13587
  • G.Freeman
    Én szeretnek latni elefnatokat szoval folyamatosan segélyt kuldok karthagonak, söt most egy expedicos sereget is utnak inditottam hogy foglaljak nekik provinciakat hispaniaban
  • Larvin
    mindenki az elefántokra panaszkodik én mire elérnek odáíg, hogy találkozzak eggyel már rég kiírtottam a punokat :)
    pedíg hardon nyomom a brutkó családdal és a görögökre meg a macedónokra is figyelni kell
  • Fritz Von...
    Hát mondjuk, ha a game ad arra lehetőséget, hogy csak elefántokkal menjek, akkor miért ne? Egyébként is van ellenszere ennek.
    Ráadásul azért az se semmi, hogy mennyibe kerül az elefántos egységek előállítása és fenntartása... Szóval valamit valamiért. :))
  • galenius
    mindenképp akkor a kihívás a játék ha "normálisan játszunk"
    nem csak elefántokkal megyünk a csatába vagy lovassokkal.
    ezzel persze hogy nem tud mit kezdeni a gép)),ilyen a valóságban nem volt.
    meg minden saját várost kifosztunk??? körönként.
    én néha bizony megizzadok egy-egy csatában mostanában)))médiumon is a róma légioktól.
  • galenius
    lovasságnak nagyob bejön az ék alakzat.
    ahogy felvonul szemben az ellen nekiindulok,csak a lényeg hogy a támadás után mikor elérik az ellent hátuk mögé kell klikkelgetni így átszágoldoznak az ellenen és teljesen elsöprik nem állnak le harcolgatni,ezt töbször csinálom egymás után és teljesen szétszabdalja a soraikat,aztán megindulok a gyalogsággal))))
  • galenius
    nemrég panaszkodtam az al-RA A CSATÁKBAN.
    na most már persze ütnek vernek a légiók hála a jobb kiképzésnek,egységes fegyverzetnek míg nálam szedett-vedett csapataim vannak.
    Most már elvernek simán fele annyi erővel is(((
  • SZEG007
    ja kicsit szaggat, de én akkor is huge beállitásokkal nyomom:)Igy sokkal élvezetesebb:)
  • Fritz Von...
  • Árnyvadász
    Elefántok pedig itt!!! :)
  • Árnyvadász
    Nekem mutatja pedig. Nem tudom mi lehet a baj.
  • Árnyvadász
    Na jó, itt :)
  • Fritz Von...
    Az elefántok tényleg egy kis piros X-től származnak???

• Árnyvadász
    Ezt már élőben, ugyanis indulnom kell hamarosan:)
  • zizzenet
    Én egy ilet találtam. Nem csoda, ha idehaza még nincs.

The game will be shipping to retailers in the United Kingdom on Wednesday, September 29 (and should be on sale around the 1st of October).

France, Italy and Spain should see it on the shelves from Friday the 8th of October and

Germany on the 30th of September.

Other release dates will be announced soon.
  • Fritz Von...
    Valaki kérdezte korábban a vezérek skilljeinek növelését.

Erre való a városokban építhető Akadémia, vagy ennek fejlettebb változatai. Amikor a Julii házzal végignyomtam, majdnem minden városomban volt ilyen oktatóközpont. A kör végén levő összesítőben általában minimum két oldal volt, hogy melyik family member milyen skilleket kapott.

Volt olyan emberem, aki 16 éves korában "coming of age" volt, nem csinált semmit, bent kempelt a városban. És 25 éves korára olyan skilljei voltak, hogy csak néztem... :)))
  • Árnyvadász

"Őseinkre méltán lehetünk büszkék" -meséli az elefánt apa.

