcsapatomat a Galloknak és átállt...
A saját fiával fogom megöletni, csak azért gyártok majd kutyákat hogy azokkal tépethessem ki a beleit és a várost amiben bújkál az utolsó emberutánzatig keresztre feszíttetem.
A Földközi-tengeren nyomultam de mostantól minden erőmet a Gallok totális kiírtására öszpontosítom
Hát ja, így very-hardon vannak meglepő húzásai a gépnek :( -
Larvin #3277 brutkókkal hard már túl könnyű, megpróbálom julcsikat very hardon :) pedíg még 1x sem vittem végig, de kell a kihívás -
#3276 MULTIBA JÁCCOTOK__??? -
wallen #3275 Na végre a germánok tényleg nehezek. Érdemes minden mazohistának kipróbálni milyen három-négyszeres túlerő ellen játszani. A brittek és főként a gallok irdatlan nagy seregekkel rendelkeznek, míg szegény germánoknak még normális településük sincsen. -
Braveheart #3274 Hehe, haveromhoz elvittem a mobile rackem, install el is indul, de mikor a buildingsokat rakta a vége felé kiírta hogy ne mtudja olvasni a cd-t (iso-t) magyarán crc-s? Fasz kivan már bocs. Az Isten se akarja, hogy játszak én ezzel a játékkal. Szombaton format lesz.