• bah
    Nektek volt már gladiátor lázadás?Amikor vissza akartam foglalni a várost tele volt gladiátorral,persze nekem is voltak.Én minden várost fejlesztek,nem szoktam auto építkezésre rakni.Szinte minden helyen levettem lowra az adót mert lázadtak.Ennek következtében úgy elkezdett nőni a lakosság,hogy már nem birtam kielégíteni az igényeiket,pedig folyamatosan építettem a colosseumokat,vizvezetékeket...És naponta volt küzdelem a colosseumban ami nem olcsó.És ennek ellére mégis fellázadtak,kénytelen voltam kiirtani a lakosság nagy részét mert fellázadtak.Minden városban szinte lowon van az adó,azért elég sok bejön igy is,és ugrásszerűen megnőtt minden város lakossága,alig győzöm építeni az épületeket.
    Az ai témahoz annyit hogy a gép stratégiája nem rossz vannak hibák benne de nem rossz,azonban az egységek néha nem azt csinálják amit mondok nekik.Pl ha 2 egységet befogok és abból a nagyjából a fele bent van a kapun és nyomom hogy jöjjenek be,erre kimegy sorbaáll és ugy jön be ez már sokszor előfordult.Kérdés hogy lehet megmondani a hastatiknak hogy ne lándzsázzanak hanem rohanják le az ellenfelet?Meg néha tetsuto ba állítom a praetorian cohortomat és elég hülye alakzatokat szokott felvenni ha mondjuk egy másik egység is belelóg.Meg azt tartom a legnagyobb baromságnak! hogy ha két ijász egység egymásban van és ugy lőnek mert kevés a hely mondjuk a városon belül akkor kinyírják egymást,tehát lő az ijász és az 5 centire előtte lévő meghalt,igy kb 100 ijász vesztettem:) néztem hogy ki a szar lő és rájöttem hogy egymást ölik meg(a patch javitaná ezt nem tudjátok?)Egy másik kérdés ha tüzesnyillal lőnek akadozik nem tudjátok hogy mit kell kivenni hogy ne akadozzon.Az egységek inteligenciájával szerintem sok probléma van.Nah megyek egyiptomot még ma le szeretném győzni.:)
  • zizzenet
    Azt nem tudom, hol láttad ezt az infót.
  • Fritz Von...
    Ja, hogy hozzátegyem: a csaták unalmasak. Nem kell mást tennem az elefántokkal, mint hogy egyet-egyet a szélekre teszek, a maradék hatot két sorban, egymás mögé állítom.

Az első sor támadja a leghátsó ellenséges alakzatot, így átgázolnak az előttük levőkön. A második sor meg megy az első alakzatok ellen. A két szélen meg nyilazgatok....

Semmi kihívás... Sajnos.
  • Fritz Von...
    Nem.

Most úgy néz ki egy sereg, hogy van benne kb. 8 egység páncélos elefánt, két heavy onager és a hadvezér. Ezzel így minden csatában mészárlást rendezek. Az az igazság, hogy kicsit megbántam, hogy Karthagót választottam folytatásnak. A gyalogos és lovas egységeik elég gyengék, azzal túl sokmindent nem lehet elérni. Az elefántok meg iszonyat erősek. Emellett le kell játszanom minden egyes ütközetet. Ráadásul az elefántok kiképzése elég hosszú időbe kerül és nem minden város termeli.

Most kb. 175 BC-ben vagyok. A Julii házzal eddigre már volt kb 30-35 tartományom. Most meg van 14.

De ahogy néztem, más nemzet sem sokkal rózsásabb. Amíg római voltam, nem találkoztam egy csomó néppel csatában. Most voltak újabbak is. Hát Egyiptom sem az a kimondott nyerő nép... :)
  • Árnyvadász
    Nos. Amerikában megjelent a program. Európában még nem. A totalwar oldalon currently developmnet van és bőszen a pre-order ahogy itthon is. Lehet mi európaiak már egyel nagyobb számú verziót kapunk? Mondjuk 1.1 vagy ilyesmi. Mert az igen jó lenne! Mert a Panzers esetében ilyen volt a helyzet csak ott németek kapták előszőr, itthon meg már kapásból az 1.4-es verziót nyomatták ki. Vagy ez hülyeség?
  • Kandurex
    Viszel mást is az elefántokon kívül? [komoly]
  • Fritz Von...
    Jah, nekem is volt több, de nem összefüggő álom volt, hanem kisebb részletek. Valami perzsa izé is volt.
  • Fritz Von...
    Amúgy elég cumi Karthágóval lenni. Hardon nyomom most. Az a baj, hogy a csatákat mindet le kell játszani. Mert úgy vettem észre, hogy ha az automatikus csatára nyomok, akkor a sereg létszáma az első szempont. Így volt olyan, hogy 640 körüli elefántos seregemmel (a legkeményebb, páncélozott fánik voltak) nekimentem egy kb 2000 fős Julii seregnek. És mivel az a körben a negyedik csata volt, lenyomattam a géppel. Eredmény: Total defeat, maradt kb 120 elefántom, az ellenségnek meg olyan 150 fő vesztesége volt csak.

Na mondom, ezt akkor lenyomom battle mapon is. Csodák csodája: 3 elefánt veszteség, 1650 halott a másik oldalon, Heroic Victory...

Khm...
  • Kandurex
    mostanába, pl tegnap is álmodtam sereg átvonulásokról, csak az baj, hogy szinte alig emlékszem valamire
  • lammaer
    Nem becsültem én le az ijászokat - naná, hogy a nyilvesszők hatása félelmetes (ebből a szempontból nekem például a Braveheart c. film nagyon tetszett).
    Pusztán azt jegyeztem meg, hogy közelharcban azért ne nagyon nyomják már le a lovasságot. Az ijászok távolról jók...
  • Kandurex
    Uuit scale azért emeled fel large -ra, az még pon'jó és tökéletesen átlátható. Egyébként én akkor szoktam izgulni amikor 6000 - 7000 vagyunk a csatatéren, olyankor muszáj használni a pause -t, nincs az a hadvezér aki átlátja a helyzetet, ha néha nem áll meg.
  • Fritz Von...
    Hihi. Nekem már megvolt az első álmom Rome-mal kapcsolatban. Tegnapelőtt éjjel álmodtam azt, hogy egy elefánt tetején ülök és lovasokra nyilazok. Aztán a következő képen meg már római tógában kóricáltam és vártam, hogy bejussak a szenátusba. :DDDD
  • Viharlovag
    Hát, én sem tudom, de ha az a sok lovas egymás hegyén hátán van, akkor az íjászok nem nagyon pazarolják a vesszőt.. :) Nekem csak 800 lovasomat futamították meg. Hogyan tudsz te 1500-2000 lovast összehozni? Mondjuk én normálon játszom, nekem 54 fősek a lovas egységeim. Nem tudom mennyi slot van, de 1000-nél nagyobb létszámot nem tudok lovasságból összehozni. És nálam a bunkó falanxosok igen is megfordulnak és utána lenyomják a lovasságot, ha nem pucolok el rögtön a roham után. Pedig szemből általában hastatusokkal is agyaltam őket. Komolyan, mintha más játékot játszanánk. :) Jó, az tény, hogy a mostani vezérem még kezdő, pont most volt nálam a generáció váltás. Aztán szegénynek pont az izom egyiptomiak ellen kellene megerősödnie. :(
  • Kandurex
    Igen, de gondolom az egész birodalomba csak nem akarsz minden városba hadseregeket fenntartani :), szal a belső részeket érdemesebb csak militiával védeni,.
  • Árnyvadász
    Sok lúd disznót győz elv. Gondolom elég sokat kell scrolloznod, hogy végignézd a seregedet felállás után:)
  • SZEG007
    Hát nem tudom, de amikor 1500-2000 lovas megindul, az elég brutális tud lenni, és szerintem az ellenségnek elég nagy morálrombolo hatás amikor ezek 1 ponton támadnak
  • Árnyvadász
    Durva:) Én még egyenlőre Large-on játszom, de feltétlenül ki akarom próbálni a Huge-ot is. Butcher :D Nem rossz!

Large-on kiválóan fut pedig 4XAA, 8XAniso és 1.8Xp FX5700. Remélem a Huge-hoz nem kell erősebb proci, bár biztos :(
  • SZEG007
    Kárthágoval nyomom
  • Kandurex
    Nekem már volt butcher is :D
  • Kandurex
    Jól. 1024X 32Bpp

AMD 3.2+ 9600PRO,
  • Árnyvadász
    Amúgy azt a hadvezéredet aki ilyeneket csinál tök jól nevezi el a gép. Nekem pl.: Harsh volt a nevem mögé írva, ami szigorú, kemény, irgalmatlan... ilyesmit jelent:)
  • Viharlovag
    Azért én megszívtam már a lovassággal... Pár fickó jött szemből bazinagy, hegyes vackokkal. Mellettük volt még pár lovas is, mögöttük meg íjászcsókák. A terep ráadásul erdős volt. A végeredmény load lett. :) Kíváncsi vagyok, te melyik házzal nyomod és kik ellen harcolsz. A Scipiókkal mindkét beállítást a legnehezebbre téve nekem elég durva. Nem szokásom, de néha vissza kell töltenem, mert annyira begyaláznak. Mondjuk a nagyobb kihívás miatt nem alkalmazom a pause-t. De akkor sem tudom, hol tudsz megkerülni egy olyan széles sereget, ami majdnem az egész játék teret felhasználja, van elég rendes lovassága, lándzsásai, kemény közelharcos csapatai és tele van íjászokkal, akik a támadó lovasságod felét kiszedik, mire odaérsz. De, szívesen veszem, ha osztja valaki az észt.. :)

Kandúr, ezek szerint a town watch jobban funkcionál helyőrségként? Én nem szeretem, ha "hqasználhatatlan" egységeim vannak. Sokszor tett jó szolgálatot, hogy ki tudtam rontani a városban lévő magas harcértékű csapatokkal, de azok helyőrségként iszonyúan viszik a lóvét.
  • Árnyvadász
    Kandur te Huge-on játszol ugye? Így is jól fut?
  • Kandurex
    Én is szoktam "keresztelni" , mondjuk az utóbbi 40 évben meg már totál rászoktam , már nem is érzem jól magam, ha nincs meg az évi 1db.